Natti Natti

Jag hade verkligen igen ork att sätta mig vid datorn förut, så jag blogg imon.

God natt :)<3

Skriv Din Rubrik Här

Mamma har köpt "lite" morötter till Solvind. Närmare bestämt 7 kilo!
Jaja, Solvind blir nog mer än nöjd!

Promenad!

Blir ingen ridning idag.
Fick bli en promenad mer om det sedan :)

Min älskade Zelda

Jag hade tänkt berätta om min och Zelda's tid tillsammans, detta inlägg innehåller massa blandade känslor. 
 
Zelda var en häst som flyttade in i mitt stall när jag var runt 7-9, jag minns inte riktigt. Jag tyckte om henne från första stund. Hon var fux med en bläs och 2 vita strumpor på frambenen, hon var världens snällaste. Hon skulle aldrig gjort en fluga förnämnd. Hon stod i mitt stall ett bra tag innan jag började ta hand om henne.
 
Efter något år fick jag förfrågan om jag ville ta hand om henne någon gång ibland, ännu var det inga bestämda dagar. Jag kunde bara säga till när jag ville ta hand om henne.
Jag minns fortfarande känslan när jag red henne första gången, hon var så snäll och helt underbar att rida på alla sätt och vis.
När jag blev lite äldre fick jag bestämda dagar som jag red henne, alltså så blev jag skötare på henne. 
Eftersom jag fortfarande var ganska ung så var det mest att jag ville rida i skogen och rida ganska kravlöst i paddocken, då Zelda var ganska gammal redan då så hade inte hon något emot att bara ta det lugnt.
 
Några år senare frågade ägaren om jag ville bli fodervärd, det var helt perfekt! Jag fick inte någon egen häst än men jag fick min Zelda som min egna häst (nästan). Jag var lite äldre då och jag kunde lite mer inom ridning men jag tyckte ändå om att rida i skogen och bara leva livet med denna underbara häst. Jag trodde att det alltid skulle vara såhär. Jag hade bestämt mig för att jag skulle ha kvar henne tills det var dags för henne att somna in och galoppera på de evigt gröna ängarna.
 
Vi hade så kul, vi red på långritt med kompisar, vi red ikapp med vinden på massa ängar och vi simmade i sjöar och hade det allmänt roligt. Jag litade på henne till 100% och hon litade på mig. Jag kunde hoppa upp på henne i hagen utan något att hålla mig i och bara sitta där utan att hon gjorde något. Ibland kunde jag få för mig att rida ut i grimma och grimmskaft och bara galoppera på en äng i full fart och hon lyssnade på varje sak jag sa till henne.
 
Vi började tävla lite smått inom hoppning på 40-50 cm, det räckte både för mig och Zelda. Vi åkte även till Aw och var där på ridläger, vi badade och lärde oss massor. Jag visste att jag började bli för lång, alla sa att jag inte borde rida henne för jag var alldeles för tung och lång. Inners inne visste jag att jag snart skulle bli det. Jag kände att ridningen inte var lika stadig som tidigare, jag kände mig illa till mods varje gång jag tänkte på det.
 
När jag kom hem från skåne fick vi reda på att hon hade atros i ena knät så hon fick bli en promenad häst som aldrig mer fick hoppa. Det knäckte mig så oerhört, efter ett tag så tappade jag intresset att bara rida runt i skogen. Jag ville utvecklas i ridningen, bli hoppryttare. Jag visste så väl att Zelda inte var den hästen jag skulle utvecklas på. Då bestämde jag mig för att leta efter en yngre och piggare häst. Vi hade kvar Zelda medan jag försökte hitta min framtida kompis på 4 ben. 
 
När vi hittade Solvind testade vi att ha kvar båda två. Men mamma och pappa hade inte råd och jag hade inte tiden att ta hand om 2 hästar när jag gick i skolan och började få betyg. 
Så vi skickade tillbaka henne till hennes ägare. När transporten kom och skulle hämta Zelda stod jag några meter bort och bara grät, jag föll ihop och låg på marken och bara ville dö. Alla sa till mig att jag var knäpp, jag hade fått en egen häst som jag skulle ha kvar i flera år och ändå sörjde jag ett gammalt sto som inte kunde göra något förutom att gå i skogen. De visste ingenting, hon hade lärt mig allt jag kunde, hon fanns för mig när jag hade det jobbigt. Hon var den bästa hästen i hela världen, den bästa vännen man kunde ha!
 
Nu i efterhand ångrar jag mig vissa stunder att jag lämnade tillbaka henne, hon gled ur mina fingrar och det var MITT val. Hur kunde jag vara så dum att lämna tillbaka henne bara för att jag ville ha en "bättre" häst. Jag hade gjort vad som helst att få tillbaka henne. Även om det inte hade gått att rida henne hade jag kunnat gå på promenader i skogen, göra allt som vi gjorde när jag var liten fast jag hade henne i grimmskaft och jag var på marken. De kan ha varit det korkaste jag gjort i hela mitt liv. Vem vet, jag kanske aldrig mer får se henne. Aldrig mer få krama henne och känna den där speciella lukten av Zelda. Det vackra stoet som gjort sådan stor skillnad i mitt liv.
 
Idag är det 785 dagar sedan hon åkte ifrån mig...
 
Detta var berättelsen om min och Zelda's tid som tog slut för att jag var så dum och valde bort henne för en yngre häst.
 
You're My Favorite, You're My Best!
 
 
Det gör ont i mig när jag tänker på att hon fortfarande kunde varit "min" <'3
 
 

 
 
 

Blivit med gymkort

Hejsan Hoppsan stora som små!
 
Idag efter skolan mötte jag upp pappa vid sportlife som ligger ute vid Lindholmen.
När vi var där så köpte vi äntligen mitt gymkort, så nu kan jag börja gymma på allvar. Dock fick jag inte det där själva plastkortet då dom inte hade något hemma men jag ska gymma på Fredag med Sanna så då kan jag troligtvis på ett, så länge får jag nöje mig med en kod.
 
Jag har lovat mig själv, mamma och pappa att det här med gymmandet inte ska gå ut över skolan och Solvind. Märker vi att det inte funkar denna månaden så ska jag inte fortsätta att gymma, då får jag fortsätta med min viktminskning på egen hand. Men jag har bestämt mig för att klara detta nu, jag ska börja med att göra ett "schema" över min vecka för att veta vilka dagar jag ska gymma nu när det blivit ändringar i mitt schema.
 
Idag på Mattelektionen fick vi tillbaka våra matteprov som vi gjorde i Fredags, jag blev jätte nöjd faktiskt. Första gången jag fick Godkänt utan att göra omprov, 29/40 var mitt resultat,.
 
Nu ska jag sätta mig och skriva ett inlägg som jag ska göra som tidinställt som kommer upp imorgon.
Jag säger inget om ämnet, men jag kan lova er att medan jag skriver det lär det bli en massa tårar.
 
Kram på er och God Natt <3
 
 
 

Dagens Ridpass: Löslongering 30/1 2013

 
Efter jag hade ätit middag bestämde jag mig för att löslongera Solvind ett tag eftersom hon har vilat några dagar. 
 
Först longerade jag henne lite för att kolla av henne, det gick väl sådär. Hon blev "rädd" för allt så hon sprang på mig nästan. Efter ett tag så gick det bättre, då släppte jag henne.
 
Jag tackar Gud att jag inte satt på hennes rygg, hon sköt iväg som ett skott och bockade, stegrade och bara var allmänt knäpp. När jag fick kontakt med henne igen så travade hon på fint runt mig, tyvärr var hon inte så duktig på rösten idag men det finns säkert någon vettig anledning till det. 
Solvind kändes ganska stressad idag, kan bero på att Quattro (en av hästarna i stallet) flyttade idag. Hoppas hon är lugnare imon.
 
Vi höll på i cirka 30 min kan jag tro. Man märkte att hon blev trött efter hennes dampryck som hon fick var och varannan minut.
 
Imorgn slutar jag 12:55, då åker jag nog hem direkt och rider om vädret tillåter.
 
 
 

Sömnbrist

God kväll kära vänner!
 
Idag har jag gått runt och varit jätte trött, jag somnade på bussen påväg till skolan så att jag nästan missade min hållplats. Förstår inte hur jag kan vara så trött... Jag sover 7-8 timmar per natt men så känner jag mig ändå som en zombie dagen efter, knäppt.
 
Denna veckan flyttar Solvind's kompisar så hon kommer bli själv men vi ska troligtvis låna en häst av en som vi känner. Så det lär bli stressigt nu om jag ska ta hand om 2 hästar.
Vi får hoppas på det bästa.
 
När jag kom hem från skolan så hade min underbara mamma fixat stallet åt mig för hon visste att jag hade en engelska uppgift att göra. Mamma är bara bäst!
Jag har suttit framför datorn hela kvällen och skrivit på denna jobbiga uppgift, jag är snart klar förhoppningsvis. Jag har bara 98 ord kvar... Suck.
 
Imorgon börjar jag halv 12 så jag fixar stallet på morgonen och efter skolan blir det troligtvis ridning.
 
Vi hörs imon. God Natt på er <3
 

Isbana!

Ibland hatar jag att inte ha en manege... Jag hade planerat ett ridpass på åkern idag men eftersom det var jätte blött där så får jag inte rida där, i paddocken skulle det inte heller gå. Det var värsta isbanan, funderade på att ta fram skridskorna och åka runt där. Skämt åsido.
 
Därför tog jag bara in och myste med henne och gav henne lite hö. 
Efter stallet gick jag in och gjorde lite läxa för att få något vettigt gjort. 
Nu är iallafall Livsmedelskunskapen klar, men så var det den där jobbiga Engelska uppgiften.
 
Jag hoppas ni uppskattade inlägget som kom upp igår, det kommer fler i veckan förhoppningsvis om jag hittar motivationen till att blogga. Om ni har något önskemål så får ni gärna dela med er!
 
Nu ska jag fortsätta att skriva på engelskan som ska in på Torsdag. Måste bara hitta mer information om Cherokee Bill.
 
Ha en fortsatt bra kväll!
 

Planer och Mål inför Sommaren inför 2013

Denna sommaren kommer inte bli lik sommaren 2012. Antagligen blir det mycket mindre häst än vad det var förra året.
 
Jag fyller 17 i april så denna sommaren är dags för mig att förbereda mig inför vuxenlivet, Sommarjobb ska skaffas så jag kan tjäna mina egna pengar. Det blir förhoppningsvis åtminstonde halva sommarlovet som jag kommer att jobba. Förhoppningsvis blir det på ett trevligt cafè eller liknande.
 
Inom hästfronten blir det några tävlingar inom hoppning och så ska jag och Solvind fortsätta att träna western och bli duktigare där så vi kanske kan åka på någon nybörjartävling i höst.
den 27 Juni ska vi till High Chaparral och kolla på westerntävlingarna som hålls den helgen. Jossan ska tävla så det får jag ju bara inte missa. 
 
Förhoppningsvis så har jag fått en snyggare kropp och så mår jag bättre. Självklart blir det träning på lovet också.
 
MÅL
 
*Skaffat Sommarjobb
*Duktigare på western
*Snyggare kropp
*Anmält mig till någon hopptävling
 
Jag är SÅÅ taggad inför sommaren 2013!!

Dagens Ridpass: Promenad i skogen 27/1 2013

 
Idag kändes inte Solvind helt 100, hon verkade jätte loj och så såg hon oerhört trött ut. Det var dessutom jätte stäkigt i boxen så jag antar att hon sovit dåligt inatt.
Därför bestämde jag mig för att gå på en promenad i skogen med henne så att hon åtminstånde kom ut och fick lite mortion. 
 
När vi kom in i skogen så gick hon lite som hon ville, jag hade långt grimmskaft och lät henne hitta ställen som var lättast att gå på. Hon klarar det så bra själv.
Solvind brukar bli lite piggare i skogen men hon var väldigt loj och var inte sig själv över huvudtaget, hoppas det inte är något allvarligt bara.
 
Om hon mår bättre imon så ska jag nog rida på åkern så jag kan galoppera lite. 
Fast om jag är hemma sent så får det bli ridning i paddocken.
 
 
 

Att våga be om hjälp!

Att bli känd och lyckas i livet är ingen lätt resa, jag har inte direkt några erfarenheter av det men det är ganska självklart.
 
Man bevisar inget om skiter i andras råd eller stänger ut alla andra och kör sitt egna race.
Att våga be om hjälp är otroligt viktigt, tänk vad många gånger jag bett om hjälp från olika håll och kanter i mitt 16 åriga liv. Om jag inte hade tagit emot hjälp från andra, hur hade jag då klarat mig?
När Solvind var som värst eller när det är något som tynger mig och jag inte har en blekaste aning om hur jag ska ta mig ur knipan, vad hade hänt om jag inte bett om hjälp? Hade det blivit värre, eller hade jag fortfarande varit kvar i den knipan?
 
Även kändisar måste ha tagit och tar emot hjälp ifrån andra för att lyckas och komma vidare i sitt liv.
 
Att be om hjälp och ta emot andras råd visar att man är stark, modig och mogen att veta att hjälp är viktigt, men också bevisar man att man VILL lyckas och bli lycklig.
 
Så kom ihåg alla människor där ute, stora som små. Fråga om råd det kan hjälpa dig ur knipan du sitter i. Det finns alltid någon som är villig att sträcka ut sin hand och säga "Självklart hjälper jag dig" Ta det lugnt och va stark!
 

God Morgon

God Morgon!
 
Vid denna tiden är jag antagligen i stallet och fixar.
 
Idag blir det en sväng till Kungsbacka, vi ska häsla på svärmor. Blivit bjudna på middag, trevligt!
Om jag fjäskar med Johan så kanske vi kan svänga in på hööks eller Börjes och köpa lite snygga saker.
 
När jag kommer hem ska jag skriva vad jag gjort med Solvind idag, det kommer ut ett inlägg som ni kan läsa om sen vid 3-tiden. Läs och njut!
 
Ha en bra dag mina vänner!
Poor Ringo <3

Dagens Ridpass: 26/1 2013 western

I stallet var hon lite bråkig faktiskt, hon ville gärna sitta i knät på mig och ville inte riktigt stå still.
 
När vi kom ner till paddocken så började jag med att longera lite för att kolla ifall hon lyssnade på mig eller om hon kollade på massa andra saker idag. Det verkade lugnt så jag satt upp och skrittade fram lite. Efter jag ridit en stund så flippade de andra hästarna i hagen så Solvind blev jätte ofokuserad och började hoppa upp och ner som en gummiboll. Jag bestämde mig för att hoppa av och longera henne för att hon skulle bli som vanligt igen.
 
Efter att hon hade blivit longerad en stund så hoppade jag upp igen och då gick det mycket bättre.
Vi tränade på det vi brukar, grunderna. Men även att hon ska flytta enbart med skänklarna.
Jag testade även att galoppera idag, det har inte gått i paddocken då det varit lite ojämnt och halt. Men det verkade vara bättre idag så jag kunde inte låta bli att testa. Solvind flög fram som ett skott och försökte dra med mig men man märkte att hon inte vågade eftersom hon inte hade 100% fäste.
 
När hon skulle bli avskrittad så fick faktiskt Johan rida. Jag tror inte han ville egentligen men han gjorde det ändå. Han verkade tycka om att rida i westernsadlen iallafalla. Kanske kan få han att trava någon gång ;)
 

Good News!

Åh! vad jag älskar min bror!
 
Han har fixat så att jag har virusskydd till min dator så jag är tillbaka som vanligt.
 
Idag har vi varit i skogen och jobbat oss trötta genom att röja bort massa träd som står ivägen osv.
Efter det gick jag ut i stallet och red en stund, sedan har det varit soffmys med mammsen.
 
Jag har kommit på några inlägg som jag ska skriva om, några inlägg kanske kommer ut i veckan.
Spännande spännande!
 
Nu ska jag ta och skriva om dagens ridpass.
 
 

Blogg paus

Hejsan på er!
 
Idag blev det ingen ridning för min del heller eftersom jag var tvungen att städa mitt rum och göra lite uppgifter i livsmedelskunskapen. Men förhoppningsvis blir det ett litet pass imorgon efter vi vart i skogen och jobbat. Workout var det här ja!!
 
Tyvärr har jag tråkiga nyheter att berätta. Min prövotid med mitt virusskyddet tar slut idag så jag kommer inte kunne använda datorn och det vill säga ingen bloggning. Visst, något mobilinlägg kanske jag slänger in då och då men det blir ju inget roligt innehåll. Förhoppningsvis går det fort att skaffa virusskydd igen så att jag kan använda internet på datorn.
 
Så antagligen blir detta det sista inlägget från datorn påett tag. Håll ut mina goa läsare!
 
Så länge får ni en skön bild på gamla Zelda, ska skriva ett inlägg om henne någon dag när jag har tid. Håll utskik! :D<3
 

George Harrison <3

Asså jag dör vad söt han är <3 <3

Klockan är halv 10 och allt är lugnt

Plugga Plugga Plugga... Aldrig tar det slut.
 
Idag bestämde jag mig för att strunta i att rida eftersom jag var tvungen att plugga inför matteprovet som är imorgon. Men det är tyvärr sånt jag måste göra nu när jag går i gymnasiet. 
Imorgon är jag hemma vid 4 tiden så då blir det att rida i paddocken eller rida ut om det inte blivit allt för mörkt ute.
 
Egentligen har jag inget jätte spännande att berätta. Jag ville bara tala om för er att jag lever och att mitt liv fortsätter utan jätte stora för eller motgångar som är värda att berätta.
 
Nu ska jag krypa ner under täcket hos min goa Johan och nana.
 
Natti Natti!
 

Dagens Ridpass: Western 23/1 2013

 
Idag kom jag ut i stallet väldigt snabbt ändå. När jag kom hem så tog jag en youghurt och en banan för att mätta hungern lite innan jag stack ut i stallet.
 
Eftersom jag hade sovmorgon idag så gjorde jag stallet på morgonen så det var bara att rida.
Jag började där vi slutade sist när hon var så bråkig. 
Vi började med att skritta med lågt huvud och avslappnad skritt, hon var lite på tårna i början men det gick bättre sen. När vi började trava så gick det lite för fort men det räkte att jag höll tillbaka en aning med sätet så saktade hon ner lite. Hon var väldigt lyhör med rösten idag, det brukar hon faktiskt inte vara när jag rider.
 
Idag orkade jag inte bråka med skänkelvikningarna eftersom jag inte var sugen på några stegringar. 
Men jag övade mycket på att hon skulle svänga med hjälp av endast skänklarna, det gick helt okej. Först försökte hon kämpa emot men efter en stund gick det mycket bättre. 
Solvind fick faktiskt in en skänkelvikning helt själv när jag bad henne att flytta för höger skänkel. 
Då bestämde jag mig för att avsluta när det gick så bra.
 
Ibland är hon faktiskt ganska fin <3
Ska jag vara ärlig så saknar jag hoppningen en aning... Det får bli i sommar!
 

Troja!

Checkar "Troja" på svenskan! :D

Rädd för spöken

Spöken, för de flesta människorna är det spöken som ser ut som ett lakan med två hål för ögon.
Men för mig är det ledsna och olyckliga andar. 
 
Men när jag berättar för andra att jag är rädd för spöken och andar så är det döda som ännu inte gått över till "andra sidan". Som om dom är oroliga för något eller något som fortfarande håller kvar dom i våran värld. Nästan som det är i Ghost Whisperer, ibland kan det kanske vara att det inte sagt hejdå till sina nära och kära eller liknande.
 
När folk får veta att jag är rädd för andar så skrattar de flesta. Oftast säger de "Men hallå, är du knäpp eller. Spöken finns ju inte" Men det finns inga tecken på att de inte finns. Dock inte heller på att de finns. Det finns ju hur många storys som helst där folk berättar om att deras hus är hemsökt eller liknande. Jag har aldrig upplevt närhet av en ande men ändå tror jag på dom så mycket att jag ibland kan bli rädd för minsta lilla. 
 
Att vara rädd för andar har man någon gång varit, antingen när man var liten eller så blir man det när man är vuxen. Min rädsla för dom har utvecklas med åren.
När jag var liten trodde jag på "vita lakan spöken" men nu som tonåring är jag mest för andar som är olyckliga och hemsöker hus eller att de är så ledsna för att en viktig del i sin resa till "andra sidan" saknar. 
 
Vad är era tankar om detta? Dela gärna med er!

Dagens Ridpass: Löslongering 22/1 2013

 
Idag har jag varit hemma från skolan pga förkylning och då får jag inte vara i konditoriet så jag valde att vara hemma. 
 
Eftersom jag var förkyld så bestämde jag mig för att löslongera idag igen. Såhär sammarbetsvillig har hon inte varit på länge från marken. 
Hon ville mer än gärna vara vid mig vart jag än gick och gjorde. När jag skulle gå upp i stallet för att hämta mina vantar så fick hon spel och sprang runt som en galning och gnäggade i paddocken, lilla fjanten. 
 
Som vanligt sysslade jag mycket med rösthjälperna och hon stannade direkt när jag sa "whoa" duktiga Solvind. Imorgon efter skolan ska jag försöka rida innan det blir allt för mörkt. Vi får hoppas att det blir bättre imorgon än vad det var i söndags.
 
Jag är iallafall väldigt nöjd över dagens löslongering.
Jag gillar verkligen denna bilden <3
 

Våga misslyckas

Efter gårdagens ridpass kände jag att det var dags för mig att ge upp ridningen och kanske börja med något annat eftersom det gått så dåligt med ridningen det senaste. 
 
Men sen kom jag på mig själv när jag gick runt och var ledsen och sur sur. "hallå! vad håller jag på med? Man måste ju våga misslyckas" 
För att lyckas måste man ta några snedsteg för att komma tillbaka på stigen mot framgång. 
Jag vet inte hur många gånger jag och Solvind på något sätt misslyckats med olika saker, just i stundens hetta är det svårt att ta djupa andetag och säga till sig själv att det blir bättre imorgon. Men det skadar aldrig att försöka. 
 
Det är inte bara inom ridningen jag misslyckats i mitt liv. Utan även vardagliga händelser, som t.ex när man bråkat med vänner eller familj eller när man misslyckats på prov och dyligt. Att bara försöka tänka tanken att det blir bättre nästa gång så har man kommit en bra bit på vägen. 
 
Jag känner att det där med viktminskingen inte går som jag vill med det är mycket pga att jag inte fått något gymkort än men även att det är svårt att gå ut i skog och mark fär en springrunda när det är -7 grader ute och en isbana som inte ens en bil med fyrhjulsdrift klarar av att köra igenom utan att få en sladd. Men i februari blir det andra puckar när jag fått mitt gymkort och jag gjort ett schema för träningen men också struktuerat upp mitt liv så att den passar mig och mina sysslor. 
 
Så kom ihåg nu flickor och pojkar i alla storlekar och åldrar. Det är viktigt att våga misslyckas och ta några sned steg för att komma tillbaka ännu starkare och ge sina haters en käftsmäll. 
 
Obla-Di-Obla-Da Life goes one!!

Dagen Ridpass: Western i paddocken 20/1 2013

 
Ja... vad ska man säga om dagens ridpass.
 
Jag tror min häst har något fel i sitt huvud. 
 
Det började med att jag travade på en volt och det gick super bra, hon var lyhörd och helt underbar att rida. Sen när jag red på rakt spår och skulle göra en skänkelvikning då stack hon iväg och började bocka och halka runt i snön som jag vet inte vad. 
 
När jag väl fick stopp på henne och jag skulle testa igen. Nä, men då ska man ju stegra sig så att man nästan slog över. Det var tur att jag fick tag runt halsen med ena armen och sadelhornet med den andra. Jag vet inte vad som flög i henne. Men nåt blev snett. 
Jag hoppade av och skulle testa att flytta henne åt sidan från marken istället för jag hade ingen lust att hon skulle slå över och skada sig.
 
Tro fan att hon skulle bråka då också. Det gick inte att rubba henne. Jag slog med spöt i luften en bit ifrån henne, hon stod kvar. Jag puttade på henne, hon stod kvar. Jag hoppade in i henne, hon stod kvar.
Jag väntade en stund innan jag försökte igen. Medan hon stod stilla fick hon ett till utbrott och skulle försöka slita sig från mig. Det är tur att jag har lite armmuskler så att jag orkade hålla henne.
 
Efter 1,5 timma fick jag henne att flytta sig åt sidan Då gav jag mig och gick upp med henne till stallet. Vi får hoppas detta får ett slut snart så att hon kan bli den gammla vanliga Solvind.
 
Nya tag imorgon...
Vad har hänt med det vi hade?
 

Dagens Ridpass: Löslongering 19/1 2013

 
Efter en lång och jobbig arbetsdag i skogen bestämde jag mig för att löslongera idag igen. 
Solvind hade kul iallafall, men hon blev sur på mig stundtals gånger när inte jag ville leka jage med henne hela tiden. Några gånger körde vi det men efter en stund orkade jag inte springa mer i snön men det verkade inte Solvind hålla med om. Hon gjorde ALLT för att få mig att springa, knuffa mig i ryggen när jag gick, studsa som gummiboll och galoppera runt som en galning samtidigt som hon gjorde sin berömda skrik. Going!
 
Även idag körde jag mycket med att hon skulle sakta av när jag sa "whoa" det gör hon nästan varje gång, men inte när jag vill att göra halt. Jag får stå och säga "whoa" flera gånger om, tillslut brukar hon stanna men det tar ju en stund. Bara att fortsätta träna på detta.
 
Imorgon ska jag faktiskt försöka släpa mig upp på hästryggen och rida i westernsadeln igen. 
Måste ju fortsätta träna så att hon inte glömmer av allt. Vi får hoppas på att det går bra och att vi kommer vara nöjda och glada efter imorgon.
Sommar <3
 
 

Dagens Ridpass: 17/1 2013

 
Jag hade ingen lust att rida idag heller (vad ovanligt) så jag bestämde mig för att löslongera henne. Kände att det behövdes med tanke på hur pigg hon var från hagen.
 
Först longerade jag henne för jag ville kolla hur bra hon lyssnade på mig. När jag märkte att hon gjorde det så släppte jag henne. Hon for iväg som ett skott och började bocka och busa runt.  
Efter hon hade lugnat ner sig så gick det mycket bättre, hon travade på en fin cirkel runt mig, dock hade hon inte huvudet där jag ville att hon skulle ha det men det kommer väl får vi hoppas.
 
Jag tränade som vanligt med rösten, hon börjar lyssna jätte bra på det nu. Solvind har haft problem med rösthjälperna ända sedan jag köpte henne men nu går det mycket bättre. Det är ju den jag kommer "reglera" farten med sen när vi blivit duktigare i westernridningen. 
 
Imorgon ska jag försöka orka rida iallafall, det skulle behövas iallafall. Men vi får se helt enkelt...
 

Here, There and Everywhere

Howdy!
 
Jag har inget speciellt intressant att berätta om men jag vill bara tala om för er att jag lever.
Anledningen till att jag inte bloggat på ca 2 dagar är för att jag har haft massor att plugga på och att jag inte ridit tack vare det så jag kan inte direkt skriva om dagens ridpass.
 
Imorgon har jag två prov, hygienkunskap och Matte. Inte kul någonstans men det måste göras helt enkelt. Efter jag kommer hem från skolan imorgon blir det att jag smiter ut i stallet och antingen longerear eller rider i hoppsadeln tror jag. Visst, westernsadeln är sjukt go att rida i men jag tror Solvind kan behöva lite variation. Men det får vi se imon, jag är inte säker på när jag kommer hem imorgon så om det är för mörkt så kan jag inte rida på åkern och då blir det skritt och trav i paddocken eftersom underlaget inte är att lita på till 100%
 
Jag försöker komma på något intressant att skriva om men det står bara still. Jag lovar att fortsätta tänka ut något jag kan skriva om så att ni får något spännande att läsa om som variation, vad sägs som det?
 
Nu ropar Johan och framför allt sängen, jag ska försöka blogga lite mer imorgon men nu måste jag sova.
 
Natti Natti! <3
 
Här får ni en gosig bild på Paul McCartney att gotta er i så länge <3

Tips om blogg!

En blogg som är helt awesome är Jossan's, ni vet hon som hjälper mig och Solvind med westernridningen?
 
Kolla in den HÄÄÄÄR!!
 

Dagens Ridpass: Promenad i skogen 14/1 2013

 
Idag kände inte jag nån motivation till att rida över huvudtaget så jag bestämde mig för att ta med mig Solvind och Johan ut på en långpromenad i skogen på eftermiddagen. 
 
Vi tog vägen bort till stigen som gick genom skogen så att man kom ut nästan precis vid mitt hus. Man märkte på Solvind att hon tyckte det var roligt att traska runt i skogen på långt grimmskaft. Hon gick jätte fort och ville inte gå där det var lättast utan hon ville gå där det var mest sten, pinnar och mest knöligt. Men Solvind fixade det gallant förutom en gång när hon gick ner på knä då hon blev för excited och gick på en sten som var lite halt, men upp på fötter igen och så gick hon vidare. 
 
Det är nog bra för henne att få komma ut på sånna promender utan någon ryttare på ryggen. Det märks på henne att hon bli ganska lugn i sinnet och kan varva ner, ibland händer det att hon lätt blir uppstressad. 
 
Jag tog med mig kameran ut för det var tänkt att jag skulle ta massor med bilder på Solvind i solnedgången men självklart glömde jag av att jag hade kameran på mig och kommer på det när det blev för mörkt. Men jag fick några fina bilder på himmlen, dock fick jag inte till någon bra inställning på kameran. Men bättre än inget!
 
 

Guds änglar mjällar!

Sweet Monday!
 
Idag är en sådan dag då jag bara älskar dagen "Måndag", Varför? Jag är ju ledig idag!
Jag låg kvar i sängen till halv 12 och bara tog det lugnt medan jag låg och läste en bok i min varma och sköna säng.
 
Snö, vad ska jag säga om det? Jag tycker inte om snö över huvudtaget. Men jag kan ju inte direkt styra över vad moder jord har att bjuda på. Stallet ska fixas senare, det blir nog longering eller så går jag på en promenad ute i skogen eller något sådant. Då får ju jag mortion samtidigt!
I eftermiddag kanske min kompis som jag inte träffat på hundra år komma hit och provrida en häst i stallet som hon kanske ska bli skötare på. Hon har en blogg också, CHECKA IN DEN HÄR 
See you soon then!

Dagens Planer

God Morgon! Eller nu kanske det är God Middag
 
Idag hade jag planerat att kanske skritta ut i skogen med Solvind men när jag tänkte efter vad jag har att göra idag så får jag tyvärr välja bort ridningen och ta det imorgon istället då jag är ledig.
 
Vi ska fira mamma idag så jag måste städa mitt rum, köpa blomma och fixa stallsysslorna innan släkten kommer. Men jag tror inte Solvind har så mycket emot att vila idag, hon blev ju så fruktansvärt trött igår för när jag kom ut igår kväll och skulle ge dom kvällsmat så låg hon ner i boxen och vilade. Plutten <3
 
Imorgon kanske jag ska rida i hoppsadel, längesedan nu. Kan ju vara bra för henne att få ha en annan sadel på sig för en gång skull. Fast det beror mycket på vad jag ska göra och vart jag ska rida. 
Vädret och humöret är det som får avgöra.
 
Btw, jag vägde mig igår och då vägde jag 58,7 kg. Alltså har jag förlorat ca 1 kg, men jag skiftar alltid mellan 58,7 och 59,6 kg. Men jag ska ta mig fan inte gå tillbaka till 59,6 igen har jag bestämt mig för. Jag blir så depp när jag väger mer än 59... I februari får jag ju mitt gymkort på Sportlife och då jävlar ska det svettas och brännas fett! Jag ska vara SÅ snygg i sommar! Men det är lång tid kvar så det gäller att kämpa på och stå ut, men det ska jag klara!
 
Ha en UNDERBAR Söndag! För det ska jag ha!
 

Dagens Ridpass: Uteritt och ridning hos Jossan 12/1 2013

 
Idag red jag bort till Jossan igen för jag skulle filma henne igen och så skulle hon hjälpa mig med Solvind.
 
Ritten till Jossan gick åt helvete kan jag tala om för er. Jag tror hon försökte vända om säkert 8 gånger och det kändes som att sitta på en tickande bomb. När vi hade ca 500 m kvar eller något kvar där vi skulle mötas så fick Solvind fnatt och fick för sig att backa ner i ett dike för att sedan skena ut på en äng som var plöjd (alltså väldigt ojämn) det gick inte attt få stopp på henne vad jag än gjorde, hon stängde av helt. När jag fick stopp på henne och skulle rida upp på vägen igen skulle hon hoppa över diket men då missar hon med ena frambenet så att hon går ner på knä och skrapar sig lite på mulen.
 
När vi kom in i manegen började jag med att filma Jossan ett tag när hon skulle rida Rima. 
Efter jag filmat en stund så tog batteriet slut på kameran så Jossan red Solvind medans kameran laddades. Som vanlig skulle Solvind tjura ihop direkt när någon ställde krav på henne. Jossan försökte få henne att "jogga" och galoppera lugnt på långa tyglar men med skänkelvikningar då jag aldrig får till det. Men Jossan är så satans duktig så det gick gallant efter hon bråkade med Solvind en stund. 
Hon visade även hur jag skulle få henne att sänka huvudet på henne. 
Det är tur att jag har Jossan!<3
 
När vi skulle hem gick det mycket bättre, fast det gick inte speciellt fort. Det märktes på långa vägar att Solvind var trött. 
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra med henne. Får kolla imon var det är för väder och NÄR jag kommer ut i stallet och sånt.
Nu hade det inte varit dumt med sommarlov...

Workout

God Kväll!
 
Nu har jag äntligen övertalat mamma och pappa att jag ska skaffa gymkort på sportlife!
Awesome! Så förhoppningsvis blir det lättare för mig i framtiden att skaffa den kroppen som jag verkligen vill ha.
 
Idag slutade jag runt 2, så jag gick runt i stan till ca 3 medan jag väntade på Sanna. När hon kom in till stan så åkte hon och jag tillbaka till Lindholmen för att träna på Sportlife, det är bäst där!
Vi gymmade i ca 1,5 timma, vi kände att det räckte då vi var trötta efter en lång och hård första vecka i skolan efter lovet. Fy! Men på Måndag är jag ledig! Woop Woop! Dock måste jag träna inför 2 prov som jag har på Torsdag eftermiddag.
 
Imorgon rider jag iväg till Jossan igen för att filma henne ännu mer och så ska hon kanske hjälpa mig att komma lite längre i westernridningen. Det är tur att jag har henne.
 
Uppdateringen kommer verkligen inte vara på topp imorgon men det är ni väl vana vid. 
 
God Natt mina vänner <3
 

Dagens Ridpass: Löslongering 11/1 2013

Idag bestämde jag mig för att löslongera i typ en kvart bara för att jag ville kolla hur skillnaden var sedan igår + att jag ville börja där jag slutade igår.
 
Först longerade jag henne för att kolla så att hon lyssnade på mig i lina iallafall. Efter en stund så släppte jag henne lös i paddocken. Först ville hon inte springa på en volt runt mig men tillslut märkte hon att det var roligare att springa runt mig. Idag lyssnade Solvind ganska bra på rösten, när jag sa whoa så saktade hon av NÄSTAN direkt. 
 
När hon hade travat på en volt runt mig en stund och hon hade skött sig så skickade jag ut henne för att hon skulle få springa hur hon ville i paddocken. Hon fick nåt fnatt så hon började galoppera och bocka en massa. Ingen aning vad som hände i hennes huvud. När jag skulle testa att sätta mig ner på huk för att hon skulle komma så vände hon för snabbt samtidigt som hon skulle bocka, duktig som hon är ramlar hon... Pucko! Men hon varken hade ont eller haltade någonstans, så det var ju tur.
 
Hoppas hon är lugnare imon när vi ska till Jossan. Det kan vara lite halt ute nu när den jäkla snön har kommit tillbaka...
 

Dagens Ridpass: Löslongering 10/1 2013

 
Det verkar som om det kommer att fortsätta i samma veva med att Solvind ska bråka. 
Idag bestämde jag mig för att löslongera henne i paddocken eftersom jag ville att hon skulle springa av sig. Det gick bra en stund sen så låste det sig i huvudet på henne. 
 
Hon sprang åt andra hållet och lyssnade inte ett dyft på mig, hon var nära att springa på mig flera gånger. Jag blev nästan lite rädd för henne men ilskan tog över. Så jag bestämde mig för att vänta ut henne.
 
Jag satte mig i mitten av paddocken och hade ryggen mot mig, men hon hade bestämt sig att hon inte skulle komma. Hon stod på andra sidan av paddocken och bara stirrade på mig. Efter 1 timma så orkade jag inte sitta upp längre så jag la mig ner. Efter 2 timmar så somnade jag och 2 timmar efter att jag somnar så vaknade jag av att Solvind puffar på mig och biter lite försiktigt i handsken. Då var klockan halv 11... Så jag gick upp med henne och gav henne sin middag som hon egentligen ska få vid 7. Men eftersom hon inte kom så fick hon skylla sig själv. Som vanligt vann jag! Jag kan vara så sjukt envis ibland om jag bara vill. Dock var jag iskall så jag kunde knappt röra på mig. Därför ska jag sova med ett tjockt duntäcke och en jätte varm filt. Men som sagt, jag vann! och det är det som räknas.
 

Onsdag 9/1 2013

Pissväder det ska vara idag då! Jag hade tänkt löslongera Solvind idag efter skolan eftersom det märks på henne att hon har massa överskottsenergi som behöver komma ut. Men nejdå, klart det ska regna istället! Imorgon hoppas jag på bättre väder så hon får springa av sig lite i paddocken.
 
Jag och några kompisar från klassen gick in på Starbucks efter skolan och fikade en stund, så mysigt.
Sedan tog jag bussen hem till Johan för vi skulle hem till mig och äta lax. Det var faktiskt gott, jag brukar inte gilla fisk men jag tror det börjar vända. Det blir ju perfa eftersom fisk är nyttigt.
 
På tal om nyttigt. Det där med att jag ska gå ner i vikt funkar inte bra för mig alls, jag har ätit nyttigt och gått ut och sprungit flera gånger men inget händer. Jag pendlar mellan 59,6 och 58,5 kg hela tiden. Gymkort är något jag vill ha men det känns oerhört onädigt eftersom det känns att jag inte kommer ha tid att gymma. Efter skolan ska man ju hem för att fixa stallet och plugga. Ett gymkort på sportlife kostar ca 300 kr i månaden, så det känns som det blir slöseri med pengar.
Men jag tänker för tusan gubbar inte ge upp nu!
 

Dagens Ridpass: Åt helvete i paddocken 7/1 2013

 
Idag var Solvind's mål att provosera, det märktes från första början, hon började bråka redan uppe i stallet genom att inte vilja stå still eller helt enkelt kicka efter mig innan jag ens kom när henne med borsten. 
 
När jag väl blev klar uppe i stallet så gick vi ner till paddocken, hon verkade lite lugnare och lyssnade bra när jag värmde upp. Men när jag började ställa krav på henne så började hon bråka direkt, hon sparkade och försökte ställa sig upp, men jag drog tag i ena tygeln så att hon kom i obalans och var tvungen att gå ner på alla fyra igen.
 
Först misstänkte jag att det var sadeln som orsakade hennes beteende, men när jag kände under så kändes allt bra och den satt där den skulle. Jag antog att det bara var en av hennes dagar så att säga...
 
Men ibland gick det faktiskt helt okej, hon joggade på i bra tempo och sökte sig neråt. När det gick som bäst så bestämde jag mig för att avsluta. När jag skrittade av så fick Solvind något ryck så hon sparkade rätt in i staketet och backade in i det så hon rev sig en aning på rumpas såg det ut som. Jag bestämde mig för att hoppa av och longera henne.
 
Det var ett dumt drag som jag fick ångra sedan, först ville hon inte gå ut i något varv. Så hon höll bara på att backa och ställa sig lite på backbenen. När jag tillslut fick ut henne i vänstevarvet så gick det bra en stund tills jag smackade på henne och snurrade på longerlinan. Då sköt hon iväg bakbenet samtidigt som hon försökte dra iväg och träffade mig rätt på knät. Just nu är det ganska svullet och en aning lila.
 
Det var nog det värsta ridpasset på länge. Vi får hoppas att hon blir sitt vanliga jag snart. 
Den goa och mysiga Solvind. 
Imorgon kommer inte jag rida för jag ska klippa mig efter skolan så jag kommer hem sent. 
Men på Onsdag ska hon mortioneras igen, tror det blir löslongering eller hoppning, inget bestämt det får vädret och humöret på henne avgöra...

Monday Monday

Idag var det back to business, men det var ändå ganska chill dag eftersom vi var i konditoriet.
Jag har verkligen saknat min goa klass RL1G! puss på dom <3
 
Egentligen var det tänkt att jag skulle bort till Jossan när jag kom hem efter skolan men hon höll på att rida då och så fick jag inte tag på någon som kunde köra bort mig. Så jag ska bort i helgen igen med Solvind och så ska Jossan ha typ lektion för mig och flodhästen. Men så ska jag även filma när hon gör lite utmaningar och rider Rima normalt om man såger så.
 
Efter middagen ska jag ut i stallet och rida en kort stund för imon lär det inte bli något. Jag ska nämligen klippa mig, jag har inte gjort det på 6 månader. Jag kan tala om för er att det är rejält slitet. Dock ska jag inte göra någon större förändring, jag ska bara klippa topparna. Försöker ju spara ut mitt hår igen.
 
Dags för middag! Jag skriver om dagens ridpass när jag kommer in förhoppningsvis om jag orkar ;D

Slit och släp

God kväll vänner!
 
Jag är så utmattad, jag har varit med pappa i skogen i 3 timmar och släpat bort ris och annat som pappa fällde ner med röjsågen. Det var tungt och de va väldigt otympliga att bära. Men man fick både träning och frisk luft. Innan vi stack iväg till skogen så fixade jag stallet, jag lät Solvind vila idag eftersom hon var trött efter den långa ridturen bort till Jossan. Men det är hon värd.
 
Imorgon ska jag tillbaka till skolan. Det ska faktiskt bli skönt om jag ska vara helt ärlig. Få tillbaka rutinerna och så ska det bli kul att börja första dagen genom att vara i konditoriet. 
Efter jag kommit hem från skolan imon så ska jag åka bort till Jossan för att lämna USB-minnet med videoklippen. Om jag ska vara riktigt duktig så ska jag släpa fram cykeln så jag får lite mortion samtidigt. Efter det blir det ett ridpass på Solvind, jag ska fortsätta där Jossan slutade igår med min polle plutt. 
 
Jag ska försöka hitta någon bra westerntränare som jag kan träna för ibland. Några tips? 
 
Dags för mig att ta in hästarna så att de får komma in och gotta till sig i boxarna med mat och vatten.
 
Good night, fellas!
 

Vad tycker och tänker jag om western?

Innerst inne, så gillar nog alla western på ett eller annat sätt. Både pojkar och flickor, killar och tjejer, män och kvinnor.
 
Jag har ända sen barnsben åkt till High Chaparall varje sommar med min familj när westerntävlingarna håller hus där. Det är så spännande att kolla på när det går i rasande fart på barrel racingen eller teamworket i lagen på tex team sorting eller cutting. Men framför allt, hur sammansvetsade ryttarna är med sina underbara hästar i olika färger, former och raser.
 
Idag var jag ju som sagt borta hos Jossan med Solvind, hon lärde mig och Solvind lite av grunderna i westernridning. Men hon kollade även hur sadeln satt på Solvind. Hon tyckte den satt bra så jag ska behålla sadeln. Det är jag verkligen glad för, den är så fin! Men så är den ju så otroligt skön att rida i.
 
När man såg Jossan och Rima tillsammans så såg man hur sammansvetsade de verkligen är, Rima lyssnade på minsta lilla signal från Jossan. Det coolaste är att Rima bara är 4 år! Hur insane är inte det?
 
Jag har alltid velat bli westernryttare någonstans där inne. Det är en så otroligt cool sport på alla sätt och vis. Det är så.... naturligt på något vis. Okej, inget vi gör med våra hästar är naturligt egentligen. Men man får känslan "Frihet" när man rider western. Kontakten med sin häst, hur hästen har huvudet osv.
Det är svårt att sätta ord på vad jag egentligen tycker om western. 
 
Många tycker western är en "lat" sport, man bara lallar runt på långa tyglar i en förstor sadel och får inte hästen i rätt form osv osv. Men oj vad de har fel, det är svårt när man inte kan det. Det märkte jag som har ridit engelskt i flera år. Hur svårt det är med alla remmar, men framförallt att det känns ovanligt att rida med långa tyglar och att hästen ska huvudet så lågt som möjligt men ändå trampa under sig. 
Ändå tycker jag om det så galet mycket! Ja, som sagt det är svårt att beskriva med ord. Det måste upplevas, helt klart!
Jag äger inte bilderna, de är tagna från Google.com!
 

Dagens Ridpass: Uteritt och western hos Jossan 5/1 2013

Idag red jag hela vägen hem till Jossan, jag vet inte riktigt hur långt det kan vara. Mer än 2 kilometer kan jag tro. Iallafall, jag red dit bort, jag skrittade bara eftersom det är asfalt hela vägen bort. Men det dör hon ju inte av, bara bra med lång framskrittning.
 
När vi kom fram till Jossan och Rima så blev Solvind jätteuppspelt och lite bråkig så jag satt av och ledde henne fram till manegen. Jag har inte helt 100 hittat sitsen i westernsadeln, men vi jobbar på det. När vi kom in i manegen så började jag filma Jossan och Rima samtidigt som hon visade mig lite knep och grunderna. Men också slide stop och Spin, det såg helt awesome ut.
 
Efter en stund så satt Jossan upp på Solvind och visade henne lite hur man ska bete sig men också hur det ser ut på min häst. Det kändes bäst att hon började lära Solvind eftersom hon kan.
Jag fick även rida hennes häst Rima i några minuter för att testa på hur det ska kännas. Det var sjukt coolt att rida en quaterhäst, men det är verkligen inte lätt med alla remmar och annat. Det är ju helt nytt för mig. Jag fick även testa på att göra spin, det var svårt men Rima visste ju hur man gjorde så jag behävde inte göra allt för mycket. Jag tyckte det var lite läskigt med spin för det gick så galet fort. Men man vänjer sig antar jag.
 
Jag ska försöka få Johan att fota när jag har min westernutrusning på henne. Dock blir det väl inte så vackra bilder eftersom jag inte kan än. Men träning ger färdighet, Right?
 
Tack Jossan för att du visade mig!
Kan det bli ett westernteam av oss?

Spännande dag

Idag har det varit en spännande dag. Jag for ut i stallet runt 11 (försov mig lite, hehe) och började göra klar Solvind inför ett ridpass i paddocken. Hon verkade vara ganska slö och trött, latmask!
 
Under ridpasset fick Solvind för sig att dra iväg i full karriär och bocka en massa. Men det var väldigt udda bokningar. Typ som när en älg eller en ko försöker bocka. Men hon lugnade ner sig efter en stund.
 
Jag har kollat efter en westernsadel på blocket några dagar och hittat en som var jätte fin och den såg ut att passa min flodhäst. Mamma sa att vi skulle åka och kolla på den, vi hittade inte så vi körde runt i Billdal och Lindome, virriga damer! Men tillslut hittade vi stallet där säljaren hade den, vi bestämde oss för att köpa den. Så vi åkte hem, hemvägen var lättare att hitta. haha!
 
När vi kom hem så åt vi middag och efter det gick jag ut i stallet för att testa sadeln som vi tog med oss hem. Den verkade passa och Solvind verkade inte protestera, tvärtom! Hon verkade tycka det var roligt att vara "westernhäst" med fint träns och sadel. Plutten...
 
Och nu sitter jag här och bloggar. Jag har knappt suttit ner och tagit det lugnt alls idag. Imon blir det antagligen inget med det heller. För imorgon, om Jossan mår bättre ska jag rida bort till henne med sadeln och Solvind. Hon ska nämligen visa mig lite av grunderna i westernridning + att jag ska filma när hon rider med hennes sjukt fina häst Rima. Det ska verkligen bli jätte roligt. Bra träning för Solvind att rida den biten och komma till ett nytt ställe, men också att träffa lite andra hästar. 
 
Eftersom jag ska iväg imon så blir det inte mycket bloggning. Men imon eller på Söndag kommer ett åsiktsinlägg om en rolig grej. Håll koll på bloggen i helgen nu people!

Dagens Ridpass: Blandat i paddocken/uteritt & Testning av sadeln 4/1 2013

 
Förmiddagen: Jag red lite i paddocken för att träna på att hon ska flytta för skänkeln, hon brukar ha lite svårt för det har jag märkt i vissa lägen. Sedan så tränade jag på att hon skulle ha en lugn trav även på långa tyglar. Hon vill gärna springare fortare så fort man släppt efter lite.
Sedan tog jag en galopp på grusvägen hemma och så skrittade jag av henne ute. Skönt för henne att få lite omväxling.
 
Kvällen: Jag har köpt en westernsadel som skulle testas, jag har den på öppetköp 2-3 dagar. Jag longerade henne och sen testade jag att rida i den för att se hur den kändes på. Det kändes helt okej men jag ska ändå ta med den till Jossan imon så ska hon få kolla eftersom hon kan lite mer än jag. Hon är ju lite mer insatt i det där.
 
Alltså, jag red inte speciellt hårda pass. Ibland kan det vara skönt med en lugn dag.
 

Trött på mig själv

Usch säger jag bara! Usch!
 
Jag har ingen ork till något längre och då har jag ändå lov. Fattar inte vad det ska vara för fel.
Det går ju liksom att rida i paddocken nu som jag längtat efter med ändå känner jag inte det där suget efter att rida som jag gjorde för några veckor sedan. Jag kan inte hoppa eftersom det är som värsta poolen i paddocken. Sadeln måste in för omstoppning men vi får aldrig tag på någon sadelmakare.
 
Ska jag berätta sanningen så börjar nog tröttna på engelsk ridning, ibland känns det som om Solvind gjort det också. Jag vill börja med något annorlunda. Något spännande! Western är jag galet sugen på, men då ska man ha all utrusning och någon bra tränare som kan sin sak. Min vän Josefine ska lära mig grunderna någon dag men sen ska man ju utvecklas också efter det och komma längre. Jag kanske vill börja tävla i western om några år när jag och Solvind skolat om oss. Men sen, vilka grener är rätt för oss? Trail, Barrel Racing, Pole Bending, western Plesure? Det finns så många grener att fingrarna inte ens räcker till.
 
Solvind som kan vara så ouppfostrad i vissa lägen, hur ska jag kunna göra henne till en riktigt bra westernhäst som lyssnar på varje sak man säger? Hur ska detta gå!
 
Fy säger jag bara! 
 
Vad har hänt med oss egentligen?

Dagens Ridpass: Uteritt 3/1 2013

 
Idag var det egentligen tänkt att jag skulle rida bort till en kompis för jag skulle filma och ta kort när hon red +att hon ska lära mig en sak. Mer än så säger jag inte.

Men jag bestämde mig iallafallför att ta en uteritt till kyrkan. Mamma gick även med, eftersom det det är asfalt så gott som hela vägen så blev det att vi bara skrittade. Det är ganska branta uppförsbackar till kyrkan så Solvind fick klättra lite. Men hon blev inte trött alls.
 
Det var inte speciellt livligt ridpass idag, dock blåste det oändligt mycket. Men det är inget problem för lilla Solvind. Min fina springare <3
 
Imorgon ska jag testa på en rolig och antagligen fartfylld sak med Solvind. Film och kanske någon bild kommer som jag kanske slänger upp.
Oj vad jag är hemlighetsfull!
 
 

Dagens Ridpass: Löslongering 2/1 2013

 
Usch vad det känns konstigt att skriva 2013...

Eftersom Solvind har fått stå några dagar så bestämde jag mig för att släppa henne i paddocken för jag antog att hon skulle vara pigg som tusan.
 
Och det var väl tur att jag gjorde det, hon sprang runt i flera varv i full galopp. Det var nästan så att jag var rädd att hon skulle ramla omkull. Men lyckligtvis gick det bra. 
 
Vi lekte mest runt idag, vi lekte jage och mest stod och myste. Men det kan behövas ibland det också.
 
Finns väl inte så mycket mer att säga förutom att vi hade mysigt.
 

 
 
 
RSS 2.0