Grattis till min älskling!

Idag fyller min underbara fästman 19 år! 
 
Grattis Johan, du är bäst! <3
 
En gammal men otroligt söt bild på min lilla älskling <3

Glädjas åt andras framgångar

Att lyckas i livet är något alla strävar efter. Men så är de vissa människor som är avundsjuka och inte kan glädjes åt andras framgångar.
 
För mig känns det nästan som en självklarhet att glädjas åt andras framgångar. 
Om jag är med i en tävling men förlorar, självklart blir jag besviken med ändå så blir jag glad för den personen som vann. Oavsett vad för tävling så blir jag ändå glad för vinnarens skull.
 
Ni vet Nellie Berntsson? (jag pratar visst om mycket om henne nu det senaste) hon har lyckats så ofantligt mycket under hennes liv. När hon kom 5:a i SM blev jag jätte glad för hennes skull, jag känner inte tjejen men ändå så blev jag fruktansvärt glad för att hon lyckades. 
 
Många kanske inte har samma åsikt som mig angående detta, men jag tycker det är viktigt.
 
Om man ska bli avundsjuk och förbannad varje gång man misslyckas i en tävling lär man inte komma så långt. Avundsjuka kan förstöra så mycket. För en själv men även för andra.
 
Så kom ihåg, försök att glädjas åta andras framgångar för det kommer ni långt på. Plus att ni mår så mycket bättre istället för att deppa ihop för att man själv kanske inte lyckades just den gången.
 

Trött tjej

Hej på er!
 
Det blev en sen bloggning idag, men så blir det när man somnar i sängen med käderna på när datorn står igång. Jag tänkte att jag kunde slänga iväg ett snabbt inlägg innan jag kryper ner under täcket brevid en varm pojkvän.
 
Imorgon ska jag, Johan, pappa och en kompis till pappa åka till Elmia som ligger i Jönköping. Det är en bil och motorcykelmässa där under helgen. Det ska bli riktigt kul att åka dit och kolla på fräcka fordon.
Eftersom vi ska åka kl 10 ska jag fixa stallet på morgonen så jag slipper tänka på det när jag kommer hem. Tyvärr kommer jag inte hinna rida imorgon så Solvind får stå. På söndag vet jag inte hur det blir med ridningen då heller, Johan fyller nämligen år då och jag vill ju självklart vara med han så mycket som möjligt då.
 
Nu ska jag ta och skriva ett inlägg som kommer upp imorgon så att inte bloggen står helt still under morgondagen. Blir nog väldigt lite dator och mycket motor istället.
 
God Natt på er! <3
 

Dagens Ridpass: Löslongering och löshoppning 29/3 2013

 
Idag stod löslongering på schemat eftersom jag antog att Solvind skulle var pigg idag.
 
Mycket riktigt, hon galopperade flera varv och kickade. Även om hon var pigg och busig så lyssnade hon väldigt bra på mina signaler. När jag satte mig ner på huk kom hon fram till mig direkt.
 
Jag ställde även fram ett hinder som hon fick hoppa över ifall hon ville, jag behövde inte ens göra något. Sluthöjden var låg på 90 cm, hon är såduktig min lilla donna.
 
Solvind har blivit väldigt säker i sig själv det senaste, hon kan stå med sänkt huvud samtidigt som jag håller på med hennes öron. Det har jag inte kunnat göra innan. Hoppas verkligen hon fortsätter att vara såhär, hon är väldigt trevlig att hålla på med när hon är så.
 
Imorgon blir det en vilodag för Solvind, jag ska nämligen upp till Jönköping och gå på en bil och motorcykelmässa.
 
 
 

Halsring

Tro det eller ej, men jag red Solvind i enbart halsring igår. Det gick bra men vi behöver öva mer på det.

Min älskling<3

Motivation till att gymma

Att få motivation till att gymma kan vara otroligt svårt eller otroligt lätt, det beror hur man tänker.
 
För att jag ska få motivation för att gymma brukar jag tänka hur snygg jag kommer bli om några månader när jag byggt muskler. Jag brukar alltid gymma direkt efter skolan för då är man ju ändå i stan.
 
Sportlife ligger 1 hållplats ifrån min skola och då är det så lätta att bara gå dit eller ta bussen och gymma någon timma eller två. Men för att man ska orka åka dit och verkligen gymma när man väl är där måste man pusha sig själv. Det hjälper inte att tänka på hur missnöjd man är med sin kropp eller tänka att det inte händer något, eller hur jobbigt det är.
 
Innan jag började gymma var jag ganska skeptisk till det först. Den största anledningen var för att jag trodde att alla skulle kolla på mig och döma mig. Men de gör dom inte. När man kommer till gymmet kommer man dit för att gymma, inte för att kolla på andra. Man är alldelses för upptagen med sitt eget. 
 
Här är några tips för att få motivation till att gymma och komma till gymmet.
 
1. Stå framför spegeln och säg till dig själv att du är stark och att du kan klara det, pusha dig själv!
 
2. Tänk hur snygg du kommer vara när du gymmat ett några månader
 
3. Tänk på den sköna känslan du får efter du gymmat
 
4. Lyssna på bra musik som gör dig taggad
 
Det är så jag får motivation till att åka till gymmet och verkligen gymma.
 
Tro på dig själv, det hjälper alltid. Kom igen tjejer och killar!
 
 
 

Dagens Ridpass: Markarbete och hoppning 27/3 2013

 
Idag var det premiär för hoppningen. Det gick väl helt okej kan jag meddela er, dock var hon otroligt stark och ville mer än gärna dra iväg både innan och efter hinderna.
 
Eftersom jag inte hoppat med henne på flera månader fick det bli låga höjder, hinderna låg alltid på 30 eller 50 cm. Jag kommer höja senare efter hand när vi kommit igång mer.
 
Det var som jag trodde, jag har blivit hopprädd igen. Jag tyckte det var otäckt när vi hoppade ett hinder på 50 cm. Vad hände egentligen? I höstas kunde jag hoppa 80 cm utan att vara rädd. Jag antar att vi kommer få börja om nu då. Solvind var inte heller speciellt säker på hoppningen heller. Alltid när hon blir osäker drar hon iväg på ett eller annat sätt. Jaja, bara att träna upp oss igen då...
 
Efter hoppningen red jag henne lite barbacka och sedan fick hon springa löst i paddocken. Det första hon gjorde var att rulla sig. Sedan fick hon något ryck och fick världens snyggaste steg, synd att jag inte hade kameran med mig.
 
Imorgon ska jag gymma efter skolan så jag får se om det blir någon ridning eller inte.
 

Jump Jump

Säsongs premiär för hoppningen!

Ge kändisar utrymme

Efter att jag hade varit på Henrik Barry's ryttarevent fick jag samma fråga av flera personer.
"Pratade du med varje kändis på eventet"? Jag gjorde faktiskt inte det, jag pratade inte med någon av de kändisarna som var där.
Ibland känns det nästan som om man tränger sig på eller hur man ska beskriva det.
 
Visst, ibland kan man ju prata med kändisar när man ser dom på stan eller kanske en tävling.
Jag kan tycka att det kan räcka för mig att bara veta att man är på samma ställe som den kändisen. Det kan även bero på vilken kändis det är, hade jag sett Paul McCartney eller Ringo Starr hade jag nog inte struntat i att gå fram. Jag hade nog gråtit av lycka och bett om en autograf.
 
När jag träffade Nellie Berntsson på en tävling som var på Åby gick jag ju fram och frågade om en bild med henne. Visst fick jag det. Men man märkte på henne att hon var stressad och det är fullt normalt att vara det på en tävling. 
 
Innan man går fram till en kändis tycker jag att man ska försöka lista ut vilket humör den personen är. Hade jag märkt att hon var ledsen eller arg hade inte jag gått fram för då känns det bäst att ge henne utrymme och respektera det. Fler chanser kommer.
 
Men förstår ni min mening?
 
Kändisar är precis som oss "vanliga" människor, ibland är det lätt att glömma av det. Man måste faktiskt respektera att de vill ha utrymme och inte ha massa fans som kastar sig efter dom.
 

Hug Me Brotha!

Haha, det där är så jag!

Hovmästare

God Kväll folket!
 
Idag hade jag servering. Det tycker jag är helt okej fast jag föredrar ju konditoriet och bageriet.
Jag fick faktiskt vara hovmästare idag, det funkade helt okej faktiskt. Jag fick svara i telefon och ta emot bokningar. Det kändes så tillgjort att svara "Esters en trappa upp godmorgon". 
 
Johan ringde tillochmed för att beställa bord för honom och två av våra kompisar. Tisdagen 9/4 ska dom komma och äta. Förhoppningsvis har jag deras bord då. Taggad! 
Ni kan också ringa och beställa bord, vill ni komma dit när jag har servering kan ni boka bord till 
Måndagen den 8/4 eller Tisdagen den 9/4, ring på 031-367 22 66!
 
Efter skolan var det snabba puckar för att vara hemma när hovslagaren kom. Det var tur att han kunde komma så fort innan det hände något med hennes hov eftersom skon var sönder.
 
Imorgon kan jag rida igen. Det blir kanske lite westernridning eller hoppning, beror lite på underlaget i paddocken.
 
Nu ska jag skriva lite tidinställda till olika dagar, sedan ska jag duscha och åka hem till Johan för att plugga inför matteprovet som är imorgon. Jag kommer verkligen inte klara det! Ångest...
 

Söndrig sko

Såhär ser skon ut!

Dagens Ridpass: Dressyr 24/3 2013

 
Idag red jag vid 11 tiden, lika bra att passa på när det var mjukt i paddocken.
 
Eftersom hon inte har blivit riden seriöst på några dagar kände jag att hon behövde jobbas lite i dressyren.
 
Det var lite blåsigt så hon var ganska spänd och hade svårt att slappna av. Men efter några varv i galopp blev hon riktigt fin att rida.
Jag jobbade henne mycket i galoppen idag eftersom jag vill att hon ska bli bättre på att bära upp sig och inte fuska genom att dra upp huvudet eller hänga i tyglarna som hon brukar göra.
 
När jag hade ridit i 30 min kollade jag ner på hennes hovar av en slum och såg att ena skon stod ut lite.
 
Jag satt av och såg att den hade gått sönder vid ett av de främre broddhålen så skon står ut lite, kan lägga ut bild på det sedan.
Eftersom den var sönder vågade jag inte rida mer så jag gick runt med henne i paddocken för att hon skulle skrittas av.
 
Mamma ska ringa hovslagaren imorgon för att se när han kan komma och byta ut skon. Jag kommer inte rida eller longera henne förrän skon är fixad eftersom jag inte vill riskera något.
Så hon kommer få vila några dagar i streck igen... segt!
 

Dagens Ridpass: Löslongering 23/3 2013

 
Jag hade verkligen ingen motivation till att rida så jag löslongerade henne lite. Det gick riktigt bra, hon lyssnade på mig och när jag kallade på henne så svängde hon så snabbt så att hon nästan trillade. 
 
Jag longerade henne även i båda varven. 
 
Efter en stund hoppade jag upp på henne och red barbacka med grimma och grimskaft, det gick faktiskt bra. Hon lyssnade och sökte sig neråt, så som hon ska göra när jag rider western.
 
Hoppas verkligen det fortsätter att gå såhär bra.
 

God Natt

Jätte trött så ingen bloggning från datorn idag.
Bloggar imorgon igen, blir troligtvis ridning imon på pigg polle!

Natti Natti!

Jag har blivit biff

Hej allihopa
 
Rubriken är bara på skoj om ni inte förstod det. Jag har inte blivit biff, än.
Under de månader som jag har gymmat har jag gått upp 2 kilo som bara är muskler hoppas jag.
Jag ser ingen skillnad på mig men jag märker de. Jag orkar mer när jag bär saker och när jag håller på med maskinerna på gymmet. Jag kommer inte få snygg kropp innan sommarlovet, men någon liten förändring kanske kommer får vi hoppas.
 
Det hände en sak igår, det var därför jag inte bloggade. Jag tänker inte ta upp de på bloggen för det är privat mellan mig och en person till.
 
Bloggningen är inte på topp eftersom jag inte rider Solvind just nu. Men i helgen ska jag börja igen.
 
Nu ska jag gå ner och fixa lite fika.
 
God Natt people<3
 
Jag behöver verkligen sommar nu!!

Pyssel

Hej på er goingar!
 
Idag har jag suttit på mitt rum hela eftermiddagen, jag har faktiskt pysslat.
Min pappa fyller år idag så jag gjorde ett fint kort till honom, det tog ett bra tag kan jag tala om för er.
Min tanke var ju att jag skulle göra svenska uppgiften idag men det orkade jag inte.
 
Imorgon börjar vi 11:40 så jag och 2 kompisar ska åka och gymma innan skolan. Ska bli så gött att träna på morgonen när det är helt tomt där!
Men efter skolan måste jag plugga inför provet som är på torsdag. Inte taggad på de kan jag tala om för er.
 
Angående Solvind då, hon kommer få stå fram tills i helgen eftersom det är mycket i skolan nu.
Därför uppdaterar jag inget om henne så ni inte undrar vad som hänt med henne.
 
Nu ska jag fixa stallet och ta in hästarna.
 
Ha en fortsatt trevlig kväll <3
 

Vad tycker jag om Birgitta Freter som tränare

I Lördags tränade ju jag som Birgitta Freter. Hon är westernryttare men som även håller på med riddarspel.
 
Hon var otroligt bra på att förklara hur man skulle göra. Eftersom både jag och Solvind är nybörjare inom westernridning kan inte vi så mycket ännu. Även om jag inte förstod hur jag skulle göra fortsatte Gittan att förklara lugnt och sansat tills jag förstod. Det tyckte jag var väldigt bra, många tränare kan bli lite smått irriterade när man inte förstår direkt.
 
Som jag berättade dampade Solvind ur när jag sa åt henne att flytta för skänkeln. Då sa Gittan att jag skulle sitta av så att hon kunde longera. Själv tycker jag det är super bra att även tränaren visar med hästan hur man ska göra, men även visar hästen hur det ska gå till. Jag studerade både Gittan och Solvind under longeringen, hon vet verkligen hur hästar funkar och hon vet verkligen vad hon gör.
 
Hon gav mig otroligt bra tips som jag kommer ha använding för i framtiden när jag rider Solvind.
När jag och Solvind gjorde rätt berömde hon oss båda, det uppskattar jag verkligen när en tränare. Då får man bekräftat från en duktig människa att man gör rätt. Det värmer, man kanske inte tänker på det men när man får beröm så sträcker man på sig lite extra. Man vill bara ha mer av de!
 
Som sagt, jag tycker Gittan var en jätte bra tränare. Får jag chansen att träna för henne igen vill jag mer än gärna göra det. Det är synd att hon inte kommer till Björsbo Gård oftare och håller träningar.
 
Birgitta Freter får 5 av 5 toasters
 
 
 
 
 

Mästerkockarna Emma och Mathilda

Idag hade vi varmkök igen, jag tycker inte det är roligt alls. Ändå är jag helt okej på det, jag föredrar bakning framför matlagning.
 
I skolan var jag i samma grupp som min kompis Mathilda, vi gjorde fylld kycklingfilé. Fyllningen var basilika, timjan, ost, soltorkade tomater. Till det var det en vitlöks sås, detta serverades med ris med grönsaker i. Det blev sååå gott kan jag lova er! Jag och Mathilda är gudar i köket!
Haha, överdrift kanske men vi är väldigt duktiga om jag får säga det själv.
 
Imorgon ska vi tydligen göra samma rätt igen. Det ska bli ännu bättre än vad det blev idag.
 
Idag var jag stallfri och gymfri för att jag skulle kunna göra lite läxor. Jag fick gjort serveringshäftet som är ganska tjockt. Nu är det ur världen iallafall, imorgon ska jag plugga inför Livsmedelskunskaps provet som är på torsdag och så MÅSTE jag börja med min svenska skrivuppgift som ska in på fredag. Det ska vara om en nordisk gud som levde i sverige år 2013. Så tråkigt, men ack så viktigt om jag ska få bra betyg.
 
Nu ska jag skriva något tidinställt tills imorgon sedan ska jag och Johan kolla på "Breaking Dawn Part 2"
 
God Natt på er! <3
 

Pluggar Servering

Dagens Ridpass: Longering 17/3 2013

 
Igår när Gittan longerade Solvind efter att hon hade ställt sig upp kollade jag hur hon gjorde. Jag lärde mig ganska mycket. Vart och hur man ska stå, men även att man inte ska mana på henne via bakdelen. Jag ska tydligen sikta på bogen eftersom man vill att hästarna ska gå ifrån en med bogen.
 
Solvind skötte sig mycket bra tyckte jag. Hon lyssnade bra på rösten och jag hade inget spö men det funkade bra även när jag snurrade med linan och de brukar inte funka.
 
Hon hade mycket lättare för vänster varv idag, oftast brukar det vara tvärtom.
 
Även om det var kväll och en aning kyligt så blev hon svettig och väldigt trött. 
 
Jag är nöjd idag också. Hoppas det fortsätter i denna banan.
 
Jag älskar denna hästen <3

Dagens Ridpass: Träning för Birgitta Freter 16/3 2013

 
Idag red jag för Birgitta Freter på Björsbo Gård.
 
Eftersom jag skrittade bort tog det cirka 40 minuter, en lång framskrittning. Men det är bara bra för henne.
 
Gittan visade mig grunderna inom westernridning och hur jag ska göra när Solvind bråkar.
Hon ställde sig upp en gång och då bad Gittan mig att hoppa av så hon kunde longera henne för att se hur länge hon ville bråka med henne. Jag kan säga er att Solvind tyckte verkligen inte om det, hon kollade bort på mig flera gånger. 
 
Efter det fick jag hoppa upp igen, efter ett tag började hon söka sig neråt och blev riktigt fin.
Så fint hade hon inte gått på länge, åh vad taggad jag är för att bli riktigt duktig inom western nu.
 
Nästa gång Gittan kommer till Göteborg så ska jag försöka träna för henne igen.
 
Jag är sååå nöjd över dagens ridpass.
 
Här longerar Gittan Solvind som var väldigt pigg.

I'm so tired!

Jag är för trött för att sätta på datorn.
Jag skriver om träningen imon.

God Natt<3

Uppe med tuppen

God Morgon på er!

Idag fick jag gå upp tidigt eftersom jag ska rida bort till Jossan. Det ska nämligen komma en jätte duktig westernryttare dit, vid namn Birgitta Freter. Jag ska träna för henne kl. 10.

Efter jag kommit hem ska jag fixa mig och sedan åka bort till en kompis. Jag och Johan ska nämligen passa hennes barn ikväll.

Jag ska försöka uppdatera mer i eftermiddag innan jag åker.

Ha en bra dag<3

Ready to roll!

Nu är jag redo för kvällen!

Smaken är som baken

Som ni säkert redan vet gillar jag gammal musik, gärna musik från 40 talet till 80 talet. 
Även viss gospelmusik kan vara bra. 
Men bara för att jag har en åsikt om musik så har jag fått någon slags "knäppis" stämpel. Jag är så gott som uppväxt med gammal musik.
 
Mina föräldrar är födda på 60-talet så den musiken som dom tycker om är samma musik som jag lyssnar på. Då är det inte så konstigt att jag har lärt mig att tycka om sådan musik. 
 
Hur kommer det sig att jag helt plötsligt är knäpp för att jag gillar band som The Beatles, Queen, Jimi Hendrix och många fler. 
Ska jag döma dom som föredrar hiphop eller Jazz? 
Många har fått "knäppis" stämpel bara för att det inte har samma åsikt som alla andra.
 
Ett tag blev jag en aning utstött och mobbad bara för att jag inte föredrog ny musik som spelades på de moderna radiokanalerna. Hur kan det komma sig?
 
Jag älskar ju The Beatles, jag tycker om alla 4 bandmedlemarna. Har alltid tyckt dom är söta och snygga. Men när jag ska det till andra blev jag utpekad som något miffo. 
Vad är det för fel på männiksor som tror att alla måste ha samma smak? Hur roligt hade världen varit då? Alla hade haft likadana kläder och kört samma bil.
 
Jag är inte en sån person som pekar ut någon eller trycker ner folk som har olika åsikter om saker.
Ska jag trycka ner en person som inte tycker om vaniljglass? Eller någon som föredrar en Audio bil helldre än en Volkswagen bubbla? 
 
De som tryckt ner mig och som trycker ner andra individer för att de har olika åsikter om allt mellan himmel och jord? 
 
Tänk om snälla ni.
Gör om och gör rätt people!
 

Matte suger

Sitter på matten och har tråkigt.

Slutar om en timma och då ska jag hem och fixa mig inför ikväll!
Taggad till tusen!! :D

Ett och Två rappa på

Hej på er!
 
Jag hann inte blogga igår för jag och mamma var i Ullared hela eftermiddagen. När vi kom hem vid 9 så jag hade ingen lust att sätta mig vid datorn för jag var tvungen att plugga.
 
Vid klockan 7 ska vi åka hem till min morbror och fira honom för han fyller år. Men innan måste jag äta middag och göra en engelska uppgift som ska in idag senast 23:59. 
Men innan jag åker ska jag FÖRSÖKA att skriva ett inlägg som kommer upp imorgon under dagen eller eftermiddagen så bloggen inte ligger helt död hela dagen. Självklart ska jag lägga upp en outfit på bloggen imon innan jag möter Emma vid eventet.
 
Imorgon lär ju inte uppdateringen vara på topp kan jag tala om för er redan nu. Jag och en klasskompis ska ju på Henrik Barry's ryttarevent. När jag kommer hem från skolan kommer det verligen bli stressigt känner jag. Skolan slutar 15:15 så jag är hemma runt 4-5, jag måste duscha fort och sminka mig så jag ser snygg ut. Det är ju meningen att man ska klä upp sig så... ja. 
 
Eftersom jag börjar 10:15 imon så måste jag försöka hinna fixa allt i stallet på morgonen. Jag kan ju glömma helt att jag ska hinna göra det efter skolan. Usch vad jag hatar att stressa...
Nästa vecka blir det ännu värre, har ett jätte stort prov i Livsmedelskunskapen.
 
Fy för alla läxor!!
 

Dagens Ridpass: Dressyr 12/3 2013

 
Idag red ag lite dressyr med hoppsadeln, det gick riktigt bra faktiskt.
 
Målet med passet var att hon skulle bli mjuk i kroppen, det tog ett ganska bra tag för henne att släppa.
Jag gjorde mycket volter och red på serpentiner för att hon skulle släppa. I början var hon väldigt tung och seg, men det släppte när jag gjorde tempoväxlingar.
 
Jag jobbade också mycket i galopp eftersom det var längesedan jag kunde komma åt henne riktigt.
Det märktes på henne att hon blev trött eftersom hon fick jobba riktigt mycket.
 
Det gäller att hålla henne sysselsatt, annars kan hon lätt dra uväg och göra några hyss. Därför måste man rida mycket volter och göra andra saker för att underhålla henne på olika sätt.
 
I slutet red jag utan stigbyglar, då jobbade hag henne bara i trav. Det gick ännu bättre än när jag red med stigbyglar. Men det är nog för att jag kommer åt henne mer och sitter djupare i sadeln.
 
Imorgon vet jag inte om jag ska rida, det beror på vädret och tiden. Jag och mamma ska kanske iväg imorgon. Men jag är ledig iallafall!
 

Bra där...

Tanken idag var att jag skulle gymma.
Men så smart som jag är glömde jag skorna. Därför kan jag inte gymma, nu har jag släpat med mig den tunga träningsväskan i onödan.

Blir så trött på mig själv ibland...

Baka

God Kväll på er!
 
Imorgon är det back to school igen, bageri står på schemat. Efter skolan ska jag troligtvis gymma, om det blir själv eller med någon kompis vet jag inte. Men nu har jag inte gymmat på en vecka så jag måste verkligen gymma imorgon. 
 
Hela dagen har jag varit ute i stallet och myst med hästarna, det behövs sådana dagar ibland.
 
Nu ska jag ta en dusch och sedan kvällsfodra för hästarna.
 
God Natt mina vänner <3
 

Dagens Ridpass: Paddocken och uteritt 11/2013

 
Idag var det -7 grader så det var ganska hårt i paddocken. På vissa ställen var det mjukt några centimeter djupt. Därför skrittade jag några varv bara, sedan skrittade jag ut på vägen en bit.
Jag använde westernsadeln idag, det var ett tag sedan nu.
 
Mamma hade ingen bil idag så hon gick ifrån jobbet, jag red och mötte henne. Dock hade mamma kommit ganska långt när jag mötte henne på vägen, huvudsaken var att Solvind iallafall fick röra på sig lite. 
 
Den korta stunden jag skrittade henne gick det väldigt bra, både i paddocken och på vägen.
När vi var ute gjorde hon sin klassiska sak att försöka vända hemåt, men jag kände på mig att hon skulle göra det en stund innan så jag hann trycka till henne så hon fortsatte att gå framåt.
 
Jag travade även lite på grusvägen, hon har blivit jätte duktig på att "jogga" vilket är jätte bra.
 
Jag är super nöjd över dagens ridpass även om jag bara red i cirka 30 min.
 
Imorgon ska jag rida i paddocken om det inte är för hårt i marken, men jag ska försöka iallafall. Går det inte att rida där blir det nog ingen ridning.
 

Chilli dill!

God Kväll på er!
 
Imorgon (måndag) är jag ledig från skolan eftersom min lärare skulle iväg på något eller vad det nu var.
Planerna inför imorgon är att jag ska fixa stallet och rida på dagen och efter det så måste jag göra några skrivuppgifter till skolan. 
 
Egentligen skulle jag behövt gymma men det får bli på Tisdag eller något antar jag.
 
Även på Onsdag är jag ledig för då är det studiedag på skolan, alltså blir den oerhört lugn vecka i skolan.
 
Veckans höjdpunkt är ju på Fredag, för då ska nämligen Henrik Barry ha sitt ryttarevent i Gamlestan. Jag och en tjej i min klass, som också håller på med hästar ska dit tillsammans. Det kommer bli så kul att gå dit och träffa massa kändisar inom ridningen, men även massa annat folk. Tagga Fredag nu!
 
Dags att krypa ner i sängen så att man är redo för nästa dag.
Natti Natti!<3
 

Dagens Ridpass: Promenad 10/3 2013

 
Idag var det nästan storm ute och så var det cirka -4 grader ute. Eftersom det var så kallt kunde jag inte rida i paddocken för det var hårt där.
 
Så jag bestämde mig för att gå en sväng på vägen med Solvind. Rundan som vi gick var ungefär 1,5 km. Det var en lagom promenad tyckte jag eftersom det var så äckligt kallt.
 
Nästan vid slutet av den rundan finns det ett par getter vid ena sidan vägen. Solvind tycker inte om dom för 5 öre. När de stod stilla och det inte blåste så mycket var dom ganska okej.
Sedan började det blåsa igen så då deras päls rörde på sig, då blev dom helt plötsligt livsfarliga.
 
Under promenade var hon uppe på tårna ganska mycket, men ibland slappnade hon av och var behaglig att gå med.
 
Imorgon vet jag ännu inte vad jag ska göra med henne, beror väldigt mycket på vädret.
 
 

Wihoo!!

Nu förstår hon vad jag menar<3

Woop Woop

Den sista bilden är hon nästan uppe med hela bakhoven.
Duktig tjej!<3

Dagens Ridpass: Löslongering 8/3 2013

 
Som sagt så löslongerade jag Solvind i paddocken idag. 
 
Hon var galet pigg och hade svårt att koncentrera sig på mig. Hon sprang runt i cirklar och var helt galen, därför väntade jag till hon hade lugnat ner sig innan jag började jobba med henne.
 
Jag fick hjälp av Johan att släpa fram ett hinder som bestod att två bildäck och en bom som hon skulle trava över när jag hade henne i linan. Det märktes att hon inte hade sett en bom sedan i höstas. När den låg på marken och hon skulle trava över den så gjorde hon världens helikopterhopp. Hon har ALDRIG gjort så, iallafall inte medans hon varit i min ägo. Hon ville inte gå över den efter det, den var jätte otäck tyckte hon. Jag testade att leda över henne i skritt när jag hade henne bredvid mig, då ställer hon sig på bakbenen en bit och vrider sig bortåt. Vad tog det åt henne?
 
Förutom longering på lina släppte jag henne löst så vi kunde träna på inkallningar. Då hon var så ofokuserad gick det väl sådär, men vi tränar och lär oss varje dag.
 
Jag hittade en byggpall bakom stallet som jag visade för Solvind, hon fick gå upp på den ifall hon ville. Dock gick hon bara upp med frambenen, hon fick inte plats tyckte hon. Men jag ska lära henne att gå upp med alla benen. Vi börjar sakta och sedan tar vi oss därifrån. 
Om jag gör det imorgon igen ska jag ta en bild och visa er.
 
Om man ser förbi alla fjanterier som Solvind visade idag är jag ändå nöjd med dagens träning.
 
Dags för miljöträning igen snart?

Mensvärk, again

Planen igår var ju att jag skulle löslongera Solvind i paddocken och fota hästarna i hagen.
 
Men jag fick jätte ont i magen så jag svimmade nästan av. Därför struntade jag i det och gick för att sova några timmar. När jag vaknade var det för hårt i paddocken och klockan var för mycket, så jag orkade helt enkelt inte.
Det var därför jag inte bloggade något mer igår.
 
Idag var fortfarande smärtan kvar, jag antar att det är mensvärk. Suck... att det alltid ska göra så ont.
Jag har mest legat på soffan och varvat ner. Sjävklart har jag fått trycka i mig massa tabletter ihop för att det skulle bli bättre. Där lurade jag mig själv, again.
 
Senare på eftermiddagen var jag ute och löslongerade Solvind. Skriver ett inlägg om det senare.
 
Imorgon ska jag och mamma åka till Lerum för att lämna mitt CV till två olika butiker som jag ringt ang sommarjobb. Håller verkligen tummarna att jag får ett sommarjobb som jag trivs med. Orkar verkligen inte sitta hemma hela sommaren utan att göra något. Pengar får jag ju inga på sommaren annars. Därför måste jag tjäna ihop dom själv.
 
Ska ni jobba i sommar?
 

Go To Hell

Imorse när jag vaknade hade inte migränen försvunnit. Jag har även fått blekt ansikte och så mår jag väldigt illa. Därför stannade jag hemma idag, jag smsade läraren angående hygienen idag. Han sa att jag får godkänt iallafall om jag skickar in uppgiften till honom. Good!
 
Solen strålar ute och det är +3.2 grader ute, våren är här på riktigt nu! Eller det hoppas jag på iallafall.
Om nån timma ska jag gå ut i stallet när det ändå är så fint väder ute. Eftersom jag har så ont i huvudet får jag ta det lugnt så jag ska inte rida idag heller, men jag kör nog på lite löslongering eller så tar jag en promenad på vägen med henne. Får se vad jag känner mig sugen på. Oavsett vad jag ska göra med henne så följer kameran med ut i stallet så jag får lite nya bilder på henne.
Dock är hon ganska ful nu, lång päls och manen börjar bli för lång så den ligger snart. Jag får be mamma om hjälp någon dag så vi får klippt den.
 
Jag ska även fota hästarna lite i hagen, men det kommer nog inte upp några på Tarzan. Har inte frågat Anna ännu.
 
I eftermiddag kommer troligtvis Johan hit och hjälper mig att få igång moppen så jag kan ta en premiär tur med den imorgon upp till bussen. Jag börjar ju 10:15 imorgon ;D
 
Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi senare <3
 

Sjukling

Migränen har inte lagt sig, det har bara blivit värre rättare sagt. Magen började göra ont tidigare idag. Jag ska ändå försöka gå till skolan imon om jag känner mig okej, på ena hygienen ska vi ha redovisning och jag vill inte lämna Mathilda så att hon får göra allt.
 
Solvind fick stå idag iallafall, jag var inte så sugen på att anstränga mig när jag hade migrän.
Johan som är världens bästa pojkvän fixade stallet åt mig för han ville inte att jag skulle anstränga mig när jag inte mådde helt 100. Bästa killen!
 
OM jag känner mig okej så kanske jag gymmar försiktigt imorgon, jag ska även försöka göra något lätt med Solvind. Tycker inte om att hon står flera dagar i rad, det känns så onödigt.
 
Idag har jag mest suttit inne i min soffa, läst lite i min engelska bok om The Beatles, men så har jag även jobbat ikapp i matten så nu ligger jag inte efter längre. Känns väldigt gött kan jag tala om för er.
 
Nu ska jag ta en tablett och sedan lägga mig, hoppas bara jag får sova mer än 2 timmar inatt.
Klockan är snart 8, känns ganska skönt att lägga sig så tidigt för en gångs skull.
 
God Natt på er! <3
 
Måste verkligen gå ut med kameran och ta nya bilder på allt möjligt snart. Alla bilderna på Solvind har ni redan sett. Hög tid för det nu!

Home alone

God Morgon på er!

Jag har bara sovit 2 timmar inatt så jag vaknade med världens migrän. Därför är jag hemma idag, Dock kommer jag missa massa i skolan men jag har lite arbete hemma. Mattebok och så ska jag läsa lite i min engelska bok.

Blir nog ingen ridning idag men ska försöka göra något med Solvind idag om migränen lägger sig.

Hörs senare!

Tuff dag

Såhär trött har jag inte varit på länge kan jag lova er. 
 
Det har varit mycket saker att göra idag, Pang på hela dagen.
 
På dagen var jag ju i skolan, bageriet. Där var det lite stressigt att få in allt i ugnarna osv. Skolan höll på från 8 till ca 13, sedan åkte jag och några tjejer till gymmet och var där någon timma. 
Jag var helt slut efter gymmet och så skulle jag gå hem från bussen, vilket är 2.2 km. Det passade inte så bra eftersom jag var helt slut efter gymmet, jag hade kört ben också så det tog extra lång tid att gå hem från bussen.
 
När jag kom hem så var maten klar precis så jag kastade i mig lite middag för att sedan skynda mig ut i stallet och rida innan det blev för mörkt och kallt. Det tog cirka 1,5 timma i stallet, sedan skulle jag in och ta en dusch och nu sitter jag här och gör hygien läxan.
Jag måste helst bli klar med den idag så att jag kan mejla den till Mathilda så hon kan göra en Powerpoint. Vi ska nämligen redovisa den på torsdag men det känns skönt att ha klart den med lite marginal.
 
Usch för denna dagen säger jag bara, tror att jag planerade in allt ganska dumt idag.
Stall, gym och läxor, jag är verkligen jätte trött nu och jag är inte ens klar med läxan ännu. Men det tar kanske en kvart till så kan jag skicka iväg arbetet.
 
Egentligen har jag massa andra läxor också som måste göras, men de ska inte in än på ett tag så de får vänta. 
 
Får nog tänka på att ta det lite lugnt så jag inte får magkatarr. Men imorgon blir det inge gym för mig, då ska jag fixa stallet efter skolan och sen ska jag läsa en bok som jag lånade från biblioteket i skolan. Måste komma ihåg att varva ner mellan allt. 
 
God Natt på! Hörs imorgon förhoppningsvis
 

Dagens Ridpass: Dressyr i paddocken 5/3 2013

 
Det blev ett ganska sent ridpass idag, jag började inte rida förrän vid 6. Men så kan det bli ibland.
 
Idag var det mycket bättre i paddocken idag, det var mjukt men tyvärr ganska blött med det var helt okej att rida där ändå. 
 
I söndags så jobbade jag ganska mycket med att få henne mjuk i vänster så jag fortsatte med det idag. Det var betydligt lättare idag, hon lossnade rejält på slutet och blev riktigt fin. 
Testade även att galoppera i båda varven, hon drog lite först men det var ganska lätt att ta tillbaka henne där jag ville ha henne. 
 
Det märks att hon har tappat lite muskler under vintern för hon orkar inte riktigt hålla formen helt 100 i galoppen. Men det kommer får vi väl hoppas.
Jag kände att hon började ladda för ett bocksprång men så snubblade hon till lite så hon kom av sig. Det var jag väldigt tacksam för, skulle nog fått käka sand isåfall.
 
Jag är verkligen nöjd över henne idag, duktig polle. Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra med henne. Kanske fortsätter på samma sak igen, eller så kanske jag longerar. Vi får se hur sent det blir att jag kommer ut imon. 
 

Duktig Polle

Workout 2 klar!

Work it baby, work it

Hejsan hoppsan alla människor!
 
Usch vad trött jag var imorse, jag hade verkligen inte lust att gå upp.
 
Idag var vi som sagt i bageriet och bakade bröd och gjorde bullkransar. Jag börjar bli duktig på detta nu! Eller?
 
Idag var jag och gymmade igen, denna gången med Madde och Evelina från min klass. Dom hade fått varsitt testa på kort av mig så att de kan få veta hur det är och gymma. Evelina vill väldigt gärna ha gymkort nu.
 
Imorgon är det bageri igen, jag och Madde ska göra Grevelimpa. Efter skolan ska vi gymma igen, även några andra tjejer ska följa med och gymma. Jag ska även fråga Mathilda om hon vill med, hoppas hennes vad är bättre nu bara.
 
Tanken var att jag skulle longera Solvind idag men det blev mörkt och så var det hårt i paddocken så jag brydde mig inte om det. Men imorgon ska jag försöka göra det.
 
Mer bloggning får ni imorgon, nu ska jag sova och så jag orkar upp imorgon.
Jag är jätte trött även om klockan bara är tjugo över 8.... Vad händer med mig?
 

Solig dag utomhus

Idag har det varit väldigt mycket utvistelse för min del kan jag tala om för er.
 
Det började med att jag släppte ut Tarzan och så red jag Solvind i ca 60 min i paddocken.
Sedan fick mamma och pappa idén att vi skulle gå ut i skogen och grilla lite korv, sagt och gjort så gick vi ut i skogen. 
 
När vi kom hem så fixade jag ordning i stallet och fixade vatten till dom i hagen. Skurade rent i badkaret och fyllde på rent vatten. Det uppskattades.
 
Så under hela dagen har jag mest varit ute i det fina vädret. Det var verkligen varmt idag.
 
Imorgon taggar vi bageri i skolan och sedan så ska jag, Madde och Evelina till Sportlife och gymma. 
Nu är det inte jätte långt kvar till sommarlovet, nu vet jag nästan till 100% att jag inte kommer förändras något i kroppe till sommaren. Även om jag gymmar 3-4 dagar per vecka så kommer det behövas mycket längre tid för att bli smalare och mer muskler. Jag antar att jag behöver skämmas över min kropp och utseende i sommar också. Usch, jag som hade velat slippa det... Ångest! 
 
 
 

Dagens Ridpass: Dressyr i paddocken 3/3 2013

 
Idag var det dags för en invigning av ridning utan termobyxor för detta året.
 
Jag red lite dressyr i paddocken, dock var det lite hårt i paddocken så red mest på en 20 metersvolt i mitten. Jag vågade inte galoppera något så det fick bli skritt och trav bara.
Jobbade mest på att hon skulle bli mjuk, det märktes att hon inte blivit ridning på ett tag nu för hon var väldigt stel i vänster. 
Förutom att hon var stel så var hon otroligt fin, hon var lugn och lyssnade väldigt bra. Jag fick tillochmed en skänkelvikning som NÄSTAN var perfekt. Det märktes på lång väg att hon tycke det var roligt att bli riden. 
 
När jag berömde henne så blev hon mallig och krökte på nacken för att göra sig fin.
Bus häst!
 
När jag skulle skritta av så red jag ut på grusvägen en bit mest för att hon skulle få lite omväxling.
Det tyckte hon var roligt, Johan även med för en gångs skull. Fast det tyckte han var jobbigt....
 
Imorgon efter skolan ska jag till gymmet men jag ska försöka hinna rida i paddocken innan det blir för hårt, annars blir det nog en promenix på vägen.
 
Vem vet, snart kanske det tillochmed går att dra fram hinder i paddocken och ta några skutt.
 
 

Spontant

Igår var det fantasktiskt väder, vårkänslorna var på topp!
 
Anledningen att jag inte bloggade något mer igår var för att planeran ändrades helt och hållet.
 
När jag var på gymmet och precis hade bytt kläder för att gå upp kom Sanna som jag inte träffats på jätte länge. Sedan bestämde vi oss för att ha tjejkväll hos mig och så skulle vi åka och gymma även nästa dag i Partille. 
 
Vi hade jätte trevligt, vi köpte melon och jordgubbar från hemköp. Sedan åt vi på Burger King.
 
Idag var vi som sagt i Partille på sportlife, det var väl helt okej men jag föredrar Lindolmen. 
Vi var väldigt trötta men vi gymmade en timma iallafall. 
 
Idag hade jag tänkt rida i paddocken men det blåste så fruktansvärt mycket så jag vågade mig inte upp på henne om hon skulle vara jätte pigg och sånt.
Imorgon hoppas vi på bättre väder och då ska jag nog rida ett dressyrpass med hoppsadeln i paddocken så hon får bort all hennes energi. Det börjar bli farligt för både hon och mig att hon ska vara så pigg.
Det återstår att se imorgon hur det går. Vi håller tummarna på att jag överlever!
 
 

Skit snack på hög nivå!

Nu kommer ett argt inlägg fullt med åsikter!

Jag läste på ett inlägg på internet, jag minns inte om det var på Instagram eller Facebook.
Men det var en sån korkad tjej som skrev att The Beatles härmar One Direction med musiktexterna och musikstil. Men även att One Direction är SÅ mycket bättre än The Beatles på alla sätt och vis.
Sedan var det fler kommentarer som var fyllda med skit snack och andra falska saker om medlemmarna i The Beatles. "Dom tror dom är något bara för dom tar massa bilder i svartvitt" Men snälla männsika, du vill ha en smäll i ansiktet va? Tänk igen!
 
Den äldsta medlemmen i The Beatles föddes 7 Juli 1940, då var inte någon av medlemmarna i One Direction ens påtänkta på lång väg.
 
The Beatles blev officiellt The Beatles 1960, men de slog igenom 1963 ungefär. Som ni förstår så var The Beatles kända LÅÅÅÅÅÅNNNGGTTTT innan One Direction ens fanns.
Då undrar jag då, HUR kan då The Beatles då kopiera One Direction? Och vad har dom gjort de tjejerna som smutskastar ett av världhistoriens kändaste band? 
 
The Beatles spelade egna instrument på scen och i studion när de skapade musik.
 
År 1991 när den första medlemmen i One Direction föddes hade The Beatles varit splitrade i 21 år och John Lennon hade varit död i 11 år. Då är det oerhört konstigt att någon i The Beatles kunde kopiera något från One Direction. 
 
När One Direction vann X-Factor 2010 hade George Harrison varit död 9 år, Paul McCartney var då 68 år medan Ringo Starr var 70 bast.
 
Jag är så förbannad så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men ni fattar väl varför jag är en aning förbannad när dessa små tjejer som inte har något vett i huvudet säger att The Beatles är något NYTT band som försöker härma One Direction? Enligt dom är de även okunniga och inte gjort många låtar alls och de är bara något dåligt B-band som tror att de kan komma hit och försöka vara något. 
När jag läste meningen "Ingen vet ju inte ens vilka de är, de är ju inte ens kända" Jag lovar er, det kokade inom mig. Det var kända över HELA världen. Det fanns någon som kallades BEATLEMANIA, alla fans var helt galna såfort bandets namn nämndes. På radion spelades det låtar med The Beatles konstant!
 
Många säger att de är nya Beatles, inte en chans säger jag då!
 
Just nu är jag så förbannad så det är som rött framför mig, jag har lust att skjuta alla dessa småtjejer som tror att de kan något. De ska ta mig fan inte snacka skit om någon, speciellt inte om THE BEATLES. 
 
 
 
 
 
RSS 2.0