En sista chans

En sista chans för att köpa de jag inte köpte igår. 
Jag ska ha den västen!

Va med ni också! På Söndagen är det alltid bäst pris på mässan

Min älskade hjälm

I November när jag ramlade av och fick hjärnskakning landade jag på huvudet och nacken. 
Har ridit runt med min hjälm ändå sedan dess, men egentligen borde jag skaffa mig en ny hjälm då den kan vara trasig eller iallafall ha nedsatt funktion om jag skulle ramla av igen. Men har inte haft ett tanke på det. 
 
Då återstår ju frågan, vad för hjälm ska jag köpa? Älskar verkligen min Lami-Cell, men det verkar inte som att den går att köpa. Finns bara nyare varianter, men tycker den jag har är både snygg och funkar super. Det som är så bra med den är att det är bra ventilation och att man kan ställa om storleken med hjälp av en snurr-grej i nacken.
 
Har väl funderat lite på vad jag vill ha för hjälm, har alltid tyckt att GPA Speed Air är snygga, men de kostar ju en bra peng. Vist, man ska väl inte snåla med säkerheten. Men någon måtta får det allt vara.
 
Såhär ser de ut
 
Men de finns ju så många andra snygga hjälmar i olika prisklasser. Tror ändå att hjälmköpet får vänta några månader till innan jag sparat ihop till en. Så länge får jag klara mig med min älskade Lami-Cell som jag verkligen inte vill göra mig av med. Under tiden får jag ge fan i att ramla av bra. 
Så enkelt är det!

Önskelista

Efter att ha gått runt på mässan 2 dagar har jag hittat saker som jag vill ha men också kanske ändrat åsikt om ett träns jag funderat på under en längre tid.
 
Hittade en sjukt snygg Spooks Chalet väst som passade perfekt, men att lägga 1075 kr för en väst känns saftigt, även fast jag hade pengarna. Självklart kunde jag inte låta bli att titta på det orange Schockemöhle täcket i fleece som skulle passa Solvind som handen i handsken tillsammans med hennes oranga grimma. 
 
Har länge sagt att jag vill skaffa mig ett träns från PS of Sweden, men när jag tittade på mässan såg jag att det inte gick att ta av nosgrimman på tränsen. Det är synd eftersom jag oftast rider med hackamore men ibland vill jag skifta och rida med bett. Visst att jag kan köpa hackamore-tränset som dom har, men vill ju kunna rida med både hackamore och bett på samma träns. Hade jag haft pengarna hade jag lätt köpt 2 träns. Men vem lägger nästan 6000 kr på träns?
 
 Grymt snygg och galet skön att ha på sig med den höga kragen. Lite kär!

Solvind's status

Solvind haltar fortfarande i både skritt och trav. Men mest i trav, låter henne gå med de andra hästarna i den stora hagen då hon blir stressad när hon går själv och då springer hon bara mer.

Hon får vila tills hon blir helt bra och då börjar jag promenera lite med henne. Sedan ökar vi på arbetet i den takt jag känner att hon klarar av.

Snälla bli bra

Här glider kingen in!

Självklart rider Roffe felfritt!



Typiskt!

En tjej i stallet hörde av sig till mig igår när jag var på mässan och sa att Solvind var halt. Så när jag kom hem gick jag ut i stallet för att se hur halt hon var.

Testade att gå med henne på gården där det var hårt underlag. Där visade det ingenting så jag gick ner till paddocken och longerade henne. 
I höger varv var det ingenting i varken skritt eller trav. Men i vänster såg man att hon haltade ibland i skritten och ganska mycket i traven.

Ska avvakta någon dag och se hur det utvecklas. Då hon blir stressad när hon står själv är det bäst för hennes del att gå kvar i hagen med de andra hästarna då de inte springer i hagen. Har utsläpp imorgon och ska då se hur hon mår. Om hon inte blir bättre får vi tyvärr ta ut en veterinär, men det vill man ju helst slippa!

Jag som verkligen hade sett fram emot att rida nu när hon hade fått skor!

Trötter

Nyss hemkommen från mässan, trött i både armar och ben efter att ha gått runt på mässan. Blir en dag där imorgon också, dock kommer jag inte behöva bära runt så mycket grejer eftersom jag köpte det mesta idag. Dock hittade jag varken stigbyglar eller träns, får bli en tur till Hööks de närmsta dagarna tror jag.

Under dagen har jag köpt hästgodis i PS-monter, en väst från Kingsland, Pether Marknes bok, ett longerapö och en hoodie från svenska ridsport förbundet. Blev inte så mycket saker som jag trodde, men det var väl tack vare att jag inte hittade allt jag skulle ha. 

Studiebidraget kommer imorgon och det kommer väl vara borta innan jag hinner stava till luftballong!
Härlig färg på västen tycker jag!

Skänk pengar till en fattig

Nu har jag inte mycket pengar kvar.
Någon som känner sig villig att skänka pengar till en fattig piga som mig?

Fast till mitt försvar har jag nästan bara köpt nödvändiga saker. Sedan ska jag till Hööks och köpa träns!


Äntligen här!


Hur man spenderar dagen på bästa sätt!

Som jag längtat!

God Morgon!

Idag är det äntligen dags för Göteborg Horse Show, vad jag har längtat! Men ändå lite kämpigt att gå upp så tidigt, men så är det när man har häst och de måste göras innan!

Kommer gå på mässan under eftermiddagen, där man gör av med alla sina pengar. Men har lovat mig själv att BARA köpa saker som jag verkligen behöver. Nödvändiga grejer liksom, får se hur det går.

Förhoppningsvis finns det internet på mässan och inne i Scandinavium så att jag kan slänga ut något inlägg.

Ha en bra dag folket!


Tjoho!

Äntligen har Solvind fått nya dojjor, denna gången blev det både fram och bak.


Efter skoningen fick hon springa av sig i paddocken. Shit vad hon sprang,  runt och runt i evigheter. Hon har säkert sparat på den energin ett bra tag.
På lördag när jag kan rida nästa gång blir det nog ett pass i paddocken, var ett tag sedan nu.

Finaste bakgrunden

Omnom!


Här bakas det biskvier!

Stora Datum

På min "nedräkning-app" har jag massa datum som jag ser fram emot!

16 Mars (20 dagar kvar)
Min andra tatuering

27 Maj (92 dagar kvar)
Studentbalen

4 Juni (100 dagar kvar)
Studenten 

6 Juni (102 dagar kvar)
Kolla på spanska ridskolan 

26 Juli (152 dagar kvar)
Lägret

Längtar så jag dör till sommaren! 
Allt bra händer då!


Det som händer på Skyrup Country Club stannar INTE där. För de minnena har man ALLTID med sig!

Snart så!

Hovslagaren kommer äntligen imorgon kl 15 och slänger på Solvind nya dojjor. Så skönt!
Dock kommer jag ju inte kunna rida förrän på Lördag, eller isåfall efter hon har fått på sig skorna. 
Blir antagligen på Lördag, ska bli såå skönt att kunna rida igen!

Imorgon är det ledighet som gäller, ledig mitt i veckan är aldrig fel!


100 days to go!

Wow! Kan knapp fatta det, bara 100 dagar kvar till studenten. Ingen mer skola i resten av mitt liv!

Vad har jag då för planer efter den 4de Juni? 
Planen är väl att jag ska ha jobb, gärna innan studenten så att jag inte blir helt arbetslös de första jag gör. 
Även om det kanske inte är ett jobb inom min utbildning så kan det ändå sitta fint med ett jobb.

Sedan ska jag väl spara ihop pengar för att tillslut kunna flytta hemifrån om något år, förhoppningsvis med Johan då. Helst av allt hade jag velat ha kvar Solvind här hemma då det är ett billigare alternativ.

Självklart kommer säkert inte denna planen bli exakt såhär, lär bli förändringar. Men det kan bara framtiden utse! Ser verkligen fram emot att starta mitt eget liv i en egen bostad med den bästa killen som existerar


Snart smäller det

Woho! Snart är det dags för Göteborg Horse Show. Ser verkligen fram emot det, kommer dock göra av med så jäkla mycket pengar!
Men det är ju bara en gång om året och då är det typ okej!

Solvind fick stå idag igen eftersom jag hade så sjukt ont i halsen. Ska dra mig ut snart för att fixa inför natten och sedan ta in hästarna.
Hoppas på att jag mår bättre imorgon så jag åtminstone kan prata ordentligt!


The Pain

God Morgon

Sitter på naturkunskapen just nu och bara väntar på att tiden ska gå så jag får åka hem.
Halsen är värre idag, vaknade mitt i natten och hade typ blodsmak i munnen. Blä!

Efter skolan blir de stallet och äta massor av piggelin.

Såhär hade velat ligga just nu

Piggelin

Solvind har ju som sagt stått några dagar nu men märker redan nu att det inte går att fortsätta så tills Hovslagaren kommer. Imorgon tar jag in henne i paddocken så får hon springa i den mån hon vill.

Om hon fortsätter att få vila lär ju hon börja klättra på väggarna.

Tjockisen

Sjuk igen

God Morgon!

Ligge och degar i sängen så länge jag kan idag. Förkylningen har blivit värre, kan knappt andas och halsen gör så galet ont! Kan inte ens svälja. Känner mig inte febrig så det får vi hoppas att jag klarar mig ifrån.
Riktigt tröttsamt då jag kände mig frisk och gick till skolan i fredags.

Idag väntas bakning Om Jag orkar. 
Solvind har fortfarande inte fått nya skor sången får stå idag igen. 
Tråkigt att inte kunna rida!



Parkerat i soffan

Blev inget bakande för min del var så trött när jag kom in från stallet.
Varit på klubben flera timmar, suttit i ett kallt ridhus från halv 11 till 1. Förstår nu vad mamma menade att det är kallt att sitta och titta. Van att sitta på hästryggen och då är det allt annat än kallt!

Bakar imorgon om jag orkar, annars kanske jag tar det på Onsdag då jag är ledig från skolan.

Dags för Soffhäng med päronen. Ska kolla på "Den Store Gatsby" hört mycket bra om den!


Nostalgi eller något

Idag ska jag till Gråbo och köpa mer spån. Då ska jag även passa på att åka till klubben och kolla när en kompis rider. Hon började i nybörjargruppen för några veckor sedan, minns när man själv satt där och skumpade runt medan mamma sprang brevid och försökte hålla samma takt som de travande hästarna.
Ska bli kul att hälsa på, var ett tag sedan jag var där nu.
Dock är det inte så många hästar kvar från "min tid" på ridskolan. Men det är inte så konstigt, var ett tag sedan jag slutade. 
 
Idag väntas även stallet. Sedan kanske lite bakning, chokladbiskvier kanske? 
Mer spännande än så blir inte min Lördag!
 
 Emma i mini-format

Dilemma

Hmm... sitter och funderar på en sak angående Solvind. Det är dags för henne att få nya skor men jag får inte svar från hovslagaren. Han kom viserligen hem från en utlandsresa i Torsdags. Men det börjar knipa lite nu.
 
Hon har inte börjat ömma ännu men jag är typ "rädd" att rida henne ifall hon får ont i fötterna. Väldigt onödigt om jag får en häst som går runt med onda fötter. Ett tag funderade jag på att be någon dra av skorna så att hon får gå barfota till hovis kommer men då är ju också risken att hon blir öm. Hon brukar bli det när hon tex tappat en sko, då haltar hon mest runt.
Snacka om att vela fram och tillbaka!
 
Tror säkert att hovis hör av sig i helgen eller början på nästa vecka. Men om jag låter henne vila blir hon helt crazy. När hon blir crazy blir hon jobbig och då är hon ingen rolig häst att hålla på med ska jag säga er. Men jag avvaktar i helgen och hoppas på att han hör av sig så snart som möjligt.
Så länge kanske jag kan gå med henne i paddocken eller i skogen där det inte är så hårt underlag för hennes fossingar.
 
Något att fundera på
 

Alla har vi varit små någon gång

Ja det är allt några år mellan bilderna
 
 
 

Ingen bra magkänsla

Har ju beställt mina klänningar inför balen och studenten från en sida som heter Fairy-in. 
Det stod om dom i tidningen förra veckan, inga bra saker direkt. Klänningarna såg inte ut som på bilderna osv. Som om ett barn hade gjort dom i slöjden. Usch! Läste det efter jag hade skickat iväg min beställning till dom. Har läst i lite olika forum om dom, det står även bra kommentarer. Men när man läser en sådan sak i tidningen och såg hur hemsk den klänningen såg ut kan man ju inte låta bli att få ont i magen av oro. Tänk så ser klänningarna förjävliga ut? Vad ska jag göra då? 
Ber till gudarna att mamma kanske kan fixa till dom om det skulle vara så. Fördelen att ha en mamma som är utbildad sömmerska!
 
Det skulle ta 25 kalenderdagar för paketet att komma så tills dess är det väl bara att hålla tummarna att de verkligen ska se bra ut. Även skorna såklart! 
 
Hoppas Hoppas Hoppas!
 
 

Gäsp!

Sovit jätte dåligt inatt, vaknat flera gånger av att jag inte kan andas. Jävla förkylning!

Men idag ska jag faktiskt dra mig till skolan, trött som satan så lär väl somna i bilen upp till bussen.
Hopps jag piggnar till när jag får i mig lite frukost!


Kvällsmys



Borsta före och efter

Alltid när jag är i stallet och ska rida borstar jag alltid Solvind från topp till tå, så gott det går. 
Men borstar även efter, kratsar även hovarna. Varför? Flera anledningar, smutsig efter ridningen, pälsen kanske har lagt dig åt fel håll. Men även för blodcirkulationen.

Måste man göra detta? Nej men för att jag vill att Solvind ska må på topp hela tiden gör jag det. Nästan som ett tack för att hon låter mig rida henne. 
Hon är ett stort djur, hon kan lika gärna dra men också skada mig om hon velat.

Hur gör ni med era hästar?


Hoppla polle

Efter att jag hade släppt ut hästarna och fixat för Solvind inför natten släppte jag henne i paddocken för att få springa av sig eftersom hon vilade igår.

Höll inte på så länge då jag var jätte trött eftersom jag inte är helt 100 frisk ännu.

Får inte gå till skolan än, men får förhoppningsvis göra det imorgon.
Annars går jag ändå!


Slöfock

Legat framför tvn hela dagen och käkat jordnötsringar. Det får man göra när man är sjuk!

Ska snart släpa mig ut i stallet. Vet inte hur det blir med Solvind idag. Orkar inte rida något så ber till gudarna (John Lennon och George Harrison) att det ska vara upptinat i paddocken så jag kan släppa henne där.

Vill verkligen ha vår nu så man kan vara i paddocken varje dag om man vill

Trött på allt elände

Men va fan! Nu får det vara nog!

Igår när jag skulle gå och lägga mig mådde jag helt okej. Endast lite feber men fortfarande ont i halsen.
Idag har jag mer febern vad jag hade igår, ont i halsen, ont i huvudet och näsan är som ett vattenfall! 
Orkar inte ha det såhär! Tro det eller ej, men vill till skolan för att inte komma efter och missa massor av viktiga saker.

Ska ta det lugn idag och dricka massa varm choklad. Ska banne mig till chokladlektionen imorgon


Vad är rätt och fel?

Solvind vaccinerades som sagt igår.
Alltid när hon vaccineras så får hon vila den dagen hon blir det och dagen efter blir det en lugn skrittur. 
Är det rätt eller fel?

Många gör olika och inom ridsporten är det alltid något som tycker och tänker annorlunda. 
Någon låter sina hästar skrittas i en vecka efter vaccination medan andra rider som vanligt redan dagen efter. 

Har alltid gjort såhär, även när jag hade Zelda. Aldrig märkt några biverkningar på hästarna. 
Men vad är egentligen det rätta sättet att göra? Veterinärerna säger olika och när man läser i olika forum på internet står det också olika!

Därför är det nog lättats för en själv att lita på magkänslan och framför allt se hur sin häst mår!

Även när Solvind fått skor får hon vila samma dag eller bara gå en promenad. Men det kanske bara är jag?


Sprungit marathon

Ont i kroppen och feber är inte roligt för 5 öre. 
Men stallet måste göras, hästen måste tas hand om oavsett hur man mår. Är så mör i kroppen så det känns som jag sprungit ett marathon 

Eftersom hon blev vaccinerad igår blev det en skrittrunda bara, passade bra för en dag som denna. 
Solvind var så snäll idag, hon gick långsamt och tog ner huvudet när jag skulle tränsa. Som om hon märkte att jag inte mådde bra. Hästar är såna underbara djur!


Inte okej!

Jaha! Vaknade upp med feber och halsont, känns som jag sväljer en näve spik. Eftersom jag är sjuk får jag inte gå till skolan då jag kan "smitta" de livsmedel som vi jobbar med. Hoppas på att må bättre imorgon så jag kan gå till skolan. Avskyr att missa massa viktiga saker i skolan.

Under dagen ska jag fixa stallet, en promenad med Solvind väntas också. Sedan ska jag och mamma göra semlor! Mumma!


Karma?

Johan har varit förkyld i snart en vecka och pappa kom hem från Värmland med feber och förkylning.
Men jag har inte kännt av ett dyft.

Men så sa jag förut på gymmet att "bra immunförsvar jag måste ha eftersom inte är sjuk" kom hem, hade jätte ont i halsen. Frös som satan, ligger här med dubbla tjocka täcken med halsont och ont i huvudet. Varför sa jag ens något?!

Ropa inte hej förrän du är över bäcken!

Fattades bara detta. Om jag missar massor i skolan nu vet jag inte vad jag gör!

Kryper ner i sängen med värktabletter och halstabletter. Håller tummarna på att jag mår bättre imorgon!


Vila

Nu är Solvind vaccinerad, sista minut kan man lugnt säga!
Då den vi brukar ta ut har gått i pension var vi tvungen att ta ut en främmande denna gången. Det tyckte inte Solvind om, hon blev väldigt stressad. Men gick tillslut!

Hon får vila idag och imorgon blir det en skrittur. På Onsdag kan jag nog rida som vanligt.

Dags för gymmet!


Tillbaka till verkligheten

En veckas lov är nu över och det är dags att åka tillbaka till skolan. Känner mig inte pepp alls inför skolan, vill ha lov fram till studenten.

På ett sätt är det skönt att vi började just på en måndag. Börjar 8 och slutar 11:15, inte så dumt. Hem efter skolan för att ta hand om pollen. Sedan ta igen lite skolarbete...

De tre musketörerna

Följa Solvind

Red en snabbis innan vi skulle ner till Kungsbacka. När jag skulle hämta henne så sprang hon ifrån mig en bra stund. Men gick snabbare än de brukar ta.

Väl inne i stallet vägrade hon att stå still. När jag skulle sitta upp fick jag hoppa på i farten. Pain in the ass!
Men när vi väl kom ut på vägen lugnade hon sig lite.

Påvägen hem fick jag till en riktigt fin galopp. Tror hon fått bra med med muskler i bakbenen eftersom hon orkar hålla den galoppen hela raksträckan.

Imorgon ska hon troligtvis vaccineras så blir väl en promenad bara eller om jag hinner rida innan veterinären kommer. Återstår att se!


Zombie

God Morgon folket!

Jag och Johan kom inte i säng förrän klockan var närmare halv 3, vaknade sedan vid 5 för det kändes som att sova i en bastu bredvid Johan. 
Trött är bara förnamnet!

Idag ska Solvind ridas ut troligtvis då vi har lite bråttom. Ska på middag hos Johans mamma som bor i Kungsbacka vid 3. Alltså hinner jag bara rida en snabbis.

Lovade även päronen att dammsuga huset, hatar att städa!
Men sånt måste ju också göras.


Vill tävla!

Hon slutar aldrig överraska mig

Blev longering idag då det inte hade tinat över hela paddocken. 
Höll på i cirka 20 min mest för att hon skulle bli av med energi!

Hon skötte sig bra som vanligt under longering. Dock väldigt seg idag, som dag och natt jämfört med hur hon var på gårdagens uteritt.

Efter longeringen lastträna jag lite eftersom det var väldigt längesen. 
Sist hon åkte i transport var när vi på Lilla Edets Ridklubb i September om jag inte minns fel. Hon gick på helt utan problem varje gång. När jag stängde in henne utan mig stod hon helt tyst och stilla. Duktig tjej!



Lyxfrukost för 2

En twist av fattiga riddare med nutella, jordgubbar och banan. 
Serveras med juice i vinglas!

Måste medge att jag lyckades ganska bra som är helt värdlös när det kommer till matlagning!

Fick även jätte fina rosor av Johan igår (en dag tidig men jätte glad ändå)

7 rosor=Jag älskar dig 

Alla Hjärtans dag!

God Morgon!
Idag är det alla hjärtans dag och dagen kommer såklart spenderas med Johan. 
Ska snart upp och göra fattiga riddare med nutella och jordgubbar!

Senare idag ska jag ut i stallet och ta hand om min älskade Solvind. Motionerar henne nog i paddocken idag på något sätt. Kan vara skönt med omväxling.

Ikväll ska vi på resturangen La Vacca inne i Göteborg, sedan ska vi hem och då bjuder jag Johan på en hjärtbakelse. 
Mumma!
Älskar denna kille mer än något annat

Som en gummiboll

Red som sagt ut med Nina och Issa idag. Jag visste att Solvind skulle ha energi men inte så mycket! Var nära att studsa ur sadeln flera gånger, fick in några rejäla bocksprång!

Vi red en runda i skogen men fick även in lite trav och galopp. Solvind var piggare än piggast, hon tyckte inte om idén att hon skulle ligga sist. Dags för henne att lära sig!

Det verkar som att paddocken är helt tinad så bli kanske lite longering imorgon om det inte är för blött. 
Eller om det inte är massa vatten kanske jag drar fram ett hinder och hoppar lite. Längesedan nu!


Fredag den 13de

Dundundun! Otursdatumet!

Dags att dra sig upp ut sängen snart, legat vaken sedan 7 och grubblat på ditten och datten.

Ut i stallet vid 10 för att sen komma iväg på en förhoppningsvis lugn uteritt utan några avramlingar eller liknande. 

Have a nice one!




Mcslappa i soffan

Herregud vilken slapp dag jag haft idag! Kom in från stallet vid 9 och satte mig vid tvn en stund vad det tänkt. Men sitter här än, skulle bakat förut men hade inte saker hemma så det gick inte enligt planen.

Imorgon ska jag göra mer saker har jag lovat mig själv. Ska rida med några kompisar vid 11, sedan ska de göras vaniljkräm och tårtbottnar till lördag då jag ska göra bakelser till mig och Johan.


Studentklänningen jag kommer bära den 4 Juni

Sjuk eller bara trött?

Imorse när jag släppte ut hästarna var Solvind seg som slime. Fick nästan dra henne ut från stallet. Men hon har både ätit och druckit idag.

Har inte ridit idag pga jag är orolig om hon inte mår helt 100. Ska rida ut med några kompisar imorgon så hoppas på att hon mår bättre imorgon när hon fått vila idag.



Smakprov

Här kommer smakprov från fotograferingen i Tisdags!





Dagens planer

God Morgon!

Dags för hästarna att få komma ut och få frukost. Senare blir det att fixa stallet och rida. 

I eftermiddag blir det kanske lite bakning. Vad jag ska baka har jag inte bestämt ännu.

Gör det bästa av dagen!

Väldigt gammal bild på mig och gammeltanten Zelda

En häst, en åsna? Nej en snigel!

Skrittade ut på Solvind idag en kortis barbacka eftersom mamma ville ha sällskap när hon skulle gå på promenad.
Men damn! Idag gick det inte fort, Solvind släpade verkligen benen efter sig. Hon blev inte ens pigg när hon fick galoppera och trava. Hon måste nog vara trött efter att ha ridits flera dagar i rad. 

Om det mot all förmodan går att vara i paddocken ska hon nog få springa av sig. Annars blir de väl uteritt idag igen.

Detta äckliga vädret får mig att längta efter sommaren ännu mer!

Inför studenten

Damn! Jag är chockad över hur dyrt det är med allt inför studenten.
De är mössan, klänning till balen, biljetter till balen, klänning till studenten, skor till balen och studenten, betala flaket och betala för spriten. Kostar verkligen skjortan!

Jag tar studenten den 4 Juni, långt kvar men på något sätt känner jag mig ändå stressad då jag varken köpt skor eller klänningar. Mössan är påväg och borde komma i mars-april. 

Ska beställa klänningar och klackar till balen på en sida där man kan måttbeställa klänningar, praktiskt!

Balen kommer vara den 27 Maj på Park Lane. Ser verkligen fram emot det, man har ju sett alla fina bilder från andra år. Kommer att ta med mig Johan till balen, därför kommer jag behöva köpa 2 biljetter som kostar 750 kr/st. Kommer eka på mitt konto efter alla dessa utgifter!

Innan alla förberedelser inför studenten trodde jag att allt skulle gå på högst 3000. Men shit vad jag hade fel! Har räknat lite och då är jag uppe i nästan 7000! Helt galet!!

Denna klänningen kommer jag bära på balen. Kommer se fabulous ut!

God Morgon Onsdag

Vaknade och kollade ut genom fönstret. Blev nedstämd direkt av det tråkiga vädret, grått och tråkigt. Vad hände med det fina vädret vi hade i Måndags?

Idag blir det gymmet på morgonen med Johan, sedan ut i stallet för att rida ut en sväng. Ridpassen blir ganska enformiga när det bara går att rida ut då det är för blött på åkern.
Tur att det finns gott om ridvägar iallafall!

Hon gör mig så lycklig

Dum Idé, Dum Idé

För bara någon dag sedan skrev jag ett inlägg om Göteborg Horse Show. I det inlägget skrev jag att det kommer inte bli så mycket köp under mässan. Men så kollade jag igenom Hööks nya katalog och såg även vilka som skulle ha montrar på mässan. Då kom jag plötsligt på en massa saker jag "behöver" till mig själv och Solvind. Inte bra att kolla igenom en katalog med massa hästsaker när man har en del cash att röra sig på. Kommer inte sluta bra det här..
 
Berättade för mamma vad jag hade tänkt köpa och då skakade hon bara på huvudet och sa "Ja det är dina pengar". Alltid när någon säger något sådant börjar man tvivla, men så gör man det ändå och så får man höra "Vad var det jag sa?". 
 
Det jag hade tänkt köpa är
 
Ett träns, gärna ett med svängt nackstycke
Stigbyglar som är snygga och inte kostar skjortan
Supporterkläder från Svenska Ridsportförbundet
Longerspö
Pether Marke's bok
Ett orange fleecetäcke från Schockemöhle
Godis till Solvind
Ländtäcke

Sedan ska jag Bara kolla efter:

 
Akutväska från Agria
Schabrak (såklart)
 
 
 

Isbitar till fingrar

Idag var det inte alls lika varm som det var igår, inte lika soligt heller för den delen!
Men tror faktiskt att det blev fina bilder ändå.
 
Jenny kom till mig vid 12 och då gick vi upp i skogen för att ta lite porträttbilder, sedan gick vi hem igen för att slänga på utrustning och fota ridbilder på vägen och åkern. Kan säga att Solvind verkligen inte ville visa sin finaste sida och galoppera lugnt tempo i fin form. Hon ville mest studsa runt som en gummiboll, men ibland gick det helt okej. Spänd att få se resultatet! Skulle få bilderna idag eller imorgon. Hopaps på idag!
 
Det var synd att hon blev så grisig på ben och mage efter att ha galopperat på vägen, en aning geggig nu när isen smälter. Jenny fick även testa att rida då det var längesedan, fick beröm över att hon var rolig att rida. Woop Woop!
 
Kommer stanna hemma i helgen av olika skäl så blir ingen tatuering tyvärr. Såg verkligen fram emot att få den oxen på benet. Men det kommer ju fler gånger. Därför kommer hon nog få vila på Lördag då det är Alla Hjärtans Dag, eller om det blir en kort skrittrunda.
 
 
 

Ändrade planer

Tanken var idag att jag och Nina skulle rida ut, men hon fick förhinder så vi ska ta det en annan dag i veckan.

Istället ska en kompis som jag inte träffat på länge komma hit för att fota mig och Solvind. Både porträtt och lite ridbilder, ska bli så skönt med nya bilder. Var längesen nu!

Självklart får ni ett smakprov när jag får dom!


Tävlingsplanering

I år har jag bestämt att det är mitt och Solvinds tävlingsår. Därför håller jag på att pussla ihop en tävlingsplanering.
 
Innan jag kommer ut på en Lokal ska jag känna mig säker att hoppa en bana på 1m. Ska försöka komma ut på 1-2 P&J innan våran första Lokal. Ska försöka planera in några även innan 1 April ifall vi får tag på några vinterdäck. Det är de största problemet, skjuts går nästan alltid att ordna.
Självklart får jag se hur mycket vi hinner hoppa hemma innan. Men om det smälter och tinar i paddocken nu när det kommer vara massa plusgrader kommer vi snabbt vara back on track!
 
Göteborgs Fältrittklubb 22 Mars Höjd: 80 & 90 cm
 
Bulycke Ryttarförening 3 April Höjd: 80 & 90 cm
Eller
Gråbo Ridklubb 12 April 80 & 90 cm
 
Gråbo Ridklubb 24 Maj 90-100 cm (KM)
 
Efter dessa tävlingarna får jag se hur det känns. Om det känns bra åker jag på en lokal. Kanske även innan om jag känner mig redo. Vilket jag tror att jag kommer göra. Hade inte hopprädslan suttit stopp hade jag kommit ut redan förra året.
Ska fortsätta hålla ögonen öppna efter en lokal som passar oss bäst. Måste hinna skaffa ryttar och hästlicens. Men har som mål att jag SKA kommit ut på en lokal innan vi åker till Skåne på läger den 26 Juli.
 
 

Den hästen alltså!

Varmt ute idag, +8 grader i Göteborg. Helt sinnes! Då måste man ju bara rida, vore en synd annars!
 
Red ut en runda i skogen eftersom Solvind var trött från intervallpasset som vi hade igår. När vi kom ut ur skogen travade vi och galopperade lite på grusvägen. Helt fantastisk i munnen, och wow vilket steg! Lyfte sig och hade en otroligt luftig galopp. Ville inte att det skulle ta slut, de är inte ofta hon får till denna galoppen. Intervallerna och övergångarna måste ha gjort susen.
 
När vi kom fram till raksträckan hemma kunde jag inte låta bli att galoppera lite till, hon höll den galoppen hela vägen. Var ju bara tvungen att vända för att göra det en gång till. Jag hade kunnat galoppera fram och tillbaka hela dagen om jag kunnat.
 
Skrittade förbi gården en bit för att låta henne skritta av sig. När vi kom hem stod hon nästan och sov i gången.
 
Jag får inte nog av denna hästen! Helt otrolig individ som man bara kan älska. 
Synd bara att hon ska stå två dagar i helgen, hoppas jag inte kommer få börja om allt för mycket nästa vecka.

Imorgon blir det uteritt med Nina igen!
 Bjuder på denna, herregud vad vi såg ut! Denna bilden är från 16 April 2011

Tävlingssugen

Var inne på Tävlingsdatabasen (TDB) och kollade runt på tävlingar. Det kommer en massa tävlingar ganska snart som jag hade velat åka på. 
Tro det eller ej, men jag är sugen på att tävla. Trots min hopprädsla! 
Men innan jag kan komma ut på någon tävling är det väl inte mer än rättvist för Solvind att få hoppa lite hemma först.

Eftersom jag tävlar storhäst är den lägsta höjden oftast 1m om det inte ska vara en clear round bedömning. 
Ska försöka övervinna rädslan och ska banne mig hoppa 1 meter på bana! Jag vill klara det, och jag ska klara det!


Muskelberget

Starka bakben fick jag uppleva idag!
Tränade intervaller, övergångar och halter på grusvägen hemma.

I början ville hon verkligen inte sammarbeta för 5 öre, studsade runt som en gummiboll och ville inte alls röra sig framåt i lugn och fin fart.
Men när hon märkte att det inte hjälpte att bråka så då var hon super fin.

Fattade galopp från halt utan att ta ett enda travsteg. Kände verkligen hur hennes bakben fick jobba. 
Hon gjorde helt klockrena halter från galopp, nästan så att det blev slidestop. Helt otroligt!

Solvind är verkligen en rolig häst att jobba med när hon är på det humöret hon var på idag. Hoppas verkligen detta håller i sig!

Imorgon blir det troligtvis uteritt om det inte går att vara i paddocken


Kattskrälle

Att vakna kl 7 på en Söndag när man kan sova hur långe som helst är fruktansvärt segt. Vaknade av att katten höll på utanför min dörr, irriterad som satan.

Idag har jag inga speciella planer på dagen. Stallet ska fixas och såklart ska jag rida. Funderar på intervaller på raksträckan hemma, längesen vi tränade på det.

Åker kanske till gymmet med Johan i eftermiddag, får se hur det blir med det eller om vi tar det i början på nästa vecka.
Han har inte alla indianer hemma

Göteborg Horse Show

Som hästgalen tjej och bor i Göteborg kommer jag självklart gå på Göteborg Horse Show i slutet av Februari. Kommer gå på showen Torsdag förmiddag för att sedan gå på mässan, kommer gå med 2 kompisar från Värmland. Sedan på Fredagen kommer jag och tjejerna i stallet på på Fredagkväll, vet inte om det blir att vi går på mässan innan. Får se hur det blir med det, men om jag går på mässan under Torsdagen så kanske det räcker.
 
Egentligen behöver jag inte så värst mycket, varken jag eller Solvind. Fast det sa jag förra året också, då gjorde jag av med nästan 4000. Hoppsan! Men detta året ska jag bara köpa det nödvändigaste, vet redan nu att jag ska köpa ett nytt longerspö, vita ridbyxor och godis från PS of Sweden. Självklart vill jag ju ha ett träns därifrån men det får vänta ett tag då jag har mer pengar. Kanske studentpresent av päronen?
 
 

Är våren här för att stanna?

Wow vilket väder det var ute idag! Riktig vårkänsla ute. Hela 6+ ute och solen skiner.
Är våren här för att stanna tror ni? Det hoppas jag verkligen!
 
Bleb uteritt idag med Nina, mest skritt men väldigt mysigt det också. För att ha vilat 2 dagar i rad var Solvind faktiskt ganska lugn, trodde hon skulle vara världens bomb. Visst att hon var töntig med saker vi red förbi ibland men inte så mycket som hon brukar.
 
När vi var påväg hem blev hon jätte stark och ville springa på grusvägen men det fick hon inte så hon studsade och fick verkligen flipp på mig. Så när vi kom till slutet av vägen vände jag tillbaka en bit så fick hon sträcka ut sig i full galopp. Skulle inte gjort det egentligen men märkte på henne att hon verkligen ville. Efter galoppen var hon lugn och fin igen, tokfia!
 
Nu är även hennes man klippt äntligen, nu slipper hon se ut som en trollunge. 
Kan ärligt säga att hon är grymt snygg nu, både i hull och utseende överlag. Måste nästan nypa mig  armen för att se om jag drömmer. Är hon verkligen min? 
 

Äntligen över!

Sådär ja! Mensvärken är så gott som borta, kan äntligen sitta upp utan att känna mig svimmfärdig av smärtan!

Idag kan jag äntligen rida Solvind. Ska rida ut med en kompis så hon kommer vara galet pigg känner jag på mig. Men det är ju inte så konstigt när hon har vilat 2 dagar.

Men nu är det lov och då ska jag försöka rida henne varje dag!


Driver mig till vansinne

Så uttråkad! 
Legat i soffan hela dagen idag igen pga smärtan. Smärtan driver mig till vansinne! Kan inte göra någonting, får mjäll av tanken på att Solvind bara står i hagen och skrotar. Vill verkligen ut och rida, men kan knappt andas riktigt för att de gör så ont!

Imorgon ska jag ta mig fan komma ut i stallet och rida! Om jag så ska knapra i mig ett helt paket panodil!

Saknar henne och hon är nästan precis utanför dörren

Drömsäng? No way!

Fy! Har mått så dåligt i natt att jag tillbringat natten på toagolvet eftersom jag spyr och krampar såfort jag rör mig. 

Ont i både nacke och rygg efter att ha legat på golvet. Men skönt att vi har golvvärme!


Denna dagen kan slänga sig i väggen

Varit hemma från skolan idag då mensvärken var så kraftig att jag inte ens kunde sitta upp utan att vara nära att svimma av smärta. Har knappt kunnat greppa något idag, tog mig 2 timmar att släppa ut hästarna och fixa för Solvind. Det brukar vanligtvis ta mig 40 min, fick lägga mig på marken i fosterställning för att det gjorde så ont. 
 
Blev varken ridning eller skola idag. Arg på mig själv att jag missade en av de roligaste lektionerna på hela veckan. Solvind skulle ju få komma ut på en skrittur idag men det blev ju inte som jag hade tänkt mig.
 
Som de flesta tjejerna känner man sig ful och värdelös på något sätt när man har mens, idag hände saker som inte gjorde det bättre heller. Men det lämnar jag utanför bloggen, men den personen vet vem den är... Vissa beslut ångrar man med facit i handen
 
Imorgon hoppas jag att värken är bättre så jag kan gå till skolan, rida Solvind och förhoppningsvis gymma om huvudet och magen tillåter det.
 Ordet Besvikelse kommer dyka upp under den närmsta veckan. Oturligt nog

Att vara tjej

Fy! Vaknade av ATG jag hade fruktansvärd mensvärk, inget roligt sätt att starta dagen på.

Hade tänkt komma ut tidigare i stallet men så blev de verkligen inte. Ska försöka kräla mig ut i stallet så hästarna får komma ut iallafall. 
Får se hur det blir med skolan och ridningen idag, just nu ser det verkligen inte ljust ut...


Samspelta

Red ett pass på åkern som innehöll mycket övergångar och halter. 
Gick verkligen jätte bra idag kan jag säga med handen på hjärtat! Fruktansvärt nöjd över både min och Solvind's insats.

Trodde hon skulle vara dragig i handen och bara springa iväg som hon gjort de senaste gångerna. Vi varit på åkern.

Kunde hålla en kort och samlad galopp samtidigt som hon höll en fin form. Var en fröjd att sitta på Solvind idag. Mellan övningarna fick hon galoppera av sig lite. Det gjorde ganska mycket på hennes beteende, hon var koncentrerad längre.

Även galoppbyternq var felfria idag!

Imorgon blir det uteritt med mamma som sällskap som vanligt på Torsdagar!

En bild som är RIKTIGT ful på henne!
Svårt att vara snygg när man precis har rullat sig!

Next stop, the gym

Byter stallkläder mot träningskläder och kör någon timma på gymmet med Johan.

Beach 2015, snälla låt detta bli de året jag får den perfekta kroppen!!


Att bli Bagare & Konditor i Göteborg

Som de flesta säkert redan vet går jag tredje året på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg. 
Skolan ligger på Hisingen/Lindholmen. Jag utbildar mig till Bagare och Konditor, jag är färdig med min utbildning den 4 Juni då jag tar studenten. Självklart man läsa vidare och ta olika kurser osv. Man blir aldrig helt fullärd.
 
På Ester Mosessons finns möjlighet att utbilda sig till Kock/Servitör, Styckare/Charkare eller Bagare/Konditor. Jag valde Bagare/Konditor linjen då det intresserade mig mest, kanske för att jag är ett sådant extremt kakmonster. Första året fick man testa på allt för att sedan välja vilken utbildning som passade en bäst i 2an. 
Allt som görs i skolan säljs i de Salutorget på skolan eller serveras i de 2 resturangerna på skolan, Allt sköts av elever med viss hjälp från lärarna såklart.
 
Upplägget på schemat ser annorlunda ut till person och år då man har olika kurser osv.
Just denna terminen har jag 4 praktiska dagar.
Måndag: Teori 8-11:15
Tisdag: Konditorispec: 8-15:00
Onsdag: Konditorispec 8-14:15
Torsdag: Choklad 14-20:15
Fredag: Konditori: 8-13:50
 
Helt okej schema då dagarna går snabbt.
 
Kan ärligt säga att de flesta lärarna är bra men så finns de vissa som inte är bra enligt mig, nämner inga namn...
 
Under de snart 3 åren jag gått där tycker jag att tredje året är roligast då vi har roligast kurser just nu.
Förra terminen hade vi Bagerispec som jag hade valt till som extra, även konditorispec som jag har denna terminen. Sedan har vi bageri, konditori, Choklad och konfektyr. Men även teoretiska lektioner, i 1an var det mer teori men så är det nog på de flesta linjerna med praktiska lektioner.
 
Jag kan med handen säga att jag är nöjd över mitt gymnasieval, har lärt mig otroligt mycket. har alltid tyckt det varit tråkigt med teoretiska ämnen då jag har för dåligt tålamod att bara sitta och stirra ner i en bok. Därför har en linje som denna varit perfekt för mig!
 
 
 

Kaffe?

Trött som satan idag! Det är dagar som denna då jag önskar att jag var en kaffedrickare!

Påväg att åka på en redig förkylning, inte så lägligt när det snart är lov!


Ute i sista sekund

Typiskt mig att alltid vara ute i sista sekund med alla inlämningar och träna inför prov.
Skrev precis klart en planering inför gymnasiearbetet som vi har haft från mitten av förra terminen på oss. Har tänkt att jag har så mycket tid så kan ta det en annan dag. Men nu är det äntligen gjort! 
Nu har jag bara 2 andra lite större inlämningar kvar att göra, ska försöka ta mig i kragen och göra de någon dag. Känner jag mig rätt lär jag ha det släpande efter mig fram till studenten.

 
Fruktansvärt trött nu i helgen, gick ut i stallet runt 4-halv 5 och kom in vid 8 tiden. Kämpigt att vara hästtjej ibland. Hade tänkt gosa i soffan men så kom jag på uppgiften när jag såg väskan i hallen. Usch!
 
Duscha och sedan krypa till kos, God Natt på er!
 
 
 

Hästfan...

Att äga en egen häst är en dans på rosor! Yeah, right! 
 
Kom hem från skolan och skulle hämta in Solvind för att rida ut med en från grannstallet, tog säkert 20 min att få in henne. Skit häst, sprang bara iväg hela tiden. Det är fruktansvärt jobbigt att klampa runt i hagen med djup snö. Värsta benpasset, var helt genomsvett när jag väl fick in henne!
 
När vi väl kom iväg började det bli ganska mörkt men hade massor med reflexer både på mig och Solvind så vi klarade oss bra. Då det är halt och hårt ute på vägarna och även i skogen blev det bara skritt, men det var mysigt det också.
Som vanligt vill ju gärna Solvind gå där det är som värst med is och grejer, så mycket jobbigare för henne men det är hennes egna val.
 
Verkligen skönt att komma ut oavsett om det är kallt och mörkt, skönt att Solvind iallafall får röra sig lite och inte bara gå i hagen. Får göra det bästa av situationen.
Efter vi kom tillbaka från ridturen red jag lite på åkern bakom stallet, Solvind fick trava och galoppera lite. Märktes att hon var trött så det blev en kortis bara, jobbigt att springa runt i hagen innan ridpasset för att bråka.
 
Imorgon slutar jag något tidigare så då ska jag försöka rida på åkern för att träna övergångar och halter. Håller tummarna att hon är på bättre humör imorgon...
 
 
 

Konditorispec

Börjar dagen med konditorispec, sedan hem och fixa stallet. Blir nog en uteritt idag om de inte hinner bli för mörkt ute. Då får de bli en promenad bara

Gör det bästa av dagen!

Ska fortsätta på min modelltårta med Snobben och Charlie Brown idag!

Ester Mosessons Gymnasium

Tänkte skriva ett inlägg om min skola någon dag. Hur är det att utbilda sig till bagare/konditor? 
Hur är lärarna? Lokalerna? Lektionerna?

Har ni några frågor? 
Skriv en kommentar så tar jag med dom i inlägget!


Hästen med diamanthjärta

Jag älskar verkligen min häst, hon kan vara en riktig pain in the ass ibland men jag älskar henne verkligen till 1000!
 

När jag hämtade henne i hagen idag gick hon ifrån sitt hö och mötte mig några steg, hon är världens matvrak och går nästan ALDRIG ifrån sin mat frivilligt. Men idag gjorde hon det och jag blev så glad och varm i hjärtat. 
 
Det gick att vara i paddocken idag eftersom det var så mycket snö och helt otroligt var sanden mjuk under. Perfekt att longera henne i! Det märktes på henne att hon tyckte det var bra jobbigt att trava och galoppera igenom den djupa snön. Hon blev tillochmed lite svettig vid bakbenen och bogen. 
När hon galopperade såg man hur hon fick ta i och när hon började trampa under sig jätte fint fick hon till en helt otroligt maffig galopp. Det är inte ofta man ser henne på det sättet.
Ögongodis på hög nivå!
 
Efter vi var klara fick hon springa runt lös i paddocken för att rulla sig eller vad hon ville göra. 
Men hela tiden sökte hon sig in till mig och ville mysa. Hon nosade och slickade på mig. Mysfia!
 
Vi gick upp till stallet och då fick hon gå in i boxen och äta lite mat. Men hon vägrade äta om jag inte stod och tittade på henne. Såfort jag gick därifrån började hon brumma mot mig. 
Är verkligen lyckligt lottad att ha en häst som Solvind i mitt liv!
 
 Har visat denna bilden allt för många gånger men den är så mysig. En av mina favorit bilder på oss

Lära sig av sina misstag

Idag är jag hemma runt 12-tiden lch då ska jag direkt ut i stallet, inte sätta mig vid tvn för då blir jag bara sittande där. 

Solvind ska longeras eller ridas på åkern. Lutar mest åt longering då det blir lättare att bli av med energin.
Med tanke på hur hon var igår tänker jag inte låta henne stå helt. Blir att hon bara få komma ut på en skrittrunda. 

Nästa vecka är det lov och då kommer hon bara vila lördag och söndag eftersom jag ska till Årjäng på fredag och kommer hem på söndag. 

Tagga tatuering igen!


Skyll dig själv

Tanken var ju att Solvind skulle bli longerad igår men det blev ändrade planer. 
Tänkte att hon inte skulle vara så pigg eftersom hon hade fått gå ett hårt pass dagen innan, shit vad jag fick sota för det idag. Pigg och en riktig pain in the ass var hon största delen av ridpasset.
 
Red först lite på åkern innan jag mötte upp några som vi skulle rida ut med, jag är verkligen glad att jag lät henne springa av sig innan. 
 
Uteritten innehöll en hel del trav och galopp vilket var riktigt bra då jag fick chans att träna på vårt problem. Att hon ska försöka springa förbi de andra hästarna, det gick faktiskt väldigt bra. Dock var hon inte så villig att trava när vi skulle trava i lugnt tempo, hon ville hellre galoppera. Men sålänge hon galopperade i lugn takt var jag nöjd.
I skogen där vi red hade det ramlat ett träd över stigen så då fick hästarna hoppa lite, eftersom jag ridit där innan vet jag att det är bra underlag. Ni skulle sett vad hon laddade, hon hade lätt kunnat gå över det men hon gjorde världens hopp. Skulle lätt velat ha det på film!
 
Om man ser helheten på ridpasset är jag väldigt nöjd med henne, hade jag inte ridit henne på åkern innan hade jag haft ett helvete att kontrollera henne.
 
 

Uteritter med sällskap

Jag rider ut ofta för att få en varierad motion för både mig och Solvind.
Ibland blir det att jag rider ut själv men jag föredrar att ha sällskap av andra.

Det är väldigt bra träning för hästar att rida ut tillsammans med någon, plus att de föredrar ju att vara i grupp.
Solvind har svårt att trava och galoppera i lugn takt när man rider it med andra, både i liten och stor grupp. Därför försöker jag träna på det så ofta jag kan. 

Enda sättet att övervinna något är att utsätta sig för problemet!



RSS 2.0