Piggaste hästen i staden

Det blev ett pass i manegen som jag hade tänkt men tyvärr inga bommar. Krockad lite med handikappridningen så hann inte riktigt med det.

Vet iallafall att hon inte ska vila två dagar i rad. Hon var helt galen idag, högt lågt och skulle småkicka i nästan varje galoppsprång. Men efter lite jobb i galoppen så var lite energi borta och hon kunde äntligen börja sammarbeta.

Mycket byten, halter och övergångar. Väldigt bra träning för henne, kände att hon fick med sig bakdelen riktigt bra mot slutet. Så som det ska vara!



Veckans planering

Igår lät jag Solvind vila eftersom jag var så fruktansvärt trött. Det lär jag ju få äta upp idag!

Måndag: Bommar
Tisdag: Uteritt om jag hinner
Onsdag: Ridning i manegen
Torsdag: Nicolina rider
Fredag: Hoppträning
Lördag: Uteritt
Söndag: Longering

Hoppas på att kunna hålla denna planen hela veckan. Men är svårt men tanke på väder och hur fullt det är i manegen.


Besviken på SIHS

Har varit så trött hela dagen, sov nästan ingenting på bussen under hemresan. Hoppas på mycket sömn inatt så jag orkar jobba imorgon!

Måste säga att jag är något besviken på SIHS. Trodde mässan skulle vara större och bättre program. Men mässan var sjukt liten och igår var det nästan bara shower. Hade hoppats på mer hoppning. Men Jaja så kan det gå.

Under mässan köpte jag bara hästgodis, en piké tröja från HV Polo och en väska från HV Polo.

Kommer hålla mig till Gbg Horse Show i fortsättningen.



Stockholm Horse Show

Jag har nog aldrig varit såhär trött i ryggen. Suttit i en buss i typ 7 timmar, vi åkte först till Strömsholm och fick en rundvandring och nu är vi äntligen i Stockholm.

Är just nu på Stockholm Horse Show och väntar på att få gå på mässan. Hoppas att hitta snygga saker!

Känns lite skumt att vara ledig från stallet en dag.

Dragkamp var det ja

Idag skippade jag hoppningen, fick bli ett pass i manegen istället. Pigg och lyssnade inte alls, ingen bra känsla efter idag.
Valde att avstå från hoppningen då jag ska upp tidigt imorgon och så har jag fruktansvärt ont i tänderna efter gårdagens besök hos Ordontologen.

Tränade nästan bara på halter och övergångar i olika gångarter. Ville få henne att släppa loss i handen och få med sig bakbenen. Mot slutet lyssnade hon riktigt bra.
Vila för Solvind's del imorgon och på Söndag kommer en kompis och rider Solvjnd. Nämligen hennes första ägare!


Uteritt på en bomb

Idag blev det en ganska kort uteritt då jag skulle till tandläkarn. Tog en runda på ca 30 min, var dock för lat att sadla så slängde på ett fleecetäcke och red barbacka. Inte lätt att vara lat ibland.

Trots en pigg Solvind och ingen sadel blev det både trav och galopp. Lyckades få 2 lugna galopper faktiskt, inte det lättaste men hon kan bara hon vill.


Cavalettibommar

Idag var det lugnare i manegen så jag tränade på det jag skulle tränat på igår. Mycket övergångar och halter, även en del galoppbyten. Hon har fortfarande väldigt svårt för att busa från höger till vänster men det tar sig.
Johan tog även fram tre upphöjda cavalettibpmmar, bra för henne att lyfta ryggen och träna på att ha koll på sina fötter.

Hon skötte sig galant idag, fick bort lite av det där framtunga i traven. Tack vare bommarna och alla halter.

Skyrup❤️

Sista lediga dagen

Sista lediga dagen innan jobb igen. Det var ändå ganska skönt att vara ledig, om jag hade kunnat vara ledig hela tiden men ändå få lön hade jag inte tvekat en sekund.
I början var jobbet roligt men det är så långtråkigt nu, samma sak varje dag typ. 
Fine, de flesta jobben är typ samma sak varje dag. 

Jaja,  detta får duga tills jag hittar något som jag verkligen vill jobba med. Men nu ska jag iallafall till stallet och med Solvind blir dagarna aldrig lik en annan.


Regn och rusk

Idag blev det ridning i manegen, tanken var att träna på övergångar och galoppbyten. Men det var 2 andra som red samtidigt så det var svårt att hålla planen.
Tränade ändå en del på halter från trav och galopp då hon ofta blir tung i handen.

Då jag skulle iväg red jag bara i typ 30 min, men under den tiden är jag nöjd över henne. Imorgon blir det övningar med bommar om det finns möjlighet.


Veckans Planering

Jag ska åka till Stockholm i helgen med några ifrån klubben. Vi ska dit och kolla på SIHS. Kommer vara borta hela Lördagen och komma hem tidigt på morgonen på Söndag. Därför kommer helgen bli ganska lugn för henne, så min uppgift är att få bort så mycket energi som möjligt under veckan.

Måndag: Longering 
Tisdag; Ridning i manegen
Onsdag: Bommar
Torsdag: Uteritt
Fredag: Hoppträning eller Dressyr
Lördag: Vila
Söndag: Uteritt

För mycket energi

Blev lite longering i manegen utan gjorden och det fick bra till en början. Sedan blev hon sjukt pigg, galopperade så fort att hon nästan ramlade men jag fick verkligen ingen kontakt med henne. Hon bara knäppte av!

När hon blev lugn igen travade hon på bra, sökte sig väldigt fint neråt. Så skönt att se henne söka sig neråt utan massa inspänningar.


Cirkuskonster

Blev en uteritt idag och inte en lugn sådan. Bockningar, stegringar och hopp ner i diken. Vad har hänt med henne under uteritter egentligen? 
Måste verkligen bli av med detta beteende.

När hon väl lyssnade var hon riktigt fin, faktiskt ovanligt mjuk i handen. Hon kan lätt bli stark när man är ute men idag var hon väldigt lätt i handen. Om man bortser från hennes konster så var hon duktig idag.
Imorgon blir det att vara i manegen, på ett eller annat sätt ska jag bli av med hennes överskottsenergi

Vintern har precis börjat och jag längtar redan efter sommaren!

Kvällens planer

Idag är det bio som gäller! Vi ska se Mockingjay part 2, har väntat ett år på denna filmen. Har läst böckerna flera gånger och de är så bra.
Ska kolla på den med Johan, Kalle och Nina. Innan bion blir det nog en matbit i stan.

Men innan de roligheterna ska jag till stallet och fixa för Solvind. Ingen ridning idag, sträckte ryggen eller något på hoppträningen. Därför blir det nog uteritt imorgon istället för ridning i manegen.

Johan!❤️

Kvällens hoppträning

Måste säga att jag är sjukt nöjd med kvällens hoppträning. Orkade hålla henne mer än vad jag gjorde på träningen för Pernilla. 
Hoppade en bana med både studs, oxer och räcke. Tyckte det gick super! Hon blir lite väl taggad med studs då hon gärna vill ta alla hinder på samma språng.

Solvind är ju en underbar häst att hoppa, vägrar aldrig. Titthinder är aldrig något problem med henne. En perfekt hopphäst helt enkelt!


Hängmatta

God Morgon

Har knappt sovit alls inatt, haft feber som legat på 39 typ hela natten. Fy fan! Hängig är bara förnamnet, tur att jag bara jobbar i typ 5-6 timmar till.

Efter jobbet ska jag försöka åka direkt till stallet för att fixa allt där. Sedan åker jag tillbaka ikväll på hoppträning, ska försöka sova en stund innan det. Hoppas att det går bättre idag än vad det gjorde förra veckan.


Kall uteritt

Blev en ganska lång uteritt idag med mycket trav. Var ute nästan 1,5 timma. Solvind var pigg som tusan och stark också. Tränade mycket på övergångar och tempväxlingar för att hon inte skulle vara så stark.
Gick helt okej, ibland!

Vet dock inte vad som flugit i henne, de senaste gångerna som jag ridit ut har hon blivit helt tokig. Stegringar, backa ner i diken, bockar och bara allmänt jobbig. Fattar inte vad det är med henne, hoppas att det försvinner snabbt som attan!


Positiva Solvind

Det blev longering som planerat, dock utan bommar men det gör ju inget. Hon skötte sig så bra, hade bra tempo och var sammarbetsvillig genom hela passet. Bäst att ta vara på de sällsynta tillfällen.

Jobbade henne mest i trav och vid vissa tillfällen länge hon stegen riktigt fint. Hon har väldigt svårt med det då hon har cob i sig har hon ganska korta och höga steg. Riktigt svårt att länga henne. 

Imorgon blir det uteritt om vädret tillåter!

Saknar Skyrup!

Chill arbetsdag

Njuter av det fina vädret. Något kallt men sol och blå himmel!


Hon är väl för söt!

Dagen mitt i veckan

God Morgon!

Onsdag och halva veckan har gått, längtar så till helgen. På Lördag ska vi gå på bio, vi ska se Mockingjay Part 2. Spricker snart!

Fick sovmorgon idag, börjar vid 7, men självklart vaknade jag vid 1. Fy!
Imorgon är jag ledig och på Fredag jobbar jag igen. 
Efter jobbet åker jag direkt till stallet och longerar Solvind.


Övning ger färdighet

Shit, idag gick det så bra. Hon lyssnade sjukt bra och bråkade ingenting. Varför kan hon inte alltid vara såhär?

Red i manegen och tränade typ bara på halter och övergångar. Lyssnade så bra och blev väldigt mjuk och fin då jag red mycket böjda spår. Fortfarande lite stel i vänstra sidan men hoppas att det försvinner efter hårdträning!
Är så taggad inför Fredagens hoppträning.


Veckans planering

Nu när jag äntligen kan börja rida igen kommer jag försöka göra en planering för varje vecka. Mest för att ha en överblick om vad ska göras.

Dock kommer det säkert bli ändringar ibland beroende på väder, tid och möjlighet.

Mån: Släppa lös i manegen
Tis: Ridning i manegen, övergångar 
Ons: Longering med bommar
Tors: Uteritt
Fre: Hoppträning 
Lör: Vila
Sön: Ridning i manegen


Bus i manegen

Idag blev det bus i manegen, måste säga att det kändes skönt att kunna jobba henne från marken. Träna på inkallningar och dominansövningar. Det var ett tag sedan.

I början ville hon inte alls sammarbeta, hon sprang bara runt och skrek efter de andra. Men det gick mycket bättre när hon hade fått springa av sig. 
Så nöjd över henne idag, med tanke på att det var så längesen vi tränade på detta kommer hon ihåg allt jätte bra. Hästminne!


Duktig tjej!

Idag var hon jätte fin, eller så fin som hon kan bli just nu. Försökte dra iväg lite i övergångarna som vanligt men det går bara bättre och bättre måste jag säga. 

Det var en annan där som red samtidigt, därför kunde jag inte träna på byten som jag hade tänkt. Men att träna på övergångar och halter är nyttigt för henne också. Det fanns även bommar framme, travade över dom i båda varven. Damn va fint hon lyfte på fötterna mot slutet, kände hur hon verkligen jobbade med ryggen.

Man kan ju inte alltid se bra ut. Detta är nog den fulaste bilden jag har på Solvind.

Tråkig helg

Denna helgen har varit så seg, har inte gjort ett skit typ. Stallet har jag ju gjort, precis som alla andra dagar. Ville egentligen hitta på något kul i helgen men det är svårt när man är pank. Tur att jag börjat jobba igen!

Idag blir det stallet såklart, ska nog rida i manegen tror jag. Beror hur mycket folk det är i manegen och vad jag känner för när jag väl är där.


Ointresserad

Idag blev det longering, tanken var att jag skulle släppa henne lös i manegen men det var fler som var där. Men longeringen gick helt okej, höll inte på så länge eftersom man tar upp en hel del plats när man longerar. 

Hon lyssnade bra på röstkommandon. Dock var hon inte sugen på att söka sig neråt, hon var för upptagen att kolla på dom andra hästarna. Men när hon väl lyssnade gick det bra!

Älskar verkligen denna bilden, hon ser så avslappnad ut och njuter verkligen av närheten 

Gick åt pipsvängen

Dagens hoppträning gick inte alls bra idag, insåg inte riktigt hur svag jag var i handen förrän vi började hoppa. Eftersom jag inte kunde hålla in henne gick det för fort, nästan utan kontroll. Fick därför sänka hindrena något för att vi skulle vinna mer mark. Då gick det något bättre.

Dock var denna träningen ganska orättvis för Solvind då hon inte ridit dressyr så hon lyssnade liksom inte på mina hjälper. Ska rida mer dressyr i veckan så kanske det går bättre på Fredag nästa vecka om jag ska vara med.


Billig häst

Idag red jag ut tillsammans med Lisa, en kompis i stallet som jag kännt sedan barnsben. Tror vi var ute i nästan 1 timma. Vi både skrittade och travade.
Det gick jätte bra i början, hon var väldigt pigg men hon lyssnade ändå helt okej.

Ett tag åtminstone, sedan bröt helvetet ut. Damn! Hon började backa  ner i diken, stegra, bocka osv. Hon bråkade säkert 1 km, om inte mer. Helt galen! Förstår inte vad som flög i henne. Hon stängde verkligen av helt!

Fy för ston!

Imorgon blir det hoppträning, fast för Pernilla istället för Kicki. Hoppas morgondagen blir bättre.

Fina presenter

Titta vad jag fick av Johan! 10 röda rosor och ett jätte fint halsband i silver. Kan man ha en bättre pojkvän?



Han jag älskar mest av allt❤️

Idag firar jag och Johan 6 år tillsammans. Tiden går verkligen i 210 km/h. Vi har varit med om så mycket saker tillsammans. Kan inte ens beskriva hur mycket jag älskar honom. Han är den som jag vill spendera hela mitt liv med.
Han är den som jag kan vara mig själv med, han som alltid finns där för mig och som älskar mig lika mycket oavsett vad.

Vi kommer inte fira dagen på något speciellt sätt då vi båda är panka. Men vi ska göra det bästa av dagen och bara umgås med varandra.



Älskar dig!❤️❤️

Komma igång med livet

God Morgon

Idag ska jag äntligen tillbaka till jobbet, nästan så att jag är lite nervös. Men ska bli skönt att komma igång med livet igen, få in lite pengar på kontot.

Efter jobbet ska jag försöka ta mig till stallet på något sätt. Äger inget busskort så får se hur det går. Funderar annars på att ringa en taxi så att jag åtminstone kommer hem.


Back to work

Har en god nyhet, jag ska testjobba imorgon. Börjar 7 och slutar vid 11, ska se hur det känns i handen. Kanske att jag kan komma tillbaka fullt ut nästa vecka om jag inte har allt för ont.
Ska bli skönt att äntligen jobba igen!


Ridning i manegen

Idag red jag i manegen och det var så skönt att äntligen sitta på hästryggen igen. Har ju bara kunnat rida ut korta bitar, skulle egentligen bara skritta och trava men kunde inte låta bli. Känner dock att jag har ganska ont i både handleden och tummen, men det kommer försvinna när jag får mer muskler igen.

Red bara i typ 20 min innan det gjorde för ont. Hon var väldigt pigg och hon bråkade lite en gång men det gick bättre mot slutet. Testade även galoppbyten och de gick fortfarande bra. Vill dock få lugnare byten, hon vill gärna studsa iväg efter.

Blir kanske hoppträning på Torsdag för vår del. Har inte riktigt bestämt mig ännu.

Skitväder

God Morgon i blåsten!

Natten har varit hemsk, kom i säng vid halv 2 och somnade vid 4 när laet ringde 5. Fy!

Idag blåser det storm ute och jag hoppas för de tävlande att blåsten ger med sig och att det inte är allt för blött på banan. Jag kommer stå vid insläppet hela dagen och hoppas på lyckad starter för alla som ska tävla.

Detta hade inte varit helt fel 

Lilla Gubben

Det blev bara en kort promenad för Solvind idag. Gick en sväng som heter lilla gubben, tar ca 10 min att gå. Orkade inte göra så mycket mer med henne. Hon skötte sig bra som typ alltid vid promenader. 

Imorgon vila pågrund av Pay & Jump


Stall hela helgen

God Morgon!

Denna helgen kommer typ bara innehålla stall. Ska snart dit och lunchfodra, sedan ska lite andra sysslor göras. Ska försöka göra något med Solvind idag, kanske bara en kort uteritt.

Imorgon kommer jag vara i stallet från halv 7-5. Har först morgonfodring och utsläpp. Sedan ska jag vara funktionär på årets sista Pay & Jump. Sedan ska ju Solvind's saker fixas, så det blir fullt med hästar och stall hela helgen.


Hoppträning

Ikväll var det som sagt hoppträning för med Solvind och Johanna. Det var en riktig rolig övning igår och jag fick bara kolla på. Så sur! 
Men det fick bra för dom, Solvind är ju underbar att hoppa. Hon vägrar aldrig och hon älskar ju att hoppa.

Det blev lite kaos vid ett tillfälle, porten in till manegen öppnades för att släppa ut en häst och då fick hon för sig att hon också ville ut. Började bråka med Johanna, men det löste sig tillslut.


Fredag igen

God Morgon
 
Tröttare än någonsin idag pågrund av att jag inte kan sova på nätterna trots insomningstabletter. Snart är det knappt någon idé att ens gå och lägga sig på kvällarna.
 
Idag händer inte så värst mycket, ska åka till stallet senare och fixa ordning allt för insläppet och sen åka tillbaka ikväll då hoppträningen är. För Solvinds skull är jag glad att hon ska få hoppa men jag hade så hoppas att det var som skulle rida henne idag. Men det var hårda ord från både mamma och läkarn att jag ska vila från ansträning åtminstone en vecka till.
 
Njut av Fredagen i det gråa Novembervädret!
 

Åter till longering

Longering stod på schemat idag, var ett tag sedan nu. Men lika tråkigt som det var sist, åh vad jag vill rida nu.
Hon skötte sig bra åtminstone, försökte dock springa iväg några gånger. 

När hon väl ville sammarbeta blev hon riktigt fin, fick henne att länga steget riktigt fint när jag lär henne öka på ens långsidan. Synd att jag inte kan få henne så när jag rider, kanske efter lite dressyrträning.

Imorgon kommer hon nog få vila då jag inte hinner vara länge i stallet. Men på fredag blir det hoppträning för Solvind och Johanna. Nästa vecka tänker jag hoppa oavsett smärta eller inte.


Gipset är väck

Äntligen goda nyheter om handen!
Inget brutet och det har inte varit något tecken på fraktur. Men något måste ha hänt eftersom jag hade så ont. 

Gipset är nu äntligen av, är sjukskriven veckan ut och sedan kan jag börja jobba igen suksesivt. Ska göra lite övningar för att få tillbaka musklerna igen. Jag får inte rida ännu, kommer därför inte vara med på hoppträningar på Fredag. Johanna ska kanske hoppa henne istället. Skönt att hon får hoppa ändå. 

Min hand är så sjukt smal nu, även handleden. Sjukt hur snabbt man tappar muskler!

Mycket på en gång

Något stressig eftermiddag idag. Sitter just nu på bussen och ska möta upp mamma i stan för att sedan åka till sjukhuset. Efter det blir det snabba ryck till Gråbo för att möta upp Hovslagaren där halv 5. Hoppas att jag hinner.

Sedan kan jag äntligen åka hem och krypa ner under en varm filt. Hoppas såå mycket att gipset ryker nu!


Positivt tänkande

Har äntligen fått svar från sjukhuset. Inget syntes på magnetröntgen, ska tillbaka imorgon för ännu en läkarundersökning. Hoppas på att äntligen bli av med gipset. Är verkligen inställd på detta nu!

Har redan anmält mig till hoppträning på Fredag. Tror faktiskt att jag kommer delta oavsett gips eller inte. Får se om mamma förbjuder mig.


Tack och lov för Gps

Idag blev det en uteritt igen, hade gott om tid på mig så skulle utforska lite nya ridvägar. Klart som tusan att vi rider vilse. Var långt uppe i ett villaområde, hittade tillslut den stora bilvägen. Kollade GPSn på mobilen och det skulle ta 30 min att rida tillbaka till stallet den vägen.

Det var lite kaos men vi kom hem i behåll igen. Tur att jag har en sådan underbar häst som var lugn och kunde hitta hem igen, trots att vi inte ridit där förut.
Tackar gudarna för GPS och hästars grymma lokalsinne!


1 November

God Morgon!

Idag är det första November och vintern närmar sig med stora kliv. Vill verkligen inte ha vinter! Sommar hela året är min dröm.

Idag händer inte så mycket, stallet ska fixas och sen kommer jag nog kolla på film resten av dagen. Har inte riktigt ork för något annat. Slappis!


RSS 2.0