Dagens Ridpass: Uteritt 30/11 2013

 
Det fick bli en riktig långtur idag. Jag och Sara red mot Nödinge på en grusväg genom skogen, vi red bara en bit eftersom hästarna började bli trötta. 
 
Båda hästarna skötte sig super, vi kunde trava och galoppera brevid varandra utan att någon häst drog iväg. Solvind försökte någon gång men det räckte att jag sa till henne en gång så gav hon sig. 
Det blev mest skritt och trav men det kan vara mysigt också.
 
Man märker på Solvind att hon har ganska dålig kondis eftersom jag inte kunnat träna henne så mycket, men det ska bli ändring på det! En sak som är synd är att hon har så galet mycket päls så hon blir svettig väldigt lätt, men nästa helg ska det komma hit en tjej som ska raka henne. Så efter nästa helg kan jag rida på riktogt utan att behöva oroa mig att hon ska bli jätte svettig.
 
Imorgon hade jag och Sara tänkt skritta ut på en mysig runda, i skogen antar jag. 
Vet inte om jag ska välja sadel eller att rida barbacka, tror jag tar sadeln faktiskt!
 
Saknar sommaren!
 

Baka all day and all night

God Kväll folket!
 
Idag är det fredag och snart är det första December. Som alla andra fredagar har jag varit i bageriet hela dagen. Jag gjorde bröd som bakades av i stenugnen. Vi började 7 och slutade 12, men som vanligt stannade jag i stan med en kompis från klassen och gick runt i lite affärer.
 
Tänkte rida idag men jag är så galet trött efter en hel dag i bageriet så lilla Solvind fick vila idag. 
Men imorgon ska jag och Sara rida ut på långtur, ska bli mysigt. Vi hade tänkt rida på en jätte lång grusväg som går ända bort till Nödinge, vet inte hur lång den är men kan gissa på att den kanske är någon mil lång. Mysigt värre!
 
Under helgen ska jag hjälpa till lite hemma, tror det eller ej. Imorgon ska jag städa hela dagen typ och på Söndag är det första advent och då ska jag och mamma göra lussebullar. Inte det roligaste kanske, men jag får ändå baka.
 
Ha en fortsatt mysig kväll! Krama era nära och kära! <3
 
 
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 28/11 2013

 
Idag fick det bli en mysig uteritt på min tjockis i det fina vädret. 
 
Dock var hon fruktansvärt fjantig idag eftersom det blåste, hon vägrade gå förbi en brevlåda som vi ridit förbi tusen gånger men idag ville hon verkligen inte gå förbi den. Samma sak med en bro med massa vatten under. Men det är så hon blir på hösten/vintern, därför är det tur att jag har sadel igen!
 
Det blev mest skritt och trav eftersom vi mest red i skogen där det inte var super bra underlag.
Kunde ju inte låta bli att rida bort till galoppbackarna och låta henne dra på! 
Asså känslan när man har sadel och kan galoppera hur jäkla fort som man vill utan att vara orolig att man ska ramla av!
 
 

Dagens Ridpass: Hoppning 27/11 2013

 
Idag var andra ridpasset som jag red i min sadel och det kändes såå bra men sjukt ovant.
 
Iallfall, vi hoppade idag för första gången på typ 3 månader. Jag var ganska hopprädd fortfarande men det är inte så konstigt. 
Solvind var pigg som satan, värsta raketen! Men det får man ta ibland.
 
Jag ville utmana ödet lite grann, jag hoppade högre än vad jag brukar göra.
Sista höjden var 90 cm och det brukar jag aldrig hoppa eftersom jag är såpass hopprädd men jag kunde inte låta bli att testa det med nya sadeln!
 
Det som kändes så grymt var att jag hoppade det utan att bli rädd över huvudtaget, visst lite otäckt var det när hon överhoppade. Men jag var liksom inte rädd som jag brukar vara! Om det fortsätter att gå såhär bra i hoppningen kanske jag klara av att komma ut på några hopptävlingar nästa år.
 
Nöjdare Emma går nog inte att hitta!
 
 
 

Jump!



Har inte hoppat på typ 3 månader och hopprädsla på det. Men vi flög över 90 cm utan några som helst problem. Tyckte inte ens det var läskigt, framsteg!!

Girls are back in town!

Hej på er folket!
 
Glada nyheter! Efter att vara utan sadel i 3 månader har jag nu hittat en som passar både mig och Solvind super bra. Lättad är bara förnamnet!
Mitt sto har ju sina åsikter och på vintern blir de fler och hon vill inte ge sig när hon väl bestämt sig, 
sadeln kom väldigt lägligt om jag säger så.
 
Jag har funderat lite och jag har bestämt för att fortsätta blogga men även denna gången kommer jag inte prioritera den speciellt högt. Bloggar när jag kan och vill, kommer mest skriva om ridpassen på Solvind och kanske slänger in lite bilder på sakerna vi bakar i skolan. 
 
Det har inte hänt speciellt mycket under den tiden som jag varit ifrån bloggen. En sak är iallafall att jag och Johan har gjort slut, tänker inte gå in på det men vi funkade inte tillsammans. That's it!
 
Ha det gött där ute i vinterkylan!
 
 
RSS 2.0