Ännu en uteritt

Även idag blev det en uteritt, samma runda fast trav nästan hela vägen. Skönt att vara tillbaka i sadeln, det funkar tills jag måste hålla hårdare i tyglarna när hon blir pigg.

Den vägen som jag ridit några gånger är perfekt runda på ca 35 min med mycket saker att titta på. Men som vanligt bryr sig inte Solvind om dom "läskiga" sakerna.

Imorgon kommer hon nog få vila, dressyrtävling på klubben så båda banorna kommer vara upptagna.

En dag då hon var riktigt fin!

Hoppning för Kicki

Jag bangade longeringen även idag. Det fick bli hoppning med Johanna på ryggen, så skönt att hon kan hållas igång trots att jag inte kan rida. 
 
Solvind är ju en grym häst att hoppa på, hoppar allt trots hur fel man än kommer på ett hinder. Bästa hästen! Johanna red henne jätte bra, fina språng och Solvinds framåtbjuding fanns där även idag.
Det var en hoppträning för Kicki samtidigt så hon fick den hjälp hon behövde. Det var banhoppning med titthinder men Solvind kollade inte ens på dom, som vanligt. 
 
Jätte nöjd med Johanna och Solvind idag. Kändes bra i mitt mammahjärta när jag såg hur glad Solvind var att få hoppa igen.
 

Goosebumps

Det har blivit några videor i denna kategorin de senaste dagarna. Men denna är otrolig! Gåshud är bara förnamnet!
 

Resultat från shoppingkväll

Köpte massa fina saker på Tre Hästars shoppingkväll, mycket rabatt på nästan allt i butiken. Kunde handla schabrak med gott samvete.
 
Klocka från HV Polo: 265 kr innan rabatt, 212 kr efter rabatt
 
Tofflor från Kingsland: 319 kr innan rabatt, 255 kr efter rabatt
 
Kängor från Equipage: 345 kr innan rabatt, 276 efter rabatt
 
Hästgodis Lakrits: 39 kr innan rabatt, 31 kr efter rabatt
 
Schabrak från HV Polo: 435 kr innan rabatt, 348 kr efter rabatt
 
Blått Schabrak med bling: 499 kr innan rabatt, 399 kr efter rabatt
 
Utan rabatt hade allt kostat 1902 kr men nu betalade jag "endast" 1521 kr +/- några öre. Riktigt nöjd över mina köp. Men nu är det stopp att köpa hästsaker för mig på ett tag.
 
 

Uteritt med sällskap

Tanken idag var longering men jag hade verkligen igen lust. Det blev en uteritt istället trots hårda ord från mamma.
Nina och hennes hund Izak var med i stallet också, de följde med ut som sällskap.

Solvind skötte sig bra, lite bråkig efter galoppen men annars gick det helt okej. Kort runda så hon blev inte trött men jag blir glad av den korta biten.


Luspank

God Morgon!

En grå dag i Oktober, varför försvinner sommaren så fort?

Idag blir det stallet som vanligt. Ska väl hitta på något med henne, vet inte vad ännu. Longering antagligen.
Det är en hästbutik i Kungälv som har shoppingkväll idag mellan 18:30-20:30. Jag och Nina ska dit och shoppa "lite", skrev en lista på vad jag behövde och den blev låååång.
Kommer bli pank!
True Story!

Friskförklarad!

Idag kom veterinären och kollade på Solvind's öga igen. Det såg fint ut och hon är nu friskförklarad! Så skönt att det gick över såpass fort. En vecka och sedan var det över.

Nu är det bara jag som ska bli frisk så att vi kan komma igång igen!


Tacka era hästar!

Jag tror att vi tar våra hästar förgivet, tänk hur mycket de gör för oss. De hoppar hinder, går i form som inte är en normal sak för dom. Men ändå ställer de upp så otroligt mycket för oss, de är stor djur som kan döda oss om de velat. Jag vet själv att jag borde tackat Solvind mer för vad hon gör för mig. Hon finns där när jag behöver någon att prata med, hon svarar inte men det känns som att de lyssnar och förstår. Jag älskar henne för det! Hon är en svår häst och vi vill inte alltid samma saker, men hon är en sådan underbar individ. Hade inte velat byta ut henne mot någon annan häst.
 
Jag har gett mig själv och henne ett löfte, och det är att hon ska vara min tills hennes sista andetag. Ska aldrig sälja henne, inte ens om jag hade fått leva på gatan för att behålla henne. Denna hästen är så härlig att vara med och det är en ära att få äga henne. Min helt egna Solvind!
 
Kom ihåg att tacka era hästar för vad de gör för er. Tacka de för att de ställer upp och för att de finns där för er när ni behöver kärlek!
 
 

Utmanade visst ödet

Idag gjorde jag något som kanske var aningen korkat. Jag red ut, med sadeln denna gången. Hade lyckats övertala mamma att jag skulle få rida ut en kort bit, hon sa ja men bara om jag lovade att endast skritta.
Travade och galopperade fast jag inte fick, woops!

Men det gick bra! Pigg var hon men ändå försiktig om mig. Goa hästen! Ville dra på i galoppen, men eftersom jag bara kunde hålla tyglarna med ens handen kändes det lurigt.

Älskar denna hästen!

Änglavakt

Satt idag och var väldigt nedstämd när jag tänkte att mitt liv är just nu på standby, ridningen och jobbet ligger på hyllan pågrund av denna dumma skadan. Hade jag inte ridit just den rundan den dagen kanske jag inte hade varit skadad nu. Tröttsamt att man inte kan se in i framtiden, det är inte alltid så lätt att vara efterklok.
 
Men så tänkte jag också på vilken tur jag hade som bara skadade handen. Jag fick trots allt en stor häst på ca ett halvt ton på mig. Solvind väger någonstans mellan 500-600 kg, det är verkligen inga lätta djur som vi håller på med. Med tanke på att hon landade rätt på mig kunde jag lika gärna fått inre skador eller skadat ben och armar mycket värre än vad jag gjorde. 
Skrämande tanke!
 

Pigg Studsboll

Det gick bra för Nina idag, trots att Solvind var mer än pigg. Hon var inte alls sugen på att jobba idag, såg flera gånger att hon försökte smita undan.

Dom tränade på mycket övergångar och tempoväxlingar i alla gångarterna. Solvind springer väldigt gärna lite för fort i övergångarna så det fick Nina kämpa med. Men jag tyckte det gick bra. Solvjnd har ju trots allt stått i några dagar och det var ett bra tag sedan som Nina red.

Imorgon blir det nog promenad eller longering som vanligt.

Behöver verkligen nya bilder på oss

Ett nytt försök

Idag ska Nina rida, tanken var ju att hon skulle göra det i Torsdags men då mådde ju Solvind dåligt. Därför gör vi ett nytt försök idag istället. Kommer hålla till i manegen tror jag, förväntar mig en pigg och kanske lite tjurig häst. Men håller tummarna att hon sköter sig.

Ringde även veterinären idag, hon kommer på Torsdag och kollar hennes öga. Hoppas allt ser bra ut!
True Story!

Långpromenad

Tanken idag var en longering, men tävlingen höll på så länge att jag ångrade mig. Gick därför en promenad med en i stallet. En väldigt mysig runda på ca 35 min, ska verkligen rida den när jag får rida igen.

Hon traskade på i ett bra tempo, kollade inte speciellt mycket på de nya sakerna. Några vägskyltar var dock roliga eftersom det gick att göra så att de gungade. Knäppa häst! 
Imorgon ska jag ringa veterinären så att de kan komma ut och kolla ögat igen. 

Gammal bild från 2011!

Helgen är snart över

Helgen går riktigt fort, men för min del kvittar det om det är helg eller inte eftersom jag ändå inte jobbar just nu. Magnetröntgen i Fredags var kaos, vi panik i det trånga utrymmet så fick åka ut flera gånger. Usch! Har inte fått svar ännu men hoppas de ringer i veckan.

Solvind har stått de senaste dagarna pågrund av hennes öga. Det är mycket bättre men hon känns inte som sig själv riktigt. Men idag tror jag att det blir longering, beroende på när Pay & Riden är slut i stallet. Ska ringa veterinären imorgon, hon ville komma ut en gång till för att kolla så att det går åt rätt håll.


Uppe med tuppen

Sitter just nu i bilen påväg till Alingsås för att återigen röntga handen. Magnetröntgen denna gången.

Efter jag är klar där åker jag och Johan till stallet för att fixa ordning där och ge Solvind medicin och ögonsalva. Sedan åker vi äntligen till Ullared, ska bli skönt att komma på andra tankar.


Kommer hon klara sig?

Fy fan för denna dagen! Det var längesedan jag grät så mycket.
Var väldigt nere imorse, sovit dåligt i veckor och mår dåligt för gipset. Orolig över jobbet och hur långt bak jag måste börja om med Solvind.
Var stensäker att jag skulle komma på bättre tankar i stallet.

Vi kom dit, fixade hennes box osv. Skulle hämta henne i hagen för att fixa henne för ridpasset. Jag ser då att hennes öga är väldigt svullet och hon kan inte öppna ögat. Bestämde mig för att ringa veterinären. En tjej kom ut och tittade på henne.

Hon har fått ett sår på hornhinnan, hon ska äta medicin i 4 dagar och få salva i ögat flera gånger om dagen. Jag ser att hon har ont, det gör ont av att se på henne. Går runt med en klump i magen, tänk om det blir värre? Tänk om ögat måste plockas bort? Alla dessa "Tänk om"! 
Om jag förlorar henne vet jag inte vad jag gör. När är det våran tur att skina som stjärnorna?

Vad skulle jag göra utan dig?

Högt och lågt

Jag vet inte vad som var fel på Solvind idag. Hon var överallt och ingenstans, var nära att tappa henne flera gånger. När hon väl hade lugnat ner sig blev hon fin igen, hade longergjorden även idag. Hon reser ryggen riktigt fint när hon väl ger med sig och vill jobba. Önskar bara att hon slutade med att leka Formel-1 i början av varje longering.
 
Tror hon börjar bli riktigt uttråkad hon också, hon börjar tjura ihop lite och beter sig som en snorunge. Men jag förstår henne, jag tycker också det är tråkigt att bara longera hela tiden. Men har tjatat på mamma att jag kanske kan börja skritta uppsuttet någon dag i veckan. Kanske lite lurigt om jag ramlar av igen, men tror hon är lugn. Får se hur det blir i helgen!
 
Imorgon ska Nina komma och rida Solvind så håller tummarna att hon sköter sig nu när hon inte blivit riden på några dagar.
 Sköldpadda?

Det gick fort

Denna dagen blir lika seg som de andra. Ska snart bli upphämtad av Johan och dra mig till stallet. Ska försöka longera eller något, hon måste röra på sig idag.

Goda nyheter, jag fick ett samtal från sjukhuset och jag ska tillbaka på fredag redan på magnetröntgen. Kanske kan jag redan då bli av med gipset. Håller tummarna ännu en gång!


Bättre lycka nästa gång

Gips igen, vad fan är det frågan om?
De syntes inget på röntgen denna gången, hade inte någon speciell smärta i handen. Men så kom läkaren och tryckte hårt som satan precis vid båtbenet. Ryckte såklart till och då kom han fram till att jag ska ha gips igen. Ska komma tillbaka inom 14 dagar på magnetröntgen. Suck!


Tredje gången gillt

Då var jag här igen. Tillbaka på Alingsås sjukhus och ska röntgas, men även bli undersökt av en läkare. Vill verkligen inte ha mer gips, är fruktansvärt uttråkad ska ni veta!

Om jag får vara utan gips kommer jag förhoppningsvis kunna börja jobba inom 14 dagar. Rida kommer jag säkert börja med direkt, fast så försiktigt som det bara går.


Uteritt med manlig ryttare

Idag fick jag upp stackars Johan på Solvind. Vi gick ut en bit på vägen, han har ju ridit henne innan så jag visste att det skulle gå bra.
Dock vågade han inte utan sadeln.

Vi gick förbi stället där jag ramlade av, hon blev lite spänd men skötte sig bra. Vet inte vad som flugit i henne.
Påväg hem travade dom även en kort sträcka, hon var väldigt pigg men Solvind lyssnade ändå när dom skulle sakta av.

Kanske att jag kan få honom att rida henne mer. Han har ju ändå gjort det förut!

Jag vill också rida!!

En höstig Måndag

God Morgon

Bloggade inget igår eftersom det blir samma typ av inlägg hela tiden.

Men igår var en bra kväll. Vi åkte in till stan och åt på resturang. När vi väl satt där bokade vi biljetter till en biofilm. Lite spontant men det var så skönt att komma ut och göra något annat än att bara ligga hemma.

Idag blir det stallet och sedan Soffhäng om jag känner mig själv rätt. Ska även köpa spånpellets till Solvind idag.
Dags att dra sig ifrån sängen och starta dagen.

Zelda

Fotfolk

Som sagt red Johanna idag. Det gick riktigt bra, hon är ju en väldigt svår häst. Man får inget gratis på henne.

Efter att hon hade ridit en stund märkte jag att hon började bli uttråkad. Då börjar hon slänga mycket med huvudet och göra lite små grejer. Så jag bestämde mig för att ställa fram ett hinder. Det fick henne på andra tankar. 

Det gick även bra när dom hoppade, låg på 90 cm som mest. Johanna red henne väldigt bra. Kändes skönt att hon fick bli riden igen.


We have a runner

Blev longering idag men det gick inte alls bra. Hon lyssnade inte alls och hon bara sprang på. Goda nyheter är att longergjorden går äntligen om magen på henne igen. Använde alltså den idag, hon jobbade på bra när hon väl gav med sig.

Imorgon ska hon äntligen ridas ordentligt igen.

Smidig som ett kassaskåp

Tråkig förmiddag

Äntligen Fredag, bara 4 dagar kvar till återbesöket. Lika nervös som förra gången. Ska inte hoppas på för mycket.

Har legat i sängen hela förmiddagen och kollat på Mad Men. Har 1 säsong kvar! Men nu ska jag ta mig i kragen och åka till stallet. Blir longering eller promenad, orkar egentligen inte göra något med henne. Men Johanna ska rida imorgon och då lär hon vara ganska pigg.


Förändring

Stor skillnad på henne idag, mycket segare. Hon kändes liksom trött och loj redan i stallet, kanske är hon uttråkad. Fullt förståligt isåfall.

Även fast hon var trött så lyssnade hon bra på mig. På Lördag ska det äntligen bli lite förändring. Då ska nämligen en tjej i stallet rida henne. Kul för Solvind att äntligen bli riden, mindre kul för mig som kommer få ännu mer abstinens. Bara några få dagar kvar till återbesök!


Uttråkad som fan

Fan, är så sjukt uttråkad och trött på livet. Kan inte göra någonting utan att det gör ont. Vill bara bli av med gipset så jag kan fortsätta med mitt liv igen. Rida, jobba, träna! Ligger hemma resten av tiden då jag inte är i stallet, det enda jag kan göra med Solvind är att longera och gå promenader.

Den 20 Oktober ska jag tillbaka till läkarn. Vill bara ljuga och säga att smärtan är borta så jag blir av med gipset. Kunde jag inte brutit en nagel istället? 

Saknar "den" känslan 

Red Bull?

Pigg var bara förnamnet under dagens longering. Hon galopperade som en idiot och fick inte stopp på henne så fick bara vänta ut henne. Hon är alltid såhär när hon blivit rakad, brukar sitta i en vecka sen är hon sitt vanliga jag igen.

Överlag gick det bra, höll på i en halvtimma bara. Skulle åka med mamma hem annars hade jag fått gå i typ 1 mil. Men hon verkade nöjd när hon skrittades av.
Som vanligt blir det väl longering imon igen. Bläh!


Pigg Nakenfis

Blev en lång dag i stallet även idag, men nu är hon äntligen rakad. Är verkligen glad för det eftersom jag nu kommer kunna motionera henne utan att hon svettas efter 10 min. Hon kommer vara väldigt pigg men det får jag lov att hantera.

Gjorde inget med henne idag då klockan var mycket och hon var väldigt trött i bollen. Men imorgon blir det longering igen antar jag.

Hon är allt fin min märr. 

Lång dag

Idag blev det verkligen en heldag i stallet. Åkte dit vid 5 eftersom jag hade insläpp, gjorde alla sysslor och longerade Solvind. Sedan skulle jag vänta kvar i stallet då jag hade kvällsfodring vid 9. 

Longeringen gick iallafall bra, helt ensam i manegen och stallet. Ganska skönt faktiskt. Lite läskigt eftersom det var mörkt. Gjorde av med mycket energi idag, lät henne trava och galoppera väldigt mycket. Bra för konditionen, hon blir väldigt svettig fort. Men det blir det ändring på imon då hon ska rakas.

Håller tummarna på att hon kommer vara lugn.

Denna bilden är fulsöt. Mitt i ett galoppbyte

Kall dag i Oktober

Idag är det sjukt kallt ute. Inget roligt väder att vara ute i. 
Har insläpp och kvällsfodring idag, vilket betyder att jag inte kommer åka till stallet förrän i eftermiddag. 
Det är Pay & Jump hela dagen så inga banor är lediga ändå.

Imorgon ska Solvind äntligen rakas. Ska bli så skönt att bli av med björnpälsen, hon blir svettig på 2 sekunder.

Varför kan det inte vara sommar för evigt?!

Löslongering

Fick faktiskt tillåtelse att släppa lös Solvind i paddocken idag. 
Hon skötte sig jätte bra, trodde hon skulle vara ofokuserad. Inkallningarna sitter forfarande som en smäck. Hon kändes dock ganska trött på något sätt, vilket är konstigt då hon inte rids.

Imorgon eller på måndag ska kanske en tjej i stallet rida henne. Skönt för henne att ridas igenom.


Trött på gipset

Idag blev det äntligen lite motion för Solvind igen. Longerade henne i paddocken, det var lite trångt med alla hinder för hoppträningen. Men vi löste det bra ändå, det låg en upphöjd bom på ena volten som vi använde oss av. Den var rätt låg men det räckte gott och väl.

Hon skötte sig bra trots att hon var pigg och stark. Men det är inte så konstigt. Imorgon blir det nog longering eller promenad. Får se vad morgondagen bjuder på.


Så besviken

Jag är så arg och ledsen på samma gång. Var som sagt tillbaka hos läkarn igår, röntgade och fick svar. Inget var brutet men ska ha gips 10-12 dagar till då jag fortfarande har väldigt ont.

Besviken är bara förnamnet, ville verkligen börja rida igen. Men nope, när jag väl blir av med gipset väntar sjukgymnast någon vecka. Varför skulle hon bråka just den dagen!!


Föräldrar, gör ert jobb!

Jag är så satans trött på alla ouppfostrade snorungar. Vad hände med att respektera de äldre?
På jobbet har jag hört så många ouppfostrade snorungar i olika åldar. De är tykna och tror dom är något, hur kan föräldrar ens acceptera sådant språk. 
Jag har hört svordomar, grova dessutom mot vuxna. För några veckor sedan hörde jag några killar som sa kärringjävel till en stackars dam med rullator som hade problem med alla sina varor. De stannade inte ens och hjälpte till. Fy! Blir förbannad. Självklart hjälpte jag damen med varorna trots att det var fullt upp på jobbet. 
 
Nästan varje dag hör eller ser man ungdomar som beter síg som idioter mot sina medmänniskor. Hur kan man ens bete sig så och gå därifrån utan att få dåligt samvete?
Som jag sagt förut. Det var bättre förr. Mina föräldrar har berättat om när dom var små (60-70talet), då skulle man allt säga tack och buga eller ta i hand. Man sa ofta herr eller fru till de äldre, vad hände med det? Vart och när började det gå utför i hur man uppfostrar sina barn?
 
Föräldrar som har barn som beter sig som snorungar mot andra. Ta tag i det! Gör ert jobb, det är inte fröknar och lärare på skola och dagis som ska uppfostra era barn.
 
 

Nervösa Emma

Imorgon ska jag äntligen tillbaka på röntgen för att få svar på vad som hänt i min hand. Är verkligen nervös, tänk så är det brutet! Då vet jag inte vad jag gör.

Idag lekte jag och Solvind i hagen, hade inte tid eller ork för att göra något annat. Men imorgon ska jag försöka hinna med lite longering, beroende när vi är klara hos läkarn.


Disney är endast för barn

Jag älskar Disney, hela min barndom bestod av Disney. Föredrar dock dom äldre filmerna från Disney. Lejonkungen, Pocahontas, Djungelboken, Micke & Molle osv. Kollar fortfarande på Disney. 
Väljer oftast en utav Disneys filmer framför en action-rulle eller en komedi. Tror Johan är lite trött på att jag alltid vill kolla på barnfilmer från vår barndom än en morden film.
 
Har hört från många att de tycker Disney är lite töntigt eftersom det är "barnfilmer" men jag vill hellre klassa dom som familjefilmer, de passar för alla åldrar. Jag skiter fullständigt om folk tycker jag är konstig för att jag föredrar Disney framför andra filmer. Har alltid älskat och kommer alltid fortsätta älska Disney. 
 


Enformiga pass

Blev longering idag igen, är så trött på promenader och longering. Vill verkligen börja rida igen, om det inte är goda nyheter på Torsdag vet jag inte vad jag gör.

Longeringen gick iallafall bra, dock kan jag inte hålla på så länge eftersom mina fingrar svullnar upp när jag är ute i kylan. Sedan är det ganska svårt att bara använda ena handen. Är så trött på allt detta!

Imorgon är det stallmöte så får se om jag gör något med henne imorgon eller om hon får stå igen.


Tips: Mad Men

Tänkte tipsa om en serie som jag kollar på just nu. Den utspelar sig på 60-talet. Sjukt snygga frisyrer, kläder och bilarna ska vi inte ens prata om.

Rekommenderar den verkligen för er som gillar 60-talet och drama!


Besvikelsen är stor

Blandade känslor under dagen.

Var som sagt hos Ordontologen, hade ställt in mig på att börja min behandling. Men tydligen kommer vi inte börja förrän i November. Lättad men samtidigt lite besviken. Hade ställt in mig psykiskt, men nu kommer jag få förbereda mig på nytt.'

Sedan har tiden för röntgen flyttats till på Torsdag. Vilket betyder att jag kommer ha gips i några dagar till. Ville verkligen få svar imorgon vad felet är. En dag full med besvikelse.

Kunde inte ens göra någon med Solvind idag. Hoppas att morgondagen bjuder på bättre överraskningar.

Vill sitta på hennes rygg igen! 

En grå Måndag

God Morgon

Har sovit så dåligt inatt, har legat och tänkt på Ordontologen hela natten. Det kommer göra jätte ont!

Efter ingreppet ska jag och mamma på lite ärenden och efter det ska vi till stallet och fixa allt där. Kommer inte göra något med Solvind idag som det ser ut nu. Får se sen hur ont jag har.


Nervös

Imorgon ska jag till Ordontologen och börja en behandling. Jag ska dra ut två tänder och få tandställning. Det har jag gått runt och oroat mig för en lång tid. 
Tänker mest på smärtan, sen känns det väldigt jobbigt att få räls när man är 19. Hade hellre velat ha det när jag var yngre om jag hade fått välja.

Hoppas på att kunna sova. Sedan är jag också orolig inför beskedet på Tisdag. Är det en fraktur kommer jag ha gips i 6-8 veckor. Inget stall eller jobb under den tiden. Håller tummarna att det är något annat.

Kommer sakna att kunna le med tänderna

Samma visa

Blev longering idag igen, är så trött på att longera och gå promenader. Hoppas innerligt att jag blir av med gipset på Tisdag.

Det gick bra idag, var i paddocken i det fina vädret. Hon kändes väldigt seg idag, trodde hon skulle vara piggare eftersom hon stod igår. Men det var väldigt tacksamt för min hand. 
Det är svårare än man tror att bara använda en hand i stallet. Men Solvind är väldigt snäll mot mig nu när jag är halv.
Nästan som att hon har dåligt samvete. 


Kanelbullens dag

God Morgon

Idag känns det faktiskt lite bättre i handen. Det gör fortfarande väldigt ont men det känns som det börjar avta.

Igår gjorde jag inget med Solvind, hade ont och sen var ingen av ridbanorna lediga. Men idag ska jag försöka longera igen. Hoppas på att det går bättre än vad det gjorde i förrgår.

Glöm inte att det är kanelbullens dag idag den 4 Oktober!

5 års-jubileum

Idag har jag ägt Solvind i 5 år! Helt sjukt vad fort tiden går, känns som det var igår transporten rullade ner på gården.

Vi har lärt varandra så mycket, men denna resan har innebärt så mycket känslor. Blod,svett och tårar i överflöd. Hoppas att denna resan kommer fortsätta i så många år till!


Världens bästa häst, nästan varje dag!

Blixten McQueen

Idag longerade jag Solvind i paddocken. Vi var i stallet ganska sent så det började bli lite mörkt, men det funkade bra ändå.

Hon var väldigt pigg idag, hade svårt att hålla henne i trav. Lät henne galoppera nästan hela tiden för att få ut så mycket energi som jag kunde.
Hon skötte sig bra med tanke på hur mycket energi hon egentligen har just nu.

Dock hände det en oturlig sak. Hon drog iväg vid ett tillfälle och för att inte tappa henne var jag tvungen att hjälpa till med vänsterhanden. Gjorde det utan att tänka på det, något knakade till väldigt högt. Vet inte om det var handen eller gipset, fattas bara att det blev värre med handen.


Uttråkad

God Morgon!

Idag har jag inget planerat, förutom att fixa stallet också kanske longera om jag klarar det. Får se!

Jag har bestämt mig för att sluta ta värktabletter för armen. Pågrund av min magkatarr blir det svårt för mig att äta tabletter, känns som min mage ska fräta sönder. Inte kul alls.

I helgen blir det också bara att ta det lugnt. Men på Torsdag får jag förhoppningsvis ta av gipset om det inte är någon fraktur.


Misstagen är lärorika

Det är snart 1 år sedan jag ramlade av Solvind och fick hjärnskakning. Just när jag ramlade av hade jag ingen huvudvärk, blödde från handen men annars mådde jag bra. Fortsatte att rida, gymma och allt som jag gjort innan. Jag fick kraftiga problem med synen, balansen och även hörseln.

Vissa saker sitter fortfarande kvar pga min envishet. Om jag hade tagit det lugnt direkt hade jag mått bättre. Därför tänker jag ta det lugnare och lyssna på läkaren denna gången. Om jag nu får rehab för tummen kommer jag sköta det. Tummen är ju en kroppsdel som man använder nästan hela tiden. Vill inte ha problem som sitter kvar lika länge som hjärnskakningen. 

Misstagen i ens liv är mer lärorika än vad man tror.


Promenix

Idag blev det bara en kort promenad för Solvind's del, hade jätte ont i handen så orkade inte longera. Men ska försöka göra det imorgon.

Eftersom vi bara gick i 10 min finns det inte så mycket att skrivs förutom att det gick bra. Tränade lite ledarövningar med henne då hon stuckit från några som har tagit henne till hagen.
Vill rida NU!


RSS 2.0