Dagens Ridpass: Uteritt 7/12 2013

 
Egentligen skulle Solvind och Zulle rakas idag men hon som skulle göra det åt oss är sjuk så det blev inte så. Hon ska komma hit 17 December istället.
 
Men eftersom vi ändå hade tid passade vi på att rida en sväng i skogen, det var ganska hårt och lite isigt men Solvind skötte det fint ändå. Hon är så duktig att rida på i ojämn terräng.
Tyvärr blev det bara skritt eftersom det var så hårt och eländigt.
 
Finns väl inte så mycket att skriva än att hon var duktig och det var sjukt kallt ute!
 
Imorgon vilar hon för jag ska sova hos en kompis och jag vet inte när jag kommer hem.
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 5/12 2013

 
Torsdag idag och jag började 14:20 så jag red på förmiddagen som alla andra torsdagar.
 
Jag och Clara red ut en sväng i skogen vid 10 och då blåste det som satan ute, men både Rey och Solvind skötte sig super bra. Ingen fjantade sig något nämnvärt, ganska stolt över Solvind med tanke på att det nästan var storm ute.
 
Vi red inte på något ställe där det var lämpligt att galoppera så det blev mest skritt och trav på några få ställen. Men det kan vara mysigt att bara lunka runt i skogen ibland också.
 
Solvind har blivit en helt annan häst när man rider ut, på ett bra sätt då. Hon lyssnar jätte bra när jag säger åt henne att öka eller sakta ner lite på tempot, jag känner mig mycket säkrare på henne när jag vet att hon lyssnar när jag säger till henne. Hon är även mycket lugnare, hon hoppar inte till för små saker utan hon kollar mest lite grann för att sedan gå förbi.
 
Imorgon är det bageri i skolan och jag börjar 7 då så jag får se om jag orkar rida när jag kommer hem, annars får hon vila imorgon.
 
 

Dagens Ridpass: Löslongering 4/12 2013

 
Idag hade jag ingen motivation eller ork till att rida så det fick bli lite bus i paddocken.
 
Jag började med att longera Solvind för att kolla om hon var koncetrerad på mig, när jag hade gjort det en stund i alla gångarter släppte jag henne så att hon fick rulla sig och busa lite. 
 
Planen var att jag bara skulle löslongera henne men det gjorde jag i slutet för det var längesedan vi bara busade och lekte jagge utan några krav. 
 
Men när vi hade busat en stund blev det lite löslongering, hon var super duktig idag! Hon höll sig på en lagom stor volt runt mig och lyssnade bra på röstkommando. Hon var nog lite trött mot slutet för hon orkade inte galoppera så mycket men när hon hade galopperat något varv fick hon fortsätta i trav, ville inte köra slut på henne.
 
Jag märker jätte stor skillnad på henne nu när jag har sadel och rider nästan varje dag. Solvind är mycket postitivare än innan, vilket är roligt. Allt blir så mycket lättare, förutom dressyren. Dressyren kommer nog aldrig bli bra. Negativa Emma var det här!
 
Imorgon ska jag rida ut med Clara och en annan tjej från ett stall som är nära mitt. 
 
Hon är ganska fin ändå min lilla polle <3
 

Dagens Ridpass: Dressyr 3/12 2013

 
Fy fan för dressyr på Solvind! Hon stretar emot som satan! Ställer sig på tvären bara, vill inte samarbeta någonstans! Så surt.
 
Idag gick det okej i början men sen när jag ställde för mycket krav av henne så bråkade hon bara. När jag galopperade på volt i högervarvet drog hon iväg mot vänster och skulle byta galopp helt plötsligt. Så gjorde hon igenom hela ridpasset, fatta vad irriterande det var! 
 
När jag väl bad henne om att göra ett galoppbyte så vägrade hon. Fattar inte vad det är med henne och dressyr ibland asså. 
Jag vet att hon inte har ont, hon beter sig såhär bara för att hon hatar dressyren. Måste verkligen rida för en tränare snart igen, det funkar inte alls i dressyren nu. Jag kan ju inte direkt bara hoppa och rida ut, det kommer aldrig funka i längden. 
 
Imorgon vet jag inte vad jag ska göra. Tror det får bli markarbete eller så löslongerar jag. Pallar inte dressyr igen...
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 2/12 2013

 
Ja, asså planen var ju egentligen att jag skulle rida i paddocken idag eftersom jag ridit ut flera dagar nu och Solvind blir lätt dryg då. Men jag stannade kvar i stan med två kompisar så jag kom hem lite senare än planerat, därför hade underlaget hunnit bli hårt så det blev en uteritt i mörkret med Sara och Zulle.
 
Vi red till vägens slut och tillbaka, det blev lite trav också. En sak som är lite läskigt är att när jag rider på Solvind i mörker känns hon enorm, samma sak när man travar eller galopperar så känns det som man rider i 200 km/h. Jätte läskigt verkligen!
 
Imorgon är det Tisdag och då är jag ledig från skolan, då ska jag passa på att rida i paddocken på förmiddagen innan jag och mamma sticker til gymmet. Hurtigt värre!
Vet dock inte vad jag ska göra med henne i paddocken, men det får väl bli dressyr eller något eftersom det var så länge sedan jag red igenom henne på riktigt. Fy vad jag hatar dressyr! Men det måste ju också göras...
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 1/12 2013

 
Perfektare väder för en uteritt går ju inte att hitta. Soligt och 6+ när det är första December, helt sinnes!
 
Solvind är så posetiv till allt känns det som, hon är på bra humör och lagom pigg. Tror det kan bero på att jag har en sadel och kan rida riktigt.
 
Idag red vi en sväng på en grusväg så det blev både galopp och trav, älskar verkligen att galoppera ute på Solvind för hennes galopp är så mysig.
Idag kunde vi till och med galoppera en bit bakom Sara och Zulle utan att hon bråkade, så kul när man märker skillnaden.
 
Hade kunnat rida i flera timmar idag men jag hade massa saker att göra!
 
Imorgon är det måndag och skola igen, äntligen konditori igen! Har inga planer än på vad jag ska göra med Solvind, tror det blir ett pass i paddocken eftersom jag bara ridit ut denna veckan typ. 
Kanske dressyr, Solvind kommer hata mig efter imorgon!
 
 
RSS 2.0