Gott Nytt År!

Gott Nytt År!
Lycka till med era nyårslöften


Sista ridpasset på året

Blev ett pass i manegen idag. Hon skötte sig riktigt bra, pigg men hon lyssnade ändå bra för att vara Solvind. Låg framme några travbommar på böjt spår som jag använde mig av. Hon drar dock iväg efter bommarna så det gäller att vara snabb med att ta tillbaka henne.

Nöjd med dagens pass, mycket trav i båda varven på volt för att få henne mjuk och följsam. 
Imorgon kommer jag nog inte göra något med Solvind. Kommer dricka en hel del ikväll så kommer nog inte vara i speciellt bra skick imorgon. 


31 December 2015

Sista dagen på året, händelserikt år som sagt. Inte det bästa året i mitt liv dock. Men överlag är jag rätt nöjd, kan stämpla ut med bra känsla i magen.

Idag blir det fullt upp kan man säga. Vi ska hem till några kompisar och käka god mat, dricka gott och bara umgås! Men innan det ska stallet fixas, Solvind ska ridas, ska göra chokladdekorer till efterrätten som också ska göras. Sen ska jag såklart duscha och göra mig skapligt fin åtminstone.

Hoppas verkligen att jag hinner med allt!

Kommer såklart bära mitt fina halsband som jag fick av Johan i 6-årspresent.

Bockserie på bockserie

Det fick bli longering för Solvind idag, kände mig inte riktigt kry. Märkte sen att det var ett bra val, satan vad hon drog iväg! Det var bockserier som jag aldrig sett tidigare. 
Efter mycket galopp och bockningar taggade hon ner sig en aning.

Travade lungt och fint. Sökte sig tillochmed neråt en aning. Utan några inspänningar, så fint att se.
Hoppas att hon är något lugnare imorgon så jag kan rida ett pass i manegen.


Mitt 2015: September-December

Under September gjordes en stor förändring i mitt och Solvinds liv. Vi tog vårt pickpack och flyttade till Gråbo Ridklubb. Det gav oss en stor knuff i rätt riktning för att bli ett mer sammansvetsat team. 
Men i slutet av September blev det återigen käppar i hjulet, det var då jag ramlade av och fick Solvind över mig. Hade gips i flera veckor. Blev longering nästan varje dag för Solvind och sjukskrivning från jobber för min del.
 
Under hela Oktober hade jag gips så det stod väldigt stilla för oss. Fortfarande sjukskriven från jobbet. Gjorde verkligen ingenting denna månaden. Har nog aldrig varit så uttråkad i hela mitt liv. Men vi firade 5 år ihop jag och mitt sursto. Under Oktober fick Solvind ett sår på hornhinnan som jag fick behandla med sårsalva. Vi hade tur att det bara var ett litet sår som försvann efter endast en veckas behandling. 
 
I början av November kunde jag äntligen ta av gipset. Började rida och jobba nästan direkt, hade forfarande smärta i handen men ignorerade det för att jag var desperat för att komma igång med livet igen. Jag och Johan firade 6 år tillsammans den 10 November. Den killen är ju underbar! November innehöll mycket ridning då vi äntligen kunde komma igång igen. Det gick bara bättre och bättre i hoppningen. Var även på SIHS med ungdomssektionen från klubben, riktigt trevliga två dagar med rundvandring på Strömsholm och flummig bussresa. 
 
Blev bilägare i början på December och var gladaste tjejen i världen. Dock mycket fattigare. December fortsatte med jobb och mycket ridning. Vår utveckling tog ett stort kliv framåt tack vare alla hoppträningar för underbara Kicki. 
 
Måste säga att 2015 har varit ett väldigt bra år om man bortser från alla käppar i hjulen. Flytten till klubben har hjälpt oss så sjukt mycket. Vi har blivit ett bättre team. Tror dock vi hade kommit så mycket längre om vi inte börjat året med en hovböld och utan min skadade handled. Hoppas verkligen att 2016 kommer bli vårt år. Mer tävlingar och förhoppningsvis fast anställning på jobbet.
 

Dagens planer

Onsdag, näst sista dagen på 2015. Ett händelserikt år med en del käppar i hjulet för min och Solvind's del. Men jag har en känsla att 2016 kommer bli vårt år. Tack vare att vi flyttade till klubben så har vi utvecklats en hel del.

Vad händer idag då? Stallet ska göras  och jag ska rida Solvind. Tror det får bli i paddocken då det är dressyrträningar hela dagen. Vi får se hur det blir. Efter det ska jag och mamma åka till gymmet. Måste verkligen bli av dem dom där extra kilona efter jul.

Älskar min nya jacka från Spooks!

Pigg flodhäst på hoppträning

Alltså pigg är bara förnamnet! Det var längesen jag red Solvind när hon var såhär pigg. Men trots det gick det riktigt bra. Hoppade lite olika övningar där vi tränade att få med oss ytterbogen. Lärorikt men väldigt jobbigt tyckte Solvind.

Det var verkligen i sista sekund som Hovslagaren kunde komma. Han kom halv 5 och träningen började 19:45. Men skönt att hon äntligen har skor igen. Med broddhål också!

Över lag är jag väldigt nöjd med dagens träning. Rätt orättvist för Solvind egentligen att hoppa efter så många dagars vila. Det är ju tur att hon är relativt lätt att få stopp på.


Att dö eller inte dö, det är frågan

Jag har bestämt mig för något väldigt korkat. Kan vara det dummaste jag gjort på länge. Solvind drog av sig sin sko i Fredags eller Torsdags eftermiddag. Lite oklart. Hon har därför stått sedan dess då hon är något ömfotad när hon går barfota.

Imorgon är det Hoppträning som jag längtat efter så länge. Jag kommer delta i den fast hon stått i så många dagar. Det kommer nämligen en hovslagare i sista minuten och fixar hennes hovar bara några få timmar innan träningen. Hon kommer vara pigg som satan. Risken finns att hon inte lyssnar på mig alls, men jag vill så hoppa imorgon.

Håller tummarna att jag och Solvind kommer klara oss helskinnade från morgondagen. Kommer bli en galen träning men jag är för envis att strunta i den!

En tickande bomb väntar på mig i stallet

Mitt 2015: Maj-Augusti

Maj, sista månaden innan studenten och jag var taggad till tusen. Men också livrädd för vuxenlivet, var livrädd för att bli arbetslös och inte kunna betala för Solvind. Nu var Solvind fullt igång och hon började bli lugnare så vi hade en jämnare utvecklingskruva. Vi kom på andra plats i Klubbmästerskapet för en onödig miss, men är ändå väldigt nöjd över vår andra plats. Studentbalen var oerhört kul, kan dock erkänna att jag möjligtvis drack för mycket den kvällen. Men jag och Johan såg så snygga ut. Johan som James Bond och jag såg ut en som precis skulle gå på röda mattan till balen på slottet.
 
Studenten, dagen med stort D. Ta farväl av lärare och klasskompisar. En väldigt lyckad dag med både släkt och vänner. En dag som jag kommer minnas i hela mitt liv. 
Två dagar efter studenten kom min älskade Wilma till Göteborg och vi kollade på Spanska Ridskolan när dom var på Scandinavium. I Juni fick jag även jobb på Furulundbagarn där jag fortfarande jobbar kvar. Juni var verkligen en händelserik månad!
 
Juli hände det också en hel del. Jag och mamma var på Paul McCartneys konsert. En av de lyckligaste dagarna i mitt liv. Har nog aldrig skrattat, gråtit och skrikit så mycket samtidgt i hela mitt liv. 
Denna månaden var vi också på läger i Skåne, underbart att rida i den enorma paddocken på 70X100 meter. Lärorik vecka, men det har tyvärr varit bättre under de andra åren. 
 
Sista dagen på lägret hoppade jag en hel bana på 1 meter och jag har nog aldrig varit så nöjd över en runda. Det var verkligen en stor skjuts för min och Solvinds utveckling. Augusti gjorde jag nästan ingenting. Jobbade och red så mycket jag kunde. Men under denna månaden var hon som värst, men så är livet med ston.
 

Sista lediga dagen på veckan

Sista lediga dagen innan det blir jobb igen. Har varit riktig skönt att vara ledig, har dock inte fått sova ut pågrund av mina sovproblem.
Nästa vecka blir det bara jobb på Måndag och Tisdag, sedan är det ledighet i 6 dagar till.

Idag då, stallet ska fixas och där var mina planer slut. Har fortfarande inte fått tag på Hovslagaren. Måste få på Solvind's tappsko innan Tisdagens hoppträning. Helst imorgon så jag kan rida henne en gång innan hoppningen. Känns sådär om jag ska hoppa henne när hon stått sedan i Fredags.


Mitt 2015: Januari-April

Det var en väldigt seg start på 2015 för min och Solvinds del. Hade fortfarande stora problem med hjärnskakningen som jag fick i November 2014. Hade svårt att rida och klara av skolan, det var verkligen motvind för oss båda. 
14 Januari fick jag min första tatuering som var en text på underarmen där det stod Solvind. Kom ihåg att jag var grymt nervös. 
 
Februari var ganska lugn för mig och Solvind, jag red men det hände inte så mycket med utvecklingen. Men slutet av Februari fick vi käppar i hjulet, då åkte Solvind på en hovböld och det blev boxvila med gips i flera veckor. Då hade jag en häst som klättrade på väggarna och blev riktigt farlig.
 
Mars var en ganska händelselös månad då hon stod på boxvila. Blev mer och mer taggad för studenten, men även för Paul McCartney som jag lyckades få två biljetter till tack vare Johan. Den 16 Mars gaddade jag mig för andra gången, Yellow Submarine på överarmen. Mot slutet av Mars fick Solvind äntligen en sko med sula, fick gå i sjukhage i några veckor. Kunde långsamt sätta igång henne igen med promenader. Den 28 Mars fick jag min tredje tatuering, kan ju säga att jag fick ett stort begär efter med gaddningar. 
 
April, våren hade kommit till Sverige. Månaden där både jag och Solvind fyller år. Jag blev 19 och Solvind fyllde hela 13 år. Ridningen fortsatte i samma kurva, ingen utveckling. Stod ganska still för vår del tyvärr. Hade stora problem med hjärnskakningen så fick en sjukskrivning den sista tiden i skolan.
 

Söndag. Eller är det Lördag?

God Morgon

Lördag idag men ändå har man någon slags Söndagsångest för att det känns som att det är Måndag imorgon. 
Helgens planer för Solvind's del är att hon får stå. Hon har nämligen dragit av sig en sko. Hoppträning på Tisdag så jag hoppas verkligen att hon hinner få på sig en sko innan dess.

Förutom att fixa stallet idag har jag inga speciella planer. Johan ska fixa med sin bil så sitter väl kanske med i garaget och gör honom sällskap.


Juldagen

Dagen har spenderats i en lastbil, har varit med Johan på jobbet idag. Väntar på att han ska bli klar så vi kan åka till stallet. Idag kommer Solvind få stå. Ikväll ska jag, Johan och en kompis äta på Pinchos på Magasingatan. Mums!

Fick massa fint i julklapp igår.
En värmefilt
Kamerastativ
Giftbox med Juicy Couture parfym
Spooksjacka
Beatlesbok
Beatlesfilmer
Ljuslykta
Presentkort på Sf
Och pengar


Hurtbulle

Idag kände jag mig väldigt hurtig. 
Jag hade morgonfodring och utsläpp, alla 10 lektionhästarna + 8 av privathästarna. Min räddare i nöden var med och hjälpte till.
Tack vare det hann jag Löslongera Solvind innan alla andra kom till stallet.

Hon skötte sig väldigt bra under löslongeringen. Lyssnade bra och höll sig på lagom avstånd. Höll på i ca 20 min. Hon blev inte jätte trött men tillräckligt för att hon inte ska vara allt för pigg på Lördag om det nu blir så att hon får stå imorgon.


Världens bästa Julklapp

Jag är i himmelriket, nu finns äntligen legenderna på Spotify. Inatt kunde man för första gången lyssna på The Beatles på Spotify. Jag är så glad!
Här ska göras en låååång lista med mina favoriter!


God Jul!

Från oss alla, till er alla 
en riktigt God Jul

Önskar 
Jag och Solvind!


Hagelstorm och dressyr

Idag blev det dressyr i manegen igen. Tränade på samma sätt som jag gjorde för Pernilla. Det gick riktigt bra, dock försökte hon komma undan ganska ofta. Men lyckades få henne på andra tankar innan det hann gå för långt.

Är faktiskt nöjd över dagens pass, dock tror jag att hennes bett nyper henne i mungipan. Ska testa ett annat bett nästa gång. Imorgon ska jag försöka hinna att göra något imorgon när jag är där och har utsläpp. Får se vad klockan blir!


23 Dec, stressens dag

Herregud! 23 December är en dag som blandas av panik och stress. Det ska städas, slås in julklappar och mat ska fixas. Jag slipper matdelen. Men jag ska dammsuga hela huset, slå in julklappar, fixa stallet och duscha innan 7. Panik!

Halv 8 börjar Bingolottos uppesittarkväll och jag har så mycket att göra. Vill vara liten igen då man slapp göra massa saker. Då kunde man bara tagga till inför julafton och Tomtens besök!

Hoppas kunna finns lite lugn i stallet sen!

Dressyr för Pernilla

Jag ska verkligen träna för Pernilla igen, hon är riktigt bra tränare. Det gick verkligen jätte bra idag, fick hjälp med en hel del som jag haft problem med. 

Tränade mest att få henne i lugnt tempo då hon ofta kan dra iväg lite. Jag har alltid tyckt hon är så satans framtung och dragig. Men det problemet satt hos mig, jag har nog varit för hård i handen. När hon har börjat dra lite har jag besvarat dragkampen då jag blir lite hård.

Efter idag vet är jag grymt nöjd, fick hjälp med mycket och många tips. Ska verkligen rida dressyr för Pernilla oftare!


Valde uteritt istället

Det blev ingen ridning i manegen idag. Hade verkligen ingen lust efter gårdagen och så frågade en tjej i stallet om jag ville rida med ut. Det kändes mycket mer lockande.

Blev en lång skrittrunda på ca 1,5 timma, kul att få sällskap. Solvind skötte sig bra trots blåsten. Dock sjukt pigg vid vissa tillfällen.

Imorgon blir det träning för Pernilla och jag hoppas hon kan hjälpa oss med våra problem.


Veckans Planering v.52

Måndag: Ridning i manegen
Tisdag: Dressyrträning för Pernilla
Onsdag: Ridning i manegen
Torsdag: Longering/ släppa lös
Fredag: Vila
Lördag: Uteritt
Söndag: Bommar


En Ferrari eller en häst?

Såhär dåligt har det nog aldrig gått på ett ridpass. 
Red i manegen och testade att rida på Novabettet, vilket var längesen. Hon lyssnade inte för 5 öre och hon drog iväg säkert 4 gånger. Fick verkligen ingen kontakt med henne. 

När hon väl sammarbetade gick det bra, vilket var 10 min av 1 timma. Fyfan!
Men jag måste kunna rida henne på bett också då det är ett bra alternativ. Pernilla ville även att jag skulle rida på bett på tisdag under träningen. Ska se hur det går om hon nu beter sig sådär dumt.

Men vi gör ett nytt försök imorgon och hoppas det går bättre.


Drabbas lite av panik

God Morgon

Äntligen Lördag, dagen där man kan sova hur länge man vill. Men inte jag, har varit vaken hur länge som helst pågrund av min sömnbrist. Blä!

Måste säga att jag har lite panik, det är endast 5 dagar kvar till Julafton men alla mina klappar är inte köpta än. Brukar alltid vara färdig i November, avskyr att vara ute i sista sekund. Hoppas att jag ska få köpt den sista idag.

Idag blir det stallet såklart men kan inte bestämma mig för uteritt eller om jag ska låta henne vila idag. Får avgöra det när jag kommer till stallet, tiden får avgöra detta.

Ha en skön Lördag!


Hoppetossan

Hoppning för Kicki idag på eftermiddagen, måste säga att det var riktigt skönt att vara med på träningen som var halv 3. Vi var endast 4 pers och så blev det inte så sent i stallet.

Det gick ganska bra idag, inte helt nöjd. Hoppade hinder med ganska kort anridning för att verkligen träna på att fånga upp dom snabbt. Hon blev väldigt taggad när hon började ladda på hindrena. Hoppade ganska lågt men det måste man göra ibland. 

Blev en kortare bana mot slutet och då fick jag hoppa lite högre. Då låg hinderna på typ 70-80 cm, det kan räcka gott och väl ibland. Men som omväxling kan det vara kul att hoppa lite högre ibland.
Om man bortser att hon blev lite stark vid vissa tillfällen så tycker jag ändå att det gick ganska bra. 

Nu är nästa hopptillfälle den 29 Dec. Längtar redan!


Inget större fel på henne

Jag har varit orolig att Solvind inte riktigt mår bra då hingst varit jätte seg hela veckan. Men efter dagens korta skrittur har jag fått bekräftat att det inte är något större fel på den hästen. Inte mer än vanligt åtminstone!

Hoppade upp barbacka och skrittade en tur som tog typ 15 min. Det var halvstegringar och bocksprång, hon blev riktigt förbannad för att hon inte fick trava eller galoppera. Surkärring!


1 vecka kvar till Julafton

God Morgon!

Torsdag och snart helg! Idag är det endast 7 dagar kvar till Julafton och jag har inte köpt alla julklappar ännu, har lite panik måste jag medge!

Idag är det betydligt varmare än vad det var igår så idag blir det uteritt. Solvind behöver det. Imorgon blir det ändrade planer, tanken var att rida självständigt i manegen men Kicki mejlade och sa att hon har hoppträning imon halv 3. Klart jag ska vara med! Det är sista innan jul, nästa hoppträning är den 29 December.
Ska bli kul att hoppa lite!

Vill bara att dagen ska gå fort så jag kan få åka till stallet. Pallar inte jobba!

Paul McCartney <3

Byterna sitter som en smäck

Idag var hon nästan lika fin som hon var igår. Väldigt seg, tror hon börjar bli lite trött efter att han gått hårda pass sedan i Söndags. Så imorgon hoppas jag verkligen att det går att rida ut en sväng. 

Tränade på ungefär samma saker som igår, red mycket mer utan stigbyglar idag. Mycket galopp och några byten utan stigbyglar, känns i benen ska ni veta men satan vad det gynnar ridningen i längden.
Byterna blir bara bättre och bättre för varje gång, kunde även göra byten stående utan att hon försökte dra iväg. 

Är verkligen nöjd över min flicka även idag, hon känns så rolig att rida nu då hon är mycket mer motiverad och tjurar inte ihop lika mycket längre. Underbart!

Men tror faktiskt att hon saknar sin Tarzan lite grann!

Onsdag, dagen mitt i veckan

Såg igår på veckans planering att jag egentligen skulle rida med bommar igår och utan stigbyglar idag. Men jag red utan stigbyglar igår istället.
Det har varit minusgrader inatt så vägarna lär vara snorhala, därför kommer jag nog dra fram lite bommar eller småhinder idag. Förhoppningsvis kan jag rida ut en sväng imorgon.

Idag är jag ledig från jobbet men har verkligen inga planer förutom stallet. Kanske att det får bli en sväng till gymmet. Får se hur det blir!


Medvind med Solvind

Idag var det verkligen wow-faktor på Solvind, hon var såå fin! Mjuk i handen och en helt underbar framåtbjudning. Helt otroligt fin, nästan så att man fick gåshud.

Även idag blev det mycket halter och övergångar. Det har verkligen givit resultat, behöver inte starta en dragkamp för att hon ska stanna. Tar ett lätt tygeltag och hon saktar av. 
Såhär fin har hon aldrig varit på vinterhalvåret, det är tack vare att jag kan rida i manegen och hålla igång henne varje dag.

Galoppbyterna ska vi inte ens tala om! Mjuka och perfekta varje gång, även när jag red utan stigbyglar. Ville aldrig hoppa av! Imorgon blir det uteritt om det inte är för halt på vägarna.

Ibland måste jag ju nypa mig i armen.

Nina på ryggen

Idag fick Nina hoppa upp och rida då jag inte kände mig riktigt kry. Hade rätt hög temp igen. 
Trots att Solvind var pigg och försökte smita från jobbet x-antal gånger så gick det ganska bra till slut.
Solvind är en sådan otrolig svår häst egentligen, man måste vara på sin vakt hela tiden och hålla henne sysselsatt annars kommer hon på massa bus.

Nina red mycket övergångar och halter för att få henne med sig och få henne lyhörd. Det gick riktigt bra i slutet, dock försökte Solvind ta några smygsteg i halterna hela tiden. Men det gör hon även när jag rider, det gäller att vara riktigt bestämd med damen.


Veckans Planering

Då hon gick lite på halvfart förra veckan pågrund av min feber kommer jag försöka rida så mycket jag kan denna veckan. Nu när det börjar bli halt kommer jag passa på att rida ut dom dagarna som det går.

Måndag: Ridning i manegen
Tisdag: Bommar 
Onsdag: Ridning utan stigbyglar
Torsdag: Uteritt
Fredag: Ridning i manegen
Lördag: Uteritt
Söndag: Vila


Hon kan bara hon vill

Idag kände jag nig riktigt duktig. Det har varit luciafirande på klubben idag så manegen var upptagen från 12. Jag satt på hästryggen kl 11 och red ett dressyrpass i manegen för att rida i lugn och ro innan allt började.
Måste säga att det kändes riktigt bra att fått göra det innan det var fullproppat på folk.

Tränade mycket halter från galopp och även mycket övergångar mellan trav och galopp för att få mes bakbenen. Mot slutet blev hon riktigt fin i handen. Mjuk och följsam, det är väldigt svårt att få henne helt mjuk i handen då hon är väldigt framtung. Men tyvärr är hon byggd på det sättet så det krävs mer jobb från min sida.
Men hon blir bara finare och finare!

Solvind och hennes hagkompis Disco. Så söta tillsammans!

VARNING: Galen häst

Jesus! Idag gjorde jag några sjukt dåliga beslut. Jag red ut på henne när hon vilat i 2 dagar, energinivån var sjuk hög. Sedan att jag lät henne trava, då blev hon bara ännu piggare. Hon hoppade i sidled, stegrade och gjorde sina vanliga sätt att försöka komma undan. 

När jag kom tillbaka till stallet red jag lite i paddocken för att känna på henne. Så pigg och sååå jobbig, knappt kontaktbar. Solvind är verkligen ingen lätt häst alla gånger.


Solig Lördag

Äntligen är solen framme igen, har regnat och varit mulet i flera dagar. Idag är manegen upptagen hela dagen för träningar men jag hoppas att kunna rida där ändå på ett litet hörn. Annars blir det uteritt på en häst som stått i 2 dagar, känns ju sådär.
Ska även gymma för första gången på flera månader. Ska bli skönt att komma igång med träningen igen!

Imorgon är det Luciafirande på klubben hela dagen med Luciatåg, julklappshoppning och lite andra roliga aktiviteter. Kom gärna dit om ni inte har något annat för er. Det börjar kl 13:00


Äntligen Fredag

Varit hemma från jobbet idag, haft hög feber och är fruktansvärt yr. Inte roligt alls. Har legat i soffan framför tvn hela förmiddagen, men nu är det dags att dra sig till stallet. Ingen lust alls, men när man har häst måste man dit oavsett väder eller om man är sjuk.

Måste försöka göra något med henne idag, longering eller ridning i manegen. Beror hur mycket folk det är i manegen. Hade behövt rida igenom henne riktigt egentligen, får se hur det går!


Feber ännu en gång

Jag har åkt på en till omgång med feber, hög dessutom. Låg på 39,4 inatt. Tröttsamt! Har jobbat idag ändå men hade inga krafter kvar för att rida. Var i stallet i typ 40 min och fixade för natten, sedan åkte jag hem och däckade i soffan.
Men imorgon ska jag försöka klara av ett pass i manegen.

Imorgon är det äntligen fredag, har verkligen längtat efter helgen. Inga speciella planer, umgås med kompisar skulle jag tro.


Fort ska det gå

Longering i manegen idag, inte mycket att säga där. Väldigt kravlöst eftersom målet var att få henne så trött som möjligt.

Hon skötte sig bra som vanligt under longering. Lyssnade på min röst när jag bad henne sakta av osv.
Hon blev ganska svettig så jag hoppas verkligen att hon är trött imorgon. Om manegen är tom så blir det bommar imorgon, beroende på vad som händer där inne.



Duktiga Solvind

Idag blev det ridning i manegen som planerat. Ett ganska långt och relativt hårt pass faktiskt. Jag red först i en halvtimma och red nästan bara på ena volten. Mycket övergångar och halter som vanligt för att få med bakdelen och träna hennes magmuskler. 
Det gick riktigt bra!

Tränade även lite galoppbyten på snäva svängar då jag var tvungen att hålla mig på ena volten. Hon skötte det riktigt bra, rätt galopp varje gång.

Nina var även med idag, hon red i ca 20 min. Det såg bra ut, tyvärr tar ju Solvind varje chans hon kan få när det är andra som rider. Speciellt när det är någon som inte känner henne och vet hennes sätt att komma undan. Men det är inte alltid så lätt. Nöjd med dagen på den pigga pollen!

Ibland saknar jag faktiskt att ha henne precis utanför dörren.

Uteritt i solnedgången

Idag blev det en kort men mysig uteritt i solnedgången. Blev dock kallt och mörkt snabbare än vad jag trodde. Frös ganska rejält om både fingrar och tår.

Blev mest skritt då vi var på asfalt, men kan vara skönt för henne att bara skritt ibland också. Fast enligt Solvind ska det gå fort och gärna innebära hoppning. Mupphäst!
Hon skötte sig iallafall bra, vi gick under en låg viadukt och hon traska på i lugnt tempo. 
Älskar hennes lugna temperament ibland!


Veckans Planering

Eftersom jag fortfarande är väldigt förkyld kommer jag inte rida lika hårt som vanligt. Men måste ändå se till att hon blir riktigt trött.

Måndag: Uteritt
Tisdag: Ridning i manegen
Onsdag: Longering
Torsdag: Bommar
Fredag: Ridning i manegen
Lördag: Vila
Söndag: Uteritt


Kaos i ridhuset

Idag var det verkligen kaos i ridhuset, dressyrträning på ena halva och två hästar på andra halvan. Vi har ju bara 20x40 i vårt ridhus så är ju inte jätte gott om plats. Men försökte göra det bästa av situationen.

Hade tänkt träna på övergångar men fick lägga det åt sidan. Men fick in en del bra övergångar från galopp till trav utan att hon försökte springa iväg. Dock blev jag väldigt störd då den andra personen som red inte följde reglerna. Man ska hålla sig till höger och rida innanför spåret vid skritt. Fick väja ganska många gånger för att inte rida in i hästen.

Men bortsett från det gick det bra, hon blev riktigt fin i galoppen. Luftiga steg och hängde inte alls i handen. Bra känsla efter dagen!


Blåser bort

Idag blev det en riktig heldag i stallet. Åkte dit vid 12 och kom hem vid 5, trött och blöt. 
Hästarna kom in redan vid 12 då vädret var kaos, regn och blåst. 

Det blev longering i manegen, är så grymt förkyld att jag verkligen inte hade ork till att rida. Men hon skötte sig bra trots att det lät som taket skulle flyga av. Travade henne mest då målet var att få henne trött för att få bort så mycket energi som möjligt. Men att få henne riktigt trött känns faktiskt helt omöjligt. Nästan så man skulle tro att hon får 10 kg havre i smyg.

Hon är allt fin min lilla korv ❤️

Kvällens hoppträning

Så nöjd efter kvällens hoppträning, hoppade studs och vanliga räcken och kryss. En kort och enkel bana men ändå lärorik då jag hade svårt att få tillbaka henne efter student då ett hinder kom nästan precis efter.
Men vi löste det tillsammans.

Den sista rundan blev bäst, kom riktigt bra på nästan alla hinder. Ett hinder låg på 105 cm, kändes högt eftersom det var så gleat. Men Solvind glider över det som ingenting.

Hon blir ju väldigt stark i hoppningen, men det är ju för att hon tycker det är så kul. Ska försöka testa att hoppa henne med bett istället för hackamore och se om hon lyssnar bättre.

Dags för en till rakning, pronto!

Vart ska den ta vägen?

Idag fick det bli longering då min förkylning har blivit värre. Det enda målet jag hade med dagen var att få henne rejält trött. Hon har så mycket energi att hon inte vet vart hon ska göra av den. Då börjar hon istället bråka. Hade varit så mycket bättre att använda den energin till att vilja arbeta.

Men efter 40 minuters longering i mestadels trav och galopp blev hon lite trött. Vem lurar jag egentligen, hon kommer vara exakt lika pigg imorgon. 
Hoppas jag mår bättre tills imorgon då det är hoppträning.


Bilägare

Den roliga nyheten jag skulle berätta var att jag har äntligen blivit bilägare! 
Alltså lyckan går knappt att beskriva, som jag har längtat i alla år. Vilken frihet detta kommer innebära!

Det är en vinröd Volvo V-70 årmodell 2000. Riktigt fräsch! Min morbror är mekaniker så han har gjort service på den i flera år så jag vet att den är bra.
Så glad!

Har dock ingen bild på den än så bjuder på en gammal selfie

Dags att tagga ner

Det gick förvånansvärt bra idag om man bortser från hennes utbrott vid första galoppen. Trodde att min tid var kommen där ett tag.

Det låg massa bommar framme som ridskolan skulle ha, travbommar och två bommar att träna galopp mellan. Det gick riktigt bra, Solvind blir väldigt fin när man travat över bommar ett ridpass. Lyfter ryggen och benen väldigt fint. Lite stark men annars väldigt fin.

Imorgon blir det nog uteritt då jag fortfarande har feber och har åkt på en rejäl förkylning.


Febrig men förväntansfull

Usch, detta är tredje dagen med feber. Dock har den gått ner till 38, hade 39 igår. 
Solvind fick stå igår då jag inte hann göra något med henne igår innan jag var hos Ordontologen, men ska försöka gör något med henne idag. Longering om det finns plats, annars blir det ett kortare ridpass istället. 
Har varit ledig idag och ska även vara det imorgon, kan vara skönt att vila upp sig lite.
 
Ikväll händer det en väldigt spännande sak, kommer att berätta mer om det när det är helt klart. Men det är något jag velat ha jätte länge. 
 
 Saknar sommaren!
RSS 2.0