Lugn vecka

Denna veckan är oerhört lugn. Jag var ledig i måndags och idag, imorgon är det 1:a maj och då är alla lediga. På Torsdag har jag bara en lektion och på Fredag är det nationella prov i Engelska.
 
Nu har det kommit två nya hästar till stallet Zultan och Tindra. Jätte fina och snälla hästar. Solvind älskar dom, dock är Tarzan lite skeptisk mot Zultan men han ska flytta tillbaka till Anna's hästar snart så det är lugnt.
 
För övrigt är allt ganska lugnt med mig och Solvind, vi utvecklas inte så mycket utan vi sitter fast i en svacka i allt just nu känns det som. Men den 19 Juni ska hon och jag iväg på en hoppkurs som ska vara på Gråbo Ridklubb. Det är två pass så hela den dagen kommer jag vara på ridskolan, det ska bli riktigt roligt.
 
Jag ville bara komma in snabbt och säga att jag lever och att allt är bra med oss.
 
Nu ska jag ner och chilla i soffan med Johan som köpt massa godis.
 
Ha en skön fortsättning på Tisdagen mina vänner.
 
God Natt på er! <3
 

Dagens Ridpass: Markhantering och Löslongering 30/4 2013

 
Idag fortsatte jag på det som Anna lärde mig i Lördags. Idag gick det ännu bättre än sist. 
 
Solvind lyssnade jätte bra på mig, dock var hon en aning ofockuserad men det kan bero på att det var väldigt blåsigt och så sprang hennes kompisar runt som galningar och busade i hagen brevid.
 
När jag löslongerade henne var hon inte lika duktig, hon ville mest springa iväg och kolla på annat. Men hon kom nästan direkt när jag satte mig ner.
 
Det finns inte så mycket mer att skriva, men hon var super duktig.
 
Egentligen skulle jag ridit för Gittan imorgon men det blev ändrade planer. Antingen rider jag dressyr eller hoppning i paddocken tror jag. Kanske blir en uteritt. Det får vi se. Beror på väder och hur pollen är.
 
Får fjäska till mig någon fotograf någon dag. Behöver nya ridbilder och nya bilder på mig och Solvind från marken.

They may say i'm a dreamer

Medan regnet öser ner på utsidan och smattrar mot rutan sitter jag i soffan under en filt och trycker i mig fruktsallad och drömmer om sommaren!

Dagens Ridpass: Träning från marken 27/4 2013

 
Idag fick jag hjälp av en duktig tjej vid namn Anna Stavholm. Jag fick lite hjälp med Solvind inom markträning. Alltså att hon ska följa efter mig eller att jag ska kunna flytta henne med hjälp av små signaler. 
 
Vi gjorde lite olika övningar och så fick jag en massa bra tips. Vi höll bara på i ca 30 min för att det inte skulle vara för mycket för stackars Solvind att ta in.
 
Hon skötte sig super kan jag få be att tala om för er. Hon är otroligt lättlärd och har lätt att ta åt sig nya signaler. Synd bara att hon kan vara så dominant och blir lätt ofockuserad, det sa Anna också men det går att träna bort trodde hon.
 
Detta var väldigt lärorikt och väldigt roligt. Hoppas jag kommer kunna träna för henne snart igen.
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska göra, det återstår att se. Kanske ett hårt pass i paddocken med hoppning eller något.
 

Mässan igår

Ja, det blev en sväng på mässan igår trots allt. Johan var så snäll och åkte med. 
 
Själv trodde jag att mycket mer skulle spenderas, men jag köpte bara för ca 500 kr om man inte räknar med maten från donken. Det som fick följa med mig hem var en lime grön grep för 150 kr, 2,5 liter hästgodis för 90 kr, en skylt till sadelkammaren för 150 kr, ett pannband för 199 kr. Alltså inte så mycket och det var inga onödiga saker.
 
Jag och Johan var där från 3 till 6. Jag tror inte Johan tyckte det var jätte kul. Fast det fanns lite saker som hade motor. Även 2 lasbilar som han mer än gärna ville kolla på en bra stund.
 
Jag orkar inte lägga upp bilderna på bloggen eftersom det inte är några speciellt spännande saker.
 
Ni lär ju säkert få se bild på pannbandet någon gång när jag rider med det.
 

Mässan

Det blev mässan ändå. Johan följde med mot sin vilja, han är ju för snäll.

Jag har bara köpt 3 saker men de är bra saker. Bilder kanske kommer upp!

Late update

Hej på er!
 
Just nu går jag runt är lite små sur faktiskt. Jag har inga biljetter till Göteborg Horse Show och jag har ingen att gå med på mässan. Det är några som kan gå på mässan med mig på söndagen, fast då kan inte jag gå för vi ska ha släktkalas och så kommer de nya tjejerna till stallet.
 
Jag som så gärna ville gå på mässan. Jag ska fjäska med mamma eller Johan så att någon av dom kan gå med mig då. Får se hur det blir med det.
 
Det där jag skrev om igår att jag hade en kass födelsedag, det tänker jag inte tala om men jag kan berätta att det var privat och lite små tjafs bara. Ingen stor sak alltså.
 
Imorgon är det matteprov och jag har inte pluggat ett dyft så det lär ju gå åt pipsvängen, men om jag ska vara ärlig så bryr jag mig inte så mycket. Kommer ändå inte klara matten i 1:an.
 
Deppigt och argt inlägg blev detta känner jag.
 
God Natt, hoppas det blir bättre imorgon.
 

This sucks!

Sämsta födelsedagen ever!

Hoppas att brorsan får en bättre födelsedag imorgon...

God natt!

Mycket att stå i

Oj oj, denna veckan är det mycket med allt känner jag.
 
Idag var sista dagen med kallkök, lite tråkigt men ändå skönt på något sätt. 
Imorgon är det nationella i svenska för mig, fattar inte varför vi ska ha det i gymnasiet också. Räckte det inte med de vi hade i 9:an? På torsdag har vi nationella igen... fy, jag är redan less på de.
 
 
Eftersom jag och Oskar fyller år nu i veckan så ska vi ha kalas i helgen för oss. Släkten ska komma och lite sånt.
 
Jag har pratat med Tarzan's ägare lite om att Solvind kan vara ganska dominant så hon ska ha träning för mig på Lördag. Jag har glömt att berätta för er att de ska flytta hit fler hästar i helgen. Så på lördag eftermiddag ska de komma hit med alla saker och på söndag förmiddag ska de ta hit sina hästar. 
På söndagkväll ska vi fira mig och Oskar. Det är mycket på en gång nu känner jag.
Det blir ju inte bättre att jag ligger efter som tusan i skolan heller och så är det matteprov på fredag. En hemsk vecka i skolan alltså. Jag som hade hoppats att få komma tillbaka till skolan med en lugn vecka efter att ha legat hemma med 40 grader feber men så blev de inte.
 
Det ända som är bra imorgon är att jag börjar 9 och förhoppningsvis slutar 11, så jag ska möta upp Amanda på sportlife vid regnbågsgatan och gymma med henne efter. Sedan är det snabbt hem och plugga ikapp i matten så Solvind kommer tyvärr få stå imorgon igen. Men på Ondag då jag även fyller år blir det kanske en uteritt eller lite hoppning i paddocken, vi får väl se vad som händer och sker.
 
Nu ska jag packa gymväskan och sedan krypa ner brevid min älskling.
 
 
God Natt på er! Önska mig lycka till på provet imorgon!

Happy face!

Jag blev så glad när jag loggade in på bloggen idag. Nellie the one Berntsson hade lämnat 3 kommentarer på 3 av mina inlägg. Shit vad jag blev glad, en toppen födelsedags present. Dock 2 dagar tidig, men vad gör det när ens idol inom ridsporten och bloggvärlden skriver på min blogg?
 
Jag hade nämligen skrivit på hennes blogg att det hade varit roligt ifall hon kunde läsa just de inläggen och lämna en kommentar för att det hade varit roligt att se vad hon tyckte om dom. 
Jag trodde verkligen inte hon skulle göra det, klicka in på min lilla blogg och skriva.
Där ser man hur mån hon är om sina fans.
 
Det är därför jag ser upp till denna 12 åring, jisses alltså!
 
Nu kan jag somna gott med ett brett leende på läpparna!
 

Dagens Ridpass: Markarbeteoch uteritt 21/4 2013

 
Under dagens ridpass var det underbart väder så jag red med t-shirt, det var verkligen skönt.
 
Jag släpade fram 3 bommar som jag använde mig av, det är nyttigt för henne att lära sig att lyfta på fötterna och trava med lite höga knän. Hon klarade det jätte bra, tog även några galopper över dom.
Tyvärr var hon ganska stark men samtidigt seg.
 
Vi jobbade väldigt mycket med trav idag eftersom jag vill att hon ska vara mjuk och följsam, efter jag ridit mycket på volt och ställt henne i båda varven var hon jätte fin att rida.
 
Det är verkligen skönt att det är vår nu så att man kan rida i paddocken varje dag. 
 
Efter att jag hade ridit henne i ca 45 min och kände att jag var nöjd över henne och mig så bestämde jag mig för att rida ut ett tag. Jag travade och skrittade i olika tempon. Det märktes på henne att hon tyckte det var roligt för hon var pigg och framåt men lyssnade ändå på mig väldigt bra.
 
På hemvägen tog vi ändå en galopp på grusvägen, det uppskattades. Hon drog ner huvudet men gjorde inget dumt. 
 
Just nu är det jätte roligt att rida henne för hon känns så positiv, det måste vara för det är vår!
 
Imorgon vet jag inte ifall det blir något för jag ligger jätte långt efter i skolan så jag måste jobba ikapp.
 
Ska tvinga mig själv till att hoppa någon dag också... får se om jag vågar det!
 
 

Time Out!

Hej på er!
 
Som ni märkt så har jag inte bloggat på ett bra tag. Det är nämligen så att jag fick feber i Tisdags, tempen har legat på 40 grader ända tills i fredags så jag har inte orkat att blogga. Jag har mest legat i soffan och smällt typ.
 
Jag ska anmäla mig till en heldags hoppkurs på Gråbo Ridklubb som håller hus 19 Juni. Det ska bli roligt, jag ska ringa dit och anmäla mig imorgon. Förhoppningsvis så har min hopprädsla lagt sig en aning tills dess.
 
Johan och Jag kom på att vi ska gå upp vid 8 för att fixa stallet och rida så tidigt som möjligt så har vi hela dagen fri sedan så kanske vi kan umgås med några kompisar för en gång skull. 
Dock måste jag städa mitt rum och dammsuga övervåningen och duscha men det tar inte mer än 1,5-2 timmar om jag är effektiv.
 
Nu ska vi sova så vi orkar upp imorgon. Jag ville mest tala om för er att jag lever!
 
God Natt på er!
 

Dagens Ridpass: Löslongering och longering 20/4 2013

 
Idag var första gången på 5 dagar som Solvind blev mortionerad. Jag har nämligen haft hög feber så har inte orkat göra något förutom att ligga i soffan och äta glass.
 
Iallafall, idag så släppte jag henne i paddocken. Jag trodde hon skulle vara jätte pigg men jag hade så fel. Hon var jätte slö och hon ville hela tiden komma in till mig. Tror det kan bero på att hon börjar fälla nu och det tar väldigt mycket på hennes energi. Men de blir nog bättre snart.
 
Kom ni ihåg för några veckor sedan när hon stack vid longeringen? Det måste varit en engångs grej för hon har inte gjort det något mer. Det är jag verkligen glad för. 
Idag när jag longerade så använde jag mig av en upphöjd bom så att hon skulle lära sig att kolla vart hon sätter fötterna. Det gick bra, ibland kom hon fel så det blev någon knäppt kråkhopp men annars gick det super bra.
 
Om jag känner mig bättre imorgon ska jag nog rida markarbete med Solvind. Det var väldigt länge sedan nu, så det kör vi troligtvis på.
 

Dagens Ridpass: Löshoppning 15/4 2013

 
Som sagt så blev det inget markarbete utan det fick bli löshoppning.
 
Johan blev inte så glad när jag sa att jag tänkte rida iallafall så han förbjöd mig från att rida och sa att han skulle löshoppa Solvind istället. Dock gick det inte jätte bra eftersom han inte är så van, därför hjälpte jag till på ett litet hörn så mycket jag orkade.
 
Solvind skötte sig super bra, tyvärr var hon ganska seg så Johan fick springa ganska mycket med det gör han gott. När hon väl hade kommit in i själva "fållan" hoppade hon super bra. 
Filmkameran fick följa med ut men eftersom jag också löshoppade henne blev de inte så mycket film. Fick dock ett klipp när hon hoppade två språng på 1,20 m. Hon hoppade det lätt som en plätt.
Ska se om jag får upp de på youtube någon dag så ska ni få se vad duktig hon är. Jag kan inte säga exakt vilken dag det är men jag ska försöka fixa de ifall jag kommer ihåg.
 
Imorgon vet jag inte om det blir något. Det beror hur jag mår imorgon men om jag mår bättre kanske det blir en ridtur ute eller något. Får se när jag kommer hem imorgon också, måste förbereda inför svenska nationella som är på onsdag. Men vi får helt enkelt se det imorgon.
 

Något är fel

God Kväll på er!
 
Idag har jag haft kallkök, jag gjorde rosencanapé. Dom blev jätte goda.
 
När jag kom hem gick jag direkt ut i stallet efter att jag hade ätit lite hemmagjord müsli och yoghurt.
 
Hela dagen har jag mått jätte dåligt, jag vet inte vad det är för fel. Jag har jätte ont i huvudet, allt snurrar så fort jag INTE ligger ner, jag mår illa, kallsvettas och så har jag ryckningar i högra sidan av ansiktet. Samtidigt som ryckningarna kommer gör det ont i ansiktet typ. Under hela dagen har jag varit jätte trött och haft jätte dåligt balanssinne. 
 
Eftersom jag mådde som jag gjorde blev det ingen ridning. Johan och jag löshoppade henne istället, skriver om det strax.
 
Är det någon som vet vad det kan bero på? Mamma vill att vi ska åka till Östra Sjukhuset men jag orkar inte de för då kommer vi få sitta där hela natten. Jag kommer säkert få göra en hjärnröntgen och de vågar jag inte för jag får typ cellskräck när jag ligger i den där saken.
Så jag stannar hemma och hoppas på att de blir bättre tills imorgon så jag kan gå till skolan.
 

Tänk om...

Ofta händer det att man ångrar något man gjort. Eller ångrar att man inte gjorde det.
 
Men tänk efter, om inte jag hade gått den vägen in i idrottshallen när jag slutade 6:an hade inte jag gått in i Johan. Hade jag blivit tillsammans med honom ändå? Det är en skrämmande tanke.
Tänk om jag inte hade börjat chatta med honom, hade han berättat för mig att han hade gjort slut med sin tjej?
 
Det förekommer ofta att den tanken slår en, tänk om...
Tänk er att ni hade missat den bussen imorse, då kanske ni hade träffat på eran framtida man eller hustru. Tänk om ni hade varit med på den bussen som krockade, då hade kanske inte du suttit och läst detta inlägg eller kramat om dina barn eller klappat ditt husdjur. 
Det kan vara farligt att tänka på just detta.
 
Ofta kan jag tänka att om inte jag hade åkt på ridlägret i skåne sommaren 2010, då hade jag kanske ägt den där underbara valacken från Alingsås. Fast då hade jag kanske aldrig träffat Solvind och lärt mig så mycket från henne och fått chansen att älska henne på det viset jag gör. Jag tror på att allt händer av en anledning.
 
Under sitt liv sveper en sådan tanke genom ditt huvud flera tusen gånger. Tänk om jag inte hade släppt ut katten för 5 minuter sedan, då hade kanske inte pannpiffen i stekpannan blivit bränd.
 
Stanna upp några minuter och tänk på hur många gånger du har tänkt på detta under dagen, eller kanske under helgen. 
 
Värt att tänka på det ibland, men oerhört skrämmande!
 
 
 

Spännande

Jag har precis skrivit klart ett inlägg som kommer upp här imorgon vid 3. Det är ett ganska spännande och intressant inlägg. Om jag får säga det själv är jag faktiskt ganska nöjd med att jag kom på just detta ämne.
 
Håll koll här imorgon så får ni läsa det.
 
Nu ska jag krypa ner brevid min underbara fästman och sova för imorgon för imorgon börjar skolan imon och jag ska ha kallkök. Nu kör vi!!
 

Dagens Ridapss: Western och uteritt 14/3 2013

 
Idag kom jag ut i stallet vid 11, vilket är väldigt ovanligt för mig. Men jag bestämde mig för att rida även om Solvind var lite små bråkig i stallet.
 
När jag kom ner i paddocken började jag longera henne först för att kolla så att hon hade koll på mig och lyssnade på mina signaler. Jag tyckte det gick riktigt bra. 
 
När jag kände mig redo satt jag upp och skrittade lite, eftersom jag hade longerat henne i skritt först
var hon redan lite uppvärmd men jag ville skritta henne uppsuttet för att få henne lyhörd och för att jag inte ville trava direkt. 
 
Hon var riktigt duktig idag, hon var mjuk och trevlig att rida. I westernridningen ska dom gå i form med lösa tyglar med sänkt huvud. Jag behövde knappt göra något för att hon skulle gå med huvudet där jag ville ha det, samtidigt som hon trampade under sig riktigt.
Jag testade även att rida så i trav också, även det gick bra. Det var nästan så att hon gick bättre i trav än skritt. Men så är det nästan alltid för henne. När jag red i vänster så ställde hon sig lite på tvären och försökte kämpa imot, men efter en stund blev hon lika fin där.
 
Eftersom vi är nybörjare så lämnar vi galoppen ett tag eftersom jag vill att det ska funka bra i skritt och trav först. Fast lite galopperade jag idag, dock inte på samma sätt som i de andra gångarterna. Vi galopperade mellan kortsidorna för att vi ska lära oss slidestop, Jossan visade mig att man kunde göra så för att lära sig hästarna slide stop på de viset eftersom man tvingar dom att tvärstanna precis framför staketet-
 
Jag skrittade även ut med mamma, och Solvind skötte sig utmärkt.
 
Dagens ridpass gick jätte bra tyckte jag. Jätte nöjd över mig själv och Solvind. Självklart även mamma som gjorde oss sällskap på en skrittur. Dock gick hon brevid. Men ändå.
 
Jag har inget planerat inför imorgon, de får vi se imon. Om jag har lust att rida imon kanske det blir dressyr eller markarbete med upphöjda bommar.
 

Yesterday, all my troubles seemed so far away

God Kväll på er!
 
Ja, rubriken säger allt tyvärr. Jag känner mig inte motiverad inför något över huvudtaget, jag vill mest bara ligga och sova hela dagarna och inte göra något som kräver ansträngning.
Jag är trött hela tiden. Oavsett hur mycket jag sover så är jag lika trött och omotiverad.
 
Jag vill aldrig rida längre och jag tycker det är så tråkigt att gå ut i stallet. Det kanske beror på att det alltid är jag i stallet. Visst, Johan är ju med där ute nästan varje dag men det är ändå så tråkigt. Han är ju inte hästintresserad så vi kan ju inte prata om hästar eller rida ut med mig. Jag hoppas verkligen att någon kan flytta in till stallet snart så att jag får någon som brinner för hästar så vi kan rida tillsammans eller bara vara i stallet och prata.
 
Att sluta med hästar är det sista jag vill för jag vet inte vad jag skulle kunna göra annars. 
Men det går så segt i ridningen, vi sitter fast i både den engelska ridningen och i western. Jag vill så gärna rida för olika tränare. Men det är pengarna som är problemet, varken jag eller mina föräldrar har så mycket pengar för att jag ska kunna rida för en tränare regelbundet. Det är därför vi inte utvecklas något. Eftersom jag inte kunnat hoppa i vintars så har jag blivit hopprädd igen så nu måste jag börja om. Solvind vet hur man hoppar och hon är inte osäker någonstans. Det är mig det beror på mig.
 
Jag vet inte vad jag ska göra. Jag vill inte sluta med ridningen eller skicka iväg henne till någon som vill hyra henne. Men jag har ingen lust att gå ut i stallet och rida, jag känner liksom inte samma sug för ridning längre.
 
Varför ska det vara så svårt...
 

Sover nästan

God Kväll på er kära vänner!
 
Idag hade jag som sagt sista dagen i serveringen. Det var synd att det var så få bokningar idag, jag serverade bara 2 personer och det var Johan och våran kompis Amanda.
 
Jag gymmade med Amanda efter skolan så jag kom hem vid 5 alltså hann jag inte rida idag eftersom jag hade lovat mamma att hjälpa henne med symötet. Men imorgon slutar jag jag 15:10 så jag ska försöka komma ut på en ridtur. Vi måste verkligen komma bort ifrån paddocken. Vi har bara varit där det senaste, känner att vi måste ha en förändring.
 
Imorgon är det den 10 April och då har jag och Johan varit förlovade i 1 år och 11 månader, men även varit tillsammans i 3 år och 5 månader om jag inte räknar helt knasigt. Tiden går fort när man har roligt.
 
Kännde att detta inlägget inte riktigt hade någon mening men det var ett inlägg iallafall så det är iallafall något. Det händer inte så mycket intressant i mitt liv just nu för tillfället , så kan det vara ibland.
 
Nu ska jag göra mig klar för sängen så jag får lite sömn. Det har varit en lång dag så jag är fruktansvärt trött just nu. Det är nästan så att jag sitter här och sover.
 
God Natt och sov gott! <3
 

Servering

Idag var sista dagen med servering. Känns surt att jag inte kommer ha mer servering för det va kul.
Ikväll ska jag även servera mamma och hennes kompisar på hennes symöte.
Det ska bli kul!

Såhär ser jag ut när jag har servering i skolan. Dock med uppsatt hår ;D

Nyttigt!

Detta fick Solvind som födelsedagspresent idag.
Dock gick den sönder när jag skulle få dit moroten, men det löste sig iallafall.
 Visst ser det gott ut? ;D

Dagens Ridpass: Western barbacka 8/4 2013

 
Idag var det Solvind's födelsedag, hon fyllde hela 11 år, hon börjar bli gammal nu. Haha, nä så är det verkligen inte. Hon är pigg som en mört.
 
Idag tänkte jag egentligen rida ut men jag mådde inte bra, jag har varit seg hela dagen och inte orkat att göra något. Men jag bestämde mig för att rida barbacka i paddocken. Vi tränade på att hon skulle söka sig neråt med långa tyglar. Precis som Gittan visade mig när jag tränade för henne. Jag har glömt av lite men jag gjorde så mycket som jag kom ihåg sen improviserade jag lite, men det funkade bra. Jag gjorde det bara i skritt. Gittan sa att innan jag börjar i snabbare gångarter måste det sitta perfekt i skritten först. Men vi är på hyfsat god väg tycker jag. Hoppas jag träna för henne snart igen.
 
Eftersom jag inte kände mig helt 100 blev det mest skritt, men Solvind hade inget emot det. Hon verkade också ganska hängig idag. Hoppas det blir bättre imogorn. 
 
Jag ska gymma med Amanda efter skolan imorgon så jag vet inte om det blir någon ridning. 
Jag har inget planerat vad jag ska göra med henne imorgon så det återstår att se. Jag tror inte det blir longering eller löslongering, hon har tröttnat på det. Imorgon kanske vi kör på uteritt, hon måste komma ut från paddocken lite och få variation i ridningen.
 
Som sagt, det återstår att se imorgon.
 
 
 
 

Dagens Ridpass: Bus i paddocken och miljöträning 7/4 2013

 
Tanken var från första början att jag skulle rida ut, men jag märkte att hon var fruktansvärt pigg så jag valde att släppa henne i paddocken och busa en massa med henne. Jag tog även fram en vit presening och förde oväsen med den runt Solvind, som vanligt så bryr hon sig inte ett dugg om den. Inte ens när hon står på den och jag tar tag i hörnen och prasslar med den. Hon är ganska cool min pålle ändå.
 
Hon verkade ovanligt seg och ville inte göra så mycket. Hon sprang mest runt i en cirkel runt mig även när jag försökte få henne busig. Ingen reaktion typ. 
Jag antar att hon börjar tröttna lite, vi har ju gjort nästan samma sak flera gånger i rad. Så imorgon får det nog bli en uteritt. Kan vara mysigt, det var ganska längesedan nu.
 
Jag testade även att longera idag igen eftersom hon slet sig så många gånger sist. 
Idag gick det jätte bra, hon lyssnade och försökte inte slita sig en ända gång. Förhoppningsvis kanske det bara var en sak som hon skulle testa på mig. Dock var hon lite stark men inget som jag gjorde någon stor sak om.
 
Imorgon fyller Solvind hela 11 år, så hon ska få en massa gott av mig i form av morötter, äpplen och godis. Det passar ju bra att vi ska rida ut då så hon får göra något som hon tycker om.
 
Ska försöka göra en sån här fotografering igen när det blir finare ute. Dock ska jag nog vara lite mer finklädd och så ska Solvind ha hackamore, men även ha stubbman. Alltså, det kommer bli senare i vår.

Storstädning

Som jag trodde så blir det ingen ridning idag, tiden räcker inte riktigt till. Jag har storstädat mitt rum idag nämligen, jag fick inte gå ut i stallet förrän det var fixat. Nu är klockan så mycket att jag inte kommer hinna rida. Eftersom jag ska iväg till min svärmamma imon så hinner jag inte rida då heller. Känns så segt... Men på söndag hoppas jag att det inte blir några förhinder så jag kan rida igen.
 
Mina händer har värkt hela dagen från igår när Solvind brände upp dom ganska rejält. 
 
Tanken på lovet var att jag skulle lastträna plutten, men det har inte blivit av helt enkelt. Hoppas jag kan göra det någon helg snart. Ska även försöka samla mod för att hoppa igen så att jag kan starta några clear rounder snart och kanske tillochmed starta någon lokal i år. Får se hur mycket häst det kommer bli på sommarlovet om jag nu får sommarjobb. 
 
Jag ska försöka hitta på något som jag kan skriva om som ska komma upp på bloggen imorgon under dagen när jag är i Kungsbacka.
 
Ska lista ut något, har ni några idéer får ni gärna komma med dom.
 

Galoppbyten

Galoppbyten ala Solvind!
 

Dagens Ridpass: Longering, Löslongering och löshoppning 4/4 2013

 
Idag blev det en lång dag för Solvind kan jag lova.
 
Först fick hon gå runt löst i paddocken medan jag byggde upp lite hinder för henne. Hon skulle nämligen löshoppas. Hon skötte sig super bra. Johan fotade lite, dock krånglade kameran så de blev inte så bra bilder. Jag ska nog lägga över dom på datorn imon för att se vilka bilder som kan användas.
 
Efter löshoppningen tog jag med mig en yogaboll ut till paddocken. Jag studsade den runt och på Solvind, jag fick ingen reaktion. Hon stod och kollade på den som om jag vore dum i huvudet.
Tarzan som stod i hagen och kollade på tyckte dock den var lite läskig, men annars var han nyfiken.
 
Som vanligt longerade jag henne lite också. Hon skötte sig jätte bra och lyssnade på varje sak jag sa till henne. När det gick som bäst tänkte jag "det är ungefär ett halvår sedan hon slutade slita sig i longeringen" men precis i det ögonblicket drog hon iväg. Hon ryckte linan ur händerna på mig, eftersom jag inte hade några handskar var jag helt hjälplös. Jag brände upp hela händerna.
Vi försökte om och om igen, men varje gång hon skulle galoppera stack hon iväg. Jag lyckades hålla kvar henne 6/8 gånger. Jag förstår inte varför hon börjat med detta igen. Det gick ju så bra i longeringen, hoppas verkligen jag kommer kunna lösa detta. Det tog oss 2,5 timma för att få henne att galoppera runt mig utan att sticka. 
 
Imorgon kanske det blir uteritt, det beror helt på hur mycket tid jag har över. Jag ska nämligen greja en massa hemma imorgon. Klockan ringer 8... pust. Hörs förhoppningsvis en snabbis imorgon.
 

Tillbaka på ruta 1... Igen

Solvind har börjat slita sig i longeringen igen. Jag berättar mer senare... Jävla pissmärr!

Personligt

Det har hänt lite saker så jag har ingen lust att blogga. Får se om det blir något imon...

Dagens Ridpass: Balansövningar och bus i galopp 2/4 2013

 
 
Ridningen blev ganska sen idag eftersom jag var så trött. Men det blev ändå lite mortion för pollen.
 
Johan red faktiskt idag, han var jätte duktig. Jag longerade honom medans han gjorde lite balansövningar i skritt och trav. Han vågade dock inte galoppera idag så han överlämnade det till mig.
 
Sedan hoppade jag upp medan Johan longerade mig. Jag gjorde lite svårare övningar än vad han gjorde och så red jag i varje gångart. Oss imellan, det gick mycket bättre för mig. Kan ju vara för att jag har ridit längre och vet hur Solvind beter sig i olika situationer.
 
Efter longeringen red jag henne lite i varje gångart och skulle arbeta igenom henne. Hon blev jätte mjuk och fint. Vi fick tillochmed in en klockren galoppbytning. 
Jag började även träna på att göra slidestop. Jag red fram och tillbaka mellan kortsidorna i galopp och tvärnitade framför staketet, sedan vände jag snabbt och galopperade tillbaka till nästa kortsida. 
Solvind fixade det jätte bra.
 
Allt funkade jätte bra idag, hon lyssnade bra på allt jag sa till henne.
Idag var hon riktigt dyr!
 
Imorgon funderar jag på att rida ut med westernsadeln, det var längesedan jag gjorde det nu. Jag får se imorgon vad som händer. Jag känner att jag måste börja med min skrivuppgift i svenskan snart.
Det återstår att se imorgon.

Dagens Ridpass: Löslongerin och barbackaridning 1/4 2013

 
Igår löslongerade jag i paddocken igen, som vanligt gick det bra och hon lyssnade jätte fint på mina signaler. Jag red även lite barbacka i skritt och trav. När jag red var hon stark som satan och ville inte jätte gärna lyssna på mig. 
 
Jag testade även att få henne att buga, men hon är fortfarande ganska osäker så då väntar jag ut henne istället. Jag vill inte tvinga henne till något hon inte vill.
Förhoppningsvis kommer hon bli mer och mer säker i sig själv så att jag snart kan börja lite sm¨ått med det.
 
Efter att jag hade longerat en stund tog jag fram en vi presening och prasslade med. Jag har gjort det ofta med henne så hon bryr sig typ inte. Jag testade även att ställa upp ett hinder på 1 m och ha preseningen som en matta över bommer för att hon skulle få hoppa på lite tittigare hinder. Även det gick problemfritt. Hon är ganska okomplicerad i vissa lägen.
 
Jag måste ha en fotografering med Solvind snart igen nu när hon är hyfsat snygg i kroppen och manen är nyklippt
RSS 2.0