Wow-faktor

Idag gick ridpasset såå bra. Red bed bett idag för lite omväxling, hon försökte sticka några gånger men det går bara bättre och bättre. 

Då jag inte red så länge hann jag heller inte med så mycket. Men 2 perfekta galoppbyten och mycket övergångar. Hon blir väldigt dragig när i alla övergångar men det får vi verklihen jobba på. Både i dressyren och hoppningen.

Mycket att göra imorgon så får se vad det blir. Lite inne på löshoppning!


Trött och utmattad

Hemkommen från loppisen, fick inte sålt mycket alls. Men fick ändå ihop lite över 300 kr. Det är ju alltid något! Kanske hade jag fel saker att sälja.
Ändå väldigt nöjd över dagen.

Mätt och belåten efter mat i magen (Pizza). Ska snart ut i stallet, är galet trött så egentligen orkar jag inte rida i paddocken. Men ska tvinga mig själv att göra det en stund iallafall.


Nu tar vi vårt pickpack

God morgon!

Nu är allt färdigt för loppisen, bilen är packad och vi har gjort mellanmål. 

Vi kommer stå på loppisen hela dagen, så kom gärna förbi och köp från oss! Kommer troligtvis stå vid Mariaplan vid plaskdammen om det finns plats.

Ha en lovely dag i blåsten!


Pigg och glad

Blev ingen bakning för mig idag då jag inte hade alla saker hemma. Tar det i veckan istället.

Men ridning blev det allt, då det inte hade torkat upp riktigt i paddocken fick det bli en uteritt innan middagen. Som vanligt blev hon super stressad när vi red förbi grannen då deras hundar hetsar vid staketet. 

Red till galoppbackarna och sedan in i skogen, tyvärr blev hon jätte stressad när vi kom ut på vägen igen. Antar att det var pågrund av blåsten, hon var jätte dragig idag. Kändes som jag inte gjorde något annat än att gör förhållningar.

När vi kommer hem imorgon ska jag försöka orka med ett pass i paddocken. Mycket övergångar, blir säkert ett väldigt kort då vi är hemma sent imorgon.


Förberedelser

Idag är det grått och tråkigt i Göteborg igen, nu är det hög tid för sommaren att komma. 
 
Planerna idag är att förbereda inför loppisen imorgon, bilen ska packas och priser ska sättas på sakerna som ska säljas. Det är en stor loppis i hela Majorna imorgon och jag ska dit med mamma och Carina. Hoppas på att få sälja av massa skit som har liggandes. Beroende när vi kommer hem imorgon får jag se vad jag ska göra med Solvind.
 
Hade ju tänkt rida i paddocken idag men det är som en pool där nere så får nog bli en uteritt istället, hoppas på att det är lättare att få in henne idag. Håller tummarna på det!
Innan ridningen ska jag nog baka lite!
 

Gott och blandat

Shit, har helt glömt av att blogga idag. Så blir ett "vad jag gjort idag/dagens ridpass inlägg".
Degade i soffan fram till typ 2 då jag och Johan drog till gymmet.

Efter det gick jag ut i stallet, tanken var ett pass med lite studs. Men tog säkert 20 min att få in henne från hagen, så när jag väl fick tag på henne hade jag inte lust för 5 öre. 
Longerade därför en stund och sedan fick hon springa lös. 

Ibland vet jag inte riktigt vad som pågår i hennes huvud, önskar jag kunde läsa hennes tankar ibland.
Iallafall så skötte hon sig bra i paddocken.

Ska regna hela dagen imorgon men jag får väl ta tjuren vid hornen och rida ett pass i paddocken ändå.


Mina underbara bruttor

Är verkligen så glad för mina vänner. Snart är det studenten och då ser jag inte mina bästa vänner varje dag.
Dom flesta tjejerna i klassen har jag kommit väldigt nära. Men dom två jag är som tightast med är Angelica och Mathilda.

Är så glad att jag har dom, ber till gudarna att vi kommer hålla kontakten efter gymnasiet. De jag umgicks med i grundskolan har jag ingen kontakt med alls längre, vilket är synd!




Raindrops keeps falling on my head

Varit en sväng på gymmet idag med Johan. Jag har inte lyckats få liv i mina fötter ifrån gårdagens klackar. 
Blev ingen ridning idag då regnet bara öste ner och motivationen var i botten, då blir det aldrig bra. 
Men imorgon blir det uppehåll enligt SMHI, då tar vi nya tag. Kör kanske en gymrunds imorgon också!

Ikväll blir det att vara social med kompisar, fun!


Kul kväll





Balfina

Nu är det dags för studentbal. Är super nöjd med både sminket, håret och klänningen. 


Är sommaren äntligen här?

Shit vilken värme det var idag! Det märktes på Solvind, hon var trött redan när jag hämtade henne i hagen. Då passade det bra att busa runt i paddocken en snabbis, höll väl på i ca 15 min. Det räckte gott och väl!

Som vanligt så skötte hon sig super med löslongeringen, inkallningarna sitter som en smäck och det är nästan en helt perfekt cirkel nästan hela tiden. 

Tycker faktiskt hon är fin i hullet än så länge, vill gärna hålla henne så. Det är svårt att hålla henne helt perfekt i hullet när hon går på bete eftersom hon är lättfödd. Men man kan ju få hålla sig någorlunda.

Nu är det bara Solvind som ska äta upp sin mat, sedan är det dags att fixa sig inför balen. Såå taggad!


Aningen panikartat

God Morgon

Det onda i ryggen har kommit tillbaka igen, det försvann lite igår eftermiddag. Balen är som sagt i kväll och jag har höga klackar, under dagen gäller det att ligga på spikmattan och ha värmekudden varm hela tiden.

Stallet måste göras idag då hon stod igår. Eftersom jag inte kan rida kommer jag släppa henne i paddocken. Hoppas verkligen att smärtan försvinner, har inte tid för detta!!


Tagga till för balen

Tagga till tusen inför balen imorgon!
Mamma och jag har tränat på frisyren hela kvällen, kommer nog bli riktigt nice. Inte riktigt bestämt mig hur jag ska ha sminket men det löser sig imorgon.

Jag kommer få gå upp rätt tidigt imorgon då jag ska hinna fixa stallet i lugn och ro innan det är dags att duscha och göra mig balsnygg. 

Ska försöka komma ihåg att fota imorgon så att ni kan få lite bilder på mih och Johan.

Ska försöka få till håret såhär imorgon.

Olägligt om något

Igår när jag hade ridit fick jag så fruktansvärt ont i ryggen. Sov därför med en värmekudde, men när jag vaknade hade jag dubbelt så ont. 
Kunde därför inte gå till skolan, tyvärr får jag hoppa både ridningen och gymmet idag. Lägligt att få ryggont när balen är imorgon!

Resten av dagen blir det all ligga i soffan på spikmattan och använda mig av värmekudden. 


Vägspeglar

Älskar att det ser ut som Solvind är fruktansvärt svankrygg och sadel sitter långt upp på halsen. 

I love vägspeglar


And she goes bananas

Blev en uteritt på ca 40 min imorse innan klippningen. Det gick bra till en början, jätte lugn och harmonisk i skogen. Men när vi kom ut på vägen igen blev hon helt psyko, blev jätte stirrig och dragig. Vet inte vad som flög i henne.

Hon har varit så ganska ofta den senaste tiden, stressat upp sig för ingenting. Kollar på minsta lilla, kanske dags att miljöträna henne snart.

Väl på grusrakan var hon duktig, jätte lugn och fin galopp. Kunde även fatta galopp från skritt utan att hon blev helt till sig.


Morrnmorrn

Idag ska jag bli fin i pälsen. Har en tid hos frisören kl 14, ska då ta lite på topparna och lägga i ljusa slingor. Skönt att vara fin i håret lagom till balen och studenten.

Utöver det blir det stallet, tror jag kör på en uteritt idag för att få bort eventuell träningsvärk på Solvind. Senare i eftermiddag blir det troligtvis en roadtrip till Borås då Kalle ska kolla på några däck och vi ska vara moraliskt stöd eller något.

Dags för frukost, sedan stallet om jag hinner det innan klippningen

Dagens resultat

Väldigt nöjd över dagen. 
Kom dit ganska tidigt, såg på plats att det inte var 18 starter som det stod på TDB. Så fick vänta ganska länge men hon skötte sig exemplariskt.

En av rundorna skulle bedömas och då valde jag 80 för att vara på den säkra sidan då vi hoppat den höjden mest. Men väl på banan var hon så satans pigg, var inte alls nöjd med den rundan. Självklart bedömdes då den.

Sedan på 90 gick det väldigt mycket bättre, men shit vad högt det kändes. Kunde lika gärna varit 1,10! Tänkte först banga och säga att jag inte ville hoppa, men tog mig samman och hoppade. Den rundan är jag väldigt nöjd med, stack några gånger och några hopp var onödigt stora. Men överlag tyckte jag det gick bra.

Dagen slutade med att jag blev 2:a i Klubbmästerskapen. Hade jag valt 90 som skulle bedömas skulle jag säkert komma 1:a, surt då jag bara var 1 poäng bakom vinnaren. 
Men att komma 2:a är inte illa pinkat!


Sömnbrist och nervös

God Morgon!

Kunde sova till halv 8 idag, men självklart vaknar jag då kl 6 och har inte kunnat somna om efter det. Är så trött att jag inte ens kan hålla ögonen öppna.

Snart dags att gå upp och äta frukost, sedan dags att gå ut i stallet och fixa Solvind inför tävlingen. Är såå nervös, men det brukar släppa när jag väl kommer in på banan.

Önska mig lycka till idag boys and girls!


Taggad för tävling

Idag gick ridpasset sååå mycket bättre. Red först en lite stund i paddocken för att se om jag hade med mig henne. Gick super, fick även till perfekta byten.

Efter det red jag ut en bit, även det gick bra. Lät henne även galoppera i galoppbackarna, dock lugnt och fint. 
Super nöjd med dagens pass, har en bra känsla inför morgondagens klubbmästerskap. Har inte riktigt bestämt mig för vilken höjd som ska bedömas för mästerskapet. Svårt beslut!

Efter passet smörjde jag all utrustning och packade bilen. Så nu är det bara jag och Solvind kvar!

Inte lätt att hänga med i alla lägen

Fart och fläkt

Mycket som ska fixas inför morgondagens klubbmästerskap. Transporten ska packas, utrustningen ska smörjas och Solvind ska badas. 
Självklart ska jag även rida, hoppas på ett bättre ridpass idag. 

Ska försöka hinna klart med allt detta innan Johan kommer hem så att vi kan hitta på något kul. Det är ju ändå Lördag! En solig Lördag dessutom 


Mentalt ostabil

Fy fan rent ut sagt. Egentligen vill jag inte ens nämna dagens ridpass, men för min egen skull gör jag det ändå för att kunna se tillbaka på detta ridpasset och lära mig av våra misstag.

Tänkte rida ut en sväng då det regnade, hon var ganska ofokuserad redan i stallet. Tänkte inte mer på det, men när jag kom ut på gården blev hon helt crazy. Sparkade och stegrade som en idiot, gick ner till paddocken istället för att rida ett pass där. Men det gick inte heller, hoppade därför av för att låta henne springa av sig. När jag väl kunde hoppa upp på henne igen var hon pigg och hoppade till för allt.

Slutade när det gick åtminstone lite bra. Tar nya tag imorgon med både uteritt och pass i paddocken tror jag.

Påminnelse till mig själv: Rid aldrig när det regnar och skaffa inget sto i framtiden

Grått och tråkigt i Göteborg

Tråkigt och grått på en fredag, tummen ner på det!

Kom hem från gymmet för någon timma sedan, jobbigt benpass fick det bli idag. Ridning väntas lite senare, hade tänkt rida dressyr men det regnar så jag tar det imorgon istället. Får bli uteritt idag tror jag, får se när regnet avtar en aning.

Imorgon blir det att fixa transporten och putsa utrustningen. Klart att allt ska vara tipptopp.


Underbara varelse

Löslongering och lite longering blev det idag, pigg som bara den. 
Idag var hennes humör mycket bättre, kanske kan det vara så att hennes brunstperiod har gått över. Tackar gudarna för det isåfall!

Inkallningarna sitter som en smäck, det gör mig så himla glad. Det bevisar verkligen att övning ger färdighet. 
Nästa mål med löslongeringen är att hon ska kunna hålla sig i en riktigt liten cirkel runt mig. 

Imorgon blir det ridning igen, uteritt eller ett dressyrpass. Vill känna att vi är i samma lag till tävlingen.
Riktigt nervös nu. Stressar upp mig i onödan, som alltid...


Släng er i väggen Velia

Jag blir så trött på Telia! Vi har haft problem med vårt internet i flera veckor nu, vi har ringt och det har kommit ut folk för att titta på problemet. Men dom har inte åtgärdat det, vilket gör att vi varken kan använda tvn, datorn eller internet på telefonen. Grejen är den att det funkar i perioder under dagen fruktansvärt irriterande.
Just därför jag inte kunde blogga igår, jävla Velia!

Från det ena till det andra. Ridning står på schemat idag i det fina vädret. Har inte bestämt mig vad jag ska göra med henne ännu, men det återstår att se. Ska även städa rummet, ser ut som ett bombnedslag!


Väldigt olägligt att var ett sto

Hoppningen gick super idag, dock kändes hon lite seg. Men hon gjorde flera fina hopp. 

Startade med ett smalt kryss och två räcken på ca 50 cm. Efter ett tag höjde jag upp krysset till ett räcke och hoppade det några gånger i både 70 och 90. Första hoppet på 90 blev jag väldigt osäker då jag tyckte det såg högt ut, men efter det kändes det som ingenting.

Solvind är i sin brunstperiod så honr grinig och trött. Hon skulle hela tiden dra sig till Linnéas häst. Riktigt frustrerande då hon blir väldigt ofokuserad. Hoppas det kommer gå bra på tävlingen, får bita ihop. Väl på banan går det säkert jätte bra!


Grått och tråkigt

Idag blir det två träningar igen, först en sväng till gymmet med Johan och ikväll blir det ridning. Kommer kännas i benen kan jag lova!

Just nu är det tråkigt och kallt väder i Göteborg, men ska tydligen bli varmare senare ikväll och då ska även solen titta fram. 

Börjar redan bli lite nervös inför tävlingen på söndag. Det var ett bra tag sedan jag tävlade!


Myspysen

Idag var både jag och Solvind helt slutkörda. Märkte det på henne så lät henne bara springa en stund, sedan gick vi runt i paddocken och busade. Tränade på inkallningar och rent allmänt satt och myste. 
Goingar!  Det är dagar som denna då jag måste nypa mig själv i armen för att se om hon verkligen är min.

Imorgon blir det gymmet på förmiddagen och sedan troligtvis hoppning med Linnéa. Beroende hur bra vi lyckas timea in våra tider!


Hey ho, lets go!

Mat i magen och satans trött efter gymmet. Hårt pass där jag tränade armar och rygg. Pjuh!

Anmälde mig och Solvind till klubbmästerskapet imorse, Kommer hoppa 80 & 90 cm men kan inte riktigt bestämma mig för vilken höjd jag ska låta dömma dom till klubbmästerskapet. Lutar mest mot 80 då jag är mest säker på den höjden.

Dags för stallet nu, löslongering står på schemat idag!


Chillar på dillen

Sitter i skolan och halvsover medan jag väntar på att få börja. Känns segt att vara i skolan idag, ledig imon och tillbaka på Onsdag!

Efter skolan blir det direkt till gymmet, sedan stallet. Funderar på att hoppa, men får se hur trött jag är efter gymmet. 


Nedräkning

Nu är det verkligen nedräkning som gäller, allt jag längtat efter så mycket kommer jag snart få uppleva!

10 dagar kvar till studentbalen!

18 dagar kvar till studenten!

53 dagar kvar till Paul McCartney's 
konsert i Stockholm!

70 dagar kvar till lägret i Skåne börjar!


Uteritt

Blåsigt är bara förnamnet, stormvarning! 

Red ut en tur, men valde ganska snabbt för att rida in i skogen istället. Hon skötte sig ändå ganska bra med blåsten, några små fjanthopp men inget mer än så. Tack gode Gud för en häst som inte är lättskrämd!

Fastän jag red mest i skogen blev det ändå både trav och galopp på vägen. Hon försökte dra ifrån mig en gång, men jag var för snabb för henne. Tufft Solvind!
När jag kom hem galopperade jag lite i paddocken för att stämma av lite. 2 klockrena byten fick vi till. Super duktigt!

Endast 70 dagar kvar tills lägret börjar! Can't wait

Gymnisse

Precis hemkommen från gymmet, körde ett hårt pass idag som vanligt. 
Ska snart ut i stallet och rida en sväng, blir nog en uteritt som jag hade tänkt.
Vart vet jag inte, det får Solvind avgöra eller något.

Börjar bli nöjd med resultatet från gymmet, börjar ana magrutor och jag har fått muskler på många av de ställena som jag vill ha det på. Men fortfarande en lång väg att gå.


Funderingar

Såg nu på klubbens hemsida att det snart är Klubbmästerskap, är verkligen sugen på att ställa upp. Kan dock inte bestämma mig för vilka höjder. Kommer oavsett hoppa 2 rundor då en döms för klubbmästerskapet. Eftersom vi inte tävlat på ett tag känns det orättvist mot Solvind att hoppa 80-90, men ändå vet jag att hon kan och att hon inte hoppar riktigt när det är för "lågt". Eftersom jag själv fortfarande är hopprädd vill jag inte hoppa för högt, men samtidigt vet jag med mig att någon gång måste jag se faran i vitögat och hoppa 90 på tävling fastän jag inte vågar. 
Får klura på detta, måste även skaffa skjuts dit men det kan ju inte vara så svårt.
 
Inför klubbmästerskapet måste jag iallafall hoppa lite hemma då det är på Söndag, ska ställa upp en liten bana i veckan på 80-90. Tror egentligen det kommer gå som en dans, men typiskt mig att stressa upp mig för ingenting. 
 Detta ligger på ca 80 cm och det tar hon som ingenting, jag vet att hon hoppar oavsett vilken höjd jag väljer att hoppa henne med. Hade egentligen bara kunnat sitta och låta henne göra jobbet, men det känns ju inte super kul. 

Uttråkad på en millisekund

Blev ett dressyrpass som jag hade tänkt, det gick bra till en början. Men när Solvind blev uttråkad efter kanske 20 min gick allt åt pipsvängen. Hon korvade ihop sig som en ostbåge och blev fruktansvärt framtung, samma visa varje gång.
 
Försökte träna på att ha henne sysselsatt för att hon inte skulle hålla på att tjura, men den hästen blir uttråkad på en millisekund. Behöver även träna på att få henne att inte springa iväg och dra i övergångarna, men också att få henne mindre framtung. Vill helst inte hålla på att mecka med massa bett, hellre att jag får traggla massa övergångar och annan skit med henne. 
 
Om man fokuserar på den första delen av ridpasset så är jag ganska nöjd, hon var följsam och var inte lika tung i handen som hon brukar vara. Men även hennes två klockrena galoppbyten mot slutet. 
Imorgon kör jag nog på en uteritt eller bus i paddocken, får se vad jag känner mig sugen på.
 
 

Fullt upp på en Lördag

Mycket att göra idag. 
Hästen ska ridas, övervåningen ska dammsugas, kratta upp massa bös från gräsmattan och at last ska jag och Mamma göra inbjudningar till studentmottagningen.

Kör ridningen först förhoppningsvis eftersom det ska regna senare i eftermiddag. Ska försöka tvinga mig till att rida ett dressyrpass i paddocken, tråkigt som satan men det måste göras det också!

See you later!


Träningspass X2

Idag var hon så sjukt duktig, glömt av hur roligt det är att hoppa henne. 

Nina fick rida först och både Nina och Solvind skötte sig super. Fick massa beröm att hon var skön att rida och hade Goa gångarter. Alltid kul när folk säger snälla saker om ens häst eller ridning. Dom hoppade både kryss och räcken. Tror det var 70 cm som högst.

Solvind skötte sin bra även när jag hoppade. Tyckte det räckte med 70 så lät det vara kvar på den höjden. I början tyckte jag det var lite högt, men blir väl kanske så när vi inte hoppat på länge. I slutet kändes det lågt! Kanske dag att komma ut på en P&J snart.

Riktigt nöjd med dagens ridpass!

Längtar efter banan i Skyrup!

Sunny day

Drog till gymmet med mamma imorse, körde ett tufft rumpa och magpass. Ska ut i stallet om en stund och rida hoppetossan, blir nog att jag stället fram lite hinder. Var en tag sedan jag hoppade. Nina kommer kanske bort senare, även hon ska få hoppa Solvind. 

Ikväll blir det grillning med familjen och dega framför soffan. Chill på livet!

Glöm inte att njuta av det fina vädret!


Mysfaktor deluxe

Blev en mysig uteritt med Issapissa och Strokkur. Red runt tyrsjön, tog ca 1,5 timma. Riktigt mysigt, Skönt att rida och umgås med en person som man kan prata om allt mellan himmel och jord.

Vi skrittade bara men det är lika mysigt det också. Travade och galopperade dock på grusvägen innan Issa kom då jag red hemifrån lite för tidigt. Solvind var duktig idag, hoppade till för lite småsaker. Men är typ standard för henne när hon är pigg.

Mysig bild som Issa knäppte när vi var påväg hem

Halvsovning genom resten av skolan

Suttit hela dagen framför datorn och skrivit på uppsatsen, haft problem med internet större delen av dagen så har varit tvungen att skriva i omgångar. Men nu är den äntligen färdig, mitt absolut sista arbete i skolan är klart. Nu är det bara massa "lallarunt dagar" kvar i skolan. Knappt några lektioner alls kvar.
 
Tänk att snart mina 13 år i skolan är över och jag hoppas att jag aldrig någonsin ska behöva plugga i skolan igen. Nu blir det direkt ut i vuxenlivet och förhoppnings jobb nästan direkt iallafall, inte hittat något än men jag jobbar på det. Kommer sakna alla kompisar, men tur att nästan alla komma hålla sig kvar i Göteborg så att man kan träffas.
 
I kväll blir det ridning med Issa, blir troligtvis en tur runt tyrsjön. Myspys!
 
 

Sommarväder

Strålande sol och varmt ute, men här sitter jag. Inne, framför datorn och måste skriva färdigt uppsatsen om hjärnans belöningssystem. Spyr på det!

Ska försöka bli klar så fort det bara går så att jag kan komma ut och rida i det fina vädret. Om jag får med mig någon ut blir det nog en längre uteritt. Får se hur det blir med det!

Njut av det fina vädret så mycket ni bara kan!


Fräsch och superfin

Det blev en uteritt, en glad och lättad sådan. Testade henne i alla gångarterna och kunde då klargöra att du inte var varken halt eller kändes ofräsch!

Hon var pigg och stissig till en början men lugnade snabbt ner sig. Hennes trav steg var helt amazing idag, kändes som att vi svävade fram.
Och galoppen ska vi inte ens prata om, kortade den så mycket att vi nästan galopperade på stället. Det brukar vara nästan omöjligt att göra det ute på henne.

I skogen var det vatten överallt, vilken tur att min häst älskar vatten och gör allt för att få gå i det!


Här ska det stå en rubrik

Legat i soffan och kollat på tv största delen av dagen. 
Men gymmet är avklarat, blev ett jobbigt pass med ben, rumpa och mage. Kan nog räkna med träningsvärk imorgon!

Ska ut i stallet efter middagen och rida ut en bit. Längesen jag red i skogen nu, kanske satsar på det.
Beroende när jag är klar i stallet kanske vi hittar på något kul med några kompisar. 

Sovmorgon imorgon igen, life is good!


Dags att pusta ut

Blev ingen ridning idag då det spöregnade och var en sjö i paddocken. Men myste länge med henne i stallet, stod och borstade i flera timmar och bara va. Skönt med kvalitetstid med sin häst.
Då det började skymma när jag var i stallet hann jag inte se om det var någon skillnad med hennes ben idag. Men när jag hade henne på en liten volt på gården såg det normalt ut. Får ta en närmare titt imorgon när jag rider.
 
Imorgon är jag ledig och då är det gymmet som gäller, förhoppningsvis har det torkat upp tillräckligt i paddocken. Om inte så får det bli en uteritt.
 
Det är verkligen så skönt att gymnasiearbetet är över, har haft ont i magen inför det i flera månader. Men klarade det galant sa min lärare, man kunde bara få antingen F eller E så det kändes skönt att inte ha press på att försöka få högt betyg.
Stressade igenom dagen för att jag trodde att tiden skulle vara för knapp, men var färdig nästan 2 timmar innan deadline. Stolt över mig själv att jag klarade mig igenom denna dagen med alla fingrar och ben i behåll.
 
 

Skulle vilja varna er

Jag beställde en bikini från en sida som heter Bikinidream.se. Det skulle ta 2-3 arbetsdagar, men jag fick den inte. Läste då runt på internet om dom, läste då att de har lurat flera personer. Mejlade då till dom, spamade kanske är ett bättre ord. Fick tillslut svar att de inte hade några hemma och de skulle få in om några veckor. Sa då att jag ville ha pengarna tillbaka och struntade därför i att vänta på att de skulle få in.
 
Fick tjata otroligt mycket på dom att jag skulle ha tillbaka pengarna. Hotade även med en polisanmälan, kanske inte rätt beteende från min sida men jag blev förbannad. Har nu fått mina pengar, men vill ändå varna er från att beställa från denna sida då de verkar galet veliga och oseriösa. 
 
 
 

Paus i kaoset

Sitter just nu på golvet i omklädningsrummet och käkar lunch.
Kaos hela dagen, har varit så himla stressad. Har 2 timmar på mig att göra vaniljhjärtan. Ska jag vara ärlig är jag osäker om jag hinner klart!
Får hålla tummarna på det!

Efter skolan blir det ridning och deg framför tvn fram tills Johan kommer hem från jobbet. Långhelg är ju inte helt dumt alltså!


Fångad av en stormvind, eller en Solvind?

Man skulle nästan kunna säga att det var storm ute idag. Var på gränsen att både jag och Solvind blåste bort.

Det blev bus i paddocken idag, som vanligt typ. Jag vet inte vad det var med henne idag, okoncentrerad och hoppade till för allt. Hade säkert med blåsten att göra. Vid vissa tillfällen såg det nästan ut som att hon haltade på höger bak när hon travade. Men när hon skrittade eller galopperade var det som bortblåst. 

Både klämde och kände överallt men hon visade varken smärta, det var varken varmt eller svullet heller. Vet inte vad det kan bero på.
Imorgon rider jag i paddocken och på grusvägen för att känna om jag märker någon hälta. Jag tycker det är lättare att upptäcka något sånt när man rider än om man står brevid och tittar.

Hoppas på det bästa, vill verkligen komma igång och hoppa riktigt igen!

Rensning

Har idag rensat mitt rum på massor av prylar som ska säljas på loppis i Majorna den 29:de Maj. Både kläder och annat smått och gott!

Sovit fruktansvärt dåligt inatt, kommer därför troligtvis avstå hoppningen idag då jag vill vara på topp vid hoppning nu i början när hon är pigg. Kommer nog rida dressyr eller busa runt i paddocken istället, får se hur det blir med det!

Här var man inte gammal. 2010 är denna bilden tagen. Då var jag 14 år!

En bit svans mindre

Fick bli en uteritt idag igen, det gick bra tills vi kom till en hage med får. Då backade hon ner i ett dike och drog loss en bit från hennes svans. 

Men efter det gick det faktiskt bra, fina galoppbyten på grusvägen och kunde korta henne väldigt bra.

Beroende på vädret imorgon ska jag kanske hoppa lite. Tänkte isåfall köra en gymnastikserie


Slappdag Delux

God Morgon

Slappdag väntas idag. Johan har varit förkyld ett tag nu och jag tror han smittat mig nu också, kommer därför avstå gymmet idag. Har inte tid att bli sjuk nu när det är dags för gymnasiearbetet.

Förutom att ligga och slappa i soffan framför tvn ska jag rida. Får se vad jag ska göra med henne idag, kanske hoppa lite smått om det är någon som är hemma.  Senare i eftermiddag kanske jag ska med Johan till Tidaholm för att kolla på en bil.

Nä, dags att gå upp från sängen och förflytta mig till soffan.

60 dagar kvar till konserten!

Skratt för livet

Lagom till ridpasset började det regna en hel del.

Jag märkte redan i stallet att hon var fruktansvärt pigg så jag red en stund innan för att det skulle bli lättare för dom andra. Redan när jag satt upp började hon steppa som en galning.

Efter att jag red fick Johan sitta upp, därefter Nina och sist Kalle. Hon var pigg som satan för alla 3. Nina hade såklart mest koll eftersom hon är mer erfaren. Men damn vilka skrattattacker man fick, detta kan jag leva på ett tag!


Give me food!

Daga att fara hemåt efter en heldag på Ullared. Allt gick på mycket mer än vad jag hade räknat med. 2912kr gick allt på, men fick en lista av mamma så allt är faktiskt inte mitt!
Har köpt massor av saker, både hästsaker och andra saker. Fast mest hästsaker faktiskt. Men det är standard när man som hästtjej besöker Ullared.

Nu väntas Burger King och sedan blir det ridning! 



Solen tittar fram

God Morgon!

Dags att gå upp för att käka frukost och sedan bär det av till Ullared. Som jag har längtat!

Kommer troligtvis komma hem i eftermiddag skulle jag tro. Sedan är det ridning som gäller, efter det kanske vi hittar på något annat kul.
Håller tummarna för att vädret ska hålla i sig, iallafall under ridningen!

Njut av solen sålänge den är framme!


Utvecklingen går framåt!

Som sagt blev det bus i paddocken och löslongering för Solvind's del idag. Hon skötte sig bra som vanligt, idag var hon väldigt pigg. Hon bjöd på några bockserier och konstiga läten.

Det har blivit en stor förändring på bara några månader med löslongeringen. Hon kommer nästan direkt när jag visslar eller säger hennes namn. Sen så håller hon sig i en nästan perfekt cirkel runt mig med lagom avstånd. Är så stolt över henne!

Som jag berättat innan ska Johan och en killkompis rida Solvind imorgon. De ska rida i alla gångarter plus att de ska klarar av att rida lätt med korta tyglar och hälarna nertrampade. Kommer bli en rolig föreställning kan jag lova.
Får jag tillstånd kommer jag slänga upp en film, men vi får se hur det blir med det!


Hon är inte snabb

Idag har jag fått gjort allt jag ska göra och klockan är bara kvart i 3.
Har städat, gymmat och Löslongerade Solvind. Nu borde hon vara lite lugnare imorgon.

Står just nu och väntar på att Solvind ska äta upp sin mat innan jag kan släppa ut henne i hagen och sedan duscha. 

Fest i Kungsbacka står på schemat idag, dock kommer vi inte stanna så länge eftersom vi åker ner till Ullares kl 9 imorgon. Kommer shoppa loss, har en lång lista med mest hästsaker. Typiskt mig!

Dags att klippa manen snart kanske?

Vem har limmat soffan?

Blev en tur till gymmet i förmiddags, åt framför tvn efter det och fastnade där. Blev ingen ridning eller skrivning på någon uppsats. Gick dock ut i hagen för att kolla henne så att hennes täcke satt som det skulle och kollade efter eventuella småsår eller liknande. Behöver verkligen en motivationboost, har endast motivation till gymmet vissa dagar. Men allt annat spyr jag typ på! Vet inte om det är vädret som gör det eller vad som händer. Usch och fy!
 
Imorgon blir det iallafall en tur till gymmet igen, efter det SKA jag rida Solvind för killarnas skull som ska rida på Lördag. Vet inte hur länge de kan hålla sig kvar på rodeohästen om hon får för sig för att bralla till. Hade dock varit roligt att se en bockserie eller kanske en avramling. Men vill inte veta av någon allvarlig skada på varken dom eller Solvind.
 
 Saknar verkligen sommaren då alla ens problem verkar vara bortblåsta och det mesta går på räls! 
(Ta i trä)

En spark i röven

God Morgon!

Shit vad skönt det var att få sova ut idag, när jag tittar ut genom fönstret och ser vilket dåligt väder det är idag vill jag bara somna om.

Gymmet med Johan väntas nu på morgonen, sedan hem och rida Solvind och i eftermiddag/kväll måste jag spendera min tid vid datorn och få klart den sista uppsatsen i naturkunskapen.

Febern är borta men har fortfarande ont i halsen. Kommer ta det lugnt på gymmet och med ridningen så att jag inte missar Angies fest imorgon!

Nu är det inte långt kvar till konserten!

Duktig polle-plutt!

Återigen hade jag väldigt tur med vädret när jag red. När jag skrittade av började det duggregna, han precis komma upp till stallet så spöregnade det!

Red till slutet av vägen idag bara för att hon skulle få komma ut. Mer än så skulle jag inte klara av. Allt gick super tills vi skulle hem och jag lät henne galoppera, hon blev helt galen. Blev skit sur på henne och hon fick skritta nästan hela vägen hem.

Men red lite i paddocken för att jag skulle sätta henne på plats. Hon lugnade ner sig ganska fort och fick henne riktigt fin. Nästan perfekta galoppbyten. Överlag är jag väldigt nöjd över dagens ridpass!


Snart hemgång!

God Middag!

Sitter just nu och äter min sista lunch som praktikant på Kaffedoppet. Ska bli sååå skönt att praktiken är över!

Idag är det mycket bättre väder, en uteritt står på schemat idag då jag såg att paddocken förvandlats till en pool under natten. 
Tyvärr mår jag värre idag då febern stigit och halsen värker. Blir en kort och lugn uteritt för oss idag!

Skönt att jag går på helg om 3 timmar!


Regn och rusk all day

Somnade på soffan efter maten så blev sen ut i stallet. Men det blev en longering i paddocken ändå, hann longera i ca 20 min innan det började spöregna så vi bojkottade allt och gick upp till stallet igen.

Hon var pigg och tyckte inte alls om vädret så hon var lite tjurig hela tiden. Men är ändå nöjd med passet, sanden var väldigt tung idag men hon trampade på bra ändå.

Just nu är Solvind så himla fin i hullet och jag hoppas på att jag kan hålla henne så även i sommar!


Pengaregn

Tänk om det regna pengar istället för detta blasket! 
Hoppas på att det ger med sig snart så att jag kan komma ut i stallet och rida eller något.

Har kännt mig trött och hängig hela dagen pga att jag haft ont i halsen och huvudet. Tog tempen när jag kom hem, 38,9 så feber har jag. Inte okej alls, hoppas på att en god natt sömn fixar det. Tyvärr utan Johan då han jobbar kväll, helt värdelöst!


Snart över

God Morgon!

Idag är det näst sista dagen på praktiken, ska ärligt talat bli skönt att den är över. Back to school och träffa Goa människor hela dagen. 

Nästa vecka är det gymnasiearbetet, lite nervös faktiskt. När det är över kommer det bara vara massa slappdagar fram till studenten, nu känner man att det är riktigt nära!

Halsen känns något bättre idag så ska försöka komma ut på en tur med Solvind idag. Om det regnar och är skitväder kanske jag longerar eller något så hon kan sparka mot regnet hur mycket hon vill.

Vill gadda mig igen!

Vill inte bli sjuk!

Vaknade upp mer världens halsont, känns som jag svalt en låda med spik. Har inte varken tid eller lust att bli sjuk just nu. 
 
Tänkte rida ut på Solvind idag men har ingen kraft över till att göra det, hon får tyvärr vila idag.
Kommer istället spendera resten av dagen framför datorn för att få klart lite arbeten, eller så länge jag orkar iallafall. 
 
I helgen händer lite roliga saker. På Fredag ska jag och Johan ner till Kungsbacka för att fira en kompis som fyller 20. Kommer troligtvis inte stanna jätte länge och inte dricka så mycket. För på Lördag ska vi ner till Ullared med några kompisar, den dagen kommer jag troligtvis göra slut på alla mina pengar. 
Efter vi har kommit hem från Ullared ska jag slänga upp Johan och Kalle på stackars Solvind. 
Ni vet hur vissa killar är, tror att det är en barnlek att rida. Det ska Kalle få äta upp, Johan ska bara rida för moraliskt stöd. Han har ju ridit Solvind innan så han vet hur hon kan vara, min lilla diva!
 
Får jag tillåtelse kommer jag filma och sedan slänga upp på bloggen, men är tveksam att jag får deras medtycke!
Hon är allt bra fin min älskade Solvind
 

Löshoppning

Linnea och Ebba kom förbi med en av sina hästar idag. Så vi löshoppade hästarna tillsammans, båda skötte sig super och dom blev trött ganska fort. Hade väl med värmen att göra antar jag!

Det högsta Solvind hoppade idag var 90 cm. Hon var super duktig, som vanligt behövs det inte mycket ansträngning från min sida att få henne mot hindrena. Skönt med en hoppglad häst!


Uppe innan tuppen

Det blev ingen sovmorgon för mig idag, vaknade 06:15 och kunde verkligen inte somna om. Helt värdelöst!
Borde egentligen gå upp för att göra något vettigt, men ligger så skönt i sängen brevid katten.

Stallet och gymmet står på tur. Har ingen aning vad jag ska göra med Solvind. Har ingen motivation!

Have a nice one!


Energin som aldrig tar slut

Släppte henne i paddocken idag för att en gång för alla bli av med hennes energi. Tyvärr började det regna precis när jag släppte henne i paddocken men jag körde på en dag.

Jag lät henne trava och galoppera i evigheter men hennes energi fanns kvar. Det stoet har sjukt mycket energi. Hon blev trött i slutet av passet, men inte tillräckligt.
Hon skötte sig annars väldigt bra, höll sig i en lagom stor cirkel runt mig nästan hela tiden.

Varför kan inte ridpassen också gå såhär bra?


Finmiddag

God Morgon!

Hoppas på en bättre dag med Solvind idag. Har inte bestämt mig för vad jag ska göra med henne idag än.
Inatt har Solvind spenderat sin första natt ute för i år, nu går hon på sommarbete med Tarzan som sällskap. Regna inatt, stackarn! Tur att hon hade täcke på sig.

Idag har jag och Johan bjudit hem några kompisar på tacos och sedan fika. Till fikan ska jag baka brownie och så har jag massa annat gott hemma. Tur att det är Lördag!

Gymfritt idag men imorgon kör vi igen, beachen 2015 börjar närma sig!

Tummen upp för Ozzy Osbourne!

Stort fett streck med tipp-ex

Usch, dagens ridpass vill jag lägga bakom mig och aldrig tänka på igen. Ger snart upp med ridningen känns det som, går bara bra för oss när vi jobbar från marken. Blä!

Hon var dragig och stegrade eller bockade konstant. När jag väl fick henne lugn skulle hon få för sig att hon såg något läskigt och stressa upp sig supet mycket. Riktigt tröttsamt!

Det som åtminstone gick helt okej bra var att jag fick till en lugn galopp så att jag kunde få till något galoppbyte. Men resten gick rent ut sagt förjävligt. Kan verkligen inte rida henne riktigt trött. Behöver rida för en en tränare och det är pronto!

Imorgon tänker jag nog släppa henne i paddocken och låta henne blir riktigt trött. Kanske löshoppa henne, det borde hon bli trött av!

Dressyr är ingenting för oss!

It's a beautiful morning

God Morgon!

Mycket bättre väder idag, sol och blå himmel. Ridning står på schemat idag, as always! Velar mellan ett pass i paddocken eller en längre uteritt, beror om jag får med mig någon ut.

Utöver stallet har jag inget planerat, blir väl att vänta på att Johan ska komma hem så vi kan hitta på något skoj!

Var som sagt på hööks igår, köpte bara västen då jag inte riktigt kunde bestämma mig om jag skulle köpa stigbyglarna. Ska till Ullared nästa helg så tänkte om det finns något liknande där. Budget version, men what ever!

Hästakötaren #1, min Goa mamma
RSS 2.0