Morgondagens planer

Näst sista dagen på praktiken hos Ica Maxi Partille imorgon. Efter det möter jag Johan på gymmet där vi stannar några timmar och fortsätter resan möt drömkropparna!

Efter det blir det stallet, ska longera henne lite försiktigt imorgon för att få igång henne. Varit ute på promenader med henne nästan varje dag i 1,5 vecka, energi så det skriker om det kan jag lova. Hon ska gå i sjukhagen någon vecka till, sedan kan hon förhoppningsvis få komma ut till kompisarna.

Daga att göra sig klar för sängen. Klockan ringen halv 5 imorgon, fy!


Nål i en höstack

Slutar om ca 1 timma, då blir det jakt på den perfekta presenten. Men eftersom jag har så sjukt dålig fantasi kommer det vara som att leta efter en nål i en höstack!
Får göra mitt bästa. 

Johan kanske kommer till Allum efter jobbet för att göra några ärenden, då gäller det att jag hittat hans present innan det. Har ca 1,5 timma på mig, aj aj aj!

En del i mitt paradis!

Födelsedagsbarnet

Idag fyller min soulmate 21 år, jag talar såklart om Johan. Mitt ljus i tunnel, min drivkraft! 

Efter praktiken ska jag gå runt i allum för att försöka hitta någon bra present. Men det är svårt att hitta något när han säger att jag inte ska köpa något. Det är ju klart att mannen i mitt liv ska ha en födelsedagspresent!

Grattis till the one and only, Johan!


Första steget

Idag tog vi första steget mot de perfekta kropparna!

Gymmade direkt efter att Johan kom hem från jobbet. Var där cirka 1,5 timma, man märker att man tappat mycket under de veckorna som jag inte varit där. Tränade mycket rumpa idag, men också mage och rygg. 
Nästa gång blir på Onsdag direkt efter praktiken, skönt att ha praktik så nära gymmet. Tyvärr ska jag ha praktik i Lerum from 16 , men då är det lätt att ta motorvägen.

Imorgon fyller Johan 21 och då ska jag köpa födelsedagspresent till honom efter att jag slutat. Det svåra är bara att man ska komma på vad man ska köpa till någon som inte önskar sig något...klurigt!


Helt sick

Wow igår hade jag 74 unika besökare. Då hade jag ändå inte skrivit något speciellt inlägg som skulle kunna dra till sig massa läsare. Var ju mest kort om att jag var hemma i Göteborg och lite annat ointressant.

Men jätte roligt att få så många läsare  bara sådär! 
En riktigt push såhär på morgonkvisten


Hälsosammare liv

God Morgon!

Idag börjat mitt och Johans hälsosammare liv, träna 2-3 dagar i veckan och bara ha en dag i veckan då man får äta skräpmat.
Som straff blir det 10 armhävningar!

Efter Johan slutat jobbet åker vi till gymmet. Blir crosstrainer sedan rumpa och ben för min del.
Är säkert försent ute men vill ha den perfekta bikinikroppen i sommar. Om inte kommer jag väl en bit på vägen iallafall!

Nu kör vi!


Hemma i Gbg

Kom hem till Götet för någon timma sedan. Skönt att få sova i sin egna säng inatt, ska snart ut i stallet och fixa åt henne för natten. Har saknat henne under helgen!


Saknar att tävla!

Nöjd och glad

God Morgon

Vaknade tidigt idag igen, men för mig gör det inte så mycket när jag kan ligga och dra mig brevid världens bästa kille!

Idag ska vi åka hem till Göteborg igen, ska bli skönt att komma hem och få träffa Solvind. Eftersom jag inte vet när vi kommer hem blir det att fixa stallet och så får jag se om det finns tid för en promenad.

Känns super kul att äntligen ha gjort de 3 tatueringarna jag velat göra så länge. Har hunnit med 3 tatuering på lite mer än 2 månader, galet!
Jag har ju massor av idéer på tatueringar, men dom får vänta lite.
Det kanske inte ens blir detta året, vad vet jag? Eller så kan jag bli sugen att göra någon i höst
Jag är super nöjd över mina gaddningar! Kröli på Gothia Ink har gjort Yellow Submarine
Lina på Linas tattoo har gjort oxen och texten

Nu är jag blå igen

Nu är min tredje tatuering färdig!
Otroligt nöjd! Gjorde väldigt mycket ondare än de två andra, men vill man vara fin får man lida pin.


Äntligen tillbaka!

Nu är vi i Årjäng och snart väntas god mat!

Imorgon blir det tatuering, denna gången är jag inte ett dugg nervös eftersom jag vet att det inte gör så ont. Ser mest fram emot tills den är klar, har längtat efter denna väldigt länge!

Idag bär det av!

Idag runt 3 åker vi upp till Värmland, ska bli så kul att träffa alla Goa människor. Imorgon blir det tatuering 3, oxen ovanför fotknölen får det bli denna gången!

Stallet är fixat för idag men ska ut lite senare för att fylla på mer vatten i hennes hage och ge hästarna lunch.

Ha en go dag!


En hemsk natt

God Morgon!

Vaknade mitt i natten med illamående och huvudvärk från helvetet. Gick ner till toaletten och bara spydde i vilket som kändes i en evighet.

Är därför inte på praktiken idag, kommer förmodligen inte kunna gå imorgon heller eftersom man måste vara hemma 48 efter att man spydde sistaa gången. 

Grejen är den att det inte är magsjuka, jag spyr för att jag har så ont i huvudet. Hänt förut under dessa månader med hjärnskakning. Brukar bli såhär när jag ansträngt huvudet för mycket. Inte roligt alls!

Men dags att komma ut i stallet för att släppa ut hästarna!


Vi får väl se!

Jag och Johan har bestämt oss för att för att bli vältränade och sluta med godis.
Vi ska börja gymma 3 gånger i veckan, sluta med godis och allt onyttigt. Vi har en dag per vecka då vi får fuska med maten, och det är oå lördagar.

Straffet för att äta onyttigt mitt i veckan är 10 armhävningar. För både mig och Johan är det mycket då båda är otränade så att de skriker om det!

Vi ska fan klara det!


Uppe innan tuppen

God Morgon!

Idag väntas det praktik och sedan hem för att ta hand om Solvind. Ska även gå en promenad med henne tänkte jag. Ska bli skitväder, men kan vara skönt för henne att få komma ut ändå.

Dags att gå upp och äta frukost, sedan vidare mot Partille


Kvalitetstid

Underbart att få vara ute på promenad med Solvind igen. UTAN påse på benet!

Tack och lov!

Idag på kliniken fick hon på sig en sko med sula, äntligen! 
Men eftersom de är så lerigt i hagen ska hon gå i paddocken ca 1-2 veckor. Mest för att de ska läka ihop lite mer, men är verkligen glad att hon får komma ut igen.

Den närmsta veckan kommer jag att skritta längre rundor med henne. Dock inte rida ännu, de väntar jag med. Sedan blir de lite longering, vill inte börja rida henne för snart då jag inte vill att hon ska behöva belasta benet för mycket. Men kanske slutet på nästa vecka kommer jag nog rida en sväng. 

Veterinären sa att i början kan de vara skönt för henne att vara mycket på mjukt underlag. Men under promenaderna blir de på grusvägen.

Är verkligen lättad! Kommer vara en lång resa att bygga upp lite muskler och få igång henne igen. Men så är livet som hästägare, man vet aldrig vad som väntar!



Sveriges Vår

Fy vilket äckligt väder det är idag, slask och grejer! 

Slutar 11:15 då är det raka vägen hem för att snabbt slänga in hästen i transporten och åka till kliniken. Om hon går att kontrollera vill säga.
Tyvärr lär hon ju vara tvungen att få lugnande när hon är så uppstressad. Känns jobbigt att ge henne massa sprutor bara för att hon är stressad. 
Önskar det fanns ett bättre sätt!


Ute i sista stund

Första bloggningen för idag, sen igen! Men har verkligen inget att blogga om, är bara i skolan för att sen åka hem för att mocka för Solvind. Gör inget annat på dagarna!

Men imorgon kanske hon får komma ut och då blir bloggningen bättre igen då jag kan börja motionera henne igen.

Dags för att se Partaj för att sedan hetsblogga innan det är dags för att sova!


Guldfisk, blubb blubb

Ojdå, har helt glömt av att blogga idag! Haft fullt upp, pluggat all day long och hjälpt mamma med lite grejer då vi skulle ha gäster.

Nästa helg blir det kanske en trupp till Årjäng, kommer vara där hela helgen. Som de ser ut blir det även en ny tatuering den helgen! Oxen vid fotknölen denna gången, ser fram emot det!

Efter denna blir det nog ingen tatuering på ett tag, eller?

Inte så smart

Har haft helt galen huvudvärk idag.
Kom hem från praktiken vid 3, gick upp till rummet för att vila lite. Jag somnade och vaknade vid 11. Nu är jag pigg och kan inte somna om. 
Aj då!

Mamma var så snäll och fixade stallet åt mig. Världens bästa!

Imorgon blir de stallet, såklart! Sedan ska vi ha gäster för att fira pappa, mys! Måste även plugga för det där hemska provet på måndag.

God Natt

Saknar sommaren 

Förbannad!

På praktiken har dom Nrj på radion. 
Där berättade dom om att det gick ett ryckte att One Direction ska splittras pågrund av olika saker. Då sa dom att 1D är lite som Beatles! Är dom helt dumma i huvudet?

1D kommer aldrig komma i närheten av Beatles. De var så mycket duktigare på allt. I mina öron är One Direction helt värdelösa, de kan inte varken spela instrument,skriva låtar eller sjunga. Värsta bandet ever!

Det jag vill få fram är att ge fan i att dra en liknelse av dessa två band. 
Det är som att påstå att potatis och vattenmelon är samma sak!



Two more to go

Äntligen gjort klart en uppgift i Naturkunskapen som ska vara inlämnad imorgon. Dock har jag en uppgift som skulle in för flera månader. Woops! Men måste även plugga inför provet om Ekologi som vi ska ha på måndag. Men dags att ta en paus från allt det där just nu! Jag har tid för det det senare, eller?
Blev även klar med den långa uppsatsen om första världskriget igår, finally! Blev nästan 5 hela sidor, lite stolt över mig själv måste jag medge. Tycker själv att den blev ganska bra, brukar inte bli nöjd med skolarbete men nu blev jag verkligen det. Dock nästan 2 veckor sen, men hey! bättre sent än aldrig.
 
Idag fyller pappa år och det ska vi såklart fira med 3-rättersmiddag här hemma, myspys! 
Vet inte vad för mat det blir, vet bara att efterrätten består av Pannacotta!
 
Imorgon är det äntligen fredag, helgen kommer bestå av två födelsedagsfikor och en massa plugg inför provet. Blä! Men om jag vill gå ut med betyg måste jag ta mig i kragen och satsa den sista tiden i skolan nu!
 
På måndag är det förhoppninsvis det sista besöket på Ale för Solvinds del då hon kanske får på sig en sko så att vi kan starta igång oss nu. Men vill ändå inte hoppas på allt för mycket. Märkte ju hur det gick förra gången...
 
Nu ska jag smyga mig ut i stallet utan att mamma märker så att jag slipper hjälpa till med maten. 
Jag är en hemsk dotter, I know!
 

Bara Torsdag

God Morgon

Ligger i min varma säng brevid Johan, vill verkligen inte gå upp. Vi somnade vid halv 9 men ändå är jag så galet trött. 

Vaknade och trodde det var fredag. Men så såg jag på telefonen att det bara vr torsdag! Låt dessa två dagarna gå fort.

Dags att gå upp så jag inte blir sen!
Have a good one!


Slänger in handuken

Nu ger jag verkligen upp allt hopp på denna hästen. Hur kommer jag någonsin kunna få tillbaka min älskade Solvind?!
 
Kom ut i stallet och skulle mocka åt Solvind, måste då ställa henne i gången för att komma åt. Fick jag tag på henne? Nej, inte en chans! Häll på i flera minuter, när jag närmade mig henne högg hon åt mig och sprakade. Skulle sedan försöka komma åt hennes huvud när hon hade baken mot mig, då tryckte hon in mig i ena hörnet. De var på håret att jag hann flytta mig innan hon kom flygandes mot mig. Det var precis såhär hon var de första åren. Jag bara bröt ihop i stallet, har verkligen gett upp all tro att vi någonsin kommer komma dit vi var igen. Ska jag sälja henne eller ska jag behöva gå igenom den långa resan med blod, svett och tårar igen? Jag har varken tid eller lust för det!
 
Visst att det kanske blir bättre när hon får komma ut i hagen igen, men vad ska jag göra om hon är likadan? Har inte psyket till att gå igenom det igen. Det räckte med en gång.
Fy, det känns inte alls bra det här. Funkar inte ens att gå på promenader längre. Hon bara stegrar och försöker sticka. Tänk om hon måste stå på ännu mer boxvila, då kommer hon behöva massa lugnande. Varken hon eller jag klarar av detta!
 
Kan jag inte bara få vakna från denna hemska mardröm?!
 

Gott med mat

Lunchrast och satan vad trött man blev efter maten. Helt sjukt!
Nu vill jag bara hem och sova, fast måste först ta hand om Solvind.

Uppsatsen om Första Världskriget måste in, men orkar jag? Nope!


Goa människor

Första dagen på praktiken är färdig. 
Trivs jätte bra, Goa människor och får göra olika saker. De har lika skum humor som mig, här kommer jag trivas bra! Hoppas jag kommer trivas lika bra på den andra praktikplatsen som jag börjar på vecka 16!

Första praktikplatsen där jag trivs helt 100 från första dagen


Mitt i natten

God Morgon, om man kan kalla det morgon!

Idag är det första dagen på praktiken, ska jag vara ärlig känner jag inte för det. Är inte i form, trött och ont i huvudet. Nu var det längesen jag hade såhär ont!

Men får bita ihop denna veckan så får jag sova ut på helgen. 
Dags att gå upp och få i sig frukost!


Den är klar!

Nu är den äntligen klar, så jävla nöjd!
Färgerna gör sig inte rättvisa när den är ny. Men damn va bra den blev!


Bläckis

Woho! Idag smäller det


Bryts långsamt ner

Var som sagt tillbaka på kliniken idag och fick då beskedet att det blir boxvila i en vecka till.
Gråten var inte långt borta när veterinären berättade det. Lyckades klara mig hela vägen hem men när jag blev själv i stallet gick det inte att hålla tårarna borta. 
 
Som många andra ryttare behöver jag min dagliga dos av hästarna och ridningen. Har inte ridit sedan 17 Februari. Det är snart en månad sedan, en vecka är det man knappt klarar av. Har sådan abstinens. 
 
Solvind är så stressad i stallet, man ser verkligen hur det kryper i hela kroppen på henne. 
Hon är inte alls sig själv längre, hon är bufflig och allmänt jobbig. Långsamt förvandlas hon till det monster som jag köpte 2010, de monstret det tog flera år att tämja. Det tär verkligen på både mig och Solvind. Jag känner hur vi långsamt dras ifrån varandra, vi har inte alls den kontakten som vi brukar ha. Senast i Torsdags bet hon mig hårt som fan i handen så den blev blå. Det kom verkligen från ingenstans! Jag känner inte igen henne längre, är detta verkligen min häst?
Kommer jag få börja om allt som kämpat oss igenom?
 
När jag ser hur Solvind mår gör det så ont i mig, känner mig som en djurplågare när jag låter henne stå inne. Har svårt att båda sova och äta, det längsta jag sovit denna veckan är 3 timmar. Jag bryts långsamt ner både psykiskt och fysiskt. Vet inte vart jag ska ta vägen, kan inte koncentrera mig på skolan. 
 
Var så inställd på att hon skulle få på sig en sko, kanske därför som beskedet gjorde så ont. Nästa gång ska jag vara inställd på ännu mera gips. Men det är svårt att helt plötsligt ställa in sig på något annat, jag vill ju hoppas.
 
 

Fan!

Fan Fan Fan!!
Boxvila en vecka till, återbesök nästa måndag.
Orkar inte mer, bli bara frisk nu!


Jag slår vad

God Morgon

Nu när Solvind stått inne på Boxvila har det varit jätte fint vädret varje dag. Men jag slår vad om att det kommet bli dåligt väder om hon kommer få gå ut i hagen och jag kan börja rida henne igen!

Det återstår att se. Kl 1 kommer jag få svaret som jag varit nervös över i flera dagar...

Saknar verkligen ridningen!

Nervositeten kommer smygandes

Imorgon är det tillbaka till kliniken för att ta bort hennes gips och förhoppningsvis slå på en sko så att hon får komma ut i hagen igen. 
Ber för allt i världen att hon ska gå tillbaka till den gamla Solvind väldigt fort.

Om hennes hov fortfarande vätskar kommer hon få nytt gips och vara tvungen att stå inne ännu några dagar. Men hoppas verkligen att hon är frisk nu! Det är verkligen dags för det.


Lördagmorgon

God Morgon från ett soligt Göteborg

Idag väntas städning, pluggningen och stallet. Finns ju roligare sätt att spendera en lördag.

På måndag ska en uppsats vara inlämnad, en 5 sidor lång uppsats om första världskriget. Har gjort en sida, hmm...
Men efter skolan ska jag och Johan till Gothia Ink och gadda oss. Woho!!

Dags för frukost!


Tröttnat

Sedan några månader tillbaka har jag kommit på mig själv med att jag börjat tröttna på yrket, och då är jag inte ens färdigutbildad. Tror helt ärligt att jag inte kommer kunna hålla på med detta resten av mitt liv. Visst, det är roligt vissa dagar men det är verkligen samma dag in och dag ut. Så blir det med alla yrken, men ändå är jag inte helt säker på att jag vill göra detta tills jag blir pensionär.
 
Självklart kan det vara så att jag är skoltrött, fullt förståligt när man gått i skolan sedan man var 6-7. 
Men jag tror även det kan bero på att jag inte varit på en praktiplats där jag verkligen trivs till 100% procent. Nästa vecka kommer jag ut på praktik och då hoppas jag på att få mer motivation och komma på bättre tankar.
 
Kan ju inte låta bli att känna som jag kastat bort 3 år av mitt liv om jag inte kommer jobba som detta. 
Vad ska jag då göra? Jag har ju ingen annan utbildning. Klurigt!
Kommer iallafall gå klart skolan så får jag se vad som händer efter den 4 Juni.
Varför hoppa av skolan när det är 83 dagar kvar till studenten liksom?
 

Äntligen helg!

Så skönt att det äntligen helg. Sista praktiska skoldagen på flera veckor.
Praktiken på Ica Maxi i Allum börjar nästa vecka, hoppas på gött folk!

På söndag väntad återbesök med Solvind, hoppas på att hon ska få på sig en sko så att hon får komma ut igen. Utöver det har jag inga planer alls under helgen, träna hade ju inte varit helt fel. Var ett tag sedan nu...

Dags att masa sig ut i stallet i det fina vädret.

Ciao!


Så jävla glad!

Jag har biljetter till Paul McCartney!
Jag, Emma Johansson ska få se the one and only Paul McCartney!!!

Jag och mamma kommer sitta på parkett rad 31. Har ingen aning hur långt fram det är men det borde vara tillräckligt när för att se han klart och tydligt hoppas jag. 
Visst hade jag velat sitta längre fram men jag är bara så glad att jag får se han över huvudtaget!

Hoppas ni förstår min lycka!
Vill tacka Johan som satt och väntade på att de skulle släppas. Men också mamma och pappa som kommer lägga ut pengar så länge! 


Låt det gå vägen!

Woho! Idag kl 9 släpps biljetterna till Paul McCartney's konsert i Stockholm den 9 Juli. Då jag är i skolan har jag ingen möjlighet att sitta bänkad för att boka. 
Men jag har fjäskat för min underbara Johan som har sovmorgon. Han ska alltså boka två biljetter till mig och mamma. Hoppas för allt i världen att det ska bli bra biljetter!

Tänk att jag har chansen att få se en av mina största idoler inom musik!!


Tröttare än tröttast

Helgen kan gärna få komma nu!

Sitter just nu i skolan för att få börja, sovit fruktansvärt dåligt inatt och var tvungen att gå upp vid halv 6 för att mocka hos Solvind. 
Ber till gudarna att denna dagen går fort så jag kan få sova i sängen igen!

En Red Bull hade inte suttit fel

Gammal tant eller bara bra musiksmak?

Som många av er säkert vet älskar jag Beatles och alla medlemmar i bandet. Även John och George som inte finns med oss R.I.P

För någon månad sedan kom Paul ut med en ny singel med Rihanna och Kanye West. Sorry men den är för jävlig! Hade hoppats att Paul sjöng men han spelar gitarr bara. 
Kollade på Wikipedia för att läsa lite om den, såg då att de var 9 pers som skrev den låten. Behövs det verkligen 9 personer till det? Inte undra på att den låter som den gör. 

Många nya låtar nu är skrivna av ganska många personer, förr var det kanske 1 eller 2.  Jag tror att låtarna där de är många som skriver blir inte lika bra som dom med kanske 1 som skriver den. Därför att då ska alla "samsas" och då får de inte samma resultat.

Som jag alltid säger, det var bättre förr!


Ni som hört dessa låtar vet ju skillnaden. Jag tycker veklingen att Bohemian Rhapsody är sååå mycket bättre än de andra två.


Pizzadejt

Idag var det som sagt studiedag i skolan därför kunde vi inte få lagad av kökseleverna. Därför gjorde vi våra egna pizzor i stenugnen.
Riktigt gott var det!
Pizza med mozzarella, basilika, ananas och skinka. Omnom!

Tack för en awesome pizzadejt Emma, Moa, Eliott och Nichole

Livet som hästägare

God Morgon!

Varit uppe sedan 5 för att släppa ut hästarna och mocka Solvind's box så att hon slipper stå i en skitig box hela dagen. 

Dag 2 i bageriet, studiedag för alla andra så vi kan ha hur hög musik i bageriet som helst! Yeah!!


Dag 1 avklarad

Första dagen i bageriet är avklarad. Har landat i soffan men ska snart ut i stallet för att ta hand om Solvind.

Trodde de skulle vara svårare att sköta bageriet, men gick väldigt bra. 
Eliott hade med sig sin högtalare så vi lyssnade på lite Goa 80-tals låtar när vi var själva. Imorgon är det studiedag i skolan egentligen men vi ska dit ändå. Då blir det musik hela dagen!

Min katt är helt normal, jag svär!

Här ska det stå en rubrik

Denna veckan kommer jag och en klasskompis sköta bageriet i skolan. Vi får "beställningar", sedan är det vårat uppdrag att verkligen få allt gjort. Detta är en del av kursen i bageri, lärorikt kommer det säkert bli. Jag är glad att jag hamnade med någon som jag funkar med.

Efter skolan kommer troligtvis jag och Johan åka till en tatoostudio för att bolla idéer för våra tatueringar som vi ska göra på måndag. Jag kommer göra yellow submarine på överarmen, nervös eftersom de ska tydligen göra ondare än underarmen.
Men det går säkert bra!

Have a nice one!


Promenad i vårvädret

Perfekt dag för en mysig promenad med världens bästa häst!


Samma varje dag

God Morgon

Jag har känt det sista att bloggen blivit väldigt tråkig. Eftersom Solvind är dålig blir det bara kort info om hur hon mår varje dag.
Har bloggtorka, hade ju varit kul att skriva om annat än bara hur Solvind mår. Förslag?

Kort dag i skolan idag, skönt!
Sedan en promenad med Solvind väntas också

Gör det bästa av dagen!


Myser i boxen

Solvind är allt bra rolig. Hon vandrar runt i boxen och är allmänt stressad. 
Men när jag sitter i boxen på ryktlådan är hon jätte lugn. Står nästan i knät på mig och sover. Så för hennes skull sitter jag här och gör henne sällskap.

Godis och en bra film hade inte suttit fel just nu

Nattuggla

God Morgon!

Sovit väldigt dåligt inatt då jag satt uppe och kollade film fram till 3. Men var verkligen inte trött.
Hoppas på att jag kan få mer sömn inatt.

Idag händer det väl inte så mycket, det vanliga typ. Ta hand om Solvind, ska även gå en sväng med henne. Det blir nog roligare för henne att komma ut en sväng.
Önskar verkligen att hon blir frisk snart, hennes liv är inte roligt just nu. 


1 vecka till

Japp, nytt gips på och Boxvila 1 vecka till. Ska tillbaka på Söndag nästa vecka, antingen blir det gips igen eller på med en sko.
Hoppas för allt i världen att hon får på en sko så att hon får komma ut igen.
Att stå inne 1 vecka till kommer ta kål på henne.

Men fick med mig en slags påse som jag kan dra över hoven så att vi kan komma ut på promenader. 10-15 min per dag, kanske det kan få henne att bli lite lugnare inne.


Klump i magen

God Morgon!

Idag är det sämre väder i Göteborg, tråkigt men välkommen till Sverige liksom.

Som sagt, återbesök på kliniken med Solvind idag. Har en klump i magen för jag är nästan 100% säker på att de kommer ta bort gipset för att sätta dit ett nytt och då blir det Boxvila i några dagar till.

Tycker Solvind är ganska lugn inne på dagen men jag märker mer och mer på henne att hon är rastlös. Hon tycker inte detta är roligt alls. Men vet inte en enda häst som tycker det är kul att bara stå i boxen dag in och dag ut.


Oreda

Idag när jag skulle mocka hos Solvind var det hö i hela boxen. Hon hade stökat runt som bara den!
Fick tömma nästan hela boxen och slänga in en ny spånbal. 

Fick även låna ett hönät med små hål så att hon inte brer ut allt hö. Hoppas på att det inte är lika stökigt längre.

Imorgon är det återbesök på kliniken, håller alla tummar att hon kan få gå ut efter det. Hon börjar bli fruktansvärt rastlös. Hyfsat lugn på dagen men när det blir mörkt ute ser hon inte sina kompisar på utsidan.

Ska ut om en stund igen för att fixa henne för natten men ren box och mer mat


Tårtprovning

Sista dagen i konditoriet kör vi på tårtprovning. Livet på tjockisutbildningen!


Kvalitetstid

Kom precis hem från skolan, Mockat för Solvind igen så hon slipper sova i en skitig box.

Min älskade Solvind. Hästen med det största egot men även största hjärtat

Våren är här för att stanna

Precis varit ute hos Solvind och pysslat med henne. Gick även en lite promenad på 5 min i det fina vädret, men fick tyvärr vända ganska snabbt då hon haltade mycket.

Hon var väldigt orolig när jag var i stallet, såfort hon inte såg mig blev hon helt galen. Men detta kanske är ett bra sätt för henne att lära sig att man faktiskt kan stå själv.

Är henne runt 9 idag så kommer inte hinna kolla henne innan de blivit nattade. Men mamma kommer hem vid 5 så hon får uppdraget att kolla till henne

Fruktansvärt jobbigt att se henne ha såhär ont

Sömnbrist Delux

God Morgon

Hade kunnat sova länge idag om jag ville då en tjej i stallet skulle ta mitt utsläpp. Men ändå vaknar jag halv 7, irriterande.

Solvind står som sagt på Boxvila men hon hade tydligen varit lugn i morse när de andra hästarna gick. Skönt det!

Sovit jätte dåligt flera dagar fruktansvärt irriterande. Blir nog bättre när Solvind blir frisk. Drömmer massa mardrömmar om Solvind, vaknar i panik helt kallsvettig.
Har inte rätt psyke för sånt här, men vem har egentligen det?


Hovböld

Precis kommit hem från Ale Djurklinik med Solvind. Hon haltade grovt i hagen så vi åkte in mer eller mindre akut. 

De kände på hoven för att hitta vart smärtan satt. Sedan röntgades hon för att utesluta eventuell fraktur. Efter det öppnade de hoven och de var blod precis överallt! Så illa hade jag inte mått på länge, men sa att jag mådde bra för ville inte lämna Solvind.

Hon är nu gipsad och ska stå på Boxvila. Återbesök på Lördag.


Orkar inte mer

Att se min älskade häst hoppa runt av smärta gör mig helt gråtfärdig. Bryter ihop stup i kvarten. 

Hon har garanterat en hovböld, men vi kommer inte iväg till en klinik då transporten inte har några vinterdäck. Alltså måste jag försöka hitta en duktig veterinär eller Hovslagaren som kan komma ut väldigt snart innan det blir värre. Får panik över att se henne såhär och jag bara kan stå och glo eftersom jag inte kan göra något åt det innan jag fått tag på någon. 

Jag glömmer alla tävlingar och mål jag har med Solvind denna våren bara hon blir frisk så att jag får tillbaka min glada och spralliga Solvind.

Gör vad som helst!


Sovmorgon

God Morgon

Idag fick vi sovmorgon eftersom läraren skulle till läkaren. Alltså börjar vi 10 istället för 8. Ganska skönt stt bara gå 10-14 ibland.

Efter skolan blir det stallet som vanligt. Tar in henne varje dag för att pyssla med henne. Se hur hältan utvecklas, men också bara stå och borsta henne. 

Igår när jag tog in hästarna var hon jätte smutsig så ställde mig och borstade henne länge. Provade även hennes nya träns från hööks. Passade jätte bra.

Dags att resa sig från den varma sängen och starta dagen


R.I.P Power King

Idag går alla mina tankar till en av mina allra bästa vänner, Wilma.
Hon har fått göra det värsta tänkbara en hästmänniska kan utsättas för.
Säga farväl till sin ponny!

Jag lärde känna Wilma och Power King under lägret 2012. Underbar tjej med den finaste och snällaste ponnyn man kan tänka sig. 

Nu får han galoppera på de evigt gröna ängarna utan att ha ont längre!

Pussar och kramar till dig Wilma❤️


Fruktansvärt deprimerad

Hej folket!

Kom på att jag inte bloggat idag, men har verkligen inte haft lust.
Måste erkänna att jag är fruktansvärt deprimerad just nu, verkligen hela tiden. Men gick till skolan ändå för att få vara hemifrån lite och tänka på annat. Det var verkligen jobbigt!

Anledningen till att jag är nedstämd är ju såklart pågrund av allt med Solvjnd. Vaknar mitt i natten i panik och bara gråter för är rädd att förlora henne. Kunde inte sova inatt så gick ut i stallet och sov bredvid Solvind. Sov mycket bättre där än i min egna säng. 

Ber till gudarna att allt blir bra snart. Det är kämpigt att se sin finaste ägodel och vän må såhär


Fy fan för SVT!

Såhär förbannad har jag inte varit på länge ska jag säga er!

Igår när jag satt och kollade på Världscuphoppningen som var direktsänd från Scandinavium så bestämde sig SVT för att avbryta omhoppningen precis efter Rolf-Göran Bengtssons start. Det var flera starter kvar, även en svensk. 

Deras argument var att de drog ut på tiden. Istället visade dom ett program från UR om Bollywood. Som var repris! Hade det varit någon annan sport som fotboll, ishockey eller någon annan sport, då hade det inte varit några problem att låta de gå över lite! 

Ridsporten får inte den uppmärksamheten den förtjänar i media. Det är en av de vanligaste sporterna i Sverige, endast fotboll ligger före. Ridsporten är även den enda sporten där män och kvinnor tävlar mot varandra med samma regler och villkor. Ridsporten borde lyftas fram ännu mer. 

Blir rasande! SVT har målat in sig i ett hörn, de kan inte komma på en enda vettig ursäkt varför detta inträffade. 
Fy fan för SVT!!!


Orolig

God Morgon!

Bloggningen har kommit lite efter de senaste dagarna pågrund av GHS, men också för att jag sovit dåligt och jag inte haft så stor lust att blogga. 

Är verkligen orolig över Solvind, kan med handen på hjärtat säga att jag är rädd att Solvind ska få en hovböld så vi måste åka iväg med henne. Vill inte att hon ska ha ont längre, mamma och pappa tycker att jag oroar mig i onödan. Men jag ser i hennes ögon att hon har ont, jag ser det när hon går i hagen. 

Det är verkligen jobbigt att se när hon har ont och jag kan inte göra ett skit åt det!

Låt detta gå fort så att min älskade slipper smärtan


Håller tummar och tår

Nu har Hovslagaren varit här.
På Solvind's ena framhov är det som ett hål mellan hovväggen och "kötthoven". Men han tryckte i någon tjärpasta som även är bakteriedödande. Ska avvakta tills på Onsdag och om de blivit värre ska vi åka iväg med henne så att de får öppna hoven och gipsa ifall det kanske är en hovböld.
Men vi håller tummarna på att detta räcker så att hon blir bra snabbt.
Alltid segt att behöva åka iväg med henne för en sådan grej




Sömn är inte för mig

Fy! Längesedan jag var såhär trött!
Gått runt på mässan 2 dagar, kom hem sent i Fredags och tidigt igår för att ta ut hästarna. Sedan upp tidigt idag för att Hovslagaren ska komma kl 8 för att kolla så att alla sömmar sitter som de ska på Solvind. Gör detta mest för att utesluta saker som kan göra så att hon haltar.

Idag blir det slappdag skulle jag tro, inget annat planerat. Men damn vad jag är ridsugen. Vill verkligen hoppa, var så längesen nu. Underlaget i paddocken är perfekt nu!


RSS 2.0