Prepere yourselves

Imorgon 11:15 kommer ett argt inlägg som ni inte vill missa.
 
Checka in här imorgon vid 11:15! Lägg tiden på minnet!
 

Ingen förändring

Hej, just nu är jag ganska less på allt om jag ska vara ärlig.
 
Det känns som om våren aldrig ska komma... Jag vill inte ha denna hemska snön och isen längre.
Skolan är seg, jag måste verkligen kämpa mig ur sängen varje dag. Ju längre in i veckan man kommer dessto segare blir man. Vi hade ju matteprov igår, jag VET att det gick dåligt för jag hade inte pluggat något överhuvudtaget. + att jag inte förstod frågorna eftersom läraren formulerar de så knasigt.
 
Nu när marken börjar tina upp så kan jag inte rida på någon åker för då förstör jag marken och paddocken är fortfarande som världens isbana. Eftersom Solvind stått så många dagar kan jag inte rida ut, eller det är klart jag kan men det är mer att jag inte har nån lust till det. Som jag förklarat för er förut så ställer hon sig upp, högre och högre för varje gång så jag känner mig inte sådär jätte sugen på att få en häst över mig om hon slår över.
 
Usch! Jag känner mig som värsta Bitter Fittan (ursäkta det vulgära ordvalet). Men jag har inget sug till något längre. 
 

Flummiga Bagare

Idag var det verkligen en mjukstart efter min långhelg.
 
Jag var i bageriet och hela klassen var flummiga, men även läraren var på bushumör idag.
Han tyckte att vi jobbade på så bra och var duktiga så vi fick sluta kvart i 12.
Jag och Mathilda passade på att åka till Sportlife och gymmade tillsammans, kändes skönt och det är alltid kul att gymma tillsammans.
 
När jag kom så var hovslagaren fortfarande kvar så jag stod och tjötade med honom en stund och så släppte jag ut Solvind igen, jag red inte för jag vet sedan innan att hon är en aning öm efter att hon fått på sig nya skor. Men förhoppningsvis är det inte så kallt och mörkt imorgon när jag kommer hem från skolan så då kan jag rida en stund på åkern. 
 
Detta inlägget var otroligt rörigt men jag försöker plugga inför morgondagens matteprov samtidigt som jag gör en svenskaläxa.
Kaos i huvudet just nu!
 
Vi hörs imorgon, jag ska försöka klura ut lite inlägg som är intressanta. Men just nu ser det inte så ljust ut tyvärr...
 

George Harrison 70 år

Om George Harrison hade levt idag hade han blivit 70 år. Tragiskt att en sån bra musiker dog av cancer.
 
Grattis på 70-årsdagen George! <3
 
 
 
25 Februari 1943 - 29 November 2001

Ledig Måndag

Planerna för idag var att rida på åkern med hoppsadel. Men de gick inte som planerat, när jag skulle leda ut Solvind i hagen imorse så kändes hon väldigt ojämn. Hon var inte halt men jag märkte att något inte stod rätt till. Jag kollade på hovarna och kände lite, när jag tryckte på ett speciellt ställe så ryckte hon undan lite. Det är nog pga att hennes skor är en aning för små, men hovslagaren kommer imorgon och byter skor på henne så det blir nog bra efter imorgon.
 
Eftersom jag inte ville att hon skulle anstränga hovarna för mycket så att hon skulle få ont fick hon vila idag. 
 
Tarzan och hans ägare gick en promenad imorse så då fick Solvind vara själv i hagen. Det hade hon inga problem med förrän jag gick. Hon började springa runt en massa vid grinden där det var isigt under snön. Jag blev orolig att hon skulle halka eller springa igenom staketet så jag gjorde henne sällskap.
Morötter och godis fick följa med ut i hagen också, hon gick efter mig som en liten hund. När jag kom för långt bort travade hon ikapp mig. 
 
Jag passade även på att kolla stänget när det var fint väder och jag hade trevligt sällskap av Solvind. 
Vi lekte även lite jage, såklart skulle hon visa upp sig när stod och kollade på henne. 
När jag satte mig på en sten så la hon sig ner för att rulla sig, då passade jag på att smyga fram till henne för att försöka övertyga att ligga kvar. Hon låg kvar en halv minut kanske, sedan reste hon sig upp. Men det beror väl på att hon fortfarande inte riktigt är helt säker med sig själv. Men det blir hon någon dag förhoppningsvis.
 

Läskiga påsar och tävling

Idag hängde vårkänslorna i luften, vad passar inte bättre än att gå en promenad på vägen efter ett tufft longeringspass.
 
Min tanke var att gå en gansak bra bit upp på vägen, men vid min granne låg det några svarta säckar med silvertejp på. Dom tyckte Solvind verkligen inte om, hon stod spänd som en gitarrsträng och försökte vända hem genom att lägga till hennes klassiska stegra-och-vrida sig tricket. Men icke sa nicke, här ska man gå förbi dom om och om igen tills de inte var farliga längre.
 
Det tog ett bra tag innan hon förstod att de inte skulle hoppa upp och bita henne i halsen.
 
När påsarna inte var läskiga så fick hon syn på en container, och den var ORANGE. Samma visa igen tills den inte var läskigt längre.
 
När jag hade släppt ut Solvind i hagen hos Tarzan blev det lite fight om vem som skulle ha mig. 
Jag tänkte gå bort till Tarzan som stod lite längre bort, men det tyckte inte Solvind. Oh nä, då ska hon minsann börja stegra och trava runt med krökt nacke för att visa upp sig ordentligt. 
Jag gick bort till Solvind, men då började lilla Tarzan försöka visa upp sig. När jag gick bort till honom igen började Solvind igen. När jag stannade mitt imellan dom stod dom och kollade på mig. 
När jag började gå mot grinden sprang dom efter mig men Solvind skulle komma först hade hon bestämt sig för, Tarzan försökte komma ikapp så gott han kunde. 
 
Jag vet inte riktigt vad det flög i dom idag. Men söta var dom, synd att jag inte hade kameran med mig. Det hade blivit massa snygga bilder när hästarna visade upp sig.
 
Random bild från när jag och familjen var i London

Dagens Ridpass: Longering 24/2 2013

 
Idag var det strålande sol och hyfsat varmt, vårkänslorna börjar smyga sig på.
 
Eftersom paddocken är som en isbana tog jag ut Solvind på åkern för att få henne longerad lite eftersom hon verkade vara ganska pigg. Hon skötte sig riktigt bra om jag ska vara ärlig, även om det var lite ojämnt och snö så travade hon på i en bra takt. 
 
Johan åkte förbi med fyrhjulingen några gånger under den halvtimmen som jag var på åkern med henne, men hon är ganska van vid den så hon la speciellt mycket fokus på den. Precis som jag trodde.
 
Jag hittade ett ställe som var ganska okej att galoppera på så jag lät henne galoppera lite fast i den takten jag ville, hon var väldigt duktig men det märktes på henne att det var jobbigt. Efter 4 varv fick hon sakta av och trava på i en bra takt igen innan jag tog av longeringsgjorden och lät henne skrittas av.
 
Imorgon är jag ledig och då blir det ridning på åkern om det är okej för mamma eftersom ingen är hemma.
 

Tomorrow

Det blev för sent, så jag hann inte longera innan gästerna kom. Men imorgon blir det longering eller ridning på åkern.

Tomorrow Never knows!

Gäster

Idag känns det som att alla här hemma är jätte stressade. Farmor, Min gudfar och gudmor ska komma hit på middag och ha trevligt tillsammans. 
 
Jag har fått uppgifter som att städa mitt rum och dammsuga övervåningen, självklart ska jag fixa stallet och förhoppningsvis longera henne en stund på åkern. Dock är jag inte helt säker på om jag hinner det eftersom mamma säkert vill ha hjälp med att duka och sånt senare. Hoppas verkligen jag hinner det, jag får dåligt samvete när jag låter Solvind stå för länge.
 
Som ni säkert märkt så är inte bloggen på topp, men jag har mycket i skolan och så har jag slut på intressanta ämnen att skriva om. Jag är öppen för idéer om ni bloggläsare har något ni vill att jag skriva om, eller kanske att ni vill veta mina åsikter om något ämne.
 
Nu är pappa klar med dammsugaren så nu ska jag dammsuga övervåningen och sedan är det dags för stallet och pussa lite på min goa flodhäst.
 
Åh vad jag saknar min bebis! <3

Dinner!

Dags för en snabb middag, sedan bär det av till stan och konstert!
 

Konstert!

Imorgon är det Fredag, helt okej dag i skolan som börjar så sent som kl. 10:15 med livskunskap som nästan är som en lekstund.
 
Vi halv 8 imorgon kväll ska Jag, Johan, Mamma och Pappa på en konsert, det är ett cover band som ska föreställa THE BEATLES! Ska bli väldigt roligt att se, men INGET kan slå orginalen. 
Jag är sugen på att ta med mig kameran men jag tror inte det blir något, vi får se.
Eftersom jag slutar vid 3 så kommer jag inte hinna rida något och så får jag ju egentligen inte göra det heller säger läkaren. men i helgen blir det förhoppningsvis något ridpass om jag kommer upp till åkern utan att dratta på ändan.
 
Nu ska jag kolla på Antikrundan men mamsen, papsen och Johan. Det skulle vara med något Beatlesfan som samlade på massa saker med dom på. Det kan jag ju inte missa! ;D
 
Hörs imorgon, men antagligen blir det väl kanske något snabbt från mobilen.
 
God Natt goingar <3
 
Jag är helt kär i denna bilden! <3

Stamkund

Imorse när jag vaknade började jag blöda jätte mycket näsblod så jag struntade i första lektionen.
Det forsade bara blod och helt plötsligt fick jag jätte ont i huvudet och sen så försvann synen nästan helt. Mamma ringde vårdcentralen i Gråbo och jag fick en tid vid 3.
 
När jag kom dit märkte jag att jag varit där allt för mycket. När man skulle anmäla sig att man var där frågade tjejen i receptionen "Jasså, är du här igen, har hästen skadat dig igen"? 
När jag och mamma satt ner och väntade på att mitt namn skulle ropas upp kom det fram 2 olika läkare under den kvarten vi satt där. Den första frågade hur det var med magkatarren och den andra frågade hur det var med fingret och hur hästen som skadade mitt finger mådde. Jag tror nästan att jag borde byta Vårdcentral eller nåt...
 
Iallafall så var jag inte i skolan för mamma tyckte inte det var någon bra idé att gå dit om jag ändå knappt kunde se. Det konstiga är att så fort jag inte har min mössa på mig så får jag världens jobbigaste huvudvärk. Så jag antar att jag får gå runt med mössa hela tiden eller nåt.
 
Solvind fick stå idag för det funkar verkligen inte att rida någonstans och så var jag ju sjuk så jag var inte så sugen på att rida när jag var halvblind.
 
Men imorgon ska jag gå till skolan iallafall.
 

Nu börjas det igen

Jag avskyr att jag ska dra ut på allt för att göra det i sista stund.
 
Jag har ett matteprov snart, jag ligger jätte långt bak i boken. Boken fick följa med hem under lovet för att jag skulle kunna jobba ikapp lite, har jag gjort det? Nä, självklart inte!
 
Sedan ska jag läsa klart en bok på 208 sidor som är på Engelska, en ganska svår bok dessutom. Men vi ska ju inte bara läsa den. Nej Nej, vi ska göra 3 olika bokloggar om den också...
 
Jag har även ett häfte om servering som är ganska tjockt, jag fick det förra terminen och jag har inte ens börjat.
 
Nu får jag allt smälla mig på käften och börja med allt det, för snart ska allt vara klart.
Hatar när jag gör såhär mot mig själv....
 
Nu SKA jag sätta mig med matteboken en stund eftersom jag inte gjorde det igår. 
Som vanligt...
 
Så mysig bild! Kommer från en sjukt bra film som heter Yellow Submarine, självklart är det om The Beatles. Vad hade ni förväntat er? ;D

Kaos!

Usch för denna dagen säger jag asså. Piss väder hela dagen.
 
När jag kom till skolan imorse vid halv 8 var jag trött och hade ont i hela kroppen, jag gick till omklädningsrummet för att ta på mig kökskläderna eftersom vi skulle vara i charken idag. 
När klassen stod utanför lokalen kommer en lärare och säger att vi får gå hem eftersom läraren är sjuk. Då är det bara att byta tillbaka till mina vanliga kläder.
 
Mathilda, Evelina och jag gick upp till elevtorget och satt där i ca 2 timmar för att umgås.
Sedan gick vi ner till salutorget i skolan och köpte semla, efter ännu en timma åkte jag till gymmet. Det var folk ÖVERALLT! Jag skojar inte, det har aldrig varit så mycket folk innan. 
Jag var på gymmet i cirka 1,5 timma.
 
När jag kom hem var jag tvungen för att skynda mig att mocka för hästarna så att det kunde komma in och äta en stund innan veterinären skulle komma och vaccinera Solvind. 
Efter att det blev klart skulle jag börja med hästarnas hö, ja men då ringer Johan och säger att han fått tag på en kärra så att vi kan hämta hem spån. Iväg igen, eftersom jag hade tränat armar på gymmet så var jag redan jätte trött när man skulle bära de tunga spånbalarna.
 
Och nu sitter jag här. En ganska fartfylld dag än vad jag hade förväntat mig.
Jag ska försöka tvinga mig själv att jobba lite matte så att man kommer i kapp. Prov snart igen...
 
Ingen vila, ingen ro!
 

Visste ni att...

... Under utgrävningen på urmänniskan Lucy spelades låten "Lucy in the sky with diamonds" med The Beatles. Det är därför urmänniskan heter Lucy. 
 
Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Australopithecus_afarensis
 

Dagens Ridpass: Dressyr på åkern 17/2 2013

 
Idag för första gången på jätte länge red jag med hoppsadeln, alltså red jag engelsk stil idag. 
I början kändes det jätte ovanligt, men jag vande mig snabbt. 
 
Eftersom det blåste och snöade jätte mycket var hon väldigt stressa, så jag började med att longera henne en stund med tyglarna. Det gick sådär, hon studsade runt ganska mycket men efter en stund lugnade hon sig. När hon hade slappnat av tillräckligt satt jag upp. 
Det gick faktiskt bra, hon kollade runt på saker och blev skrämd för minsta lilla, men när jag började jobba henne i traven gick det mycket bättre. 
 
Jag testade även att galoppera eftersom det var så längesedan jag kunnat göra det. 
Hon drog iväg i världens bockserie, jag hade väldigt svårt att sitta kvar. När jag hängde på halsen måste hon fått dåligt samvete eller något för hon saktade ner snällt och försiktigt. När hon hade gjort halt försökte hon knuffa upp mig på ryggen igen. Hahah, söt nöt! <3
 
Imorgon kommer veterinären hit och ska vaccinera Solvind så det blir ingen ridning för hennes del. Mamma sa att hon skulle ta emot veterinären så att jag kunde åka och gymma ifall jag ville det. Eftersom jag ändå slutar så tidigt tycker jag det lät som en bra idé.
 
 
 

Att fortsätta eller inte fortsätta, det är frågan!

Jag har tänkt mycket på om jag ska fortsätta med ridningen eller inte. I nuläget känner jag inte alls för att fortsätta. Det kan gå bra några dagar och sedan får Solvind för sig att bete sig som världens pissmärr, hon vet att jag blir rädd när hon stegrar och såklart ska hon ju göra det då. Så jag kan inte rida ut utan att hon ställer sig upp.
 
Det är vinter, kallt, mörkt och jag har ingen manege. När man kommer hem från skolan är man trött och det är för mörkt för att ens försöka rida på åkern och det ända man kan göra i paddocken är att skritta och trava på en 10 meters volt. Hur kul är det? Transporten har inga vinterdäck så jag kan inte åka iväg på träningar med Solvind. Alltså, på vintern står ridningen så gott som helt still. Vilket gör att jag måste börja om från ruta 1 på våren.
 
Det är inte många av mina kompisar här om kring som har hästar, de som väl har det har svårt att rida ut. Antingen har de inte tid, hästen är skadad osv. Man känner liksom inget sug att gå ut till stallet och rida. Speciellt inte när hon bråkar med mig. 
 
OM jag nu slutar med ridningen tror jag att jag kommer sakna det för mycket. Atmosfären i stallet, hästlukten. Ja ALLT, kanske till och med mockningen. Vad ska jag göra istället för ridninge? Det är den ända sporten som jag tycker är rolig. Visst, jag gymmar. Men det räcker inte för mig, jag måste göra något mer. Jag är en sån person som inte bara kan sitta hemma hela tiden. Visst hade jag haft en massa tid för plugg och kompisar. Men det skulle inte räcka för mig.
 
Ibland räcker inte tiden till för mig, men jag skulle inte kunna lämna bort henne. En skötare är ju ett val men det är svårt att hitta en som skulle passa för oss. Det måste vara någon som är tuff och inte rädd för henne när hon får sina utbrott. Jag är ju en hoppning och westernryttare, dressyr är öken för mig, därför hade det varit bra med en dressyrryttare som skötare. Men jag vet inte ifall jag vill ha en skötare på henne. Jag har ju skrivit en inlägg om varför för ett bra tag sedan.
 
Även om Solvind kan vara världens pissmärr största delen skulle jag saknat henne något enormt. Jag hade ju kunnat hälsat på henne men det är inte samma sak som att ha henne här hemma hos mig.
 
Jag står inför ett stort beslut som kan ändra på hela mitt liv. 
 
Jag återkommer...
 

Dagens Ridpass: Longering 15/2 2013

 
Idag blev Solvind longerad av mig, jag kännde att det var ganska längesedan. Eftersom jag alltid använder hackamore på henne när jag rider henne så tänkte jag att för en gång skull kan hon allt få ha bett. Oftast när jag använder bett på henne oavsett vad jag gör får hon knäppa idéer att hon ska sticka, men inte idag.
 
Det blev mest trav för att jag ville att hon skulle använda bakbenen och ryggen, det gick över förväntan. Vi höll på i cirka 30 minuter om man ska räkna med fram och avskrittning.
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag är antagligen själv hemma på dagen och då vet jag inte vad mamma och pappa säger vad jag får eller inte. Men om jag får, så ska jag nog rida på åker. Har inte bestämt mig för vilken sadel jag ska använda. Mer om det imorgon.
 
Solvind som bebis till vänster...

Fot for fight!

Stallet fixat, dags för gymmet med älsklingen <3

Varken Emelie eller Sanna mår bra så det blir ingen tjejkväll idag heller. Så det blir myskväll med babe!

Här får ni en bild på gårdagens fika!

Tjejkväll

Tidigare i veckan hade vi planerat in en tjejkväll, men stackars Sanna fick feber så det blev inget.
Imorgon gör vi ett nytt försök, på förmiddagen fixar jag stallet för att sedan sticka till gymmet med Johan.
 
På eftermiddagen kommer förhoppingsvis Sanna och Emelie bort till mig så ska vi mysa till oss i uthuset med film och annat gott. Nu får vi allt hålla tummarna för att ingen av oss blir sjuka eller att det inte kommer andra förhinder. Jag känner att jag behöver lite tid med mina buddies, det blir lätt att de kommer i tredje hand och det tycker jag verkligen inte om!
 
Ni får veta mer imorgon om det blir något.
 
Så ska jag hitta på något med min fina polle också. Tror det blir longering med hjorden eftersom det inte blev något med det i Onsdags för jag mådde inte bra då.
 
Bloggar mer imorgon, nu ska jag mysa till med pojken min.
 
Natti Natti! <3
 

Mys med bästa!

Dagen har varit sjukt bra. På morgonen fixade jag stallet så att det var klart.
Efter det åkte jag och Johan in till stan för att fika och gå runt för att mysa, när vi hade gått runt i lite affärer så blve vi ganska hungriga så vi bestämde oss för att hitta något mysigt café. 
Le Pain Francais, det var så mysigt där. Lasagnen var otrolig! Godaste jag ätit (efter mammas såklart).
 
Efter det gick vi till Rock House, det fanns en massa The Beatles saker där! Johan fick verkligen släpa ut mig därifrån när vi hade varit där i ca 45 min. Jag får aldrig nog av dom. Men en stor plansch av Abbey Road, en fin kopp och en nyckelring fick jag allt köpt. Fast koppen fick jag av Johan.
 
Sedan gick vi tillbaka till Nordstan för att kolla i lite andra affärer, jag behövde underkläder men jag hittade inget som föll mig i smaken. Innan vi stack till bussen gick vi snabbt in på Carlings, jag hittade ett ursnyggt linne med en örn och en motorcykel på. Johan köpte den till mig, jag har världens bästa fästman <3
 
När vi kom hem hyrde vi en film som vi ska se sen, mysfaktor 100!
 
Nu ska jag ta och skriva ett inlägg om morgondagens planer. 
 
Puss så länge <3
 

Dagens Planer

God Morgon!
Idag ska jag och Johan åka till stan, han ska nämligen bjuda mig på Alla Hjärtans Dags fika. Men så har han sagt att jag får välja ut något som jag vill ha i present! Världens bästa kille är vad han är<3

Solvind får stå idag eftersom jag och Johan ska ägna oss åt varandra idag.

Kommer säkert några snabba mobilinlägg under dagen.

Puss och kram<3

Dagens Ridpass: Barbacka i paddocken 12/2 2013

 
Idag hade jag sådan fruktansvärd träningsvärk efter gymmet igår så jag orkade verkligen inte att bära sadeln. Därför bestämde jag mig för att rida barbacka i paddocken bara. 
 
Jag longerade henne i början för att kolla hur hon var från marken. Jag ville veta ifall hon lyssnade på mig från början. Det gick bra. Eftersom hon stått i ca 1,5 vecka pga min magsjuka börjar vi försiktigt. Det är fortfarande ganska halt i paddocken men jag jobbade henne i skritt i trav för jag hade ingen lust med några onödiga smällar. Solvind var duktig i båda gångarterna, hon har börjat bli riktigt bra på joggningen vilket är oerhört bra. Duktiga plutten.
 
Jag red i ca 30 min eftersom jag skulle iväg för att köpa semlor och så skulle jag och Johan iväg och gymma. Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra med Solvind. Funderar på att longera henne med longeringshjorden på åkern. Dock har jag inte bestämt mig ännu. Det får vi se imorgon.
 
Hade inte suttit fel med sommar nu asså...

Yeah Buddie!

Nu har vi varit duktiga och gymmat, älsklingen och jag! :D

Barbacka

När man har sån träningsvärk så man inte ens orkar bära sadeln, då kör man på barbacka!

Gymmet

Påväg till gymmet!
Nu kör vi! :D

Använda andras bilder på hästar

En sak som jag tycker är sjukt viktigt är att fråga om tillåtelse att få låna bilder på andras hästar.
T.ex: Det är jätte många som frågat om jag kan lägga upp bilder på Tarzan, men jag vill inte göra det utan att få av ägaren. Dock har jag inte frågat men jag kommer inte att visa er någon bild förrän jag vet helt säkert att det är okej för henne.
 
Jag vill ju inte att vem som helst ska ta kort på Solvind och lägga upp på facebook eller sin blogg. Visst, det är en häst men ändå. Det är ju ändå något jag äger. Det kan vara svårt att förklara, men förstår ni vad jag menar?
 
Det är ju precis samma sak som att någon skulle ta kort på er och lägga ut den på olika internetsidor. Tillåtelse ska man ha för att använda bilder på andra. För vissa kanske det inte är en stor sak, men för många kan det faktiskt var det. Självklart kan det ju vara svårt att fråga alla. Som när jag vill lägga ut bilder på The Beatles kan ju inte jag fråga alla från bandet om det är okej, två av dom är ju döda och de 2 som lever är ganska svåra att få tag på. Men ni förstår principen
 
Nå, vad tycker ni om detta ämne?
 
 
 

Dagens Ridpass: Löslongering 11/2 2013

 
Som jag berättade igår var planen att löslongera Solvind idag för att få bort all hennes energi. 
Hon var ganska ofockuserad men det gick helt okej med tanke på att hon stått ganska länge, + att Tarzan var i hagen så hon ville väldigt gärna kolla på honom hela tiden.
 
Hon var faktiskt inte lika pigg som jag hade förväntat mig, dock var hon väldigt social. Hon hade ingen större lust att springa så långt ifrån mig. Det började med att hon var på en 10 m ungefär men efter en stund var det mer en 2 meters volt. Solvind ville mer än gärna kramas, eller var det kanske godiset hon var ute efter?
 
Iallafall är jag nöjd över dagens löslongering, imorgon blir det nog att rida på åkern med westernutrustning eller så rider jag lite i paddocken. Beror på hur mycket klockan är när jag ska rida och hur pigg hon verkar vara.
 
Solvind som liten plutt 

Home Again!

Nu är jag tillbaka i Göteborg igen, borta bra men hemma bäst. 
 
När jag kom hem skulle jag gå ut för att fixa stallet, dock var det redan mockat. Jag antar att bästa Citho har gjort det åt mig. Men jag, mamma och Johan hjälptes åt att ta in Solvind och Tarzan men också att fixa hö och vatten åt pluttarna. Solvind blev jätte glad när hon såg mig, hon travade fram till mig och slängde med huvudet, sötisen.
 
Imorgon är det måndag och då är det lov. Planerna inför imorgon är att fixa stallet och släppa Solvind i paddocken så att hon får göra sig av med all energi. Vid 3-tiden ska jag och Sanna in till stan och gymma, sedan ska vi hem till mig och ha tjejkväll. Goa Emelie ska antagligen komma bort också, vi ska göra fruktsallad och bara mysa med frukt. Nyttiga tjejer!
 
På Onsdag har Johan lovat mig att vi ska åka in till stan så ska han bjuda mig på fika och så ska han köpa en alla hjärtans dag present som jag får välja ut! Världens bästa kille har jag <3
 
Nu ska jag sova. Ska nog skriva något inlägg som kommer upp imorgon på dagen som ni ska få läsa.
 
God Natt <3
 

Of we go!

Live från sängen

Hej på er!
Det blev så sent med stallet och pluggandet så jag hann inte logga in på datorn så det fick tyvärr bli mobilblogg.
Eftersom jag inte varit inne på datorn kan jag inte skriva några tidinställda tills helgen, men jag hoppas ni överlever med nån mobilblogg om kanske inte något alls. Hinner kanske blogga på söndag när jag kommer hem från Värmland.

Ni får ha det så bra tills vi höra nästa gång <3

New New!

Här är de nya sakerna jag köpte i stan. Så snygga! Right?! ;D

Skolan!!

Idag fick jag äntligen komma tillbaka till skolan, jag blev jätte uttråkad av att bara gå hemma när jag var för sjuk för att göra något. Men iallafall, i skolan var jag och Mathilda på världens flummhumör så hon och jag gick runt och flippa hela dagen. Fun Fun!
 
Solvind fick stå idag eftersom jag kom hem sent från skolan för jag skulle lämna in mitt CV till ett konditori, så nu är det gjort. När jag ändå var i stan så svängde jag in på H&M och köpte ett linne och en skjorta, slänger upp en snabb bild på det sen innan jag somnar.
Imorgon kanske jag kommer att rida, inte helt säkert ännu, beror när jag kommer hem från gymmet.
 
Denna veckan har varit en vilovecka för Solvind eftersom jag varit sjuk och i helgen åker jag bort. Men nästa vecka är det ju lov och då ska jag försöka att rida och mortionera Solvind så mycket som möjligt. En tjejkväll med gammla vänner är också inplanerat, kul ska det bli. Blir säkert uppdatering om det när det väl blir.
 
Nu hade jag tänkt sova för imorgon har jag massor att göra. Måste fixa stallet, gymma, plugga och packa. Hurry Hurry!!
 
God Natt goingar <3
 

God Morgon!

Just nu sitter jag på mammas jobb och väntar på att gå till bussen

Såhär ser jag ut idag!

Jag vill flytta hemifrån

Ärligt talat så längtar jag en aning tills det är dags för mig att flytta hemifrån.
 
Självklart kommer jag att sakna gården, mamma, pappa och Oskar men man kan ju alltid hälsa på.
 
Anledningen till att jag längtar är att man kan inreda själv och köpa en massa fina detaljer till köket m.m. Om jag fortfarande är förlovad med Johan (vilket jag tror att jag kommer vara) så kommer vi flytta ihop direkt. Då kan man göra vad man vill, men också lära sig att ta ansvar. 
Ända sedan jag och min bror var små har våra föräldrar lärt oss att ta ansvar, självklart i olika sammanhang och olika "nivåer"
 
Det som är tråkigt är att många förlorar kontakten med syskon och föräldrar när de flyttar hemifrån, dock tror inte jag att det kommer hända mig eftersom jag har såpass bra relation med min familj, dock ingen kompisrelation utan en vanlig "familjerelation" men bra. Förstår ni vad jag menar?
 
Sammanfattning då, jag längtar att få skaffa mitt eget boende med Johan och tillslut skaffa barn efter några år. Det jag längtar mest efter är att få inreda och köpa mina egna saker som JAG vill ha runt om i lägenheten.
 
Vad anser ni om detta?
 

Hon är så avundsjuk, hon är så avundsjuk

En sak som jag märkt på Solvind det senaste är att hon är otroligt avundsjuk. 
När man står och klappar Tarzan så blir hon tokig direkt, hon skrapar i marken, slänger med huvudet, alltså allt för att få min uppmärksamhet. Hon kastar sig nästan på mig när jag kommer mot henne bara för att hon vill ha mig för sig själv. 
 
Idag när jag skulle gå ner till hagen för att ge Solvind en morot så kom hon inte först för det fanns ju mat i hagen. Så jag bestämde mig att ge den till Tarzan istället, då blev det fart på henne. Hon galopperade i full fart mot oss och skrämde iväg Tarzan. När hon kom fram till mig tryckte hon upp huvudet mot min bröstkorg och skulle mysa med mig.
 
Det är helt sjukt att en häst kan vara så avundsjuk, tänk hur det skulle vara ifall jag hade haft fler hästar som var mina. Hur hade hon varit mot dom då? Hon är otroligt charmig när hon försöker få min uppmärksamhet, men ändå liksom. En aning konstigt beteende är det allt.
 
Vad kan det bero på tro?
 

Att ha bilder i sina inlägg

I NÄSTAN alla inlägg som jag lägger ut här på bloggen innehåller bilder. Det blir så mycket roligare att läsa en blogg då.
 
Min egna åsikt är att när det finns bilder i en blogg känns det mer levande och mer glädje. 
Speciellt när man skriver ett mobilinlägg blir det roligare ifall det finns bilder med, då blir det inte lika simpelt.
 
Visst, varje bild behöver inte vara den finaste eller bara innehålla hästar. Men bara något fint, som en bild på havet, en blomma eller varför inte en person. Det lyfter inlägget och det blir lite mer känsla.
 
Vad tycker ni om detta?
 
 

Kanske sommarjobb

Hej på er goingar!
 
Även idag var jag hemma från skolan eftersom jag inte är helt frisk. Om jag fortsätter att få behålla maten så går jag till skolan imorgon.
 
Eftersom jag ändå var hemma idag så passade jag på att ringa runt till olika företag i jakt på sommarjobb. Två företag verkade ha plats så jag har skrivit ett CV som jag ska ge dom.
Jag hoppas verkligen att jag får ett sommarjobb så att man kan tjärna lite pengar under sommaren så att man kan åka på roliga saker med sina buddies.
 
Idag har jag mest kollat på tv och fixat för Solvind och Tarzan. Som sagt är jag inte helt 100 ännu så Solvind kommer få stå tills jag mår bättre. Tyvärr får ju även gymmandet vänta tills jag är frisk, jag kan ju inte träna när jag har ett virus i kroppen.
 
Nu hade jag tänkt att jobba lite i matteboken så slipper jag hamna efter.
 
Ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon.
 

Att Vara Rädd För Sin Häst

Med handen på hjärtat kan jag faktiskt säga att det händer att jag ibland är rädd för Solvind.
Oftast är det när hon börjar stressa upp sig för jag vet mycket väl att det då kan bli helt svart för henne och hon bara springer. Men även när hon stegrar sig, det är riktigt obehagligt. Varje gång som hon stegrar med mig så går hon upp så högt att vi nästan slår över.
 
Att vara rädd för sin häst är ju ingenting man strävar efter. Eftersom hon vet om att jag blir rädd när hon stegrar sig så tar hon ofta chansen att göra det när hon vill komma undan med saker. Tex när man ställer krav på henne. När hon gör det är det en blandning av rädsla för henne men också att jag blir  rädd att det ska hända något om hon slår över. Då kan hon ju knäcka ryggen och sånt.
 
Jag vet ju om att det inte bara är jag i världen som är rädd för sin häst. 
 
Att vara rädd OM sin häst är en helt annan sak. När man är rädd om sin häst så är man orolig och kanske en aning överbeskyddande. 
 
När hästen väl kommit på att de kan använda vår rädsla mot oss kan det bli riktigt farligt. 
Solvind kan bli riktigt farlig ibland, då hon är ganska lat försöker hon göra allt för att jag ska ge mig. 
Visst, jag kan vara riktigt tuff men ibland blir det för mycket även för mig när hon stegrar sig om och om igen. Jag gör ALLT för att få henne och sluta, men hon är så sjukt envis och elak i vissa situationer så då vågar man ibland inte .
 
Som sagt, när ni är rädda för eran häst är det bara att försöka vara ännu tuffare tillbaka. Det är svårt och sjukt obehagligt i vissa lägen, men man måste bara försöka annars kan det bli farligt.
 

I'm Alive!

Hej på er!
 
Idag känner jag mig mycket bättre, dock är jag fortfarande magsjuk och spyr då och då. 
Inte helt säkert ifall jag ska till skolan imorgon eller inte, men vi får se lite hur jag mår och sånt.
 
Nu har Euro och Quattro åkt så nu har lånehästen kommit. Det är en sockersöt shettis som heter Tarzan!
Man smällter verkligen när man ser honom. Åh! Jag vill ha en shettis.
Solvind och Tarzan passar bra ihop, de betar med mularna nära varandra. De verkar tycka om varandra, hoppas verkligen inte det blir så stressigt som jag tror det kommer bli efter skolan nu när jag ska ta hand om två hästar. Men vi hoppas på det bästa, och eftersom jag har så snälla föräldrar så kan de säkert hjälpa till då och då.
 
Det blir ingen ridning idag heller eftersom jag inte är helt 100 än men vi får se ifall det kanske blir någon promenad eller liknande imorgon. Eftersom jag fortfarande är ganska svag så vågar jag mig inte upp på hästryggen ännu. 
 
Nu ska jag skriva ett inlägg som kommer upp i eftermiddag sedan ska jag och Johan kolla hästfilm nere i soffan och mysa lite.
 

Live

Hejsan!
Live-bloggar från badrumsgolvet.
Jag har blivit magsjuk, så jag stannade hemma från skolan idag.
Tror inte att jag kommer klara av att logga in på datorn idag.

Hoppas ni mår bättre än vad jag gör!

RSS 2.0