Varför just Solvind?

Igår kom det upp ett inlägg som var om varför jag valde ridning och nu kommer ett inlägg i samma stil fast om varför jag valde Solvind. Läs och njut, kanske får ni reda på något nytt om oss.
Måndagen den 27 September 2010 åkte jag till en gård 5 minuter bilväg ifrån mig.
Jag skulle åka och provrida en häst vid namn Solvind, det var ett brunt sto med svart man som var 8 år gammal. Hon tyckte om att hoppa. 
 
När vi kom dit möttes vi av ägaren som jag tyckte om från första början, hon var jätte snäll och hette Martina. Hon visade mig och mamma till hästens box, utseende mässigt men smörigt värre så fastnade jag direkt för hennes ögon. Direkt när vi kom fram till hennes box spetsade hon öronen och kollade på mig med sin stora mörka ögon, då var jag fast för den hästen. Jag skulle bara ha henne, det visste jag innan jag ens hade suttit upp och började rida.
 
När jag väl kom upp på henne efter att fått se hur hon rörde sig under ryttare när Martina red henne ändrade jag verkligen inte uppfattning om henne. Solvind lyssnade fint på hjälperna jag gav och hoppningen ska vi inte ens prata om, hon hoppade som en gud. Det gör hon fortfarande!
Jag hoppade bara ett litet hinder på 60 cm men jag fick ändå en såndär wow känsla, hon hoppade det lätt som en plätt. Det kändes nästan som ett galoppsprång som var lite större bara.
 
Ska jag vara ärlig så fastnade jag mest för hennes speciella personlighet, hon var nyfiken men ändå lite avvaktande med glimten i ögat. Visst, hon var fruktansvärt mysig att rida och hoppa framförallt men personlighet var något extra.
 
Jag är så glad att jag fick chansen att köpa henne och att äga henne är ett stort äventyr i sig. 
Jag bara älskar denna hästen, och den utvecklingen vi gjort är helt fantastisk. Hon har gjort mig till en tuffare ryttare som vågar mer och som vill lära sig nya saker nya hela tiden.
Hon kommer alltid ha en stor del i mitt hjärta! <3
 
Kolla på henne liksom, söt som socker! <3
 

Varför just ridning?

Det händer ibland att mina vänner frågar mig varför jag just håller på med ridningen och inte typ fotboll eller innebandy.
 
I detta inlägget hade jag tänkt ge er svar på den frågan som jag fått besvara så många gånger.
 
Jag tror den största anledningen är för att det är så roligt och spännande, man vet aldrig vad som kan hända. Hästar är livslevande djur och de har sina dagar och idéer. De kan få för sig vad som helst, blir de rädda hoppar de till eller vill de hoppa på dig så gör de det. 
Även om hästar är farliga ibland så är de fantastiska individer, är du ledsen så finns alltid din fyrbenta vän där för dig. Även om de inte säger något som tröst så finns de där för dig om du behöver prata av dig eller bara sitta där i tysthet medan hästen puttar lite uppmuntrande på din arm medan du kollar in i deras stora fina ögon.
 
Som sagt, spännande. Känslan när du hoppar över ett hinder och känner hur samspelta du och din häst är. Eller när ni genomför ett perfekt program inom dressyr eller Reining. Eller varför inte känslan då du och din häst flyger fram på en äng i full galopp medan dina ögon tåras av all vind som blåser i ansiktet. Visst, det kan vara fruktansvärt jobbigt på vintern att gå ut till stallet i snöovädret och rida eller mocka åt hästen när du hellre hade haft en filmkväll med dina vänner. Men även om det är jobbigt då och då är det värt det tusen gånger om. För du älskar hästlivet något så otroligt mycket fast det har sina ups and downs. Jag har missat massor med tid med vännerna pågrund av hästen men visa vänner kommer och går, de riktiga vännerna stannar kvar och förstår att du måste ge en stor del av din tid till hästen.
 
Jag valde ridning framför någon annan sport för att man lär sig ta ansvar, du kan inte bara ställa in hästen i garaget för att vänta på bättre dagar. Man skapar en relation till en varelse som har känslor och som älskar dig för vad du är, som hälsar dig välkommen på morgonen med en dov gnäggning och blåser varm luft i dit ansikte. Känslan som jag nämnde innan när du galopperar ikapp med vinden på en sommaräng med hästen du älskar till månen fram och tillbaka tusen gånger. 
Ridning är inte bara en sport, det är en livstil. En livstil som man älskar så mycket att det gör ont i hjärtat!
 
 
 

Hästägare tröttnar fortare

Ofta kan man tappa motivationen inom olika saker. Som att man kanske kommer i en svacka inom ridningen och tröttnar på hästlivet. 
 
Jag har funderat lite och det känns som att hästägare som har hand om sin häst 7 dagar i veckan tröttnar lättare än de som kanske har en sköthäst som de är hos 3 gånger/vecka. Det kan mycket väl bero på att man träffar sin häst eller ponny varje dag så att man börjar störa sig på små saker. 
Det händer ibland mellan mig och Johan, det är därför vi ibland inte träffas alls på kanske 2-3 dagar, då uppskattar man varandras sällskap mer. 
Det kan mycket väl vara så med oss hästmänniskor och våra hästars relation. Det kan vara olika för olika individer, vissa kanske inte tappar motivationen alls. Men det kan vara för att man blir tränad av en tränare så att man inte kommer i den där hemska svackan och sitter fast med samma problem. Blir man tränad får man fler tips och kan utvecklas mer och snabbare inom ridningen.
 
Jag är ett av de fallen där man tappar motivationen snabbare för att det är svårt att komma iväg på träningar pågrund av pengar och tid. Det är jätte svårt för mig att komma iväg på träningar regelbundet eftersom jag måste betala för de själv och jag har inte dom pengarna eftersom jag bara får halva mitt barnbidrag. Alltså kan det vara bra för både mig och Solvind att komma ifrån varandra några dagar för att jag ska sakna henne mer. Nu när jag är borta en hel helg på Chappen kanske jag får fler tips och blir mer taggad inom ridningen för jag ser olika saker som jag kan hitta på med Solvind.
 
Det jag vill komma fram till är att det kan vara bra för oss hästägare som tar hand om våra hästar 7 dagar i veckan att vara ifrån våra hästar några dagar för att få tillbaka den motivation som oftast saknas.
 
Jag hoppas att jag kommer sakna ridningen och Solvind så mycket under helgen att jag bara vill komma hem och rida mycket för att jag fått en massa idéer.
 
 

Dagens Ridpass: Markarbete 27/6 2013

 
Efter dagens ridpass var Solvind trött, det märktes lång väg. Hon var svettig och blev ganska seg i slutet men hon lyssnade ändå väldigt fint. Ibland kan det hända att Solvind lyssnar bättre när hon är lite tröttare.
 
Under dagens ridpass jobbade jag mycket med halter och övergångar, vi blir bara bättre och bättre varje gång vi tränar på det vilket är super kul. Alltid lika roligt när man märker förbättringar.
Idag körde vi som sagt lite markarbete så Johan drog fram 3 bommar när jag skrittade fram, avståndet mellan bommarna var ungefär 2,5 meter. Det är precis lagom för Solvind om man ska ha galoppbommar och det var precis det jag hade idag. Men några gånger kom vi i trav över bommarna fast jag jobbade mest i galopp för att träna mig själv att reglera farten så det blir en jämn galopp över.
 
Idag var hon jätte mjuk och fin i handen, det var vekligen trevligt att rida henne idag eftersom hon inte hängde sig i handen hela tiden. Jag tror att all ridning på böjt spår och övergångarna som vi jobbat med har varit bra för henne. 
 
När jag kände mig nöjd med både min och Solvind's insats så tog jag av tränset och använde tyglarna som en halsring. Sedan red jag runt i paddocken i alla gångarterna, hon var jätte lätt att svänga och Solvind lyssnade super bra på mig. Vi tog även bommarna i galopp och trav i båda varven och det fixade hon gallant utan några om eller men. Jag är så stolt över Solvind när hon visar hur mycket hon egentligen kan.
 
Nu ska hon få vila under helgen så på Måndag kommer jag rida henne igen. Vad vi ska göra har jag inte planerat ännu, men jag kanske får lite idéer under helgen som vi ska trixa med. Det återstår att se!
 
 
 
 

Vad gör vi? Nu kör vi!

Hej på er!
 
Nu är jag helt klar för att åka, vi väntar bara på att mamma och pappa ska bli klara för att åka. 
Jag har skrivit om dagens ridpass som kommer upp senare idag och så skrev jag massa tidinställda inlägg som kommer upp under helgen. Det blir iallafall 1 inlägg om dagen, det är inte mycket men det är ju något iallafall.
 
Hoppas ni kommer ha en lika trevlig helg som jag förhoppningsvis kommer få, synd bara att inte mina skor har hunnit komma. Hade så gärna viljat ha dom på mig under helgen eftersom det är lite cowboy tema på de skorna, jaja nu ska jag inte hänga läpp för några skor.
 
Nä, nu är det dags för mig att slänga i mig lite käk innan vi åker så slipper man svälta ihjäl.
 
Puss och Kram på er och hoppas ni får en super helg!
 
 

Olägligt som vanligt

Denna dagen har varit så fruktansvärt kass! Jag har legat i soffan hela dagen pågrund av mensvärk och som grädden på moset fick jag min mens idag, väldigt passande då vi ska till High Chaparral imorgon och campa... Men det är väl bara bita ihop och ta sig igenom helgen och hoppas på att mensvärken slutar snart. Jag kan ju ta medicin mot värken men själva mensen kan jag ju inte göra något åt.
 
Eftersom jag bara legat i soffan hela dagen har jag inte kunnat rida så Solvind har fått stå idag, men imorgon måste jag göra något med henne iallafall. Tyvärr har jag inte ens börjat packa idag heller så jag får göra det snabbt som satan imorgon efter stallet. 
Jag slår vad om att jag kommer glömma av att packa något viktigt imorgon, så typiskt mig. 
Det är tur man har mamma till hjälp som kan påminna mig.
 
Nu ska jag skriva lite inlägg som ska få bli tidinställda som ska komma upp under helgen. Hoppas jag får ihop så det blir ett inlägg om dagen iallafall.
 
God Natt! <3
 
 

Ge mig tips

Nu när jag kommer åka bort har inte jag något internet så bloggen får stå helt still under helgen.
Det bästa hade ju varit ifall jag skrivit några tidinställda som kommer upp någon gång under helgen, kanske ett inlägg om dagen. Men jag har sådan fruktansvärd bloggtorka så jag vet inte vad jag ska skriva om riktigt.
 
Så ni som läser kan väl komma med några tips på inlägg? Det kan handla om nästan vad som helst, det kanske är något ni alltid viljat veta om mig eller Solvind. Så kom igen nu, peppra mig med idéer nu!
Gärna innan Torsdag så att jag hinner skriva dom
 
Tänk så de knakar nu people!
 
Usch vad jag saknar min Zelda <3
 

Dagens Ridpass: Uteritt 25/6 2013

 
Jag kom hem för en stund sedan från en jätte mysig uteritt med Sara, vi hittade en ny väg som var jätte mysig att rida på. Det var en raksträcka som var perfekt att trava på, den var säkert 100 meter lång och underlaget var helt okej. Sedan kom en jätte brant backe som vi travade upp för och det tyckte Solvind var jätte jobbigt men hon skötte sig bra. Vi skrittade och travade bara men det gör inget, man måste ju inte galoppera varje gång man rider.
 
Det fanns mycket saker att kolla på med Solvind skötte sig exemplariskt, min vackra springare. Det är nog tur att jag miljötränat henne så mycket för det är inte mycket hon reagerar på. Det känns väldigt säkert att vara ute med henne på olika ställen när hon har sådan bra personlighet.
 
Imorgon skulle det tydligen regna hela dagen men jag hoppas att jag kanske kan timea in att rida en liten stund när det är uppehåll iallafall för jag vill helst inte att hon ska vila något innan jag åker. 
Men blir det så att det spöregnar kommer hon väl få stå ändå, är hon blöt vill jag inte lägga på henne någon utrustning. Vi får se hur det blir men jag ska försöka motionera henne en liten stund imorgon iallafall, annars får jag väl longera henne om hon är för blöt. 
Det återstår att se antar jag!
 
 

I väntan på Sara

Tjenis!
 
Just nu sitter jag och väntar på att Sara ska komma till stallet, vi ska rida ut på Solvind och Zultan. Mys pys! 
 
Idag har jag varit och köpt bättre skor inför High Chaparral, har ingen lust att traska runt i converse om det ska hellregna. Jag har även beställt skor ifrån skopunkten eftersom de inte fanns i butik ännu, hoppas verkligen att de hinner komma innan vi åker på Torsdag. De ser ut som boots så de skulle passa sjukt bra på Chappen. Håller tummarna för det!
 
Eftersom jag inte kommer vara hemma i helgen får Solvind vila, jag ska försöka rida på Torsdag innan vi åker så slipper hon stå så många dagar i sträck. Jag red ju igår och idag blir det uteritt så imorgon blir det ridnig igen, då kan lilla Solvind få sin vila utan att jag får dåligt samvete iallafall.
 
Just det! På måndag kommer det en ny tjej hit med sin häst, så då blir det fullt i stallet igen. Ska bli roligt att det är 4 hästar i stallet.
 
Sedan ska jag lägga fram alla kläder jag ska ha med mig så att mamma hinner tvätta allt som inte är tvättat ännu. Det ska bli så roligt i helgen, hästar och cowboys överallt blandat med goa människor och massor av skratt! Favorit helgen på sommaren!
 
Skriver troligtvis om dagens ridpass senare!
 
See you later!
 
 
 
 

Dagens Ridpass: Dressyr och Uteritt 24/6 2013

 
Jag lyckades timea in att rida när det var uppehåll idag, vilket var fruktansvärt skönt för varken jag eller Solvind tycker om att rida i regnet.
 
Dressyr stod på schemat idag iallafall, jag jobbade mest i trav för att jag ville få henne mjuk och fin men ändå få henne att jobba bra med bakbenen som hon kan slarva med ibland. 
Jag jobbade även mycket på trav-halt-trav-halt, efter en stund fick hon till det riktigt bra. Duktiga pollen!
 
Tyvärr vår det inte riktigt våran dag märktes det, jag red som en kratta och Solvind var både pigg men väldigt loj så hon hade svårt att lyssna. Men alla ridpass kan ju inte gå som en dans, eller hur?
 
Efter att jag hade fått en okej galopp i båda varven bestämde jag mig för att rida till vägens slut och tillbaka, usch vad jobbig hon var ute idag! När vi red förbi getterna var det en människa där så hon typ flippade över. Solvind försökte vända hemåt genom att stegra och vända sig bortåt, men med lite om och men så fortsatte hon att gå förbi. Dock spände hon som en fiolsträng, men när vi hade kommit förbi så skrittade hon på lugnt och fint. Tyvärr började det regna en aning vid galoppbackarna men jag orkade inte vända så jag travade upp för backen. 
 
När vi vände vi slutet av vägen slutade det regna, skönt. När vi kom tillbaka till backarna bestämde jag mig för att låta henne galoppera hur fort hon ville uppför. Väl uppe på plan mark igen blev hon för studdsig så jag gjorde halt, men Solvind hade andra planer för hon ville gå. När hon inte fick gå stegrade hon sig och backade av vägen så jag satt av och sa till henne ordentligt tills hon lugnade ner sig. Då satt jag upp igen och efter det skötte hon sig super resten av vägen hem.
 
 

Här kommer ursäkten

Som ni säkert märkt har jag inte bloggat på ett par dagar. Det är för att jag har umgåts med massa vänner under midsommarhelgen, vi har grillar och bara haft roligt.
 
Under den närmaste veckan har det blivit massor med onyttig mat och en massa godis, därför är jag en aning beskviken på mig själv att jag proppar i mig sånt skräp när jag vet vad som händer med mitt självförtroende. Just nu är det på botten, igen... det är pågrund av att jag tycker mitt utseende suger. Jag har fått finnar och något skumt utslag i ansiktet, samtidigt som jag gått upp i vikt igen. 
I helgen ska vi till High Chaparral och då kommer det säkert också bli en massa onyttigheter som jag kommer proppa i mig så att jag mår ännu sämre. Som tur är har jag Johan med mig som pushar mig och får mig att må bättre.
 
Jag har hållt på med några övningar för magen men jag har glömt av dom så nu tycker jag inte min mage är snygg längre. Jag antar att jag får börja med dom igen så att jag kanske vågar visa mig i bikini i sommar. Om det nu blir någon riktig sommar så att man kan bada eller om sommaren bara kommer regna bort.
Imorgon blir det ridning men jag ska även gå ut på en promenad med en kompis och förhoppningsvis mår jag lite bättre igen. 
 
 

Dagens Ridpass: Longerling & Löslongering 23/6 2013

 
Jag har inte ridit på jätte länge känns det som. Jag har haft träningsvärk och vädret har varit pisstråkigt, men jag har inte haft något speciellt sug till att rida det senaste. Jag vill verkligen rida men det känns så meningslöst på något sätt eftersom det inte är någon i min närhet som verkar vara intresserad av min hobby vilket är super tråkigt.
Som sagt, idag blev det löslongering och vanlig longering i paddocken. Hon va väldigt pigg från början eftersom hon har stått så många dagar, därför släppte jag henne direkt. Solvind galopperade flera varv innan hon kom in till mig och ville vara hos mig. Då började jag longera henne i alla gångarterna, hon skötte sig super. Dock var hon en aning ofockuserad men annars skötte hon sig super.
 
Efter longeringen testade jag att gå runt i paddocken för att se om hon följde efter mig ifall hon var lös. Mycket riktigt, hon följde efter som ett plåster. Även om jag backade och sedan började gå igen så följde hon efter. Jag har märkt på Solvind att hon blir väldigt mammasjuk om hon inte träffat mig på några dagar. Jag tycker det är jätte gulligt.
 
Jag lasttränade även idag, hon skötte sig sjukt bra. Solvind gick in och ut i transporten utan problem och var super lugn när hon stod där inne. En stor förändring om man ser tillbaka några månader bara!
 
 

Dagens Ridpass: Hoppkursen 19/6 2013

 
 
Jag har mycket att berätta om dagen men jag ska försöka ta det kortfattat, försöka...
Lastning dit: Hon försökte att komma undan, men jag gick på helt en gång med henne och backade ur henne. Sedan gick vi på helt så att mamma kunde stänga. Det tog bara någon minut att få på henne.
 
Ridpass 1: Där höll vi på med lite teknikövningar så som studs och en 3 bommar där vi skulle reglera avståndet i galoppen. Under detta ridpasset var Solvind välidigt ofockuserad i början och extremt stark, det var nästan så att jag trodde mina armar skulle gå av en stund. Kicki gav mig tipset att jag ska stå mer i tvåpunktsits för att motvärka att jag driver på henne med sätet för mycket när hon är så het. När jag gjorde det kändes det väldigt mycket bättre. Vi hoppade även två oxrar, några kråksprång blev det allt men det är bara för att jag är så fruktansvärt feg så att jag spänner mig och då håller jag in Solvind för mycket och då blir hon flack.
 
Ridpass 2: Här hade vi byggt en bana med lite kluriga svängar men den var ändå lagom svår. Vi körde pang på och hoppade banan direkt. Andra hindret var en solfjäder, det var första gången jag någonsin hoppat det och Solvind var lite osäker på det också. Men vi kom över det fast det var ju inga graciösa hopp över det hindret kan jag lova er. Jag tror att Kicki höjde upp det till cirka 70-80 kan jag tro när jag hoppade det. Lite läskigt tyckte jag det var men Solvind skötte sig super, hon hoppar ju allt. 
 
Lastning hem: Hon tvekade lite men sedan sprang hon på så jag fick skynda mig under frambommen så att jag kunde spänna fast henne innan hon sprang på mig. Det tog kanske 30 sekunder att lasta henne påvägen hem. Det har aldrig gått så snabbt när vi ska någonstans. Jag är så stolt över henne!
 
Jag tyckte dagen var super och Solvind skötte sig gallant tycker jag. Mycket Nöjd!
Imorgon blir det nog en uteritt, hon lär ha träningsvärk imorgon. Men hon förtjänar en trevlig uteritt.
 
Jag vill tillbaka till AW, hoppas jag kan åka nästa år!
 

Dagens Ridpass: Lugn runda i skogen 18/6 2013

 
Eftersom hoppkursen är imorgon och vi kommer rida två pass tog jag det väldigt lungt med henne så att hon inte skulle behöva ta ut sig. Därför longerade jag henne lite i paddocken i typ 10 minuter sedan hoppade jag upp barbacka och red en liten bit i skogen så att hon iallafall skulle få röra sig lite grann.
 
Hon hoppade över ett träd som låg ner som var kanske 40-50 cm och jag var inte beredd på det så jag kom på sniskan lite men när Solvind märkte att jag var påväg att glida av så stannade hon och väntade tills jag hade kommit upp där jag ska sitta. Snälla pollen, sjukt bra att hon gör så 99,9% av alla gångerna.
 
Imorgon blir det som sagt hoppkurs på Gråbo Ridklubb. Det ska bli sjukt kul! 
Skriver om det imorgon!
 
 
 

Happy Birthday!

Ett stort Grattis till en sjukt bra artist och en super snygg PAL McCARTNEY som idag fyller 71 år!
 
GRATTIS PAULIE!!
 
 
 
 
 

Dagens Ridpass: Löshoppning 17/6 2013

 
Löshoppning som sagt, Solvind var väldigt pepp på det märkte jag. När jag skrittade fram henne ville hon småtrava hela tiden och så ville hon små skutta över bommarna som låg på marken.
Det kan bero på att det var så sjukt mycket insekter idag.
 
Jag började med att skritta fram henne och sedan longerade jag henne lite för att hon skulle vara uppvärmd ordentligt. Sedan släppte jag henne så att hon fick spring löst och ifall hon ville börja hoppa direkt fick hon det. Självklart började hon med att rulla sig direkt. I början låg hinderna på cirka 50-60 bara för att hon skulle värma upp och förstå vad som gällde. 
Det första hindret var ett räcke på 30 cm och sedan var det cirka 7 meter fram till en oxer som jag höjde allt eftersom.
 
Det var fruktansvärt varmt idag så vi höll bara på i cirka 30 minuter för att inte ta slut på henne eller att hon blev överhettad och sånt. Men hon hoppade oxern på 110 cm, vilket hon gjorde med en dans. Hon skulle säkert kunna göra det där med förbundna ögon om hon kunnat.
 
Imorgon blir det ett dressyrpass i paddocken tror jag, men inte för tufft eftersom hon ska ha kraft att rida två pass på Onsdag när det är hoppkurs och då blir det hoppning och markarbete. Så troligtvis ett lugnt dressyrpass i paddocken på morgonen eller på kvällen. Jag kan gissa på att jag säkert kommer skritta ut en stund med henne som avskrittning.
 
 Känner att jag behöver nya bilder på Solvind nu!

Taggad!

God Morgon!
 
Jag har precis pratat med min gamla ridlärare från ridskolan. Jag fick veta lite mer om upplägget på Onsdag då det är hoppkurs på Gråbo Ridklubb, jag kommer bli tilldelad en box som Solvind kommer få stå i hela dagen. En aning rastlös kommer hon bli men det ska nog gå bra.
Hon beskrev det väldigt utförligt, vi ska rida markarbete i första passet och sedan ska vi få bygga en egen bana som vi ska hoppa. Den banan vi ska hoppa kommer vara med på Torsdagens pay & jump på klubben. Synd att jag inte kan vara med på den.
Det ska bli så sjukt kul på Onsdag. Som grädde på moset ska just min gamla ridlärare hålla i det hela så jag ska få rida för henne efter hur många år som helst. Längtar så att jag dör!!
 
Idag ska jag och Sara löshoppa hästarna i paddocken. Eftersom Lisa är i New York så ska vi löshoppa hennes häst Tindra också. Ska bli intressant att se deras hästar löshoppas faktiskt. Sara kommer vid 12 och då ska vi göra en liten länga för hästarna att hoppa.
 
Om lite mer än 1 vecka bär det av till High Chaparral med en massa goa människor! 
Love Life!
 
Just nu mår jag så himla bra och de har jag alla goa människor runt mig att tacka! Självklart är Solvind en sjukt stor bit i det hela. 
 
Nu ska jag ta på mig mina stallkläder och gå ut till min favorit polle.
 
Ha en underbar Måndag mina vänner, för det ska jag ha!
 
 

Mycket hö blir det!

Hej Hopp!
 
Dagen började med att jag,Johan,Mamma och Pappa städade på höloftet för att vi ska kunna få plats med allt hö som kommer om någon vecka. Vi ska få plats med cirka 10 ton hö, det är mycket. 
Fast det är ju för 4 hästar, det ska nämligen komma hit en ny häst den 1 Juli på typ prov och så vi väl se hur det funkar mellan våra hästar och med den nya tjejen som kommer. Hoppas verkligen det kommer funka, det var flera år sedan det var fullt i stallet.
 
Jag hade tänkt skritta ut en runda med Sara men så började det pissregna så jag har inte så stor lust med det längre. Solvind har ju faktiskt gått hela veckan förutom i Måndags så hon förtjänar att få vila, men imorgon skulle det bli bra väder så då blir det nog ridning igen. 
 
Nu ska jag kolla på de sista avsnitten av Partaj som jag inte sett ännu. 
Ha det bra! <3
 
 

Fancy!

Hej på er!
 
Kan ni gissa vad jag och Johan ska göra sedan? Vi ska äta på resturang i stan, Johan fick sånt dåligt samvete att vi kom hem så sent från Vimmerby i måndags och att jag missade min skolavslutning. Man ska aldrig säga nej till att bli bjuden på resturang, speciellt inte av en snygg och snäll kille som Johan.
 
Vi har beställt bord på Källarkrogen, vi har ätit där förut och maten är jätte god och personalen är sjukt bra! 
 
Det kommer bli jätte mysigt verkligen, ska bli så skönt att få lite kvalitets tid med min älskling.
 
På Onsdag ska jag troligtvis på en heldags hoppkurs på Gråbo Ridklubb, om jag nu fixar någon som kan köra mig och Solvind dit annars blir det inget. Jag hoppas verkligen att Johan eller mamma kan köra oss. Vi behöver verkligen träna för någon, det var så fruktansvärt länge sedan vi gjorde det.
 
Nu måste jag duscha och göra mig snygg inför ikväll. 
 
Ha en fortsatt mysig Lördag, krama om någon i eran omgivning! <3
 
 

Utmanade ödet

Idag utmanade jag ödet lite och ledde ut Solvind i hagen med bara grimskaftet runt halsen, det gick jätte bra!
 Min duktiga polle!<3

Dagens Ridpass: Western 15/6 2013

 
Idag var jag cowgirl och Solvind var min westernhäst, skämt åsido.
 
Det går bara bättre och bättre med western för oss nu, Solvind har lättare att slappna av och sänka huvudet. Hon blir även bättre på att "jogga", i början sprang hon fortare när hon fick längre tyglar.
Solvind har mycket lättare för att jobba i trav, både i den engelska ridningen och western, jag tror det är för att hon har lite mer tempo och koncentrerar sig lite mer på själva arbetet då. Men vad vet jag...
 
Idag jobbade vi med att hon skulle sänka sig neråt men även med "slide-stop". Det hade varit roligt att lära sig spin men det är väldigt svårt så om jag skulle vilja lära mig det kommer jag behöva en duktig tränare till det. Efter att jag hade hållt på med stoppen en stund blev hon lite för pigg och ville inte riktigt lyssna på mig längre så då avbröt vi och gick tillbaka till att arbeta i trav en stund. Då var hon jätte fin!
 
Sedan red vi ut en bit för att hon skulle skrittas av, vi red till galoppbackarna och så fick hon dra på hur mycket hon ville. Hon älskar backarna! Vi red tills grusvägen tog slut och sedan red vi hem igen. 
Förr när vi red förbi getterna spände hon sig som tusan och fick panik eller något men nu är hon jätte lugn förbi dom. Det är så roligt att se skillnad på henne.
 
Imorgon ska vi greja på loftet så då ska Solvind få vila tror jag, annars ska vi ta en uteritt kan jag gissa på. Beror på vädret, det ska tydligen regna. Men vi får se!
 
 
 
 

Dagens Ridpass: Dressyr och miljöträning 14/6 2013

 
Jag kände att det var längesedan vi körde seriös ridning i paddocken så det fick bli dressyr.
Solvind var ganska stel och dragig så det jag fokuserade på mest idag var att hon skulle bli mjuk och sluta hänga i bettet. Men efter att jag hade ridit i typ 20 min började det släppa i båda varven efter att jag ridit mycket på böjt spår, så som volter och serpentiner. 
 
I galoppen var hon riktigt fin, lite seg bara men annars super. Vi fick till några galoppbyten, dock var dom ju inte speciellt graciösa men jag är nöjd iallafall, skulle behöva träna för en tränare för att få några tips hur jag ska göra så de blir lite snyggare och så de blir rätt. Men det kommer väl annars om jag fortsätter att träna förhoppningsvis.
 
Efter att jag hade ridit klart så drog jag fram preseningen så jag körde lite miljöträning med den när jag satt på. Jag fick hjälp av både pappa och Johan när jag skulle genomföra olika övningar, som vanligt brydde sig inte Solvind ett dugg. Pappa berömde oss jätte mycket, han tyckte jag hade gjort ett jätte bra jobb med henne. Det är alltid kul att få beröm!
 
Imorgon blir det western!
 
 
 

Dagens Ridpass: Löslongering 13/6 2013

 
Framåt kvällen slutade det regna så jag passade på att motionera Solvind lite, det fick bli löslongering.
 
Först började jag longera lite men hon blev väldigt stressad när jag började med longeringen och så blåste det väldigt mycket. Så jag släppte henne så hon fick springa av sig lite, i början fick jag busa upp henne så att hon sprang. Efter en stund sprang hon runt som en galning och fick för sig att hon var ett Arabsikt fullblod. Men hon tyckte det var roligt att springa runt och leka lite.
 
Efter att hon hade sprungit runt en stund kom hon in till mig och fick en godis, sedan började vi om med longeringen. Hon skötte sig jätte bra, lyssnade fint på mina rösthjälper. Jag har blivit mycket bättre med mitt kroppspråk nu så Solvind har mycket lättare att förstå vad jag vill säga vilket är väldigt roligt.
 
Efter longeringen blev det lite miljöträning med preseningen, jag kastade den mot henne utan någon reaktion från hennes sida, jag hängde den på huvudet, drog den mellan benen utan att hon brydde sig det minsta. Det är väldigt kul att hon är så chill med sånt, någon dag ska jag be Johan göra samma sak som jag gjorde fast denna gången ska jag sitta på Solvind's rygg. Det ska bli intressant!
 
Imorgon ska jag dammsuga hela huset åt mamma så ridningen får bli på eftermiddagen. Vi får se vad för skojigt vi ska hitta på.
 
Detta fick Solvind testa också, ingen reaktion som vanligt!
 

Dagens Ridpass: Hoppning 12/6 2013

 
 Idag fick de bli hoppning med Sara, det har inte direkt skett någon förändring i hoppningen. Jag är fortfarande lika rädd för höga höjder. 60 är okej men hägre än så funkar inte.
 
Solvind var väldigt dragig idag, hon ville liksom försöka dra ner huvudet i marken hela tiden så jag fick jobba med det en stund innan jag började hoppa. Men det är mycket möjligt att hon var sån bara för att hon hade stått en dag och igår blev det bara uteritt i skritt på långa tyglar. Hon kan behöva sånt ibland, hon förtjänar det.
 
När vi väl började hoppa var hon jätte fin, hon lyssnade på mina hjälper och som alltid blev hon lite för taggad vissa stunder. Jag tuffade till mig lite med hjälp av Sara som tjatade på mig så jag vågade hoppa en trippelbarr. Okej, den högsta bommen låg på 50 cm men det var ett stort steg fram för mig. Solvind tycker mest jag är löjlig när jag inte vågar hoppa så lågt, men vad ska jag göra?
 
Jag är iallafall nöjd över mig själv och Solvind idag.
 
Imorgon ska det tydligen spöregna hela dagen så vi får se hur det bli med ridningen imorgon. 
Det återstår att se.
 
 

Dagens Ridpass: Uteritt 11/6 2013

 
Uteritt ja, barbacka dessutom. Eftersom det var så varmt idag orkade varken jag eller Sara rida i paddocken så det fick bli en mysig uteritt i skogen. Vi red till galoppstigen och tog klätterbacken hem. 
Solvind hade väldigt bråttom hela tiden men det var bara att hålla in henne, dock blev hon lite sur när jag gjorde det men hon måste lära sig att inte gå ifrån mig.
 
Det märktes på henne att hon hade vilat igår för lite för pigg var hon allt.
 
Fast det som åär sjukt bra med Solvind är att hon är busig men ändå sjukt snäll när man rider barbacka.
 
Imorgon blir det hoppning med Sara! Ska kanske utmana ödet och testa trippelbarr imorgon
 
 
 
 

Utan Johan

Det händer att jag och Johan bråkar, att det liksom är dålig stämmning mellan oss. 
Men även om det kan bli så ibland älskar jag honom mer än något annat på denna planet, han får mitt liv att gå ihop. Han är den sista pusselbiten som behövs för att jag ska orka med. Förstår ni vad jag menar?
 
Jag har ofta tänkt på hur mitt liv hade varit ifall jag inte hade gått in i honom på den avslutningen i 6:an. Hade jag blivit tillsammans med honom ändå? Skulle jag varit ihop med någon annan? Skulle mitt liv varit bättre eller sämre?
Även om jag och Johan har det kämpigt mellan oss då och då behöver vi varandra för att må bra, Johan säger ofta att han aldrig skulle klara sig utan mig.
 
Idag har vi varit tillsammans i 3 år och 7 månader, förlovade i 2 år och 1 månad. Många som jag träffar blir jätte chokade när jag berättar att jag varit tillsammans med han så länge och är förlovad dessutom. Men är det så konstigt egentligen? Jag älskar han och han älskar mig, vi är två människor som älskar varandra. Även fast vi bråkar, kanske lite för ofta. Men det har inte med saken att göra. Vi ger inte upp, vi fixar det igen. Varför ge upp när det är värt att laga?
 
Det jag vill komma fram till är att oavsett om vi bråkar och kanske är osams då och då så älskar vi varandra och vi ska alltid vara tillsammans. Alltid, vi ska åldras tillsammans!
 
Alla kan älska men inte alla har tålamodet att kämpa för det man älskar!<3
 
Johan Robert Svärdström, Min prins <3
 

Vimmerby

Just nu sitter jag i lastbilen och väntar på att Johan ska lasta av allt som han har kört ner hit till Vimmerby. Jag har precis kollat färdigt på en film som heter I am Sam, den var väldigt rörande måste jag säga. Jag ljuger om jag säger att det inte kom någon tår här och där under filmens gång.
 
På hemvägen kommer vi nog stanna och äta någonstans, jag är sjukt hungrig. Vi åt frukost vid 8 och det ända jag har ätit idag är en macka så det börjar kurra i magen.
 
Är det någon som vill att jag ska skriva ett inlägg om vad jag tyckte om filmen som vi såg igår på bio?
 

Trucker

God Morgon mina vänner!
 
Just nu sitter jag i en lastbil med Johan. Vi är påväg till Vimmerby, han har ett jobb ner dit.
Han har fixat en dator till mig som jag ska låna över dagen så att jag har något att göra. Dock är denna datorn extremt efterbliven så det har tagit typ 1,5 timma bara att fixa detta inlägget till er. Inte jätte kul måste jag ju säga.
 
Egentligen skulle jag åkt med min klass till en ö med en till av ettorna. Fast jag kände mig inte jätte pepp på det så jag åkte med Johan istället. Tyvärr är det ju soligt och varmt ute så jag skulle ju hellre legat på en solstol och jobba på brännan med Johan ville så gärna att jag skulle med så det fick bli det ändå.
 
Jag har fixat en massa Beatles filmer till ett USB-minne som jag har med mig i väskan. Så om jag får slut på idéer så kan jag alltid kolla på en rulle.
 
Eftersom jag har tillgång till dator hela dagen (förhoppningsvis) kommer jag kunna blogga. Men om jag inte kommer på något intressant att blogga om kan det ju kvitta. Men om jag får någon snilleblixt kan jag ju skirva lite.
 
Hörs senare! Ha en skön måndag!
 
 
 

Bio!!

Bio med goa vänner, brorsan och världens bästa Johan<3
Fast and Furious 6!!

Dagens Ridpass: Western 9/6 2013

 
Egentligen hade jag tänkt köra på Barrel Race idag men det var så äckligt varmt och kvavt så jag kände mig inte så pigg på det. Så det fick bli vanlig western typ.
Vi håller fortfarande på och lär oss men det går framåt, hon börjar få lättare att sänka huvudet i skritt och trav. Jag har inte börjat med det i galoppen ännu eftersom jag vill att det ska sitta i skritten och travem innan.
 
Jag tränade även på att hon ska tvärstanna, dock är vi långt ifrån för att kalla det slide stop. Jag brukar använda mig av kortsidorna när jag tränar det. Jag galopperar så fort jag bara kan och styr henne mot kortsidan så att hon ska göra ett tvärstopp precis innan. Vissa gånger blir det bättre än andra, men som sagt så lär vi oss fortfarande.
 
Det som är så roligt med Solvind är att hon så gärna vill lära sig nya saker och suger åt sig det hon lär sig. Vissa dagar kan hon vara lite grinig och trött men oftast är hon otroligt positiv och vill mer än gärna göra rätt för sig och gör allt för att vara till lags.
 
Imorgon ska jag på åka med Johan på jobb, vi ska till Vimmerby så det blir ingen ridning för vi kommer säkert komma hem väldigt sent tror jag. Men det kan vara roligt att få åka med dit.
På Tisdag slutar jag skola och då vet jag inte om jag hinner rida för det är kanske fest efter. Vi får se helt enkelt.
 

J*vla kärring

Ni kan aldrig gissa vad som hände igår!
 
Efter att Johan hade ridit duschade jag av Solvind (tillochmed i ansiktet, woop woop!). För att hon skulle torka gick jag på en promenad igenom skogen en kortis så att hon även skulle få sträcka på sig.
 
Medan jag gick där mötte jag en liten dam som hade en hund som var sjukt liten och snoffsig. 
Då börjar hon skälla på mig och säger att hästar inte ska tränas utanför ridbana för att det inte är bra för deras ben och psyke, det hade tydligen hennes dressyrtränare sagt. "Kolla bara hur svettig och uppsterssad din häst är". Solvind stod och halvsov medan hon käkade på en gran.
 
Det kokade verkligen i mig. Mitt svar var att min nyduschade häst inte är en porslinshäst, sedan gick jag därifrån. Jag tycker fruktansvärt synd om hennes häst/hästar. Hur roligt liv kan de ha egentligen?
Om jag aldrig hade ridit ut på Solvind hade hon blivit sur och grining på mig, men framför allt hade både hon och jag blivit fruktansvärt uttråkade av att bara rida runt och runt på ridbanan.
 
Egentligen var jag inte så arg, jag mest skrattade åt eländet. Hur tänkte hon egentligen? och vad är det för pantad tränare hon rider för? Pfft...
 
Ja det finns idioter till allt har jag märkt!
 
Usch ja vad min häst är stressad av lite variation på henns vardag!

Dagens Ridpass: Uteritt 7/6 2013

 
Idag hade Solvind träningsvärk, det märktes lång väg. Hon var stel och fruktansvärt seg och loj över lag.
Men jag bestämde mig för att rida ut med Sara i vilket fall. Kände att det behövdes eftersom hon skastå imorgon då jag ska iväg på kalas.
 
Hur som helst, jag och Sara red ut i skogen. Vi tog en tur till galoppstigen i skogen där jag inte ridit på hundra år. Dum som jag var tog jag på mig solbrillorna eftersom det var så ljust ute och jag hade ingen lust att få solen i ansiktet om vi skulle galoppera. Men när vi kom till galoppstigen blev det kolsvart så jag såg ingenting. Eftersom jag red med t-shirt så hade jag inga fickor därför hade jag på mig dom när jag galopperade, jag gav Solvind långa tyglar så att hon fick styra själv. Jag visste att hon skulle stanna när hon kände att det var bra. Som sagt så stannade hon innan svnängen, min häst är så väluppfostrad.
 
När vi ridit en stund i skogen såg Sara en älg så vi förde massa oväsen så att den inte skulle komma mot oss. Om det var någon som hörde oss måste de trott att vi vara två psykfall som brytit oss ut från psykhemmet. 
 
Vi red en stig i skogen så att vi kom ut innan galoppbackarna, jag vet mycket väl om att Solvind älskar att dra på som attan där. Sagt och gjort så fick hon springa på hur fort hon ville. Hon tyckte de va skit kul, det märktes långa vägar för hon drog ner huvudet och sprang ännu fortare. Om jag inte hade ridit med westernsadeln hade jag nog drattat på ändan. 
Men hon är så snäll så att hon saktar av när det blir plant igen. Jag älskar verkligen den hästen asså!!
 
På söndag blir det kanske lite barrel race, det var längesedan nu. Eftersom hon ska stå imorgon är hon lite extra pigg förhoppningsvis och det gör det bara ännu roligare.
 

Dagens Ridpass: Johan rider 6/6 2013

 
Eftersom Johan inte vill skriva om hur han tyckte det gick på ridpasset får jag göra det.
Jag hade gjort en liten planering för Johan så att jag kunde ha lite mer flyt när jag skulle hålla min "lektion" för honom. 
Jag hade ställt upp koner som han skulle göra halter vid i skritt och jag tyckte han skötte det riktigt bra. Dock behöver han träna upp styrkan i bålen, men det kommer om han vill fortsätta att utvecklas i ridningen.
 
Han fick även chansen att testa på studs idag, dock tyckte Solvind att det var roligare att ta två studs i taget men det märkte knappt Johan eftersom de var så låga. Jag hade däcken så de låg på kanske 30 cm eller något.
 
Även om Solvind är hyffsat snäll så jävlas hon ganska mycket med Johan eftersom han är för snäll och inte vågar ryta till för att visa vem det är som bestämmer. Jag fick hoppa upp några gånger för att få henne att skärpa sig, så fort jag satt upp blev hon snäll som ett litet lamm. Antingen är det för att Johan inte riktigt lärt sig hur hon ska ridas eller så fattar hon att det inte är någon idé att bråka med mig eftersom jag vinner hela tiden.
 
Modig som är vågade han tillochmed att hoppa ett hinder på 50 cm, Johan tyckte det var lite läskigt men att det ändå var helt okej. Jag tycker han börjar bli riktigt duktig och börjar tuffa till sig lite, men de har en låg väg kvar. Men om Johan vill fortsätta att rida då och då kan han bli riktigt duktig.
 
Imorgon blir det uteritt för Solvind's del, hon var jätte trött efter idag.
 
 
 

Vad nu?

Idag hände en sak som jag aldrig trodde skulle hända, Johan anmälde sig frivilligt till att rida och sa att jag skulle ha lektion för honom. Men det han inte tänkte på var att jag hade mina ess i skjortärmen. Jag har tänkt ut några riktigt jobbiga och svåra övningar till honom. Dock har jag förenklat dom en aning eftersom han fortfarande är lite av en nybörjare. Men han sa att han tillochmed kunde hoppa, men de skulle han inte gjort, hehe....
 
Fast jag ska inte skrämma iväg honom så att han aldrig mer vill rida. Det måste ju ändå ligga på hans nivå. Vissa av övningarna har jag fått lära mig och de ligger på min nivå. 
Han såg lite rädd ut när jag skrattade onskefullt i min stol och log mot honom sådär läskigt.
 
Hoppas han inte rymmer nu bara och aldrig mer kommer tillbaka. Som tur är red jag ju faktiskt Solvind igår så hon har inte jätte mycket överskottsenergi, förhoppningsvis.
 
Jag skriver om passet sedan, om inte Johan vill då. Det hade varit bättre ifall han kunde göra det så får man veta hur det kändes från hans perspektiv.
 
Nu ska jag hjälpa mamma med trädgårdsarbete medan jag väntar på att Johan ska komma tillbaka från stan.
OM han kommer tillbaka...
 
Se vad lycklig han ser ut ovetande om vad som väntar honom!! Hehe...
 
 

Dagens Ridpass: Dressyr och uteritt 5/6 2013

 
Dagens ridpass gick lute upp och ner hela tiden. Ibland var hon sjukt fin och mjuk, men så slog det om och hon blev stel och ville inte mjukna i kroppen. Galoppen var värst idag och så brukar det inte vara, men det kan mycket väl bero på att jag inte ridit henne riktigt på ett tag. Men det kan även bero på att jag red så tidigt eller att det är så varmt hela tiden.
 
Fast det är bara att inse, hur ofta går det probelmfritt VARJE dag? Precis, Aldrig. Det är bara att bita ihop och ta nya tag imorgon.
 
Som vanligt red jag ut en sväng efter jag hade ridit klart i paddocken, det blev en ganska kort sväng eftersom klockan började bli mycket. Men det gjorde inget, det var mysigt ändå. Eftersom det inte regnat på ett tag nu är det väldigt torrt i skogen, det har det inte varit på jag vet inte hur länge. Det är verkligen jätte skönt att det är så.
 
Jag red även utan T-shirt idag för att få bort den lilla bonnabrännan som jag har. Dock var jag tvungen att ha väst på mig ifall det händer något. Men nu börjar det bli jämnt på armarna. 
 
Imorgon är det ledighet igen och då ska jag kanske hoppa med Sara på morgonen. Om jag fjäskar tillräckligt för Johan kanske han kan fota oss så jag får lite nya bilder på mig och Solvind. Jag måste ha en fotodag då någon tar porträttbilder på oss.
 

Varmt!

Klockan är halv 8 och det är stekhett ute!
Är detta verkligen Sverige?

 Nu kör vi dressyr i paddocken!!!

 

 

 

Hurtiga Emma strikes again!

Planerna inför morgondagen är ganska korkade enligt vissa!
 
Imorgon börjar jag 13:45 på Lindholmen, vi ska ha betygsnack på matten och sedan får man gå hem. Alltså kommer jag kanske vara i skolan högst en timma.
Men när jag har så lång sovmorgon vill jag använda den fullt ut. Klockan ringer halv 6 då jag kommer väl kanske upp runt 6. Då går jag upp och käkar frukost för att sedan gå ut i stallet och rida ett pass i paddocken på Solvind, vad vet jag inte än. 
 
Sedan går jag in och duschar av mig den värsta hästlukten för att sedan ta mig upp till bussen och åker in till Lindholmen och gymmar på Sportlife där jag duschar och sminkar mig inför skolan. Sedan kommer jag vara i skolan i en halvtimma eller något för att sedan åka hem igen och tar det lugnt resten av eftermiddagen.
 
Korkat att gå upp så tidigt? Kanske Ja, kanske Nej. Ni som har häst vet att det är fruktansvärt jobbigt att rida när det är varm och man tackar inte nej till att ha resten av dagen fri efter skolan.
 
Om jag ens kommer hinna med allt eller om jag ens kommer upp på morgonen återstår att se. Klarar jag det är jag faktiskt ganska stolt över mig själv!
 
Nu ska jag lägga mig och sova så att jag åtminstånde har lite kraft kvar inför imorgon. Det ska bli upp mot 20 grader står det på SMHI så det gäller att jag dricker mycket vatten!
 
God Natt på er! <3
 
Mmmm! Det är gott med Marshmallow tycker Johan!!

It's was a sunny day!

God Afton!
 
För första gången i hela mitt liv har jag suttit inne en hel dag framför datorn och spelat spel. Det har aldrig hänt innan. Det känns inte bra alls, hela dagen har gått och jag har inte gjort något vettigt alls!
Fast jag kunde ju ändå inte ridit eftersom Solvind's skor är lite lösa och för små så hon är en aning öm. Som tur är kommer hovis om cirka 1 timma, jag kanske skrittar ut efteråt men jag har inte bestämt mig ännu. Det återstår att se, eller så gör jag det innan skolan imon. Jag börjar ju ändå kvart i 2.
 
Nu ska jag skynda mig ut i stallet och ta in pollen så att hon är klar för nya dojjor!
 
Vi hörs imorgon eller senare om det blir så att jag skriver om dagens ridpass.
Hörs vi inte sedan får ni ha en fortsatt bra Tisdag!
 
Puss och kram!
 

Nörd!

Hej på er!
 
Idag har faktiskt Johan köpt Sims 3 till mig. Min gissning är att jag säkert kommer sitta inne vid datorn och nörda det ett bra tag framöver. Men inte så allvarligt att det går ut över ridningen, hoppas jag!
 
Idag har jag bara ridit sedan har jag mest varit inne och chillat. Jag och Johan vaknade vid 10 och gick upp 12. Det behövs att få sova ut lite ibland, jag gör ju inte det så ofta.
 
Nu ska jag installera spelet och sedan ska vi äta av tårtan som blev över efter i Lördags. Jordgubbståra! MUMMA!!
 

Dagens Ridpass: Longering och ridning av Johan 3/6 2013

 
Tanken var att Johan skulle rida från första början men han var upptagen med lite saker så jag löslongerade och longerade henne en stund så att hon inte skulle ha så mycket energi kvar. 
 
När Johan började rida så skrittade han en stund och kollade så att hon kunde svänga henne lät. Sedan började han trava några varv. Eftersom jag redan hade jobbat henne när hon blev longerad så hade hon inte jätte mycket krafter kvar och det var fruktansvärt varmt därför red inte Johan så länge.
Egentligen skulle han inte galoppera alls eftersom han inte vågade men han gjorde det ändå. Cirka 2 varv i åt varje håll.
 
Sedan red han ut en bit och jag cyklade brevid, bra träning för Solvind att ha en cykel så nära inpå. Johan både travade och galopperade ute, han tyckte det var roligt berättade han.
När vi skulle vända och rida hem igen galopperade han uppför galoppbacken, oj! vilken fart Solvind fick upp då. Jag blev lite orolig att han inte skulle få stopp på henne, men min polle var så snäll och saktade av till trav lugnt och försiktigt. Jag frågade Johan om han tyckte det var läskigt eller roligt, han svarade att det var okej. Han börjar bli lite tuffare nu märker man, vem vet. Snart kanske han vågar hopp igen.
 
Jag är väldigt stolt över både Johan och Solvind idag.
 
Solvind's skor är inte helt hundra så jag vet inte om det blir ridning imorgon. Vill inte riskera för mycket. Men förhoppningsvis kommer hovis imorgon så då kanske jag kan rida på kvällen när han varit här och gett Solvind nya dojjor.
 
Usch!! Hur såg vi ut i början egentligen?!!

Dagens Ridpass: Uteritt 1/6 2013

 
Idag blev det ett väldigt kort ridpass eftersom jag skulle skynda mig in igen för att i skulle ha gäster vid fyra.
 
Jag red en runda som brukar ta cirka 40 minuter, det blev mest skritt eftersom det var så fruktansvärt varmt ute. Solvind skulle bråka lite i början, hon gick ut på en åker och bråkade så jag fick hoppa av och leda henne en bit innan jag satt upp igen. Sedan försökte hon med samma sak en bit längre bort, men hon gick när jag sa till henne på skarpen. 
 
När vi kom in i skogen skötte hon sig toppen, hon gick på i en bra takt och ville välja själv vart hon skulle gå. Självklart valde hon att gå bland allt vatten, men jag lät henne göra det eftersom hon var så pass duktig i skogen och jag vet att hon inte sticker om jag låter henne gå med långa tyglar i skogen.
 
När vi kom fram till galoppbackarna så lät jag henne galoppera så fort som hon ville som belöning och hon njuter verkligen att få gå loss så som hon gjorde.
 
När vi kom tillbaka var hon dyngsur av svett, även om vi inte red hårt så var vi ändå jätte svettiga eftersom det var så varmt.
 
Imorgon blir det ingen ridning, vi ska nämligen åka lite raggarbil. Men det blir ridning på måndag iallafall.
 
RSS 2.0