Dagens Ridpass: Löslongering och Longering 31/5 2013

 
Det blev ett sent pass i paddocken idag. Jag gick ut vid 10 tiden eftersom det var så svalt och skönt vid den tiden.
 
Jag släppte henne för jag trodde att hon skulle vara super duper pigg, men hon var sådär lagom. Hon sprang runt lite i sakta trav och så räckte det att jag slog med spöt i luften och sa galopp så galopperade hon. Jag tror att hon inte har så mycket kraft pågrund av värmen, det är super varmt på dagen så att all deras kraft liksom blåser ur dom. 
 
Jag hade henne även i lina ett tag, då hade hon mycket mer power i sig men inte riktigt så mycket som jag ville ha ifrån henne. Förhoppningsvis blir det bättre imorgon.
 
Vi ska ha studentfirande för Oskar imorgon så det kommer massor med folk hit vid 4 tiden, men mamma behöver min hjälp med dukning och all mat. Därför ska jag försöka rida ganska tidigt så att Solvind är mortionerad och jag är fixad så att jag finns tillgänglig för mamma. Det ska komma 17-18 pers.
 
Nu babblar jag om massa annat. Imorgon tror jag det blir en uteritt i skogen eller något. Jag kanske ska få Johan att rida imorgon. Vi får se vad som händer, jag ska försöka skriva om morgondagens ridpass innan gästerna kommer men jag lovar inget.
 

Inne hela natten Inne hela dagen

Hej på er!
 
Som jag sa igår skulle jag på studentfika hos en vän och Johan skulle med men han var upptagen med att meka på en bil med min pappa så jag låg i soffan hela kvällen. Så egentligen hade jag kunnat rida igår men jag hade redan duschat så det kändes onödigt. 
Men i eftermiddag när det är svalare ute ska jag löslongera henne i paddocken eftersom hon vilat sedan den 25:de så hon lär vara väldigt pigg idag.
 
Hela dagen har jag tillbringat inne på rummet, inte pågrund av utegångsförbjud utan för att jag har städat mitt rum och börjat på den sista uppgiften i 1:an. 
Men jag har mig själv att skylla på, om jag inte hade varit så slarvig med rummet och inte skjutit upp skolarbetet hade jag kunnat ligga ute och steka i de fina vädret. 
Men jag får väl ta det en annan dag.
 
Nu ska jag fortsätta skriva på mitt arbete.
 
Hörs senare när jag skriver om dagens ridpass om det nu inte blir andra saker som kommer upp!
 
Stilig kille på hans student i Tisdags

Inget idag heller

Jag ska på studentfika hos en kompis så det blir ingen ridning. Det får bli imon då jag ändå är ledig!

Sen när alla student saker lägger sig och de blir sommarlov så kan jag satsa på Solvind igen och rida förhoppningsvis 5-6 dagar i veckan!

Mycket på en gång!

Hej på er!
 
Idag var det skola igen och vi hade två lektioner i sammanlagt 1 eller något. Alltså helt onödigt att åka till skolan idag. Jag fick iallafall färdigt den stora uppgiften i svenskan men nu är det bara den där jävla texten om en gud från den nordiska mytologin. Jag har börjat på flera saker men de blir bara så löjliga att jag tar bort de. Jag måste verkligen få klart den innan Onsdag nästa vecka annars måste jag gå på den svenska lektionen och det orkar jag verkligen inte.
 
Som ni märkt har jag inte ridit på flera dagar och det är för att jag haft så mycket att göra. Jag har varit sjuk och så tig Johan studenten igår så då red jag inte heller och nu sitter jag och försöker få gjort den sista uppgiften från skolan så idag blir det ingen ridning heller och imorgon tar min bror studenten så jag hoppas att jag kommer hem hyffsat tidigt så att det finns gott om tid för mig att rida.
 
Nu ska jag försöka få klart det där jävla arbetet så jag får det ur världen. Efter det är jag helt fri från uppgifter. Sedan är det bara några få dagar kvar tills jag slutar skolan.
 
Ha en bra kväll så hörs vi imorgon!
 
 
 

Musik under ridningen

För ett tag sedan var detta ett stort debattämne för ett par veckor sedan runt om i hästvärlden.
Nu ska ni få reda vad jag tycker om detta!
 
Själv tycker jag att det är helt okej till viss del. Jag lyssnar på musik jätte ofta när jag rider, helst i lurar och ganska högt. När jag rider i paddocken rider jag med båda lurarna i öronen men när jag rider ut i skog och mark har jag endast den högra luren i och volymen är inte lika hög eftersom jag vill kunna uppfatta ljud som kan vara bra att höra när man rider ut. Som till exempel en bil eller motorcykel, eller om rider i skogen kan det vara bra att höra ifall det ropar någon på hjälp. Det kanske är någon som ramlat av sin häst och är skadad.
 
Om det är fler på ridbanan så lyssnar jag aldrig på musik i lurar. Speciellt inte om man hoppar eller något sånt. Då är det jätte viktigt att man hör sin kompis om hon/han ropar att hon/han ska hoppa oxern som står på medellinjen så att man har tid att flytta på sig och kan uppfatta att de händer något.
 
Många anser att det är fel att lyssna på musik i lurar när man rider. Men jag tycker att det är okej till viss del som sagt. Självklart ska man sköta det snyggt och använda det vid rätt tillfällen.
I mitt fall är det så att jag koncentrerar mig bättre om jag lyssnar på musik när jag rider självständigt. Jag stänger ut världen och fokuserar mig på hästen och ridningen vilket är det viktigaste.
Jag har använt musiken i ridningen under lång tid och jag kommer att fortsätta göra det eftersom jag anser att jag gör det på ett snyggt och bra sätt.
 
Vad är era åsikter angående detta?
 

Dags att gripas av panik!!

Rubriken säger allt tyvärr!!
 
Jag har inte ridit på två dagar och imorgon blir det ingen ridning heller eftersom Johan tar studenten
och jag ska åka till hans skola och se när han springer ut i sin stiliga kostym. Problemet är bara det att jag varken köpt någon blomma eller något sånt där litet gosedjur man ska köpa till folk som tar studenten. Alltså kommer jag få gå upp fruktansvärt tidigt så att jag kan åka till Lerum imorgon och köpa nåt sånt där gosedjur och sedan köpa någon ros i blomsteraffären inne i "byn". 
Jag ber till gud att jag har bensin så det räcker!
 
Imorgon alltså, Johan's mormor ska hämta upp mig här hemma mellan halv tolv och 12. Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Min tanke från första börja var att jag skulle ha en jätte fin vit klänning från Missäy men den planen sket sig ju som ni säkert räknat ut, Time of the month... Alltså kommer jag få dra på mig några trista jeans och någon snyggare topp som kompenserar jeansen. Inte direkt för att jag tror att Johan kommer bry sig om vad jag har på mig, men jag vill ju vara lite uppklädd inför min fästmans student.
Efter hans student kommer vi åka hem till hans mormor och morfar för att äta lite gott. 
 
Självklart är jag så korkad att jag skutit upp två stora svenska uppgifter som måsta vara inne om bara någon dag. Alltså är jag körd eftersom jag inte kommer hinna skriva någon av uppgifterna imorgon.
Jag hoppas innerligt att jag hinner klart så att jag får de betyg som jag hoppats på.
 
Nä, nu måste jag skriva ett tidinställt inlägg tills imorgon så att inte bloggen står helt död.
 
God Natt på er, hoppas ni får en sovmorgon som jag egentligen skulle haft om jag hade haft lite mer framförhållning! Gaaahhhh!!
 

Mr.Right <3

God Kväll på er!
 
Ja, natten till idag men även hela dagen idag har inte direkt varit något paradis om jag ska säga så.
Vi 2 tiden igår natt föll jag ihop på badrumsgolvet och låg där på golvet medan jag kallsvettades och krampade mer eller mindre. Därför ringde jag Johan så han kom ner till mig. 
Han hjälpte mig till soffan och bäddade ner mig där medan han värmde vetekudden till mig. När han hade gjort det kröp han ner brevid mig i soffan och vakade över mig hela natten eftersom jag hade sådan mensvärk. Jag trodde att det skulle ge sig under natten men de blev bara värre.
 
När jag vaknade imorse var det värre än någonsin, det gjorde så ont så jag trodde att jag skulle tuppa av. Det var nära att jag ringde efter ambulans så att jag fick åka in akut. Men Johan fanns där för mig och sprang fram och tillbaka till köket för att värma vetekudden och placerade den på min mage. Han köpte till och med choklad och bilar till mig.
Han är bara bäst den killen alltså!
 
Om jag ska vara ärlig tvekar jag ibland på om han verkligen älskar mig. Men oj vad jag misstar mig! Även om vi bråkar då och då så älskar jag honom mest av allt, mer än vad han någonsin kommer att inse. Det går inte ens att beskriva det med ord.
 
Jag hoppas, nej jag VET att vi kommer leva tillsammans hela livet. Gifta oss och bo tillsammans i en mysig villa. Men inga barn, Jag hatar barn, jag tycker de är äckliga. Men en hund kan vi skaffa oss.
 
Iallafall, Johan Svärdström är min MR. Right<3 Om några år är mitt namn Emma Kristina Svärdström!
 

Dagen

God Kväll
 
Ja, idag har jag inte gjort någonting faktiskt. Jag har legat i sängen och bara kollat på film eftersom jag har haft så ont i magen. Jag har inte ens ätit middag. Ridningen fick ligga på hyllan idag men jag hoppas på att det blir en ridtur imorgon istället.
 
Tanken idag var att jag skulle uppvakta mamma eftersom det är morsdag men jag har ju inte kunnat ställa mig upp under hela dagen så det blev inget med det. Jag fixade iallafall frukost imorse och jag hoppas att hon uppskattade det.
 
Nu ska jag försöka ta mig till undervåningen och få i mig lite mat innan jag ska kolla på Partaj som börjar klockan 9.
 
Ha en fortsatt trevlig kväll!
 

Aj Aj Aj!!!

Ligger i sängen med mensvärk.
 Jag har tagit lite tabletter och ska försöka sova någon timma. Förhoppningsvis blir det bättre i eftermiddag så jag kan rida ut en sväng i skogen kanske.

Dagens Ridpass: Hoppning 25/5 2013

 
Hoppning stod på schemat idag. Jag och Sara släpade fram lite hinder i paddocken, jag var till och med så duktig att jag tog med mig kameran ut idag. Jag tog lite bilder när Sara hoppade och hon tog lite bilder när jag hoppade. Dock hoppade jag så lågt (igen) så Solvind hoppade så slarvigt idag. Bilderna blev inte bra eftersom hon hoppade såpass dåligt.
 
Idag var hon ganska konstig, dragig liksom och när jag skulle hoppa blev hon seg men ändå het. Jätte konstigt. Men jaja, alla ridpass kan ju inte gå bra.
 
När vi hade ridit ett tag löshoppade jag Solvind en stund, hon ville verkligen inte hoppa när de låg på 1,10 så jag sänkte för jag ville inte pusha henne för mycket eftersom det var väldigt varmt ute. 
När hon väl hoppade så hoppade hon super fint.
 
Efter att jag hade löshoppat henne skrittade vi ut, jag red barbacka eftersom jag inte orkade sadla igen. Men det gjorde inget, det var bara mysigt. Jag tog tillochmed av mig ridstövlarna när vi var ute och red. Jag la dom på Solvind's rygg. Som vanligt brydde hon sig inte. Alla som körde förbi kollade jätte snett på mig. Men jag bryr mig faktiskt inte om det.
 
Imorgon får vi se vad det blir för ridpass. Det blir iallafall något om de inte kommer några förhinder.
 

Dagens Ridpass: Löslongering 24/5 2013

 
Idag fick det bli en massa bus i paddocken för Solvind's del eftersom hon hade vilat och så kände jag att det säkert skulle vara skönt för henne att bara få leka runt.
 
Jag hann knappt få av henne grimman innan hon brallade iväg i full galopp. Självklart skulle hon rulla sig på hennes speciella ställe först. Men när hon var färdig med det blev det fart på henne.
Hon galopperade säkert i 10 minuter medan hon blåste upp sig och gjorde sig snygg.
 
När hon var klar kom hon in till mig som stod i mitten, där stod vi och myste en stund innan jag skulle börja med nästa uppgift.
 
Jag drog fram en tunna som skulle hoppa över, det gick väl sådär. Solvind tyckte det var obehagligt att hoppa så smalt, men efter mycket om och men kunde hon hoppa den i trav i båda varven. 
 

Dagens Ridpass: Dressyr och Uteritt 22/5 2013

 
Hurtiga Emma var namnet!
 
Idag var jag ute i stallet vid 7 och släppte ut de andra hästarna innan jag fixade i ordning Solvind för dagens ridpass.
 
När vi kom ner till paddocken så slutade det precis regna. Jag kopplade in hörlurarna och skrittade fram på böjt spår, så som serpentiner och volter just för att hon skulle bli mjuk och följsam i båda sidorna.
 
Efter det travade jag väldigt mycket i båda varven med överdrivna övergångar för att hon skulle vakna till lite. Tyvärr var hon fortfarande ganska stel i vänster så jag ställde henne innåt på långsidorna i två varv och efter det blev hon jätte mjuk och mysig att rida. 
 
Dagens ridpass gick mycket ut på övergångar och att hon skulle orka hålla ihop sig i övergångarna. Det är ofta hon slarvar när vi ska arbeta med det men idag var hon super duktig på det.
Hon fick även till ett perfekt galoppbyte, dock fick vi bara till ett men det är alltid något. Tyvärr var det kanske inte så graciöst som jag hade hoppats men hon var duktig ändå.
 
I galoppen red jag mycket på volt och att hon skulle korta galoppen, det har hon lite svårt för men det kommer väl antar jag.
 
Efter att jag hade ridit en svettig Solvind i paddocken i ca 30 min red jag ut på vägen till galoppbackarna. Eftersom hon reda var uppvärmd kunde jag trava nästan hela vägen dit. 
Eftersom hon hade varit så duktig i paddocken fick hon galoppera hur fort hon ville uppför backarna. Även om hon drar på som en galning uppför så lyssnar hon ändå super bra när jag vill att hon ska sakta av.
 
Imorgon blir det ingen ridning för min del, jag ska åka och klippa mig efter skolan och göra slingor så det kommer att ta några timmar. Alltså kommer jag komma hem sent så hon får en liten vilodag.
 

Dagens Ridpass: Uteritt 21/5 2013

 
Idag var det Johan som red, han fick rida ut eftersom han inte ville rida i paddocken.
Han kunde till och med rida utan att jag häll i henne i grimmskaftet.
Eftersom han inte ville skriva om det även om det var han som red så får jag skriva om vad jag fick för intryck av henne från marken.
 
Eftersom Johan är en nybörjare på henne så tar Solvind det väldigt lugnt när han rider vilket är väldigt bra så att han känner sig säker. 
 
När de hade skrittat till galoppbackarna bad jag Johan att han skulle trava uppför. Det såg väldigt bra ut, fast Johan sa att hon var pigg men jag tyckte det såg jätte fint ut. Sedan promenerade vi en bit till. Han fick även galoppera, eftersom jag stod kvar på vägen när de skulle galopperade mot mig skötte hon sig jätte bra och saktade av till trav när hon såg mig. Jag stod kvar på vägen för att jag ville vara helt säker på att hon inte skulle dra iväg hem med stackars Johan på ryggen.
 
När vi kom tillbaka till backarna igen fick jag hoppa upp på henne. Jag ville jobba henne lite uppför och så vågade inte Johan galoppera uppför backen hemåt eftersom hon har en tendens att bli lite het. 
Men jag tyckte det gick hyfsat långsamt. Dock var ju inte de bästa skorna. Jag hade slängt på mig converse eftersom tanken var att jag bara skulle gå. Men det funkade väl antar jag.
 
Mitt intryck var att både Solvind och Johan skötte sig utmärkt. Hoppas på att det kommer bli fler ridpass med Johan och Solvind. 
 
Imorgon blir det dressyr i paddocken innan skolan!
 

Skolan i bakgrunden

Nu har jag gjort det igen...
 
Eftersom jag är ledig det mesta av skolan nu i Maj så har jag mest lallat runt när jag är hemma.
Jag gör stallet och rider, sedan sätter jag mig vid datorn, tvn eller så är jag med kompisar. Det är hur skönt som helst. Men så var ju problemet att jag lägger skolan och läxor i bakgrunden. 
Jag har några uppgifter som jag måste göra men struntat i eftersom jag inte orkat.
Imorgon har jag nationella i matte och på torsdag har jag prov i hygienkunskap. Jag har inte pluggat ett skit om jag ska säga det utan att ljuga. Jag vet själv att det är jäkligt dumt eftersom det är ingen bra idé att göra det nu de sista veckorna.
 
Gör jag inte dessa uppgifterna lär jag tyvärr få lägre betyg i de ämnerna och det är det sista jag vill.
Jag vet mycket väl om att jag måste ta tag i kragen och slå mig själv på näsan för att vakna till och göra en sista kraftansträngning de sista dagarna i skolan. 
 
Jag ska göra det bästa jag kan men det är svårt eftersom jag är skoltrött och oerhört lat av mig.
 
Det jag skulle behöva är lite motivation och någon eller några som peppar mig det sista av 1:an nu.
 
Men det är bara att inse, jag kommer vänta till sista sekund för att hetsplugga och hetsskriva de sista uppgifterna. Precis som jag alltid gör.
 
Nu ska jag iallafall försöka plugga inför morgondagens matte. Kanske ska skära upp lite melon för att mysa till det eller något
 
Ha en fortsatt trevlig sommarkväll mina vänner <3
 
Nu saknar jag sommarlov...

Dagens Ridpass: Hoppning och Uteritt 20/5 2013

 
Det blev ridning ändå, vi tajmade in det bra väder.
 
Först hoppade vi ett tag i paddocken, Solvind var sjukt pigg men inte så att hon blev dum. 
Det kan vara lärorikt att rida henne när hon är pigg för då lär jag mig lite hur jag ska rida när hon är på tårna.
 
Även idag var hinderna hyfsat låga, men jag vill träna mycket på att kunna reglera avståndet och tempot innan hinderna. Jag tycker det är ganska svårt, men övning ger färdighet.
 
Sara fick även testa Solvind idag lite mot slutet, hon testade alla gångarterna och testade även att hoppa ett hinder på 70 cm tror jag att det var. Jag tyckte det såg jätte fint ut. 
Jag hoppade även att rida hennes häst Zultan, men eftersom han är ganska osäker och lite fjompig av sig så testade jag bara att skritta och ta några meter i trav. Den traven var inte den lättaste att sittta ner i. Men jag tror jag är för bekväm med Solvind's mjuka och följsamma gångarter.
 
Det var väldigt lärorikt att se någon annan rida ens häst.
 
Vi red även ut en sträcka i skogen som avskrittning. Det uppskattades av båda hästarna.
Solvind älskar verkligen skogen, jag tror det är för att det är väldigt tyst och lugnt i skogen.
Hon har blivit jätte bra när man rider ut nu. Hon försöker inte sticka hem längre. Det är verkligen jätte skönt.
 
 Imorgon får vi se om det blir ridning, men jag ska försöka. Antagligen blir det lite dressyr. Har inte riktigt bestämt mig än. Det återstår att se imorgon.
 
Haha, gud vad fula vi var! Helt sjukt vilken resa vi gjort på snart 3 år!
 
 

Lördag och Söndag

Howdy!
 
Denna helgen har varit så sjukt chill så det är knäppt! 
 
Igår så låg jag och Amanda på min gräsmatta och bara solade hela dagen. Sen satt vi på mitt rum i någon timma för att killarna hade fastnat med en 740 i vinterhagen fast vi sa att det var blött där och att vi visste att de skulle fastna. Vid 9-tiden åkte vi till Kungälv och kollade på en massa snygga bilar.
Det blev ingen ridning den dagen, men det var så varmt hela dagen ändå så det skulle bara varit jobbigt.
 
Idag gick jag och Johan upp vid 12 och käkade frukost, sedan stack vi till Allum för att kolla efter kostym inför Johan's student. Efter det åkte vi hem och käkade middag, tanken efter det var att Johan skulle rida ut på Solvind men det blev inte så för att det regnade jätte mycket. Istället för en ridtur stod vi med henne inne i stallet för att mysa lite med henne. 
 
Imorgon blir det förhoppningsvis bättre väder så att jag kan rida. Så som det ser ut nu ska jag rida med Sara imorgon. Vet inte riktigt vad vi ska göra, men något hittar vi på något.
 
Nu ska jag sova!
 
God Natt på er <3
 
2

Dagens planer

Howdy!
 
Idag har jag varit lite busig, jag skolkade eftersom jag inte pallade gå till skolan idag eftersom jag skulle haft 4 timmars håltimma. Så jag är hemma istället.
 
Idag ska jag, Johan och Amanda åka ner till Kungsbacka för att hälsa på min svärmor, vi ska även svänga förbi Hööks på vägen dit. Jag har nämligen lagt undan en sadelpad till westernsadeln. 
Alla mina pengar bara rinner iväg nu känner jag, får nog börja hålla i dom lite mer.
Men efter jag köpt sadelpaden ska jag verkligen börja spara mina pengar nu. Snart kommer ju studiebidraget och mamma är skyldig mig 1500 kr också.
 
Jag antar att vi kommer vara i kungsbacka hela dagen så det blir ingen ridning för mig idag. 
 
Idag är det jätte varmt och super fint väder så på med kortbyxor och snyggt linne så man får lite färg.
 
Nu ska jag dammsuga övervåningen och tömma diskmaskinen för att jag är en sådan duktig dotter.
 
Ha en underbar dag nu! Njut så mycket ni kan av solen<3
 

Att vilja vara känd

När man var liten och någon frågade vad man ville bli när man blev stor, hur många var det inte egentligen som sa att man ville bli kändis? Även jag gjorde det.
 
Men tänk efter, är det så himla roligt ändå?
 
Kolla bara på alla kändis bloggare eller alla kända ryttare. Så som proffs eller B-kändisar, vad de än gör börjar det tisslas och tasslas. Det skapas rykten om allt möjligt. Man har alltid ögonen på sig. Som att vara övervakad dygnet runt. Även om man inte skriver det på sin blogg eller instagam så kommer de ut på ett eller annat sätt.
 
Ska jag vara ärlig hade jag inte vilja vara känd. Jag tycker om mitt privata liv, visst att jag skriver om mitt liv här för er. Men de jag skriver är inte hälften av vad som händer i mitt liv. Jag trivs att bara leva mitt typical svensson liv, privat och bra. Det känns skönt på ett sätt att veta ifall man misslyckas eller säger något speciellt så kommer de inte komma ut i alla stora medier och hela sverige vet om det. 
 
Visst, hade jag fått chansen att vara en kändis för en dag hade jag ju inte tackat nej. Men mer än så räcker för mig. Mer än så skulle jag inte pallat.
 
But that's just me!
 
Men visst, hade man varit Paul McCartney's flickvän på 60-talet hade man ju inte sagt nej direkt.
Asså kolla på honom!! I Wanna Hold Your Hand! <3

Dagens Ridpass: Uteritt 16/5 2013

 
Idag gick jag upp kvart i 6 för att hinna rida innan skolan. Gud vad mysigt det var! 
Jag red ut en sväng i skogen med westernsadeln, det var så mysigt. Det var varmt och jätte ljust. Solvind skötte sig exemplariskt.
 
Jag är så glad att jag har en sån häst.
 
Det finns väl inte så mycket att berätta om dagens ridpass eftersom det mest blev skritt. 
Men hon var jätte duktig iallafall.
 

Dagens Ridpass: Hoppning 15/5 2013

 
Nu är både jag och Solvind väldigt trötta tror jag. Tanken var att jag skulle köra lite dressyr idag men det var så länge sedan vi hoppade kändes det som så jag släpade fram några hinder.
Jag hoppade inte högt, om det ens räknas som att hoppa. Hindret låg på 40 cm. 
 
Dagens uppgift var att jag skulle träna på att reglera avståndet och att vi skulle hoppa på ett böjt spår när hindret stod rakt om ni förstår vad jag menar. 
Hon skötte sig jätte bra, hon var lätt i handen och lyssnade jätte bra på de minsta hjälperna. 
 
Under dagens ridpass var det väldigt varmt så både hon och jag dränktes i svett både under och efter ridpasset. Eftersom det var så varmt och Solvind var så mjuk kunde jag rida utan handskar och det är inte alls ofta som jag kan göra det. Även om det var varmt var det jäkligt skönt kan jag lova er.
 
Idag spolade jag av henne för första gången på detta året, hon tyckte det var lite halv äckligt men inget märkvärdigt. Hon stod hyfsat stilla och var lugn. Stora framsteg! Fast förra sommaren fick jag ju även spola henne i ansiktet, det kanske jag får nu också. Vem vet?
 
Imorgon är Solvind säkert ganska stel och trött så jag kommer bara skritta ut en kort bit innan skolan eftersom jag har sovmorgon. Ska även försöka fixa stallet innan, men ridningen är viktigare.
 

Rent och fint

Nytvättat regntäcke. Undra hur länge de kommer få vara såhär rent...

Harder, Faster, Stronger

Howdy!
 
Jag har precis kommit hem från stallet och fått i mig en macka och en banan.
Idag var det verkligen ingen bra dag på gymmet, jag kallsvettades och kände mig lite yr då och då. Hade liksom ingen kraf, men dum som jag är fortsatte jag ju och gymma. Får se ifall jag kommer få sota för det imorgon.
 
Idag gjorde vi de sista nationella proven i engelska, nu är det bara matte kvar och det ska vi ha på Tisdag. Det kommer jag faila på kan jag lova er. Men jaja, förhoppningsvis så klarar jag mig med ett E i matten iallafall. Vi får hålla tummarna!
 
Imorgon börjar jag 10:40 så om jag är riktigt duktig så KANSKE jag hinner rida på morgonen, fast det får bli ett kort ridpass. Men det kanske går om jag är riktigt effektiv. Det är väl bara att testa antar jag.
 
Nu ska jag gå ut i stallet och rida när det ändå är så fint väder. Lika bra att passa på. Sedan ska jag in och ta en varm och skön dusch så att det spända i nacken försvinner.
 
Hörs senare när jag skriver om Dagens Ridpass. Jag ska troligtvis skriva om ett inlägg som kommer upp någon gång imorgon.
 
Ha det gött så länge!
 
 

Dagens Ridpass: Barrel Race och slide stop 14/5 2013

 
Tjoho! Under dagens ridpass var det en väldans massa fart kan jag lova er.
 
Jag red som sagt med Sara i paddocken, vi hade bestämt oss för att testa på barrel race.
 
Innan vi började med det skrittade vi ut på grusvägen med hästarna för att det skulle bli varma och avslappnade i musklerna. Sedan red vi tillbaka till paddocken och red i alla gångarterna för att få de mjuka och följsamma och sånt där.
 
Sedan ställde vi upp 2 stora koner och 1 oljetunna och red barrel race runt dom. Det gick jätte bra. Först tog vi det i trav och gasade som tusan på vägen tillbaka. Efter vi gjort det några gånger så testade vi i galopp, det var verkligen svårt. Solvind ville hela tiden dra sig utåt vid de två första svängarna, men när man rundade den sista tunnan blev det en jävla fart på henne. Vi gjorde tvärstopp precis framför staketet vid kortsidan när vi skulle sakta av. Det tyckte Solvind var väldigt roligt. Hon gasade på som tusan innan sedan satte hon sig på hela röven och stannade. Hon börjar för kläm på det där med slide stop nu. Dock blir det inte lika graciöst som när proffsen gör.
 
Efter vi var klara med ridningen i paddocken red vi in lite i skogen, det tyckte båda hästarna var roligt. Speciellt Solvind, hon har inte blivit riden i skogen på jätte länge eftersom det har varit så blött och sånt. Men förhoppningsvis torkar det upp snart så vi kan busa i skogen snart igen.
 
Imorgon har jag nationella igen så då kommer jag sluta tidigt tror jag. Efter skolan drar jag nog till gymmet, har inte varit där på en vecka snart så vi får se hur det blir med ridningen imorgon. Men jag ska försöka rida lite iallafall. 
 

Ingen ridning

Blev ingen ridning efter Allum, men om vädret tillåter ska jag rida med en tjej i stallet. Vi ska kanske testa Barrel Race imorgon

Nu ska jag strax kvällsfodra hästarna och sedan krypa ner i sängen.

 Natti Natti!

Good Day Sunshine

Fast det finns ju inget solsken idag...
 
God Middag!
 
Moln, moln och åter moln är det i Göteborg idag, men vad gör det när man är ledig?
 
Jag har ringt runt efter sommarjobb hela morgonen så jag ska traska ut i stallet och fixa där innan jag och mamma ska åka till Allum för att lämna lite CV på olika ställen. Tanken idag var att jag skulle rida innan vi skulle iväg men som det ser ut nu lär det ju inte bli så. Mamma kommer hem vid 2 och så ska jag vara klar för att åka. Antingen får jag rida efter eller så blir det inget alls idag, vi får se hur det blir med det.
 
Nu ska jag skynda mig ut i stallet så jag iallafall hinner färdigt där.
 
Skriver om dagens ridpass senare ifall det blir något.
 
Toddeloo!!
 

Dagens Ridpass: Lastträning, Löslongering och barbackaridning 12/5 2013

 
Idag gjorde vi massa blandade saker. 
 
Vi började med lastträning eftersom vi inte har gjort det på länge, det gick faktiskt över förväntan. Hon gick på hur lätt som helst och var jätte avslappnad. Vi stängde in henne en gång också i 10 minuter, hon sparkade lite då och då men annars var hon hur lugn som helst.
 
Efter att hon fick komma ut var hon laddad med energi helt plötsligt, så jag släppte henne så att hon fick springa omkring som en tok ifall hon ville. Det behövdes märkte jag. Hon sprang runt i galopp hur länge som helst. Jag kan berätta att hon var lagom trött när hon var klar.
 
När hon hade sprungit klart hoppade jag upp och red lite barbacka, hon skötte sig jätte bra då också.
Jag red först med gummistövlar men det blev jobbigt efter ett tag så jag kasta av mig dom. Det var sjukt gött ska jag säga er. Det ska jag göra oftare när jag rider barbacka. Det blev bara skritt men det var ändå gött att rida barbacka, det är inte så ofta som jag gör det.
 
Imorgon är jag ledig...igen. Om det inte är skitväder imorgon ska jag nog testa barrelracing eller så kör jag på dressyr. Inte riktigt bestämt mig ännu. Men det märker vi imorgon.
 
Nu ska jag gå ner och kolla på Partaj, ha det gött <3
 

Dagens Ridpass: Dressyr 10/5 2013

 
Idag ställde jag betydligt mer krav på pollen än vad jag gjorde igår.
 
Jag jobbade väldigt mycket med övergångar mellan olika gångarter. Vi red även väldigt mycket på böjt spår för att jag ville få henne mjuk och följsam i båda varven.
 
En övning som jag gjorde var att jag red på en stor volt i galopp och vid varje "kortsida" av volten gjorde jag halt , stod stilla i några sekunder och sedan fatta galopp igen från halt.
Det funkade jätte bra i båda varven. Konstigt nog funkade det bäst i vänter varvet och det är hennes sämre varv. 
 
Efter att jag hade ridit i cirka 45 minuter red jag ut en bit till en raksträcka och galopperade hem. Det är så roligt att galoppera på Solvind ute för man märker så tydligt på henne att hon tycker det är så roligt och det gör mig glad.
 
Imorgon vet jag inte vad jag ska hitta på med Solvind, kanske hoppning om vädret tillåter. Jag kanske tillochmed kan fjäska för Johan så att han kan ta lite kort. Jag behöver nya bilder på henne och mig känner jag.
 

Fredag och ledig!!

Hejsan hoppsan!
 
Idag är det fredag och vi är lediga från skolan, hur skönt är inte det liksom?
 
Idag är det som sagt min och Johan's årsdag, vi ska åka in till stan om ett tag och ta en fika på något mysigt ställe, sedan ska vi troligtvis gå på bio men det är inte bestämt ännu.
 
Jag har fått gjort massor idag. Jag har fixat stallet och ridit (det kommer upp ett inlägg om det i eftermiddag), jag har även bloggat och just nu väntar jag på att få hoppa in i duschen.
 
Tanken var att jag skulle till Madde imorgon för att gå på fest men det har hänt lite privata saker så det blir tyvärr inget med det. Det är skit trist, jag som hade sett fram emot det jätte mycket.
Jaja, kanske nästa gång.
 
Nu ska jag välja ut en snygg outfit för stan och sedan snabbt in i duschen så man inte stinker hästbajs.
 
Ha en underbar Fredag goa människor!! <3
 

Årsdag

Idag är det min och Johans årsdag. Vi har varit tillsammans i 3,5 år och varit förlovade i hela 2 år.
Det är helt sjukt vad fort tiden har gått.
 
Jag älskar Johan av hela mitt hjärta och jag hoppas att vi kommer spendera resten av våra liv tillsammans <3
 
Så söt!! <3

Dagens Ridpass: Bus i paddocken 9/5 2013

 
Idag ställde jag inga krav alls på Solvind. Jag släppte henne i paddocken och lät henne gå loss på livet bara. 
 
I början travade hon runt på en fin volt i trav och var allmänt seg, men så fick hon något konstigt flipp och galopperade runt flera varv. Hon bockade och kastade sig åt sidan samtidigt som hon pep hela tiden. När hon var trött kom hon in till mig och var svettig.
 
Precis när hon kom in till mig så började det spöregna, så jag nöjde mig där och tog in henne i boxen och bara myste med henne medan hon åt sitt middag. 
 
You're the one <3

Fördomar om MC-folk

"Alla som kör motorcykel är kriminella" Jag vet inte hur många gånger jag har fått hört det.
 
Fördomar finns överallt, om allt. Men jag är så trött på att det så många som säger att ALLA som kör MC eller är med i ett MC-gäng är kriminella på något vis.
Hur tusan vet dom det?
 
Jag känner massa folk som är med i olika MC-gäng, men dom är inte kriminella. De har familj och jobb. 
Jag förstår inte hur vissa människor tänker ibland.
Det blir ett jävla liv när folk får reda på att jag känner folk som kör motorcykel och att vissa av dom är med i olika klubbar, vad är det för fel på det? Det är som att de tror att jag har världens skydd ifall någon skulle göra något. Som om de tror att jag är världens bråkstake bara för det.
 
Visst, det finns säkert massa människor som är kriminella men verkligen INTE ALLA!
 
Så sluta kasta skit över MC-folk. De är sköna folk som är snälla och sjukt goa att umgås med!
 
Tack för mig!
 
 
 
 
 
 
 

Amanda Lindahl<3

Amanda, hon finns där för mig i vårt och torrt. I ledsna så som glada stunder. 
Båda har haft det svårt och vi har ställt upp för varandra.
Vi står varanda väldigt nära, vi har alltid roligt tillsammans.
 
Vi pratar om allt, hon är min bästa vän och hon finns alltid för mig oavsett om det är dag eller natt.
 
Det går inte att beskriva henne med ord. Hon är bara bäst och världens bästa vän. Jag vet inte vad jag skulle gjort utan henne.
Jag är så glad att jag träffat henne. 
 
Jag älskade henne redan från start och jag kommer alltid älska henne.
Vi ska alltid vara bästa vänner<3 
 
Du och Jag, Amanda <3
 

Uppe med tuppen

God Morgon!
 
Idag börjar jag skolan 11:40 så jag passade på att gå upp tidigt för att släppa ut hästarna och fixa stallet innan skolan så är jag ledig på eftermiddagen. Jag får se ifall det blir någon ridning, det skulle regna i eftermiddag och Solvind bråkar något fruktansvärt när det regnar ibland. Men jag får se hur det blir med det.
 
Hon kommer få stå Fredag och Lördag tror jag. På Fredag firar jag och Johan våran årsdag, då har vi varit tillsammans i 3,5 år och varit förlovade i hela 2 år. Som det ser ut nu ska vi till stan för att ta en fika och kanske gå på bio på kvällen. Det ska bli trevligt.
På Lördag ska jag till min kompis Madde på fest, hon ska ha sin födelsedagsfest då. Men det är inte förrän på eftermiddagen så om jag är duktig och går upp tidigt så hinner jag nog rida och allt innan.
Jag kommer sova där så då kanske det blir så att hon får stå på Söndagen. Vi får vänta och se.
 
I skolan ska jag ha svenska och sedan muntligt nationella i matte, jag har inte pluggat ett skit så det kommer ju inte gå bra kan jag tala om för er. Får väl ta och plugga lite på bussen.
 
Om en stund ska jag gå ut och äta lite mat på gräsmatten innan jag tar en dusch och beger mig till skolan.
 
Ha en underbar dag och ta vara på solen när den väl är här.
 

Dagens Ridpass: Uteritt 7/5 2013

 
Kan det vara så att sommaren är här? 
 
Idag var det verkligen jätte varmt för hästarna. Jag och Sara var ute i lite mer än 1 timma på uteritt på grusvägen. Det var så fruktansvärt varmt, till och med Solvind var trött och loj av värmen.
 
Solvind var fortfarande som igår, hon blev rädd för allt verkligen. Vi red förbi en grön brevlåda, den var hemsk tyckte Solvind. Jag förstår inte varför hon är såhär, hoppas verkligen hon slutar med det snart.
 
Eftersom vi red på grusväg nästan hela tiden blev det väldigt mycket trav och galopp, det tyckte Solvind om. Även om hon var lite loj så lyssnade hon väldigt bra på vad jag sa åt henne och det var jätte duktigt av henne.
 
När vi kom hem så var hästarna väldigt svettiga, eftersom det var så varmt fick Solvind gå utan täcke och det uppskattades verkade det som. Nu har det ju kommit en massa flugor också så hon fick lite flugspray på sig.
 
Imorgon är det skola för mig igen så jag får se ifall jag hinner rida efter skolan men jag ska försöka hinna med ett litet ridpass iallafall. Vad jag ska göra vet jag inte än, beror på väder. Är det jätte varmt får det bli ett lite lugnare pass.
 

This girl is on fire

Här är ett smakprov på all eld jag fotade igår vi sjön. Det kanske inte är det perfektaste bilderna, men jag är väldigt nöjd med dom eftersom det blev så cool känsla.
 
Coolt va? ;D

Idioter finns överallt

För någon månad sedan när jag var ute på en tur med Solvind mötte jag en dam, det märktes på henne att hon var en snobbig hästtant som tror hon vet allt.
 
Vet ni vad hon sa?
 
"Hur kan du låta din häst ha sådan underhals? Det är djurplågeri, sådana som du ska inte ha häst" 
 
Hur kan man ha mage till att säga något sånt? Till en främmande människa, och varför ska hon lägga sig i om hur min häst ser ut eller inte ser ut?
 
Jag blev verkligen jätte arg och frågade hur hon tänkte när hon sa så. Hon blev jätte snopen och cyklade iväg.
 
Jag förstår mig inte på människor som henne. Varför lägga näsan i blöt? Den tonen hon använde när hon sa det var verkligen ingen trevlig ton heller. 
Samtidigt som hon sa det kollade hon igen om som om vi kom ifrån en annan planet eller något. En fruktansvärt dömmande blick.
 
Tycker ni att Solvind har underhals? Det tycker då inte jag, hon är fin precis som hon är.
 
 
 

Dagens Ridpass: Western och uteritt 6/5 2013

 
Idag var det en sån där dag där allt gick dåligt verkligen. Hon lyssnade ingenting på mig utan hon bara ställde sig på tvären hela tiden och ville inte lyssna ett dyft.
 
Jag och en tjej i stallet red först i paddocken, jag ville som vanligt att hon skulle söka sig neråt och jobba med bakbenen även om jag hade helt lösa tyglar. Men det ville inte Solvind, hon ville kolla på stjärnorna och inte lyssna på vad jag sa. 
 
Efter att jag hade jobbat henne en stund så släppte det tillslut och då gav jag mig.
Idag tränade jag även på slidestop, eftersom Solvind har svårt att tvärnita galopperar vi fram och tillbaka mot varje kortsida. Hon drar på ganska rejält men har fortfarande ganska svårt att tvärnita precis innan staketet utan hon börjar typ studsa några meter innan. Men det blir väl bättre efter ett tag antar jag.
 
När vi skulle skritta av red vi ut på vägen en bit, alltid roligare att skritta av ute i friska luften.
Men Solvind var inte sig själv ute heller, hon blev rädd för minsta lilla och det brukar hon inte bli. Verkligen inte, Solvind brukar mest kolla på de "läskiga" sakerna och mest undra varför de står där men inte hoppa till och fjanta sig som hon gjorde idag. 
Jaja, alla har vi våra sämre dagar.
 
Imorgon blir det troligtvis uteritt med Sara men det är inget bestämt ännu. Jag funderar på att åka med Johan till Malmö, men vi får se imorgon.
 
 
 
 
 

Pyroman?

Nu har vi kommit hem och jag har duschat bort röklukten från mitt hår.

Jag hade med mig kameran till sjön. Jag tog en jäkla massa bilder på elden, tror jag har typ 200 bilder på bara eld. Kände mig som någon variation av pyroman eller något.

Slänger kanske upp några bilder imorgon. God Natt på er<3

It's Sunday, Sunday

Tjolahopp!
 
Idag har det varit en riktig chilldag kan jag berätta för er. Jag har suttit inne hela dagen och kollat på gamla Astrid Lindgren klassiker, jag håller nämligen på att kolla igenom de gamla favoriterna.
 
Eftersom Solvind vilade idag har jag bara suttit och degat, men det tycker jag att jag är värd. Det är inte ofta jag gör det faktiskt.
 
Om en stund ska jag kila ut i stallet och sedan ska jag, Johan och min bror åka till en sjö och grilla med några kompisar. Premiär för grillning! Ska bli så mysigt.
 
Nu måste jag byta om, hörs senare eller imorgon.
 

Dagens Ridpass: Dressyr och bus med nya ryttare 4/5 2013

 
Efter dagens ridpass var det Solvind's tur att vara riktigt utmattad.
 
Som planerat blev det dressyr och hon var jätte duktig, lätt att flytta åt all håll och kanter. Jag fick till de finaste skänkelvikningarna någonsin. Hon var lätt i handen och jobbade otroligt med bakbenen.
 
Vi jobbade mest med övergångar mellan gångarterna, hon gjorde det jätte fint. 
Fast mot slutet märkte man på henne att hon var ganska trött.
 
Efter att jag hade ridit red Johan en stund i alla gångarterna, det såg jätte fint ut. Jag försöker få han att börja rida igen och han börjar släppa nu. Han pratade om att han skulle köpa ridbyxor så att det skulle bli lättare att rida. Woop Woop!
 
Robin och Amanda kom bort medan Johan red, jag frågade Amanda om hon ville rida och det ville hon. Hon red i både skritt och trav utan att jag höll i henne. Det gick jätte bra.
 
Medan jag borstade henne efter ridpasset så stod hon och sov. Igår blev det en jätte jobbig uteritt och idag var det ett tufft ridpass i paddocken med nya ryttare. Jag antar att hon hade både mjölksyra och var helt utmattad. Jag har både träningsvärk sedan igår och är onaturligt trött, så imorgon får hon faktiskt vila tror jag eftersom hon var så duktig idag. Men det återstår och ser imorgon. 
Men som det ser ut nu så blir det en vilodag imorgon.
 

Dagens Ridpass: Uteritt 3/5 2013

 
Idag var Solvind fruktansvärt pigg. Så fort har det aldrig gått att galoppera ute.
 
Jag var som sagt ute och red med 2 goa tjejer i stallet, vi red en väldigt lång bit på en grusväg. Jag tror vi var ute i nästan 2 timmar. 
 
När vi skrittade och travade gick det jätte bra men efter första galoppen gick det åt helvete rent ut sagt. Hon bockade som tusan så att jag nästan ramlade av och så stack hon med mig. Jag var rädd att vi skulle gå omkull eller något. Jag kan tycka det är kul att dra på i galopp uten fast inte så fort och så okontrollerat. Eftersom Solvind har gått ner lite så tog hålen slut på sadelgjord så sadeln låg inte jätte stilla, så när hon drog iväg med mig så gled sadeln. Otäckt.
 
Visst, hon var duktig och lyssnade hyfsat bra men hon kunde ju lyssnat lite bättre i galoppen. Men hon stod igår så det kanske var därför, vad vet jag! Men om man tränar att hon ska galoppera lugnt när jag rider ute med andra så kanske det går tillslut. Det är nog bäst att jag ska ligga först i fortsättningen tror jag. 
 
Imorgon lär både jag och Solvind vara väldigt trötta men jag ska nog ändå köra på ett hårt dressyrpass i paddocken. Kanske med lite inslag av cavalletti? Det återstår att se imorgon. Men något dressyraktigt kan jag gissa på. Hon ska bli så snygg (snyggare än vad hon redan är) precis som jag.
 

Hurtighet level 10 000

Fy, såhär utmattad har jag inte varit på väldigt länge kan jag lova er.
 
Denna dagen har jag knappt hunnit med att andas. Jag var i skolan från kl 9 till 10:15 för att vi hade nationella prov i engelska. Efter skolan kände jag för att åka och gymma, så jag var där i cirka 1,5 timma och tränade jätte hårt. Jag var så sjukt trött när jag kom hem.
 
Vid 4-tiden red jag ut på en långtur med tjejerna i stallet. Det blev en riktigt lång bit. Jag skriver mer om det sedan.
 
Jag kom in för cirka en halvtimma sedan så jag har bara ätit någon snabbt och nu ska jag skriva om dagens ridpass och duscha. Sedan ska jag och Johan åka iväg till några kompisar och umgås lite om inte klockan blir för mycket.
 
Även om jag är trött är det på ett sätt skönt att man är det, då vet man att man lever. Men även att jag får bekräftat att jag varit igång hela dagen.
 
Nu ska jag skriva lite snabbt om dagens ridpass och sedan får det bli en varm och skön dusch för mig. Det tycker jag att jag har förtjänat. Jag har säkert bränt mer än 1000 kalorier idag, om inte mer.
 
Hurtiga Emma här var det ja!
 

Nytt skal

Nu har mitt nya iPhone skal kommit!

Så fräckt och annorlunda :D

Mitt liv är över!!

Det som inte fick hända har hänt.
 
Jag tror jag är allergisk mot hästar. Varje gång jag grejar i stallet nyser jag jätte mycket och så kliar det jätte mycket i ansiktet. 
 
Jag är så rädd att jag är allergisk mot hästarna, hur ska jag klara mig med ett liv utan hästar?
Det kommer inte funka för mig, vad ska jag göra annars? Jag dör hellre än att vara tvungen att sluta med hästar, utan min Solvind.
 
Ett liv utan Solvind finns inte ens på kartan för mig, jag är uppväxt med hästar i princip. Solvind är min soulmate, jag kommer bli helt förstörd om jag måste göra mig av med henne.
Tänk så får mamma och pappa för sig att flytta härifrån! Jag kommer inte klara mig utan denna gården.
Jag är uppväxt här, jag kommer inte klara av att flytta härifrån. Jag vill bo här i hela mitt liv!
Jag älskar detta stället, VI älskar detta stället! Hela familjen, katterna och Solvind. 
 
Jag har känt av det ända sedan i höstas men jag har inte vågat säga något till mamma eller pappa.
Mamma märkte det idag när jag kom in och skulle hämta en frukt i kylskåpet. Hon frågade varför jag hade röda sträck i ansiktet och jag kunde inte ljuga så jag sa som det var. Hon tyckte det inte lät bra men lät väldigt allvarlig. 
 
Jag är jätte rädd! Rädd för att förlora allt, rädd att förlora mitt liv, min hobby.
 
Det får inte vara sant!! Jag dör hellre!!
 

Dagens Ridpass: Hoppning och uteritt 1/5 2013

 
Idag red jag tillsamman med en av de nya tjejerna. Det är så skönt att äntligen ha sällskap i stallet, ni anar inte!
 
Iallafall, först red vi i paddocken.  Jag hade släpat fram ett hinder som vi hoppade lite på, jag hoppade tillochmed 70 cm idag. Tack vare att Sara vad med och höjde det så vågade jag, annars hade jag ballat ur.
 
Solvind hoppade jätte fint nästan alla gånger, någon kom hon för långt ifrån med eftersom hon är så ärlig hoppade hon iallafall. Gosiga pollen. Tyvärr var hon en aning stel men det kan bero på att jag inte ridit på några dagar men det släppte faktiskt efter att jag hade hoppat några gånger. 
 
När vi hade ridit i paddocken en stund bestämde vi oss för att rida ut lite i det fina vädret.
Det var så mysigt och Solvind var så duktig. Sars häst Zultan är så mysig. Han lunkade på helt lugnt och det gör Solvind jätte lugn och behaglig att rida vilket är gött.
 
Jag är super nöjd över dagens ridpass, imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra. 
Det återstår att se, beror vad jag är sugen på.
 
Jag är så glad att hon är MIN, bara MIN <3
RSS 2.0