Dags att tala ut

Hej på er
 
Som ni märkt har jag inte bloggat på mer än 2 veckor. Jag har min förklaring till det, lovar!
Just den förklaringen hade jag tänkt ge er nu.
 
För snart en månad sedan var det en sadelutprovare här för att rita ut en sadelmall för Solvind. 
De sadlarna hon hade med sig passade inte Solvind, men jag fick ett litet hum om vad för storlek hon ska ha osv. 
Hon kom fram till att Solvind hade ont i ryggen pga att jag ridit med en för trång sadel. Så jag fick ridförbud i 2 veckor för att Solvinds rygg skulle få komma undan tryck. Eftersom jag gjorde ungefär samma som sadeln, tryckte på ryggen alltså skulle jag därför låta hennes rygg vara ett par veckor för att sedan för rida igen men inte lika ofta tills jag har en sadel igen som passar henne.
 
Sadeln som jag haft till Solvind var inte bara för trång utan även ojämn i stoppningen eftersom jag suttit snett. Det kan vara en stor förklaring till varför Solvind hoppat konstigt och inte velat göra alla sakerna jag bett om. 
 
Jag är också tvungen att banta Solvind 150 kg innan jag kan köpa en ny sadel. 
 
När jag fick reda på allt detta kändes det som jag fick en stor fet knytnäve i ansiktet och en rejäl spark i magen. Jag har så dåligt samvete eftersom jag utsatt Solvind för detta. Så fort jag tänker på att jag ridit med den sadeln och blivit irriterad på stackars Solvind för att hon inte gjort som jag säger gör mig illamående. Jag vill bara försvinna för jag känner mig som världens sämsta hästägare.
 
Där har ni anledningen varför jag inte bloggat, jag har varit depp flera veckor och bara fjäskar mig så mycket jag kan för Solvind eftersom jag inte vill att hon ska hata mig.
 
Jag har ingen aning hur jag ska göra med bloggningen just nu, jag rider barbacka typ 2-3 gånger i veckan och resten busar jag med henne från marken. Hur vill ni att jag ska göra? Ska jag fortsätta blogga eller ska jag lägga ner det och börja igen när jag har en sadel igen?
 
Vet inte vart jag ska ta vägen!
 
 

Life sucks

Hej!

Just nu suger ganska hårt så jag känner mig inte motiverad till att blogga. Därför kommer bloggningen ligga lågt ett tag framöver. 
Hoppas ni har förståelse för detta!

Utan dig, ingen Emma. Så våga aldrig lämna mig!

Ja men det sög ju

Varför skaffade jag häst? Helt värdelöst! Låt mig bara sjunka genom marken och försvinna härifrån, jag vill inte vara med längre...


Sadelprovning

Ja som jag skrev igår är det sadelprovning som gäller för Solvind idag. 
 
Det kommer en tjej hit med några hoppsadlar för att kolla om det finns någon som passar min älskling som jag kanske kan köpa. Hon kommer även göra en sadelmall så jag får ett litet humm om vad för sadel som passar just Solvind. Hoppas verkligen att jag hittar en som passar mig och Solvind som handen i handsken.
 
Sadelprovaren kommer även vilja se sadlarna under rörelse, om det finns någon som sitter bra utan ryttare på såklart. Om vi hittar någon som sitter bra kommer jag även få testa att ta ett litet skutt med den för att vara helt säker på att den är helt perfekt för just Solvind. Jag har en bra känsla för detta!
 
Hon ska även ta med min hoppsadel som ska säljas, den ska hon ta med på hennes andra provningar för att kolla om den passar någon. Det tycker jag är super eftersom då finns det mer chans att den blir såld än om jag bara lägger ut annons.
 
Hon kommer hit om en halvtimma, praktiskt att få in det innan skolan tycker jag.
 
Håll nu tummarna för oss!
 
Ha en underbar dag mina vänner!
 
 
 
 

Figaro

Angående jag skrev igår om jag ska bli ponnyryttare eller inte, jag kan berätta för er att det är inga planer på det. Jag håller mig till min polle plutt!
 
Men jag red faktiskt en ponny vid namn Figaro igår, det är min kompis Cassandra's foderponny nämligen. Jag har varit och hjälpt henne med hoppningen förut, remember? 
 
Igår var jag var med Cassandra i stallet där Figaro står. I slutet av ridpasset fick jag rida Figge lite, dock var jag inte förberedd så jag var inte klädd för det direkt. Jag hade converse och jeans, hjälm hade jag inte med mig heller så jag fick låna Cassandras som var i storlek 55 medan jag har 57-58 på min Lami-cell.
Det var väldigt ovanligt att rida ponny, har inte gjort det på flera år. Eftersom jag inte hade vettiga kläder att rida i red jag säkert som en kratta. Usch, måste sett hemskt ut!
 
Hur var Figaro att rida då? Jo asså, han är ingen lätt ponny. Stark som satan och han har en tendens att köra över ryttaren om man inte är riktigt bestämd mot honom. Men eftersom jag är van med att Solvind körde över mig ganska mycket visste jag hur jag skulle handskas med den lilla krabaten.
Det var bara att svänga in han på en liten volt när han försökte sticka med honom.
 
Hoppa fick jag göra också, ett litet kryss på kanske 50 cm. Men det räckte gott och väl för mig när jag inte var klädd och jag känner ju inte Figaro så det kändes bäst så. Men damn var den ponnyn taggar på hinder! Världens raket, jag är nog lite för bekväm med Solvind som har ett jämnt tempo hela vägen.
 
Hade varit kul att få rida han igen fast kanske med vettigare kläder så att jag inte ser ut som en nybörjare och rider som hejkomochhjälpmig!
 
 

Dagens Ridpass: Löshoppning 11/9 2013

 
Idag fick det bli lite löshoppning, det var länge sedan nu så jag var lite sugen.
 
Vi höll inte på så länge eftersom det var ganska varmt ute och jag ville inte ta ut henne för mycket eftersom det var ett bra tag sedan hon hoppades. Det känns så jobbigt att inte ha någon sadel, ni anar inte! Man blir så låst liksom.
 
Solvind skötte sig super idag, hon hoppade som mest 1 m. Hon tar det lekande lätt varje gång, min duktiga tjej.
 
Imorgon står sadelprovning på schemat! 
 
 

Svettigt värre

Körde hårt idag! Gick en timma på bandet, körde ben och armar. Svettigt värre asså!


Jajamen!

God Middag sjusovare!

Just nu sitter jag på bussen påväg till gymmet. Tänkte gymma lite innan skolan eftersom jag ändå börjar 12:10, efter skolan drar jag hem och rider Solvind lite eller så blir det löshoppning. Vi får se, känner mig nyfiken om jag känner någon skillnad på Solvind efter att Sandra fixade till henne. Det återstår att se!

Hörs senare! Ha en underbar dag!


Ponnyryttare?

Hej på er!

Väldigt sen bloggning idag. Jag har varit med en tjej och ridit ponny, ska jag bli ponnyryttare? Kanske, kanske inte. Skriver om det imorgon, jag är för trött nu.

Det händer även en rolig sak på Torsdag. Nyfikna? Det får ni allt vara ett tag till ;)

Natti Natti!



Dagens Ridpass: Longering 9/9 2013

 
Som sagt blev det lite longering i paddocken med tre bommar på böjt spår. 
Hon ville inte riktigt sammarbeta i början, hon rusade bara och ville inte lyssna. Men eftersom vi var på den sidan av paddocken där sanden är något tyngre orkade hon inte springa sådär fruktansvärt länge.
 
När hon var lugn gick vi bort till bommarna och jobbade lite med dom. Efter att hon hade fått jobba en stund fick hon riktigt maffigt steg och travade över bommarna riktigt fint med luftiga steg. 
Hon var riktigt snygg när hon travade över bommarna på det viset.
 
Jag jobbade henne mest i trav idag för att hon behöver stärka sin trav något.
 
Imorgon ska hon vila för det ska komma hit en massör till henne!
 
 

Favorithästar inom bloggvärlden

Det finns fruktansvärt mycket hästar inom bloggvärlden som jag tycker om på ett eller annat sätt. 
Jag tänker inte göra någon topplista för det kommer aldrig gå. Här kommer några av mina favoriter.

Jossan's häst Snap O Rima är ju bara så snygg!!
 
Linn Strelin's häst Axélls Oprah är ju to die for!
 
Nellie Berntsson's ponny Elvis är så maffig och sportig!
 
Johanna Grant's häst Flex är ju så gudomligt snygg!
 
Isabella Nilsson's Becki är så snygg, kan verkligen stirra mig blind på den pollen!
 
Nä, nu får jag sluta innan jag rabblar upp alla hästar som finns inom bloggvärlden 
 
 
 

Trött och sånt

God Morgon på er!

Just nu sitter jag på bussen som är Påväg till skolan. Idag står konditori på schemat. Jag har ingen aning vad vi ska göra, men jag hoppas på att vi ska baka något gott.

Jag försov mig en aning imorse, jag vaknade 20 minuter innan jag skulle åka så jag hann inte få i mig någon frukost. Jaja, sådant händer ibland också. Får helt enkelt vänta tills frukostrasten som är kl 10.

Ha en underbar dag. Krama era nära och kära, glöm inte bort att ge din häst en extra puss på mulen. 
Gör måndagen till något bra!


Testing Testing

Hej på er!

Just nu håller jag på att testar den nya uppdateringen av blogg.se appen. Den verkar sjukt bra, kommer bli fler mobilinlägg numera känner jag! Toppen uppdatering verkligen!

Nä, dags att hoppa in i duschen och sedan är det dags för mig att krypa till kos. Natti Natt!


Dagens Ridpass: Bus i paddocken och uteritt 8/9 2013

 
Först släppte vi hästarna i paddocken så de kunde busa lite med varandra, det tyckte dom var riktigt roligt. De sprang runt som galningar, tvärstopp och ökade rejält på långsidorna. Så söta!
 
Efter att de hade fått sprungit en stund tog vi ut dom på en uteritt i skogen. Vi hittade en ny väg som ingen av oss har ridit på innan, dock kom vi inte jätte långt in i skogen innan vi fick vända eftersom marken blev för dålig så vi vågade inte rida mera. Men det fanns massa småstigar på olika ställen som vi ska testa någon dag då hästarna inte är trötta efter att ha busat runt i paddocken innan.
 
När vi kom tillbaka duschade vi av dom med schampoo, det tyckte Solvind om. Hon var riktigt varm efter ridturen i svår terräng. 
Det är tur att Solvind är så duktig när man duschar henne, hon står still. Dock vill hon gärna hjälpa till att hålla vattenslangen och så vill hon mer än gärna att jag ska bli lika våt som hon.
 
Imorgon ska jag nog longera henne i paddocken och använda mig av lite bommar tror jag.
 
 

Tröttast i stan

Hey Guys!
Jag kom hem för typ 1 timma sen och jag är sjukt trött så jag orkade inte rida. Kör på det imorgon istället! :)

Ska hoppa in i duschen och sedan äta något. Efter det blir det sängen.

God Natt på er!

Mina favorit bloggar

Jag läser ett par bbloggar eftersom jag tycker de är roliga. Men självklart har jag ett par favoriter som jag kollar in på flera gånger om dagen. Självklart är det ju hästbloggar eftersom jag är en hästgalen tjej.
Klicka på namnen, där är en direktlänk till de olika bloggarna.
 
Först är det ju the one and only Nellie Berntsson
 
Men även en skvallerblogg om ridsporten Ponnysanning
 
Nellie's syster som har startat en blogg, det är gulligt att hon vill bli som sin syster. Smilla Berntsson
 
Det är en tjej som bor i Sundsvall. En helt vanlig tonårsblogg om hästar! Melina Jäderblom
 
Ja, dessa var mina favoritbloggar som jag klickar in på flera gånger om dagen!
Skriv er bloggar i en kommentar så kollar jag in den och så kanske jag lämnar en kommentar. 
Kanske är det just din blogg som blir en av mina favoriter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina mål med Solvind och ridningen

Jag tycker det är super viktigt att ha mål med olika saker, det blir så mycket roligare att hålla på då. Man har något att sträva efter!
 
Med Solvind har jag massa mål, vissa av dom är ganska små och har inte så stor betydelse hos vissa andra. Jag vill ha en bättre relation med Solvind, vi ska känna varandra som våran egna höger hand/hov. Utan och innan liksom. Jag vill ha en sådan relation som alla hajjar till för eftersom den är så speciell, att jag kan ha henne lös överallt och hon står där med mig och lämnar aldrig min sida. Men också att jag vill lära Solvind att lasta sig själv i transporten, hon ska även vara lugn i transporten. Hon kan bli lite stressad och börja sparka. Sedan finns det massa mål som man kommer på efter hand. Men dessa är de "viktigaste" målen med just Solvind. 
 
I ridningen är målen större och ganska "vanliga". Hopprädslan vill jag övervinna, jag vill kunna hoppa hinder på kanske 1.10 m utan att vara rädd. Dressyren vill jag bli bättre på men även att Solvind ska bli bättre på det och tycka dressyr är roligt. Det kommer bli svårt men skam den som ger sig,
Det hade varit kul att kanske komma ut på lite tävlingar, inga stora utan kanske bara någon lokal. Mest för att ha roligt tillsammans. Mitt mål med just hoppningen är att jag vill komma ut på en lokal nästa år, spelar ingen roll när nästa år bara det blir liksom. 
 
Eftersom jag alltid tyckt om westernridning vill jag börja med det på riktigt, kanske till och med börja tävla i western i någon gren. Men ska jag vara ärlig tror jag inte att det blir förrän jag blir vuxen och har en annan häst som redan är utbildad.
 
Detta var mina mål med Solvind och min ridning. Har ni några mål med era hästar? Dela med er!
 
 

Gör Sverige osäkert

God Morgon vänner!
 
Vi steg upp för ett tag sedan och åt frukost,  jag tog med mig en limpa surdegsbröd från skolan så vi fick en riktig lyxfrukost i lastbilen.  
 
Vi är påväg till Enköping, Johan ska lasta av en maskin där och sedan ska vi åka hem. Det kommer ta ett tag så vi är nog hemma i eftermiddag och då ska jag göra något med Solvind, Vet dock inte om jag ska rida men jag funderar om jag ska lastträna lite kanske. Det beror helt på när vi kommer hem idag.
Det återstår att se helt enkelt!
 
Jag fick en kommentar på vad jag kan blogga om nu när jag åker lastbil i Sverige. Ska skriva lite av dom sakerna senare så det blir lite uppdatering. Kommer ni på något mer jag kan blogga om är det bara att slänga iväg en kommentar.
 
Ha en mysig dag, hoppas solen lyser lika mycket som det gör här!
 
 

Rise and shine!

God Morgon!
Just nu är jag Påväg till skolan för att ha bageri. Det är tur att det fortfarande är ljust på morgonen, då är det inte lika hemskt att gå upp när klockan är 5. Men om ett par veckor är det kolsvart när jag stiger upp.

Idag ska Johan hämta mig från skolan med lastbilen, jag ska nämligen åka med han på jobb. Vi ska sova i bilen, mysigt värre! Jag kommer ha massa tid att blogga i bilen. Kom med massa idéer!

Ha en underbar dag mina vänner!

Dagens Ridpass: Uteritt 5/9 2013

 
Idag började jag 14:20 så jag passade på att rida lite innan så att jag har eftermiddagen fri.
 
Hon var ganska jobbig idag också, hon var stressad och hade svårt att lugna ner sig. Det kändes som att sitta på en bomb som snart skulle sprängas. Hon har varit såhär ett bra tag nu, jag vet inte vad det är för fel. Hoppas hon går tillbaka till sitt lugna jag igen.
 
Jag red igenom skogen så att man kom ut på vägen vid ett ställe som heter rydet. 
Först tänkte jag rida galoppstigen men det är alltid så lerigt där så jag bestämde mig för att ta en annan väg. Dock kunde vi inte galoppera någonstans men när vi kom ut på grusvägen blev det mycket trav.
Solvind var sjukt stark idag så det var riktgt jobbigt att rida henne idag.
 
Imorgon slutar jag vid 1-2 så då kommer jag förhoppningsvis rida. Jag är lite sugen på att löshoppa henne, vi får se vad vi ska göra.
 
 

Torsdag, den onödigaste dagen!

Hej på er!
 
Ja, här sitter jag i ett muligt Göteborg och väntar på att kunna åka till skolan. Jag börjar min första och enda lektion idag 14:20 på Ramberget, vi ska ha idrott. Så onödigt att åka till skolan egentligen!
 
Nu på förmiddagen har jag ridit och hunnit med att käka både frukost och lunch, jag ska åka om ungefär en halvtimma. Ett inlägg om dagens ridpass kommer upp senare i eftermiddag.
 
Jag har märkt en storförändring på Solvind den senaste veckan. I hagen kommer hon när jag ropar på henne och hon kommer mer än gärna fram när jag fyller upp vatten i hagen. Hon vill liksom mysa, det blir nästan så att kryper upp i knät på mig. Men det är jag ganska sträng med, hon får inte bli för närgången om inte jag bjuder in henne till mig.

Vi ridningen är hon en aning stressad och fruktansvärt pigg, även fast jag släppte henne i paddocken igår var hon fruktansvärt pigg idag när jag red ut. Undra varför hon är så knäpp när jag rider?

 
Nästa vecka kommer en bekant till familjen hit, hon är massör så hon ska massera Solvind lite grann så att hon inte har ont i ryggen längre. Där ryker 600 kr... men jag gör det för Solvind's bästa.
 
Nä, här kan jag inte sitta. Dags att byta om och göra sig klar för skolan!
 
 

Det är mycket nu

Hej och hå!
 
Dåliguppdatering.se har det varit den senaste tiden måste jag medge. Jag har inte suttit vid datorn på väldigt länge nu. Det har varken funnits tid eller ork till det om jag ska vara ärlig.
Det har inte ens skrivits några inlägg om dagens ridpass, jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde på passen eller om jag ens har ridit. Jag har pratat med Sara och hon har sagt 2 ridpass och resten kommer jag inte ihåg. Tur att jag har Sara som håller koll.
 
Ja, vad finns det att skriva? Livet fortsätter på i sakta mak utan speciellt stora överraskningar som är posetiva. Jag är i skolan på dagarna och det går bra tack vara schemat och klasskompisarna. 
Hästfronten fortsätter på samma sätt, sur häst ena dagen medan andra dagen har jag en mysig och snäll polle plutt.
Dock kan jag inte rida riktigt med tanke på sadelsituationen. Men förhoppningsvis har jag hittat en köpare av min hoppsadel!
 
Jag ska sätta mig och skriva om de ridpassen jag kommer ihåg och publicera på dom dagarna som jag red. Vill ni läsa de inläggen kan ni bara kolla på kategorin "dagens ridpass"
 
 

Dagens Ridpass: Bus i paddocken 4/9 2013

 
Solvind har varit lite stressad och sjukt pigg det senaste, så idag fick hon släppa loss i paddocken. 
Tanken var att jag skulle löslongera idag men jag hade ingen ork eller lust till det så vi lekte jaga och bara busade runt lite. Ibland behöver hon sådant för att vara motiverad till annat. Min bus häst!
 
Vi höll inte på så länge eftersom det var så varmt. Men vi sprang runt en stund iallafall. När jag inte orkade springa mer i den tunga sanden slängde jag mig på marken. Då kom Solvind fram till mig och blåste mig i ansiktet och puffade på mig. Så söt är hon! 
 
När man ska hämta henne i hagen så behöver jag bara ropa på henne så kommer hon.
Idag var hon längst ner i hagen när jag ropade och då kom hon! Dock i skritt men vad gör det?
Min älskling <3
 
 

Dagens Ridpass: Dressyr 3/9 2013

 
Idag var det dags för ridning igen, denna gången dressyr. Eftersom jag är sadellös fick det bli barbacka. 
 
Det blev mest jobb i skritt och trav faktiskt, jag har ganska dålig balans när jag galopperar på plan mark när jag sitter på hästryggen barbacka. 
 
Jag jobbade lite med övningarna som jag gjort på dressyrträningarna för Thomas, nu var det dock längesedan men jag gjorde så gott jag kunde. Hon var riktigt fin i traven idag måste jag säga. Hon blev jätte mjuk och följsam i båda varven. Vi gjorde lite ökningar också och det gick super bra verkligen! Det är så roligt när man märker resultat av allt slit.
 
Vi red mest på böjt spår idag, allra mest på volt men det blev lite serpentiner också. 
 
Det går bara bättre och bättre i dressyren nu, träningarna för Thomas gav resultat!
 
 

Day 25- Your favorite Beatles hairstyle

Ja, detta är sista dagen med "The Beatles utmaning" och den handlar om deras söta frisyrer!
 
Min favorit av de många olika var i början när de hade "Arthur" (internt skämt, kolla på A Hard day's night så förstår ni). Favoriterna ser ut såhär
 
Är dom inte söta?
 
Day 1- Your favorite Beatle
Day 2- Your favorite Beatles song
Day 3- Your favorite Beatles movie
Day 4- Your favorite Beatles qoute
Day 5- A Beatles song that makes you cry
Day 6- A Beatles song that always cheers you up
Day 7- A Beatles photo that makes you happy
Day 8- Favorite Beatles album
Day 9- Favorite Beatles outfit
Day 10- Favorite Beatles era
Day 11- A Beatles song you know all the words to
Day 12- Your least favorite Beatles song
Day 13- 5 things you would change about the Beatles
Day 14- Favorite art drawing from or of the Beatles
Day 15- Your favorite Beatles wife
Day 16- Your least favorite Beatles wife
Day 17- Your favorite Beatles child
Day 18- Your least favorite Beatles album
Day 19- A Beatles song you listen to when you're sad
Day 20- A favorite Beatles instrument
Day 21- Favorite Beatles tribute band
Day 22- Favorite staff members of the Beatles
Day 23- Favorite Beatles poster
Day 24- Your favorite Beatles concert
Day 25- Your favorite Beatles hairstyle

Dagens Ridpass: Uteritt 1/9 2013

 
Idag red jag ut med Sara och Clara. Jag vet inte riktigt vad som var fel på Solvind och Zulle idag, de ville inte stå stilla, de hoppade till för ingenting och de var sjukt uppstressade. Inte alls så lugna och snälla som de brukar vara. Rey var den som var lugnast av de idag. 
 
Först red vi på vägen men det började regna jätte mycket så vi tog skogen hem istället. 
När vi var en bit från skogen började Solvind bråka rejält så jag hoppade av för jag hade verkligen ingen lust att bråka med henne, därför ledde jag henne hem.
 
Jag har ingen aning varför de bar sig åt så dumt, Solvind har aldrig varit sådär jobbig innan. 
Buuu för dagens ridpass!
 
 

Day 24- Your favorite Beatles concert

Tyvärr har jag aldrig varit på någon konsert med mina favorit pojkar. Men om jag ska välja de som jag sett på videoklipp från youtube osv. får det nog bli när de spelade på Shea Stadium. Det är för att jag älskar deras kläder därifrån, men också att de spelade de flesta av mina favorit låtar.
Sjukt snygga i mina ögon!
 
 
 
Day 1- Your favorite Beatle
Day 2- Your favorite Beatles song
Day 3- Your favorite Beatles movie
Day 4- Your favorite Beatles qoute
Day 5- A Beatles song that makes you cry
Day 6- A Beatles song that always cheers you up
Day 7- A Beatles photo that makes you happy
Day 8- Favorite Beatles album
Day 9- Favorite Beatles outfit
Day 10- Favorite Beatles era
Day 11- A Beatles song you know all the words to
Day 12- Your least favorite Beatles song
Day 13- 5 things you would change about the Beatles
Day 14- Favorite art drawing from or of the Beatles
Day 15- Your favorite Beatles wife
Day 16- Your least favorite Beatles wife
Day 17- Your favorite Beatles child
Day 18- Your least favorite Beatles album
Day 19- A Beatles song you listen to when you're sad
Day 20- A favorite Beatles instrument
Day 21- Favorite Beatles tribute band
Day 22- Favorite staff members of the Beatles
Day 23- Favorite Beatles poster
Day 24- Your favorite Beatles concert
Day 25- Your favorite Beatles hairstyle
RSS 2.0