Dagens Ridpass: Uteritt 31/7 2013

 
Idag blev det en ganska lugn uteritt med Sara på eftermiddagen. Det var så mysigt, vi red runt Bergums Kyrka och sedan red vi runt en stor kulle. Även fast det var mycket grusväg blev det faktiskt mest skritt men det är inte så dumt det heller.
 
Solvind skötte sig super för det mesta, ändå red vi förbi en trafikerad väg där det kör massa fordon i alla storlekar. Även Zulle som kan vara lite nervös av sig skötte sig jätte bra. 
Det ända som Solvind skulle fjanta sig över var en bro och en stege som låg på marken men även byggnadsställning. Dock vet jag att det bara är fjanterier för hon är inte rädd för sådant. Men efter att jag hade ridit förbi det några gånger och tvingade henne att gå nära henne så var det bra.
 
Det är ofta hon fjantar sig så men jag tror det är för att hon vill testa ifall jag är med och så blir hon väl lite uttråkad så att hon vill fightas lite men hon vet mycket väl att jag alltid vinner så det spelar ändå ingen roll.
 
 

Vad ska jag göra? Vad kommer hända? Hur kommer det se ut?

Igår när jag skrev inlägget där jag nämnde att jag fyller 18 år i April fick mig att tänka till.
 
Jag är påväg att bli vuxen! När man är 18 blir man helt plötsligt vuxen, man har bara ett år kvar av gymnasiet. Ena dagen var man bara ungdom och andra dagen är man vuxen och då måste man börja planera sitt liv.
 
Vart vill jag bo? Vill jag börja jobba direkt efter skolan eller vill jag läsa vidare på högskola? Hur ska jag inreda mitt hus? Vad ska jag ha för bil? Vart ska jag jobba? Hur länge ska jag bo hemma?
 
Så många frågor som ploppar upp i huvudet men inga svar finner jag, frågar jag mina föräldrar eller annan vuxen kommer det så luddiga svar. När de var unga kostade inte allt lika mycket och det kändes som att det var så lättare att skaffa lägenhet än vad det gör idag. I dagens värld kostar en två rummare i stan hur mycket som helst. 
 
Med handen på hjärtat är jag rädd att bli vuxen, jag vill vara liten igen och bara kunna krypa upp i mammas eller pappas knä när något jobbigt i ens liv dyker upp och plötsligt är allt bra. Men då var problemen småpotatis än vad det är nu när man snart slungas in i vuxenvärlden. Det är hemskt!
En sak som jag är extra rädd över är vad som kommer hända med Solvind, hon har massa år kvar att leva. När jag slutar skolan och börjar jobba är det tveksamt att jag kommer ha råd att ha kvar henne, att sälja henne är det sista jag vill göra. Hur tusan ska jag ha råd att betala räkningar samtidigt som jag ska betala för en häst? Det är så mycket lättare för mamma och pappa eftersom det har två löner, när jag börjar jobba har jag bara en lön och jag kan glömma direkt att jag ska ha råd med en häst. Men att göra sig av med henne är som att någon hade tagit ens barn och bara försvinna bort i horisonten med det du älskar. Det är en hemsk tanke!
 
Jag är rädd på riktigt, visst att det låter super löjligt att jag är rädd att bli vuxen. Men jag är inte redo att slungas in i den världen ännu. Jag är rädd att jag kommer bli lämnad kvar, ändå vet jag djupt inom mig att det inte kommer hända men det är den där gnagande känslan inom mig som säger att det finns en chans att det händer. Det skrämmer mig för livet!
 
 

Please Please!

God Kväll på er!
 
Just nu är jag fruktansvärt trött efter ett hårt dressyrpass, men det ger resultat förhoppningsvis.
 
Rubriken ja, jag fick sådan abstinens igår när jag kollade igenom massa bilder från AW lägret som jag var på förra sommaren. Jag vill verkligen åka dit nästa sommar, dock vet jag inte riktigt hur det ska lösas. I april fyller jag 18 och som det verkar på mamma och pappa ska jag åka på intensivkurs någonstan i Sverige när det är dags för mig att ta körkortet. Körkort kostar skjortan det är jag mycket medveten om, men jag vill verkligen utvecklas inom ridning och jag har erfarenheter ifrån lägret eftersom jag varit där två gånger innan. Man lär sig SÅÅÅÅ mycket på bara en vecka eftersom man rider två gånger om dagen för helt fantastiska tränare. 
 
Vi, mina föräldrar och jag kom överens om att jag inte skulle åka ner denna sommaren eftersom det blir för mycket pengar att åka två år i rad men att jag skulle få göra det sommaren 2014. Men ingen av oss tänkte på att jag fyller 18 i vår och med körkort och allt kommer pengarna bara rinna iväg. 
 
Jag ska göra vad jag kan för att få åka, det är det ända ridlägret jag varit på men det är sådan underbar miljö där. Helt otroligt!
Det verkar som jag ska åka dit med en, kanske två kompisar om vi kan komma överens om en vecka som passar alla. Men jag får se vad som händer och sker. Jag önskar av hela min själ att jag ska få åka dit med min underbara Solvind för att utvecklas tillsammans och komma ännu närmre varandra än vad vi är.
 
Håll tummarna för mig och Solvind så att mamma och pappa tar sitt förnuft till fånga och skickar iväg oss en vecka i Skåne för att vara på ett underbart ridläger!
 
 

Dagens Ridpass: Dressyrträning 30/7 2013

 
Jag tror jag hittat min nya tränare, han passar mig och Solvind perfekt! Som handen i handsken faktiskt.
Visst, det är dressyr och jag är lite skeptisk att lägga 350 kr på det men jag måste kanske inte rida för honom varje gång. Det kanske räcker med en gång i månaden, det beror kanske lite hur mycket pengar jag har just den månaden.
 
Till ridpasset då. Jag blev klar med Solvind ganska tidigt så jag värmde upp henne på grusvägen hemma i alla gångarterna så att jag kunde spara lite tid. 
När vi kom till stallet där träningen hölls fick jag vänta en liten stund tills det var min tur. 
 
Vi jobbade bara i skritt och trav idag, fick hjälp med att få henne i en form som är avslappnad och fick massa tips för att få henne att jobba mer med bakbenen och höja ryggen. Det tog en stund men hon var sååå fin att rida när jag fick till henne. Thomas gav mig massor med beröm för Solvind, det är alltid roligt med lite beröm!
 
Han hjäpte mig även med skänkelvikningarna, jag kan inte det till hundra procent men jag vet att Solvind kan bara om hon vill. Det blir ju inga skänkelvikningar som Jan Brink gör men vi lär oss fortfarand. 
 
Jag är så nöjd över henne idag, hon var sjukt mysig att rida på i slutet och jag fick jätte bra tips av han. Detta vill jag göra om!
 
 

Dagens Ridpass: Promenad 29/7 2013

 
Eftersom jag var så seg idag och varken jag eller Solvind var speciellt taggade på att rida. Det märktes långa vägar på Solvind för hon var helt seg och såg jätte trött ut. 
 
Men jag bestämde mig ändå att göra något med henne så jag tog en promenad med henne i träns bara för att hon skulle få röra sig lite. 
Eftersom det bara blev skritt tog det ganska lång tid, men var gör det? Vi hade inte direkt bråttom.
 
När vi skulle vända hemåt ville jag testa en sak. Jag började springa ganska långsamt och sedan snabbarare. Jag ville se om Solvind sprang ifrån mig eller om hon sprang snäll bredvid, hon travade så fint. Sedan fick jag för mig att springa det fortaste jag kunde och då föll Solvind in i galopp, fast en extrem sakta galopp för att hon skulle vara i min takt. Så duktig!
 
Imorgon står dressyrträning på schemat!
 
 
 

Övning ger färdighet!

Hej på er!
 
Imorgon ska faktiskt jag och Solvind rida för en tränare, det kommer bli dressyr verkar det som. Det ska verkligen bli jätte roligt och lärorikt eftersom varken jag eller Solvind är speciellt bra på dressyren. Men övning ger ju trots allt färdighet.
 
Anledningen till att jag inte bloggade något igår var för att jag hade ont i magen då också så jag kunde inte ens resa på mig. Pågrund av mensvärken kunde jag inte rida så pollen fick vila igår igen, men idag ska jag nog rida en liten sväng. Jag tror det får bli en kort uteritt ikväll eftersom vi ska rida dressyr i morgon, oftast när man rider dressyr 2 dagar i rad på Solvind blir hon sjukt dryg andra dagen. Jag vill ju rida den mysiga Solvind på träningen.
 
Jag har letat jätte länge efter ett svart westernträns som inte är allt för dyrt men det är verkligen jätte svårt att hitta ett snyggt i just färgen svart. Det finns bara i olika nyanser av brunt. Men när man väl hittar svarta träns kostar dom antingen skjortan eller så är de inte speciellt snygga.
 
Nä, nu ska jag få i mig lite lunch och så får jag väl försöka få gjort något vettigt, hur de nu kommer sluta!
 
 

Ny grejer

Igå var jag och Johan på Hööks och tittade lite. Egentligen behövde jag ingenting men det kan alltid vara roligt att titta. Lite saker fick allt följa med mig hem!
 
En fästingplockare 79:-
 
En borste 39:-
 
Hästschampo 59:-
 
Ridstrumpor 49:-
 
Pannband 129:-
 
Hovpensel 15:-
 
Ryktväska 89:-
 
Tröja 249:-
 
 

Pain!

Nu var det dags igen ja. Just nu ligger jag i soffan med världens mensvärk igen så jag orkar inte åka till Hööks idag, men vi ska kanske dit imon istället.

Vi var iallafall fått fixat Solvind's ben och åkt till Tippen idag, mer än så klarar jag nog inte av idag. Just nu vill jag bara ligga och ta det lugnt i soffan bredvid min älskade Johan.

Ha en skön Lördag, hoppas ni inte också ligger och har mensvärk eller inte mår bra! Om ni ska festa får ni festa för mig också! Ha det gött! <3

Dagens planer

God Morgon på er!
 
Idag har jag ganska mycket planerat känns det som, men samtidigt kanske det inte är så mycket trots allt. Det är nog bara jag som är van att ta det lugnt kan jag tro.
 
Först ska Solvind's sår fixas på morgonen, sedan ska faktiskt jag och Johan åka till tippen för att tömma allt skrot som står i hästtransporten. Senare på eftermiddagen ska vi till Hööks och Biltema, jag "behöver" lite saker till Solvind och Johan ska köpa lite grejer till sin nya bil. 
 
Eftersom Solvind ska vila idag behövde jag varken gå upp tidigt eller vänta tills kvällen för att rida. 
Som det verkar nu har vi inga planer inför kvällen så vi får se vad som händer och sker, vi kanske hittar på något trevligt med några kompisar eller så chillar vi lite hemma bara. Bada hade ju faktiskt varit ganska mysigt, jag har inte gjort det i år ännu. 
 
Gymma skulle jag också behöva göra så att inte mamma och pappa slutar betala för mitt gymkort, jag vill ju så gärna ha kvar det så jag kan träna så att jag tillslut kan få den där snygga drömkroppen.
 
Nä, nu är det dags att göra nytta.
 
Ha en skön Lördag!
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 26/7 2013

 
Jag och två av de andra tjejerna red runt Tyrsjön idag, det var super mysigt och jag har inte ridit på långtur på ett bra tag. Jag kan meddela att det kändes att sitta i sadeln typ 2 timmar med mest skritt.
 
Solvind skötte sig super idag, hon lyssnade på vad jag sa till henne vad hon skulle göra. Det var väldigt mycket "läskiga" och annorlunda saker för henne som vi stötte på men hon skötte sig så bra. Även när vi skulle över stora vägen, ingen reaktion alls från hennes sida. 
 
Åh! jag är så glad att mamma och pappa köpte bootsen till mig, de är så sköna att rida i. Jag kan nästan säga att de är mina favorit skor, men bara nästan.
 
Den ända gången som jag fick säga till Solvind var när vi skulle rida hemåt och Tindra försvann ur Solvind's synfällt, då stressade hon upp sig en aning men lugnade ner sig snabbt när jag sa åt henne att sluta. När vi galopperade skötte hon sig också jätte bra, vi låg i mitten som hon inte tycker om sådär super mycket. Hon vill hellre vara först. På ett ställe så måste man rida över en träbro och det skötte Solvind utan problem, första gången jag red över den med henne flippade hon över totalt. Tur att hon har växt upp en aning!
 
Eftersom vi red så länge idag ska hon få vila imorgon, även om veterinären har sagt att jag kan rida som vanligt vill jag ändå ta det lugnt med henne så jag känner att det blir bäst för henne att bara få ta det lugnt i hagen med sina kompisar hela dagen.
 
 

Dagens Ridpass: Dressyr 25/7 2013

 
Eftersom Solvind bar sig så dumt åt igår så fick de bli dressyr i paddocken istället. Jag hade först tänkt arbeta med intervaller på grusvägen men jag kände att hon behövdes ridas igenom i paddocken idag.
Jag red redan klockan 10 på förmiddagen!
 
Paddocken var upptagen när jag skulle börja så jag skrittade fram ute och travade även cirka halva raksträckan. Även fast jag bara red ut i cirka 10 minuter började Solvind bråka en aning.
 
När jag kom tillbaka så skrittade jag ett varv i paddocken och började jobba henne lite för att sedan gå vidare till trav. Målet med dagens ridpass var att få henne så mjuk och lyhörd som möjligt, det tog ett tag att få henne där jag ville ha henne. Men efter att jag hade ridit henne på böjt spår blev det mycket bättre, det kändes direkt. Hon lyssnade jätte fint när jag gav henne uppgifter, idag fick vi även till några riktigt fina galoppbyten. De kan bli bättre men vi är på en bra väg iallafall vilket är roligt!
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, känner mig lite sugen på markarbete men jag vet inte hur jag ska göra med benskydd på bakbenen bara... Jaja, vi får se hur det löser sig!
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 24/7 2013

 
Dagens uteritt vill jag bara glömma och lämna bakom mig, det gick verkligen inte bra alls idag.
 
Eftersom jag inte ridit i paddocken på länge blir Solvind ganska nonchalant, hon skiter liksom i en. Men även spänner sig och har sjukt svårt att slappna av och bara chilla på livet.
 
Jag och Sara red en ganska lång bit idag med rätt mycket trav, men oj oj oj vad Solvind ignorerade mina hjälper och stressade upp sig extremt mycket hela tiden vilket är jobbigt. När vi kom in i skogen blev det mycket bättre för då måste hon koncentrera sig på vart hon sätter fötterna.
 
När vi skulle vända hem blev hon ännu värre för då gick hon mest och drig upp huvudet för att komma undan och slippa jobba. Men mig vinner hon inte över, åh nej. Då fick hon gå jätte sakta och långt bakom Zulle tills hon tog det lugnt. Efter en stund gick det mycket bättre och då fick jag tillbaka den lugna Solvind.
 
Jag måste bli bättre på att rida i paddocken minst 2 gånger i veckan för att motverka så att hon beter sig såhär!
 
 
 
 

Botten är nådd

Just nu känns det som om allt och alla är emot mig, jag har inget flyt i något längre.
 
Zelda mår inte bra någonstans så det finns inte så mycket tid kvar för henne, samtidigt som jag ororar mig till döds över hur Solvind mår håller mitt och Johan's förhållande på att brytas ner långsamt i små bitar tills ingenting finns kvar. Jag vet inte vart jag ska ta vägen längre!
 
Det är massa tjafs hemma om att jag och min bror inte hjälper till här på gården tillräckligt, men hur tror dom att jag ska klara av att göra något alls just nu när allt jag älskar håller på tas ifrån mig? 
När jag berättar hur det ligger till och hur jag känner mig får jag höra att jag överdriver eller att löser ska du se och sån skit. Men de är lätt för dom att säga när de aldrig upplevt det jag går igenom, de har aldrig upplevt kemin och kärleken mellan ett sådant stort och mäktigt djur som jag upplevt med först Zelda och sedan Solvind.
 
Det är ofta jag får höra att om det inte blir bättre så flyttar vi och gör oss av med Solvind, hur fan förväntar de sig att jag ska bli bättre. När jag hör orden "säljer Solvind" känns det som om någon slår mig med ett betongblock i ansiktet samtidigt som någon skär mig rätt i magen. Hela min värld bryter samman, när de säger sånt till mig tappar jag allt och blir ännu mer nere och då har jag ingen lust att göra något förutom att spendera tid med min räddare i nöden som heter Solvind.
Om hon tas ifrån min vet jag inte vad jag skulle gjort, tas hon ifrån mig har jag ingenting att leva för.
 
Jag har inte varit med mina tjejkompisar på hundra år för att de har aldrig tid eller pengar. Det bryter också ner mig långsamt till små partiklar. Det känns som om det är MIG dom inte vill umgås med, som om det är JAG som sviker dom bara för att jag spenderar tid med min häst ibland.
 
Just nu är botten nådd och jag har ingen blekaste aning hur jag ska ta mig härifrån. Det känns som om någon knuffat ner mig i en svart och mörk avgrund för att sedan ta bort stegen och lämnat mig där helt ensam till mitt öde.
 
Hur ska jag ta mig härifrån utan att förlora allt jag älskar? Detta kanske bara är ett tecken på att jag ske ge upp i allt och låta mig brytas ner tills ingenting finns kvar av mig...
 
 

Namnsdag!

Grattis alla som heter Emma på namnsdagen!
 
Men även imon har jag namnsdag, då är det nämligen Kristina som har namnsag och det heter jag i mellannamn. Så praktiskt att ha namnsdag två dagar i rad, då har man ju en bra anledning till att få unna sig något extra! 
 
Idag har inte jag gjort ett enda skit om jag ska vara ärlig, det ända vettiga som jag gjort är att hjälpa mamma och fixa Solvind's sår och så har jag fyllt upp badkaret i hagen med vatten till hästarna. Sedan har jag bara legat inne och slöat, jag är så sjukt uttråkad just nu, ingen har typ tid att göra något roligt på dagarna och Johan jobbar så han kommer hem sent varje dag. Bläää!!
 
I flera dagar nu har vi sagt att vi ska åka och bada men Johan har inte orkat typ men förhoppningsvis ska vi göra det idag. Jag har inte badat en ända gång på hela sommaren så jag kände att det var dags för det nu.
 
Idag blev det ingen ridning, jag är trött och det är så äckligt varmt ute så jag har ingen lust. Men imorgon blir det troligtvis lite motion för lill skiten igen.
 
Nu ska jag ta lite granatäpple och sedan ska jag ha tråkigt igen.
 
Ha det!
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 22/7 2013

 
En mysig uteritt på min älskade Solvind fick stå på schemat idag. Först tänkte jag bara rida på vägen men det var så sjukt varmt och jag har inte ridit i skogen på jätte länge för jag är rädd att hennes ben ska bli värre, men eftersom jag har fått klartecken att jag får rida där kunde jag inte låta bli idag.
 
Vi tog en ganska lång runda idag som mest innehöll skritt men det blev även en kort bit galopp i skogen och en snabb galopp i galoppbacken.
 
Det var så tyst i skogen, det är så fruktansvärt mysig. Det ända man hör är Solvind's hovar i marken och fåglarna i träden. Man kan bara sitta där på hästryggen och tänka på allt mellan himmel och jord.
Älskar det! 
 
Det märks på Solvind att hon älskar att strosa runt i skogen och bara glida runt.
När hon blir gammal ska hon få bli skogsmulle eftersom hon verkar älska skogen och uteritter så mycket.
 
 

Dagens Ridpass: Longering 21/7 2013

 
Även idag var jag ute ganska tidigt för att motionera Solvind eftersom jag, Johan och två kompisar skulle till IKEA.
 
Igår upplevde jag att Solvind var en aning bufflig och jobbig så jag bestämde mig för att jobba henne från marken idag.
 
Eftersom det var ett tag sedan jag longerade fick Solvind ha sin longeringsgjord idag, jag hade stropparna ganska slappa idag för att hon själv kunde välja om hon ville söka sig neråt självmant fast det fanns ändå ett stöd.
Jag longerade henne i skritt och trav idag bara, mest trav. Jag är så rädd för att överanstränga henne, även om veterinären säger att jag ska rida som vanligt.
 
Idag testa jag även att "tömköra", det gick väl helt okej får jag väl säga utan att ljuga. Det blev några missförstånd men annars gick det helt okej. Jag är nästan 100% säker på att jag gjorde fel, jag har aldrig tömkört innan och jag är tveksam på om Solvind ens har blivit det innan.
 
Efter idag är jag nöjd med lilla plutten, hon var lite bufflig i början men annars skötte hon sig super!
 
 

Dagens Ridpass: Dressyr på åkern 20/7 2013

 
Idag red jag på förmiddagen innan det blev allt för varmt. 
 
Jag bestämde jag mig för att skirtta fram ute på gruvägen så att hon fick länga lite på benen, fast jag struntade att vända hem så jag svängde in på en åker och bestämde mig för att rida dressyr där istället för i paddocken. 
 
Blinningarna var riktigt jobba idag och jag hade helt glömt av att spraya på henne någon flugspray så hon hade lite svårt att koncentrera sig pågrund av det. Men bortsett från det skötte hon sig jätte bra. Jag känner mig verkligen säker på henne nu, jag vet att hon inte drar iväg längre och hon har slutat att stegra sig vid ridningen vilket är sjukt skönt!!
 
När jag hade ridit en stund såg jag att det stod någon vid kanten så jag red fram till honom och då var det bonden som brukar köra på åkern. Han sa typ att han inte tyckte om att någon red där för vi förstör, men det är torrt i marken och jag racear inte. Ändå har pappa pratat med honom om att jag ska få rida där och det har han gått med på. När pappa fick reda på det sa han bara att jag skulle fortsätta rida där, men nästa gång jag träffade bonden skulle jag hälsa från pappa så förstår han nog trodde han.
 
 

Rubrik

Livet suger just nu, jag bloggar om ridningen imorgon istället!

 Fuck This!!

 

 

 

 

Beatlemania?

Beatlemania, jag?

Dagens Ridpass: Dressyr 18/7 2013

 
Idag kom jag faktiskt upp hyffsat i tid, dock var klockan redan 9 innan jag började sadla och sånt men det var inte jätte varmt ännu. Egentligen skulle jag ridit vid 7-8, men det blir inte alltid som man tänkt sig.
 
Eftersom jag inte orkade skritta fram i paddocken fick det bli att jag skrittade fram på grusvägen där hemma och sedan så travade jag fram lite för att hon skulle få länga på stegen, en samlad galopp slängde jag in också. 
 
När vi kom tillbaka till paddocken skrittade jag lite på böjt spår och sedan började jag jobba henne i traven lite grann. För att inte ridit seriöst i paddocken på jätte länge skötte hon sig faktiskt väldigt bra, hon hade mycket mer framåtbjudning än vad hon brukar ha i paddocken men jag tror att det kan bero lite på att hon fick ridas igång ut i början. Det tycker hon väldigt mycket om!
 
Jag red mycket på böjt spår idag för att jag ville få hon så mjuk jag bara kunde, hon blev riktigt fin mot slutet. Några godkända galoppfattningar fick vi in också, min polle kan bara hon vill!
 
Efter cirka 30 minuter blev det för varmt i paddocken så vi red ut på grusvägen igen och travade lite på längre tygel så att hon fick sträcka ut sig lite. Några gånger försökte hon slänga in en galopp i smyg men jag sa till henne två gånger så skärpte hon till sig. 
 
När det var dags att vända hemåt fick hon dra på lite, men hon saktade ner så fort jag bad om det.
 
 
 

Att inte tävla med sin häst

Jag läste någonstans att det var en tjej som hade fått kommentarer från någon om att hon inte är ute och tävlar med sin häst, som om det skulle vara något fel med det ungefär.
 
I många fall känns det som att vissa köper hästar just för att bara tävla med, lite som en robot. Det kanske åker ut på tävlingar var och varannan helg. Sure, man gör som man vill. Men att klaga på någon annan som inte vill ha häst för att tävla mycket, det är bara fel.
 
Som i mitt fall, jag köpte häst för att jag ville ha en bästa kompis som jag ville ha mysigt med hemma och rida ut i skogen men även rida i paddocken med. Göra roliga saker med helt enkelt, självklart kan det vara roligt att komma ut på någon Clear Round per månad ibland om jag känner för det. Eftersom jag inte är någon tävlingsmänniska tycker inte jag det är sådär jätte kul att tävla så att jag vill göra det flera gånger per månad.
 
Nu säger inte jag att det är fel att tävla mycket, bara man tar hand om sin häst och sig själv så är det inga problem, men jag blir så irriterad på männsikor som dömmer folk och som gör nästan allt som står i ens väg för att klanka ner på någon. Håll koll på ert eget och inse att alla människor inte är samma och vill inte alltid göra samma saker.
 
Tycker man det är kul att tävla så fine with me. Men de som inte känner samma sak kan man bara hälsa glatt på och gå vidare med sitt liv. Svårare än så är det faktiskt inte!
 
 

Svallkött

Det som Solvind har heter svallkött. Såhär ser hennes ben ut just nu! 
 Är det bara jag som tycker det ser ut som en hjärna?!

Dagens Ridpass: Uteritt 17/7 2013

 
Uteritt idag också fick det bli. Tanken var ju egentligen att jag skulle ridit i paddocken men eftersom det kom mer hö idag var jag helt utslagen efter det så jag orkade helt enkelt inte, därför fick det bli ännu en mysig uteritt på min ädla springare. Såklart barbacka igen!
 
Jag red till vägens slut och hem igen mest för att det vägen är precis lagom för man kan lätt få in både trav och galopp. Det blev även lite halter ute eftersom det är alltid bra att träna på det. När man rider ute är det ju inte speciellt ofta som man gör halt och låter hästen vänta tills man ber den gå igen, förutom när det kommer en bil eller liknande.
 
När vi skulle hem fick hon galoppera uppför, idag lät jag henne dra på lite men bara några få meter. Mest för att jag var sugen på att kolla om hon verkligen saktar ner när jag ber henne om det, även fast jag rider barbacka ute. Självklart gjorde hon det, Solvind är så snäll att rida ut på måste jag säga.
 
Imorgon ska jag kanske iväg med familjen på dagen så jag funderar på att gå upp med Johan imorgon när han åker till jobbet vid 6, men är inte helt hundra på det. Om jag inte går upp med honom ska jag försöka rida på kvällen om det inte är allt för varmt.
 
 

Stackars min älskade Solvind

Hej på er!
 
Ni får ursäkta mig ett tag framöver nu, jag har gått in i något slags deppmode.
Veterinären var nämligen här idag och kollade på Solvind, hon tyckte inte det såg bra ut. Hon beskrev vad vi skulle göra och vad det hette som hon hade men jag kunde inte lyssna så bra för jag stod och grät i Solvind's hals. Tur att mamma var med så att hon kunde ta åt sig informationen.
Veterinären trodde inte att det skulle bli bra under sommaren men det skiter jag i för jag vill bara att Solvind ska må bra och bli frisk. 
 
Dock sa hon att jag kan rid som vanligt men att jag ska anpassa mig efter henne, självklart ska jag göra det. Märker jag liksom att hon inte klarar mer så avslutar jag självklart. Hoppning kunde jag också fortsätta med men jag är lite skeptisk till det måste jag säga. Det känns inte bra i magen när jag tänker på att jag ska hoppa när hennes ben ser ut sådär. Men jag får se, det kommer ju inte bli några hinder på 1 meter kan jag ju säga direkt. Högst 70-80 cm. Usch, jag hatar att se henne så. Men det konstiga är att hon inte har ont och hon går rent i alla gångarterna + att hon inte visar någon hälta över huvudtaget.
 
Imorgon blir det ridning igen, vad vet jag inte men det bli antagligen på förmiddagen eftersom det ska komma hö framåt kvällen.
 
Nu ska jag spela spel med min älskling och sedan blir det sängen.
God Natt på er <3
 
Hoppas du blir frisk snart så att vi kan busa runt som vanligt! <3
 

Rent och snyggt!

Hey Guys!
 
För tillfället håller jag på och städar mitt rum, blev precis klar med att bädda nytt i sängen. Om en stund ska jag damma i rummet för att sedan dammsuga hela huset. Pluspoängen bara strömmar in!
 
Mamma ringde till veterinären förut så hon kommer kanske hit imorgon för att kolla Solvind's sår, hoppas verkligen jag får någon mirakelsalva så att min buse blir bra i sitt onda ben igen.
Jag tänkte rida idag eftersom det var så svalt och skönt ute men jag vet inte hur lång tid det tar att städa och så tycker jag att Solvind förtjänaren en vilodag, hon har trots allt gått flera dagar i rad nu och jag vill inte ta ut henne för mycket eftersom hon inte är helt frisk.
 
Igår blev jag fruktansvärt sugen på att baka så jag och mamma gjorde lite cupcake.
Det slutade med att det blev Choklad och apelsincupcake, oj vad det uppskattades av familjen!
Synd att inte Johan var här så att han kunde smaka.
 
Ser det gott ut?
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 14/7 2013

 
Just nu har inte jag någon motivation till att rida i paddocken kan jag tala om för er. Det senaste har det bara blivit uteritter men det är så mysigt att rida ut på min älskade Solvind.
 
Idag red jag ut med Sara, vi red en ganska ny ridväg där man red förbi en gul gård. När man hade ridit förbi den fanns det en åker som var jätte stor, vi kunde inte låta bli så vi galopperade runt på den en stund. Oj vad det uppskattades av båda hästarna. 
 
Sara hittade en stig in i skogen som hon gick in på men jag ville inte gå efter för jag var rädd att det skulle skadas Solvind's sår så vi stod kvar på åkern så länge. Men det tyckte inte Solvind, hon hoppade upp och ner för att försöka gå efter Zulle. Men det fick hon inte för mig så jag blev lite sur på henne så jag hoppade av och longerade Solvind för att visa att sånt beteende inte är okej. Efter det lugnade hon sig. Fjant!
 
Eftersom det inte var så varmt idag red vi ganska mycket i trav och galopp, som vanligt tyckte hästarna om det.
 
Imorgon ska jag försöka rida i paddocken annars får det bli uteritt, igen...
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 13/7 2013

 
Idag blev det ett väldigt kort ridpass eftersom jag skulle iväg till en kompis som fyllde år.
 
Eftersom det var så varmt då jag red och jag inte orkade sadla slängde jag bara på träns och så red jag till vägen tar slut och tillbaka. Mest för att jag inte ville att hon skulle stå idag också.
 
När vi kom till galoppbackarna tog jag en trav som lite uppvärmning för jag ville känna lite på henne så att jag hade kontroll över henne. Men på hemvägen fick hon galoppera upp för backen, fast i hyffasat lugn galopp för jag ville vara säkert på att jag skulle sitta kvar.
 
Det är som är så sjukt bra med Solvind är att när man rider barbacka på henne så blir hon jätte försiktigt. Hon blir så rädda att göra fel och att jag ska ramla av så hon flyter in i övergångerna för att jag inte ska skada mig typ, och varje gång jag brytit av till skritt kollar hon bak typ för att kolla så att jag mår bra. Så söt är hon! 
 
 

Seg som kola

Hej på er goingar!
 
Fy vad trött jag varit idag. Först vaknade jag vid 6 och var så trött att det sved i ögonen så jag somnade om och vaknade av att Johan ringde mig vid 11. Jag hade jätte ont i magen då så jag låg kvar i sängen tills klockan var 1. 
 
Hela dagen har jag bara suttit på mitt rum och degat. Pappa ska hjälpa mig med att hänga upp lite saker på mitt rum som jag köpte på Ullared för någon vecka sedan. Allt har med Englad eller The Beatles att göra såklart.
 
Tanken idag var att jag och Sara skulle rida ut på en skrittrunda barbacka men jag kände att jag hoppade det idag eftersom pappa ska hjälpa mig och så ska familjen grilla sedan. Solvind var ganska trött från igår så det kan ju vara skönt för henne att få vila idag. Men hennes sår ska tvättas senare med hjälp av min lilla mamma.
 
Imorgon fyller min underbara vän Amanda år. Puss på henne! Vi kommer vara ett gäng som ska fira henne imorgon förhoppningsvis. Kanske gokart, det återstår att se.
 
Ha en fortsatt trevlig Fredag mina vänner!
 
 

Dagens Ridpass: Solvind's uppfödare red 11/7 2013

 
Som jag redan hade nämnt för er så kom Solvind's uppfödare hit och red henne lite i paddocken. Det var jätte roligt att se någon annan rida henne, hon sa att det kändes lite konstigt att rida henne eftersom hon inte träffat Solvind sedan hon var 3 år och då var inte hon inriden ännu. 
 
Nickolina red en stund i paddocken i alla gångarterna, dock hade inte Solvind den framåtbjudningen hon brukar ha men det är väl pågrund av värmen och att hon har svårt att sova ute eller något. Jag har ingen aning varför. Jag hoppade även upp på henne för att jag skulle se hur hon var i höger varvet, ville kontrollera om hon verkade stel eller något. Men hon kändes bra i alla gångarterna, dock seg som sagt.
 
Efter det fick hon testa Solvind ute i alla gångarterna ute vid galoppbackarna, då kändes Solvind lite mer allert men ändå inte så som hon brukar. Det verkade som om Nickolina tyckte om Solvind.
 
Hoppas att hon vill komma hit någon mer gång och rida min pärla när hon är frisk och förhoppningsvis piggare. Kanske vågar hon hoppa henne lite, Solvind är alltid mysig att hoppa på!
 
 

Dagens planer!

Hej på er!
 
Efter igår var jag sjukt trött kan jag tala om för er. På morgonen åkte jag och mamma till Nordic Wellness i Partille och tränade lite, sedan vid 3 kom det en massa hö som vi skulle stapla upp på loftet, det var riktigt jobbigt kan jag tala om för er. Efter att vi lyft upp allt hö red alla tjejer i stallet ut på en mysig runda. När jag stod i duschen på kvällen var ögonlocken så tunga att jag nästan somnade.
 
Idag händer en riktigt rolig sak, Solvind's uppfödare ska komma hit och hälsa på, hon ska även rida Solvind lite. Tanken var att hon skulle hoppa också men eftersom pluttens ben inte är helt hundra vågar jag inte utsätta henne för det. Jag ska även få lite informaion om henne som bebis och så har hon tagit med sig ett album med massa bilder på Solvind som bebis och en kalender med massa viktiga datum. Vilket datum hon såldes, vilket datum hon föddes osv. Det ska bli så kul verkligen!
 
I eftermiddag ska jag och några kompisar kanske åka och bada, men inget bestämt ännu. Det beror helt och hållet när Johan kommer hem från jobbet.
 
Nu ska jag göra mig redo inför besöket, jag är så spänd att jag snart smäller av!!
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 10/7 2013

 
Jag är så glad att det är fullt i stallet nu och alla är ungefär jämna i ålder. Dock tycker inte Solvind jätte mycket om den nya hästen men det lägger sig nog snart.
 
Idag red alla 4 ut tillsammans, vi red till rakan och travade lite. Det är så mysigt att rida på den vägen och Solvind har blivit så trevlig att rida ut på det senaste. Så skönt!
Hon skötte sig så fint, dock reagerade hon överdrivet mycket på några hästar i en hage men annars var hon helt lugnt. Tills vi skulle hem, Sara och Lisa skulle galoppera men jag kände att det räckte med galopp för Solvind så jag och den nya tjejen Clara skulle stå kvar men då fick Ray damp typ och det smittades av på Solvind. Så hon fick för sig att stegra sig och kicka efter Ray, jag var tvungen att hoppa av och ha henne på en volt runt mig så hon lugnade sig. Sedan lugnade hon sig en aning, vilket var bra.
 
Imorgon blir det inte jag som rider, utan Solvind's första ägare. Ska bli så roligt! Mer om det imorgon.
 
 

Trött!

Sorry vänner, jag har precis duschat och ögonlocken är tunga som bly så jag orkar verkligen inte sätta mig vid datorn. Jag skriver om dagens ridpass och alla dagens händelser imorgon istället. Hoppas det är okej för er!

Natti Natti! <3

Dagens Ridpass: Dressyr 9/7 2013

 
Wow! Äger jag verkligen den där hästen? Det är nästan så att jag får nypa mig i armen efter dagens ridpass. Hon har inte blivit riden seriöst i paddocken sedan 27 Juni eftersom jag varit iväg, vilodagar, uteritter och skada men ändå gick hon som en klocka största delen av ridpasset. Helt sjukt!
 
Jag skrittade fram henne extra länge för att hon skulle bli av med det stela i högerbenet. Sedan travade jag igång henne på halvlång tygel i en lång och låg form. Hon är en aning loj och har inte jätte mycket framåtbjudning som hon brukar längre men jag tror det är för att det är så varmt på dagarna och så känner hon sig tvingad att skydda sin flock från den nya hästen så jag tror inte hon ligger ner och vilar något. Därför skulle hon behöva sova inne en natt eller stå inne några timmar under dagen.
 
Iallafall, jag galopperade henne i sammanlagt 5 minuter eftersom jag inte ville överanstränga hennes ben. Trots att hon har lite ont i benet och är lite stel så trampa hon under sig ganska bra, men inte helt perfekt som hon brukar men jag har lite överseende nu när hon inte mår helt 100.
 
Imorgon har jag inte planerat något ridpass ännu men jag tror det får bli en uteritt igen. Jag tror det kan vara bra för henne att ridas ut nu när hon inte mår så bra i sitt ben. Dock är jag inte så bekväm med att det bara blir på hårt underlag vid uteritter, men jag tror jag överreagerar en aning...
 
 
 
 

Outfit!

Varför rida i vanliga ridkläder när man kan rida i kortbyxor!

 

 

Dagens Ridpass: Uteritt 8/7 2013

 
Idag blev det ett riktigt spontant ridpass, jag hade inte alls planer på att rida egentligen men jag var så sugen. Jag hade på mig en tjocktröja och min mjukisshorts från Hollister men jag hoppade upp barbacka på Solvind med hjälm på huvudet, det var så mysigt. 
Det var helt tyst och vindstilla, dock var det lite kyligt men värmen från Solvind värmde mig.
 
Jag red till en kompis som är cirka 1 kilometer från mig och sa hej lite snabbt, när jag kom dit var min kompis Jenny där som jag inte träffat på hundra år. Vi stod och snackade en stund och sedan fick jag rida hem igen så att inte mamma skulle bli orolig, jag skulle egentligen bara vara borta i 10 minuter men jag var väl iväg i kanske 30 minuter. 
 
Idag blev det även lite trav, fast inte mycket alls. Jag ville så gärna rida ut på en åker och galoppera ikapp med vinden och jag tror inte Solvind hade haft något emot det men det skulle inte varit bra för hennes ben. Vi fick nöja oss med lite trav på grusvägen i cirka 60 meter.
 
Imorgon får vi se om det blir någon ridning för på morgonen ska jag och mamma gymma och sedan ska det komma massa hö hit. Om det blir ridning så kommer det inte bli förrän på kvällen kan jag tro på, om jag nu orkar det.
 
Snälla Solvind, bli frisk nu <3
 

Cassandra och Figgaro

Som jag redan berättat så var jag och hjälpte Cassandra med hennes medryttarhäst Figge i fredags. Hon har varit hopprädd ett bra tag men hon har viljan så hon ville bara få en lätt knuff i ryggen och lite hjälp på vägen för att våga. Ponnyn som hon rider är en fantastisk ärlig ponny, han lyssnar jätte fint på Cassanda's hjälper och även om de kom lite fel några gånger gick det hur bra som helst. Han är som Solvind, kommer de en aning fel på ett hinder hoppar de iallafall. Det känns alltid lite bättre i magen när de hoppar fast man tabbar sig en aning.
 
När Cassandra värmde upp Figaro inför ridpasset passade jag på att fråga henne vilken höjd hon vågade hoppa som högst, då svarde hon 30 cm. Sedan frågade jag henne vad hennes målhöjd med ridpasset var, då svarade hon 50 cm. Medan Cassandra travade igång ponnyn på banan ställde jag upp lite hinder i paddocken. Det ett hinder på varje långsida och ett litet hinder som låg snett igenom. Först fick hon hoppa varje hinder var för sig några gånger och sedan satte vi ihop en liten bana av det.
När hon hoppade banan låg hinderna på cirka 40-50 cm. 
 
Hon gjorde samma sak som jag gör ibland när jag hoppar, man glömmer andas och därför blir man en aning spänd. Det största misstaget även jag gör när jag hoppar är att blicken fastnar på hindret istället för att kolla förbi. Det fick Cassandra träna mycket på, eftersom hon spände sig en del gjorde vi samma sak som de gjorde på Ponnyakuten 4. Jag stod en bit efter hindret och då skulle hon räkna de fingrar som jag håller upp för att hon inte skulle tänka så mycket på just hindret. Det funkade jätte bra för Cassandra.
 
Hon fick välja ifall hon ville hoppa en låg oxer eller hindret lite högre och hon valde lite högre, egentligen skulle jag höjt det till 80 cm men jag tänkte att det är bättre att hon får känna sig säker på lite lägre höjd. Efter en stund fick hon hoppa banan igen, fast jag sa att hon skulle trava runt han på en volt för att jag skulle bygga om banan lite men jag la bara till två cavalettibommar och medan hon inte såg höjde jag sista hindret så det låg på 60 och 70 cm. Tanken var att jag skulle höja endast det sista hindrey men det fick inte Cassandra reda på förrän hon hade hoppat det. 
 
Jag är verkligen jätte stolt över Cassandra, efter att inte våga hoppa över 30 cm till att hoppa 70 cm. Visst, hon är lite små rädd fortfarande men hon tyckte det var jätte roligt. Jag fick en riktig må bra känsla efteråt att få se den förändringen på den korta stunden. Tänk att jag, en hopprädd tjej hjälpte en annan hopprädd tjej att våga hoppa 40 cm högre än vad hon vågat förut. Helt sjukt! Jag är stolt över mig själv, Cassandra och självklart ponnyn Figaro som hoppade så snällt och fanns där som ett stöd för Cassandra.
 
Tänk om jag en dag kan komma ifrån min hopprädsla helt och hållet, det är mitt mål med ridningen!
 

Easy Going!

God Kväll!
 
Med handen på hjärtat har jag mest chillat idag. Tanken var att jag och mamma skulle åka och gymma klockan 10 men vi var väldigt trötta så vi kom inte iväg förrän klockan 12, dock gjorde det inte så mycket eftersom det var så lite folk på gymmet ändå. Tyvärr gick ju hela dagen pågrund av att vi inte kom iväg när vi skulle men så kan det gå när man har semester.
Jag tycker det är så synd att jag kommit av mig en aning med gymmet men jag har inte haft någon ork, jag får rycka upp mig och börja med det igen. Jag vill ju vara snygg! Fast det kommer väl inte bli förrän nästa sommar som jag kanske är säker i min kropp, men vi jobbar på det!
 
Efter vi hade kommit hem från gymmet var klockan närmare 3 så jag drog fram en solstol och solade lite i typ 1 timma för sedan var det dags för tacos med familjen. Imorgon kommer det tydligen bli 22 grader och en massa sol så jag ska verkligen passa på att sola hela dagen.
 
Solvind's sår ser jätte äckligt ut, det är varigt och det blir ju inte bättre att man knappt får ta på det och då är det så svårt att komma åt och tvätta rent det. Idag tog vi på lite sårsalva så vi får hoppas på att det blir bättre då. Jag gick en promenad med henne nu på kvällen och det uppskattades, hon börjar bli lite pigg nu när hon inte ridits riktigt på ett tag nu så hon böjar bli lite bufflig vilket är fruktansvärt jobbigt. Men imorgon ska jag nog försöka rida henne på morgonen innan det blir för varmt. Dock kommer det bara bli lite jobb i skritt och trav för att ta det lugnt, jag får se hur hon rör sig. 
Skriver mer om det imorgon.
 
 

Solvind's tillstånd

Så var det ju det där med Solvind's sår på benet. Det ser inte jätte fint ut men det är inte infekterat eller något iallafall. Tills idag har jag sprayat på lite aloe vera spray men det verkar inte funka så jag ska låta det vara tills jag hittar något annan salva eller något som jag kan lägga på.
 
Hennes ben är en aning svullet men hon går normalt iallafall vilket är väldigt skönt iallafall. Jag hoppas verkligen att hennes ben är bättre tills på Torsdag då hennes uppfödare ska komma hit och rida henne lite. Jag sa att hon fick hoppa ifall hon ville men ser hennes ben ut som det gör vet jag inte om jag vågar ta risken att hon ska hoppa. Jag håller tummarna iallafall!
 
Idag var jag ute på en promenad med henne på grusvägen så att hon skulle få röra sig lite, svullnaden kanske gå ner en aning om hon får gå en promenad om dagen. Hoppas jag iallafall, jag vill inte att hon ska vara skadad. Min Solvind ska vara frisk och kry! <3
 
 

Emma till undsättning

Hej på er goingar!
 
Planerna inför idag ser ut så att jag ska hjälpa en tjej som heter Cassandra. Hon är hopprädd och hon bad mig hjälpa henne och hennes medryttarhäst på traven lite. Lite komiskt är det allt, själv är jag ju en aning hopprädd och så ska jag hjälpa en tjej med samma problem.
Fast jag tror det kommer gå ganska bra ändå, jag har några övningar på lager från bland annat olika avsnitt från ponnyakuten och från olika träningar jag varit med på.
Vi håller tummarna på att jag kan hjälpa Cassandra!
 
Jag ska även kolla till Solvind's ben så att det inte blivit värre. Hon fick stå igår och vila sig lite men idag blir det nog en liten promenad om hon inte haltar. Men förhoppningsvis är hon bara öm som hon var i förrgår. Alltså kommer jag bara tvätta rent det och kanske spraya på lite Aloe Vera och så kanske jag går till getterna och tillbaka. Kommer nog inte skriva om hur det gick, det är ju inget spännande att läsa om när jag skrittar henne från marken liksom. Men om det händer något spännande så kanske jag skriver lite.
 
Nu ska jag försöka hitta lite övningar som kan hjälpa Cassandra och sen ska jag gå ut till min polle plutt.
 
Ha en skön Fredag! 
 
 

Back in time!

Jag berättade lite kort igår att jag hade en rolig sak att berätta för er. Det är nämligen så att Solvind's allra första ägare hittade min blogg genom google och så skrev hon till mig vem hon var och allt sådant. 
 
Igår ringde hon mig och berättade hur Solvind var som liten och varför hon sålde henne och allt, jag vill inte skriva ut det här för jag vill ha tillåtelse från denna tjejen och allra helst hade jag velat att det var skrivet av henne så att allt blir rätt så det inte blir något missförstånd. Men iallafall, denna tjejen smsade även två bilder på min polle som bebis som jag har på telefonen. Hon berättade även att hon har ett album med massa gamla bilder på Solvind och även lite olika papper om jag förstod det rätt. Det albumet hon hade ska jag få av henne, hur roligt som helst. 
 
Nästa vecka ska hon komma hem till mig och träffa Solvind och hon ska även få testa att rida henne ifall hon vill det. Hon frågade först om hon fick hälsa på bara och så erbjöd jag henne att hon skulle få ta en ridtur på min ängel, det tycker jag inte är mer än rätt. Hon har inte träffat Solvind sedan hon var 3 vilket var 2005 ungefär. Det ska bli så roligt att få träffa henne och det kommer säkert bli roligt för henne att få träffa sin gamla häst igen. Gud vad jag längtar!
 
Jag har länge försökt hitta Solvind's uppfödare men utan framgång och bara av en slump så hittade hon MIG och min blogg. Jag blev så glad när hon kommenterade min blogg, jag är så glad så det är galet!
Jag är så spänd att få se alla bilder från när hon var lite och allt. 
 
Wow asså!!
 
 

Dagens äventyr!

Hej Och Hå!!
 
Denna dagen har varit kaos minst sagt. Jag och Johan sov i lastbilen i natt som stod vid Hallandsåsen så att vi snabbare skulle komma ner till Malmö med lasset idag, men icke sa Nicke. Johan's chef ringde imorse och sa att bolaget som sköter lasterna hade glömt att meddela om förseningen, lasset som de skulle ha i Malmö behövde dom inte förrän imorgon. Alltså var Johan ledig hela dagen, vi låg kvar i sängen och hade lite sovmorgon. När vi väl gick upp och åt våran frukost visste vi inte vad vi skulle göra så vi bestämde oss för att åka hem, men påväg upp till Göteborg igen tog vi en spontan tur till Ullared. 
 
Väl på Ullared var det massor med folk och så var det ju självklart filminspelning just denna dag då jag kommer dit med mjukisbyxor och är osminkad, väldigt passande. Jag såg de som spelade in flera gånger men då svängde jag vagnen på en 5-öring och sprang åt andra hållet, haha löjlig jag är.
Jag köpte inte jätte mycket saker, men vi skulle bara vara där en snabbis för jag skulle rida och hjälpa mamma att städa. Första gången jag inte köper massa hästsaker när jag är där, fast lite annat onödigt kom allt med hem.
 
Som jag skrev i inlägget om dagens ridpass blev det ju inte som jag hade tänkt mig med ridingen heller eftersom hon hade ett sår min stackars Solvind. Men det är inte helt smärtfritt att ha häst!
Jag hoppas på en lugnare dag imorgon eftersom jag ska åka med igen. Johan har sådan tur att jag frivilligt åker med han på jobbet även om det blir kaos ibland, kan inte fatta att jag åker lastbil frivilligt i flera timmar. Det är tur att jag har fått låna en laptop och pappas trådlösa bredband annars hade jag nog dött.
 
Nu ska jag göra mig klar inför sängen. Imorgon ska jag skriva om en rolig sak som hänt de senaste dagarna. Kika in här imorgon för mer information!
 
 
 
 

Dagens Ridpass: Domenansövningar 3/7 2013

 
Tanken idag var att jag skulle rida lite western i paddocken men Solvind var fruktansvärt bufflig när jag skulle hämta henne från hagen eftersom hon skulle jaga iväg den nya hästen när han skulle hälsa på Tarzan. Efter många om och men gick hon med på att gå med lungt och fint ur hagen, men eftersom hon inte ville lyssna på mig från marken bestämde jag mig att arbeta med det idag istället.
 
Jag började med att leda henne och att hon skulle stanna när jag bad henne att göra det, hon bråkade även med det i början men efter en stund märkte hon att jag vann om och om igen så hon gav upp.
När jag kände att hon lyssnade på mig bra lät jag henne springa löst i paddocken och busa en stund, när hon kom in till mitten igen hade hon ett sår på benet och det var en aning svullet runt, det var ganska ömnt så jag avslutade dagens motion där för jag ville inte att det skulle bli värre än så.
 
Jag och Johan gick upp på grusvägen för att se ifall hon reagerade något på hårt underlag. Solvind var endast en aning stel men hon haltade inget vilket var en stor lättnad. Jag har verkligen ingen ork att ha en skadad häst. Jag tvättade rent såret och sprutade på lite Aloe Vera spray så hoppas vi på att det blir bättre. Hoppas hon inte springer allt för mycket i hagen.
 
Imorgon får hon vila vilket passar bra eftersom jag ska med Johan till jobbet igen. De närmaste dagarna kommer jag ta det ganska lugnt med henne eftersom jag inte vill att det blir värre. Det kommer bli promenader och kanske ett väldigt lugnt pass i paddocken med endast skritt och trav. Vi får helt enkelt se hur läget är, om det ser jätte fint ut så kanske jag börjar rida som vanligt i helgen. Jag avvaktar helt enkelt!
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 2/7 2013

 
Den nya vägen som jag och Sara har hittat är verkligen en perfekt och lagom lång runda där man kan slänga in både trav och galopp på den långa grusade sträckan.
 
Solvind var super duktig idag, hon var mjuk i handen och flyttade jätte fint för skänkeln när jag bad henne om det. Hon lyssnade jätte fint för rösten också, jag behövde bara säga "Woah" när jag ville att hon skulle sakta av. När hon väl är på bra humör är hon super trevlig att sitta och trimma på.
 
När man rider på den långrakan så rider man förbi en gård och idag stod de 5 kor i den hagen som är precis vid vägen. Jag trodde att hon skulle flippa över totalt men hon stod lungt och fint medan hon kollade på dom, dock stod ju korna helt stilla och kollade på oss. Det är första gången jag möter kor med henne och hon skötte sig så bra, riktigt stolt över henne. Idag fick hon stå och kolla på avstånd men någon annan gång kanske jag låter henne gå fram och kika på dom.
 
På hemvägen fick hon galoppera samlat några meter som belöning, där skötte hon sig också super. Men hon har lite svårt att varva ner efter hon galopperat ute men det gäller bara att träna på det i fortsättningen.
 
Imorgon vet jag inte hur det blir med ridningen, jag är just nu med Johan på jobb ner till Malmö så det beror på när vi kommer hem. Men vi får se vad vi hittar på!
 
 

Lastningen då och nu

Jag tänkte berätta för er hur min och Solvind's lastningsituation har förändrats på dessa år.
 
I början så ville hon verkligen inte alls, hon gjorde allt för att inte komma på transporten. Hon stegrade sig om och om igen, men det var inga vanliga små stegringar som var rätt upp och rätt ner.
Nej, nej, Solvind's stegringar var sådana där hon stegrade sig så högt hon bara kunde så att hon nästan slog över samtidigt som hon vred sig bortåt så att hon drog med mig som en liten vante. 
När vi skulle till och från olika saker med Solvind kunde det ta upp mot 2 timmar att ens få in henne i  transporten sedan tog det en stund för att få henne hyffast lugn så att jag vågade stänga skötardörren.
 
En gång när jag skulle till en löshoppning så följde pappa med för att ville se hur hon skötte sig vid löshoppningen. På vägen dit tog den cirka 1 timma för först slet hon sig och sprang upp på grannes gräsmatta och gjorde sönder den. Sedan tog det sin lilla tid att få på henne. Även fast det hade tagit ett bra tag att komma iväg så var vi vid löshoppningen först av alla.
Sedan när vi skulle hem bröt helvetet ut, hon gjorde sönder en grimma och ett grimskaft det var även nära att min arm gick av. Hon stegrade sig och försökte bokstavligen döda mig. Det tog cirka 5 timmar att få på henne och komma hem. Vi var det sista som åkte därifrån.
 
Hennes förra ägare hade samma problem med lastningen ett bra tag innan hon sålde henne till mig men som tur är fick hon löst det. Sedan när jag köpte henne började hon med samma sak igen fast med mig. Solvind är en väldigt dominant häst så hon testar alla som går, hon vill ju mer än gärna vinna. Tur att jag har varit så envis med henne så att jag lyckades vinna över henne.
 
Men nu är hon världens ängel att lasta, visst om hon försöker komma undan genom att dra upp huvudet och gå brevid men annars gör hon inget dumt. Ibland gör hon inte ens det, oftast går hon bara på utan något bråk alls. Nu tar det max 5 minuter att lasta henne när vi ska åka iväg med henne. Det är en stor förbättring från hur hon var i början, det är inte bara att hon ändrats. Det är även jag som har fått tips hur jag ska göra, jag har fått tips från Ponnyakuten men även från duktigt hästfolk som jag känner.
 
Jag tycker det är fantastiskt att det går så bra att lasta henne nu, det är roligare att åka iväg och det är så mycket säkrare än att ha en häst som bråkar och försöker döda mig.
Jag är super stolt över henne!
 
Såhär såg det ut i början (bild lånad från Solvind's förra ägare)
 
 
Tyvärr har jag ingen bild från hur lastningen ser ut i dagsläget. Men jag kan bertätta att hon är lugn och går på utan några om och men. Det är nästan så att hon har lite för bråttom på transporten nu. Men hellre det än att ha det så som det var.
Jag är jätte tacksam över hur vi utvecklats och för alla tips och råd jag fått från massor av goa människor!
 
 
Solvind är som en helt annan häst. Hon är lugn och är inte lika stressad längre. Jag är så glad att jag har henne som min egen. Jag älskar henne jätte mycket <3
 
 

Här händer det grejer, eller?

God Middag på er!
 
Det senaste har det hänt lite spännande saker, Solvind's uppfödare hittade min blogg genom google så nu har hon och jag lite mejlkontakt. Hon ska skicka lite bilder på Solvind som föl men även bilder på hennes föräldrar. Jätte roligt verkligen! Det kan vara roligt att få veta lite om Solvind's barndom och bakgrund. Uppfödaren ska ringa mig vid 9 tiden ikväll så ska vi prata lite, jag längtar verkligen!
 
Jag har funderat länge på att göra ett sånt där tagelarmband från en del av Solvind's svans. Jag har hittat en tjej som gör super fina armband, dock kostar det en del men de är så vackra armband så det är värt det. Jag kommer alltid kunna bära med mig Solvind vart jag än går. Jag hade gärna velat ha ett tagelarmband av Zelda's tagel så jag ska höra med hennes ägare om jag kan få en bit av hennes svans så länge som hon lever.
 
Idag händer det inte så mycket saker för mig förrän i eftermiddag då jag ska rida ut med Sara till rakan och sedan kommer den nya tjejen med sin häst som ska stå här. Troligtvis ska jag följa med Johan på jobb ner till Malmö men det är inte helt 100 ännu, jag får suga på den karamellen en stund. Troligtvis blir det så att jag inte kommer hinna rida Solvind imorgon om jag åker med på jobb. Det känns lite surt att hon ska vila en dag till när hon stått hela helgen. Men vi får se hur det blir med det.
 
Nu ska jag börja röja på mitt rum lite, det ser ut som tredje världskriget har varit i mitt rum.
 
Vi hörs!
 
Det gör så ont i mig att se tillbaka på allt vi hade när jag vet att jag aldrig kommer få uppleva det med dig igen
 

Spännande!

Imorgon kommer det ut ett inlägg om en stor förändring angående Solvind. 
Detta vill ni bara inte missa! Håll koll här vid kvart över 2 imorgon.
 
 
 
 

Nu är man bra trött

Usch ja, det tar på krafterna att campa och vara hemifrån i några dagar. Idag vaknade jag vid 11 och gick inte upp från sängen förrän klockan nästan var 1. Men efter en fartfylld helg är man värd det tycker jag.
 
Igår när vi kom hem hann jag precis gå ur bilen innan jag sprang till hagen där min fina Solvind stod och väntade på mig. När jag kom in i hagen möttes jag av hennes hummande, jag kramade om henne en lång stund samtidigt som jag drog in hennes välbekanta doft i näsan. Jag har saknat henne så mycket och ändå har jag bara varit ifrån henne knappt 3 dagar. Det verkade som att Solvind hade saknat mig också för hon lät mig hålla om henne en lång stund. Hon försökte busa med mig genom att springa efter mig men hon kom tillbaka när hon såg att jag inte sprang tillsammans med henne.
Hon ligger mig så varmt om hjärtat.
 
Under helgen har jag fått med mig några nya saker hem. Jag köpte en sadelpad till westernsadeln som kostade 400 kr vilket är billigt för en sådan pad. Mamma och pappa köpte även ett jätte fint skärp till mig och så fick jag ett par boots av dom som är fruktansvärt snygga. Jag är verkligen jätte tacksam över att jag har dom och allt de gör för mig och min hobby.
 
Western tävlingarna på High Chaparral är verkligen något extra, alltid lika roligt att åka och kolla på alla duktiga ekipage. Jag drömmer om att en gång bli lika bra som dom och få tävla där på den fina banan. Men drömma kan alla...
Hoppas verkligen jag kan övertala Johan, mamma och pappa att vi ska åka tillbaka nästa år.
 
Nu ska jag göra mig klar inför sängen så jag slipper komma upp så sent imorgon. Jag har lite saker som måste göras.
 
 

Dagens Ridpass: Longering och bus i paddocken 1/7 2013

 
Idag fick det bli bus i paddocken mest eftersom jag var super trötte efter en lång helg på Chappen och eftersom Solvind hade vilat några dagar trodde jag att hon var extra pigg men det var hon verkligen inte. Som jag berättad förut blir Solvind väldigt "mammig" när hon inte träffat mig på några dagar, samma sak var det idag. När jag skulle skicka iväg henne för att hon skulle få springa löst fick hon fnatt och trodde jag skulle springa med henne och busa men när hon märkte att jag stod kvar i mitten av paddocken kom hon tillbaka till mig och skulle puffa på mig.
 
Hon har blivit så mammig den senaste tiden bara, jag förstår inte varför. I vissa fall kan det vara lite jobbigt men oftast är det bara gulligt.
 
Idag drog jag fram en byggpall igen som hon skulle gå upp för, det var ett tag sedan men Solvind kom på nästan direkt vad jag ville att hon skulle göra. Hon är så fruktansvärt lättlärd och rolig att hålla på med. Min fina pärla <3
Efter vi hade busat en stund longerade jag henne lite så att hon iallafall blev av med lite energi, hon skötte sig super. Så fort jag gav tecken att hon fick komma in till mitten svängde hon in och ville vara så nära som möjligt.
Jag älskar verkligen denna hästen!
 
Imorgon blir det uteritt med Sara, vi ska rida till den roliga raksträckan där man kan trava så långt.
 
 
RSS 2.0