Hoppning och räkna steg

Ridpass 1: Då var det banhoppning och det gick så sjukt bra, första gången jag hoppade en full bana på 1 meter. Dock så hoppar hon så sjukt konstigt då hon hoppar av så nära hindret. Därför blir det lite konstiga hopp vid vissa tillfällen. Solvind har en tendens att bli stark vid hoppning på högre höjder så behöver bli bättre på att få tillbaka henne snabbare och hitta en bra takt i galoppen mellan hinderna.

Ridpass 2: Där hade dom ändrat i schemat så det var inte dressyr,  tackar gudarna för det. Istället tränade vi på att räkna stegen i alla gångarterna. Måste säga att skritt var svårast att räkna eftersom man inte känner stegen lika väl som i galoppen.

Jag är nöjd över dagens ridpass, mest för hoppningen då vi hoppade en full bana på 1 meter tillsammans. Har bara hoppat 5 hinder i följd på den höjden. 

Dagen innan hemfärd

Idag är det Fredag, den sista hela dagen på lägret, tråkigt att det är över men samtidigt är det skönt att få komma hem ige. Saknar Johan jätte mycket, men han följer faktiskt med mamma och pappa ner för att hämta mig. Idag på förmiddagen är det äntlingen hoppning och på eftermiddagen kl 17 är det dressyrarbete. Fy!
Nu är det dags att kliva upp och göra sig redo för dagens, Solvind ska såklart få sitt frukosthö innan jag går och äter.

Ridning i solen

Ridpass 1: Där var det dressyr både med och utan stigbyglar, riktigt jobbigt för benen men lärorikt och tränar upp balansen. Solvind skötte sig bra, dock något pigg. Förstår inte hur hon kan ha så mycket energi trots att hon rids 2 gånger/dag. Helt sinnes!

Kommer verkligen få träningsvärk efter detta passet. Man blir lite för bekväm när man bara rider med stigbyglar hela tiden.

Ridpass 2: Derbyträningen va sååå rolig! Dom första små stockarna vi hoppade över var helt plötsligt jätte läskiga. Men andra gången hoppade hon som en gud. Efter det hoppade hon Pullman-grav, bank, låda och galopperade genom vattnet. Allt gjorde hon utan att ens titta på det.

Hon har så härligt temperament i hoppningen. Hoppar det mesta man styr på. När vi skulle galoppera igenom vattnen blev hon jätte taggad och hoppade på stället. Så himla skön!


Solen skiner

Ligger just nu i stugan och tar det lugnt en stund innan det är dags för lunch. Blir laxpaj, låter inte så gott då det är fisk och jag avskyr fisk men får väl ge det ett försök.

Har ridit mitt första pass för dagen och kl 2 rider jag mitt andra och då är det dags för Derbyträning, som jag har längtat!
Idag är första dagen på hela veckan som det inte regnar. Är så varmt att man kan gå med endast t-shirt. Det var på tiden!


Långritt och bad med häst

Uteritten är över och det verkligen spöregnade när vi red ifrån gården så tog på mig massor av kläder för att hålla på mig torr. Men sedan kom solen och då blev det sjukt varmt.
Hon var pigg som satan på uteritten men som tur var red jag först hela vägen så kunde reglera farten lite själv.

Väl vid sjön var Solvind taggad att bada i vattnet. Var mest i vattnet hela tiden som draghjälp till dom andra hästarna. 

Trots regnet och den konstanta svettningen är jag nöjd över uteritten. Riktigt kul som de anda åren!


Solvind hatar....

1. Att rida dressyr eller att bara rida runt i paddocken utan hinder eller bommar är något som inte är så populärt hos tant (13 år) Solvind. 
 
2. Regn, oavsett om hon står i hagen eller att vi rider. Dom blickarna jag får av Solvind när jag tvingar ut henne i regn är inte så snälla. Om blickar kunde döda!
 
3. Att bli rakad, men att väl vara rakad är skönt.
 
4. När det går för långsamt, får hon skritta mer än 20 min i sträck blir hon väldigt uttråkad och då hittar hon på massa bus.
 
5. Insekter av alla slag, men vilka hästar gör inte det liksom?
 
6. Blåser man på hennes mule, då får man problem. Men pussar går bra, en stund iallafall.
 
7. Får hon inte som hon vill då är man inte så populär, då bjuds det på en stegring eller två. Vid ridning iallafall.
 
Som ni förstår är Solvind en primadonna, men det är tur hon är söt åtminstone!
 

Dötid all day

Idag är det långritt på schemat på hästfronten. De andra i lägret ska ut och jogga men det slipper jag, gött mos!
Solvind kommer få vara ute väldigt mycket eftersom vi inte rider iväg förrän kl 3, men jag tycker det är jättebra då hon är van vid det. Under dagen kommer jag fixa hennes box och förbereda hennes mat inför ikväll så jag har det gjort.

Dags att byta om till ridkläder och sedan byta till myskläder igen efter stallet är klart. Dags för en Disneyfilm sen kanske?

Jag älskar verkligen denna bilden!

Man kan inte alltid ha tur med vädret

Ridpass 1: Jag red kl 9 och vi klarade oss ganska bra från allt regn vilket var väldigt skönt. Allt kom när vi precis skulle gå upp till stallet igen. Hoppning stod på schemat idag, eller mest travhoppning på väldigt låga höjder så det var inte som jag hade förväntat mig. Eftersom det var så lågt hoppade Solvind väldigt slarvigt,  typical Solvind. Men om man tänker bort hennes konstiga hopp är jag väldigt nöjd över passet, övergångarna från galopp till trav blir bara bättre och bättre. Hoppas på att få hoppa högre höjder under Fredagens banhoppning! 

Ridpass 2: På det andra passet hade vi inte alls lika bra tur med vädret. Det bara öste ner och vi blev blöta ända in i benmärgen. Men trots att vi red dressyr är jag ändå nöjd över passet, red även en hel del utan stigbyglar och jag tackar gudarna för Solvind galet mjuka trav. Man sitter som en prinsessa.

Imorgon blir det långritt och då ska vi även bada med hästarna,  det ser jag verkligen fram emot. Dock har dom ändrat upplägget en aning. Innan har man badat med hästarna barbacka, men det gör dom inte längre vilket suger. Får se hur jag gör med badandet då jag inte vill att hon ska få för sig att lägga sig ner med sadeln.


10 Random Facts Om Solvind

1. Solvind är fruktansvärt mammig av sig, hon ska alltid vara nära mig. Gärna precis där jag står, tror hon var en knähund i sitt tidigare liv.
 
2. Hon blir väldigt lätt avundsjuk om jag står och gosar med en annan häst eller om jag går till en annan häst innan jag börjar klappa henne.
 
3.  Hon hoppar allt man styr på oavsett om man kommer helt tokigt mot ett hinder.
 
4. Hon har ingen problem att vara själv om hon är den som går, men om dom andra hästarna går ifrån henne får hon typ panik.
 
5. Hon har kraftiga humörsvägningar, stofasoner!
 
6. Hon åker endast brett i transport då hon blir helt knäpp om hon åker smalt.
 
7. Oftast när vi går förbi en barnvagn kan hon hugga mot den för ingen anledning. 
 
8. Hon tycker inte om när man tittar på henne medan hon bajsar eller kissar.
 
9. Varje gång hon ska löslongera rular hon sig alltid, gör hon inte det kan hon inte koncetrera sig.
 
10. Hon tycker inte om små ponnys eller prickiga hästar. 
 
 

Magen vrålar efter mat

Har lite dötid idag igen då min grupp red kl 9, men boxen är mockad och allt är färdigt i stallet tills hon ska in senare ikväll. Men kl 16 rider jag mitt andra pass och då blir det lösgörande dressyrarbete, blä!
Efter det ridpasset kommer jag att släppa ut henne igen så att hon får vara ute så mycket som det bara går då det är så hon är van vid när vi är hemma.

Ikväll när alla har ridit tror jag det var en metalcoach som skulle komma hit och ha någon typ av föreläsning, det ska verkligen bli intressant.

Nu vrålar min mage efter mat och om 5 minuter så är det dags för lunch!

Har bara 4 bilder på Solvind på Johans surfplatta så måste nog blogga lite från mobilen också för att det ska bli lite variation på bilderna.


Kommunikation är A och O

Ridpass nummer 1: Gick jätte bra, dock var hon lite stark i övergångarna mellan galopp och trav , men det var inget nytt för det är hon hemma också. Måste verkligen träna på dom där satans övergångarna. 
Detta passet gick ut på mycket kommunikation och bomarbete medan det andra passet kommer innehålla travhoppning och lite samma tänk som passet i förmiddags. Med tanke på att detta bara är det andra passet så är jag nöjd trots att det regnade lite till och från. 

Tränaren som vi rider för säger att jag behöver bli mer noggrann med vänsterhanden då jag låser den och blir väldigt hård. Måste verkligen träna på det men det är så sjukt svårt att vänja bort sådana dumma vanor.

Ridpass nummer 2: Där var det mycket travhoppning vilket egentligen är ganska bra träning för Solvind men hon tycker det är så sjukt tråkigt så hon hoppar jätte konstigt och är inte alls intresserad att anstränga sig i onödan. Hoppas på att hon hoppar bättre imorgon på banhoppningen.  Men är jätte nöjd över dagens ridpass,  fick massor av beröm utav tränaren. Superkul att höra av någon som är så duktig själv.

Taggar som fan inför banhoppningen imorgon, Emma (tränaren) har även sagt att vi troligtvis kommer få testa att hopp den stora vattengraven under veckan.  Ska se till att någon kan filma det! Hoppas på att det blir ett bra hopp!


Dötid och godis

Har lite dötid då jag inte rider förrän klockan 16 och Solvind är i sin hage och gottar sig. Ska mocka och fixa fin i hennes box efter andra ridpasset så det är fixat tills hon ska in och få kvällsmat.

Ligger just nu i min och Wilmas stuga och proppar i mig godis. Ligger under täcket med ridkläder, tur att inte mamma ser!

I kväll ska vi göra Body Balance, det är någon typ av yoga tror jag.



Solvind Älskar...

1. Hon föredrar banan framför alla andra godsaker.
 
2. Hon älskar att hoppa
 
3. Fort ska det gå tycker Solvind, gärna i galopp!
 
4. Hon älskar mig... hoppas jag?
 
5. Sin hagkompis Tarzan som är shettis, trots att hon är rädd för små hästar
 
6. Mat är något av det bästa hon vet
 
7. Hon älskar sig själv, enlig sig själv är hon störst, bäst och vacrast.
 
8. Att omges av valacker, då får hon mest uppmärksamhet och behöver inte känna sig hotad av andra ston. 
 
9. Hon älskar vatten, i skogen väljer hon alltid att gå där det är som blötast. Helst ska vi stanna mitt i en stor pöl och skvätta lite också.
 
10. Hon älskar när man står och håller på med henne länge och borstar. På hennes bra dagar då såklart, annars ska det gå väldigt fort att bli klar.
 
 
 

Kall och grå morgon!

God Morgon

Vaknade för en stund sedan i en iskall stuga. Vi fick den gamla kioskstuga som inte är isolerad och har inget innertak. BRR!

Idag rider jag kl 11 och 16 så vet inte vad jag ska hitta fram tills dess. Solvjnd ska ha sin frukost om en stund och det ska även jag. Hon ska också få komma ut i en av hagarna idag. Kanske att hon får göra det innan första ridpasset.

Dags att dra på sig sina kalla kläder och bege sig mot stallet.


Första passet avklarat

Nu är första ridpasset avklarat, vi hade tur med vädret då det hade slutat regna dock så blåste det storm men hellre det än regn.

Detta passet var mest för att tränaren skulle se vilka vi var och lite lösgörande dressyrarbete. Jag tyckte det gick helt okej med tanke på hur mycket det blåste och att underlaget på banan var på gränsen till träskmark. Håller tummarna för bättre väder resten av veckan.

Vi har även fått schema för veckan och maten är på topp som alla år. Även uppläget på dagarna är riktigt bra. 
Imorgon väntas bom och lydnadsövningar på morgonen och på eftermiddagen blir det travhopp och träna tempoväxlingar med mera.

Skånskt regn

Nu har vi kommit fram och regnet öser ner här också. Inte okej! Hoppas det ger sig tills senare då vi ska rida.

Sitter just nu hos Solvind och gör henne sällskap tills dom med andra hästar kommer. Sjukt taggad för detta! Men bara om det där hemska regnet kunde försvinna!


Vart har sommaren tagit vägen?!

God Morgon!

Precis vaknat och regnet bara öser ner där ute. Inte kul för 5 öre, tur att stackars Solvind har regntäcke på sig. Strax dags att gå upp för att gå ut i stallet, ska borsta Solvind och sedan ta på henne transportskydd. 

Är sjukt taggad för lägret! Har väntat så länge för detta. Jag önskar bara att vädret ville sammarbeta lite. Det är slutet av Juli men vädret tror att det är Oktober....

En sak slog mig igår kväll, nu har jag inget mer att se fram emot denna sommaren. Studenten, konserten och snart lägret har passerat. Det går mot höst i rasande fart. SAKTA NER!


Blåsigt... Igen!

Idag var det verkligen storm ute kan jag lova. Helt kaos, vid 10 när jag egentligen skulle bege mig ut i stallet regnade det så mycket att man inte ens kunde se ut genom fönstret. Så jag följde med mamma till Ikea och så passade jag på att åka till Hööks. Köpte ett par ridbyxor på rean och sedan lite annat nödvändigt.

Solvind då, henne blev det longering för vid 6 tiden. Men då hade jag redan  packat in allt i sadelskåpet som stod i  pappas bil. Därför fick det bli longering med grimmskaftet i ca 15 min, mest för att bli av med hennes energi. Hon var pigg och blev rädd för allt och alla, typiskt Solvind när det blåser.

Imorgon ringer klockan halv 7, ligger och drar mig en stund och sedan är det fullgång att fixa ordning Solvind för det långa resan.


Lördag och färgen grå

God Morgon

Idag är jag så trött, jag vaknade kvart i 5 och kunde inte somna om. Sjukt tröttsamt, ville liksom sova ut idag då jag måste gå upp tidigt imorgon också. Jag får väl sova i bilen imorgon!

Vad händer idag då? Allt ska packas in i bilen och Solvind ska longeras. Set är grått och tråkigt ute, som det varit hela denna sommaren typ. Vädret nästa vecka ser inte heller så ljust ut, inte okej Sverige!


Det spökar i blåsten

Blev som sagt en uteritt idag, dock valde jag kanske inte den bästa vägen för dagen. Där jag red idag var det helt tätt med sly, har typ bara ridit där på våren då det inte hunnit växa så mycket ännu. Men vi tog oss igenom efter många om och men.

Blev även lite galopp och trav på grusvägen innan skogen. Hon var väldigt spänd under nästan hela passet, tror det kan vara pågrund att blåsten. De finns spöken när det blåser, eller det är vad Solvind tror.

Förutom att hon fjantade sig genom nästan hela passet var hon duktig. Men vi behöver träna på att hon ska lyssna mer på förhållningar när vi rider ute, hon vill väldigt gärna dra iväg lite vid vissa tillfällen.

Imorgon blir det att jobba henne från marken, sista passet innan lägret!

Hon låg ner i hagen när jag kom, så vi hann med att mysa en stund innan ridturen.

Snart färdigt

Idag fick jag äntligen sova ut och det var så skönt! Vaknade vid halv 11 och kände mig galet utvilad. 

Nu är alla kläder färdigpackade och det är endast lite småsaker som ska ner i väskan. Det är bra tight i väskan så är lite tveksam på om det går att stänga den, dags för spännband?
Även hästsakerna är snart packade, det sista ska in i sadelskåpet idag och imorgon packar jag in allt foder.

Är sjukt taggad, troligtvis det sista lägret jag ska på hos världens bästa Anna! 

Nä, här kan jag inte ligga. March ut i stallet!


Det går framåt för varje gång

Blev ett dressyrpass i paddocken i den kraftiga blåsten. Stormvarning och kallt som tusan, red i dunväst och det är slutet på Juli!

Men ridpasset då, det gick jätte bra även idag. Det går från klarhet till klarhet med dressyren. Tränat på mycket övergångar och tempoväxlingar och jag märker att det börjar ge resultat. Så himla kul!
Sedan har hon blivit mindre framtung med hackamoret vilket också är en stor lättnad då hon funkar bäst på det.

Imorgon tror jag det blir en uteritt och på lördag blir det jobb från marken då det ska regna en hel del!

Livet med häst..

Förberedelser

Har verkligen packat hela dagen, hur mycket saker som helst som ska med. Både vanliga kläder och ridkläder. Tur att jag har rullväska så att jag slipper bära den tunga väsken som säkert väger mer än mig vid detta laget.
 
Sitter just nu och ska skriva lite tidinställda inlägg som poppar upp här under nästa vecka, mest om Solvind men ska försöka komma på annat också. Annars får det bara bli livebloggning från Skåne. 
Då jag rider två pass om dagen kommer jag nog skriva ett långt inlägg per dag då jag skriver om båda passen. Får fundera på det!
 
Har faktiskt en rolig nyhet, en av ungdomsledarna på lägret har gett mig ett hedersuppdrag under vecka 31. Jag ska skriva på deras blogg för att folk ska få se lägret från en elevs perspektiv. Kommer alltså skriva på min blogg och den andra bloggen under den veckan, blir mycket men kommer bli roligt ändå. Behöver ju liksom inte skriva så långa inlägg där som jag gör här. Men tycker att ni ska kolla in den!
KLICKA HÄR
 
Nu ska jag fortsätta skriva tidsinställda och efter det är det dags att ta hand om min knubbval som står i hagen.
 Det gör bra ont i hjärtat när jag tänker på min älskade Zelda. RIP <3

Få det överstökat

God Morgon!

Är fortfarande magsjuk och det för mig väldigt stressad. Det är 3 dagar kvar tills lägret börjar, om jag fortfarande är sjuk kommer jag inte få åka. Så kan det inte bara ta slut någon gång!!

Dagens planer då, måste börja packa mina saker som ska med till lägret. Men jag måste också fixa klart det sista i transporten. Mellanväggen och bommarna ska in men jag måste även lägga in spån. Sedan ska ju Solvind såklart få röra på sig, vet inte riktigt vad jag ska göra med henne bara eftersom jag egentligen borde vila för att bli frisk!


Disney in my heart!

Har fortfarande inte ätit ännu gör att jag är rädd att jag inte får behålla det. Har inte ens klivit upp ur sängen ännu, katastrof!

Idag är det någorlunda soligt ute men det blåser som bara den och här ligger jag och inte kan rida. Damn it!
Tur att Disney-filmer alltid finns där när man behöver dom. Never to old for disney!


Detta går jag inte med på!

God Morgon!

Vaknade vid halv 4 och klev upp som vanligt. Åt frukost som jag gör varje morgon, men efter första skeden flingor vände sig magen och allt kom upp igen. Har alltså åkt på en magsjuka endast 4 dagar innan lägret, fy fan säger jag bara! 
Jag SKA bli frisk tills på Söndag!!

Med tanke på att jag spyr till och från får jag se hur jag gör med Solvind idag. Har ingen lust att rida om jag kanske måste spy!

Detta är inte okej!


Ingen tid för att bli sjuk!!

Fick ett ridpass i paddocken idag, men kunde inte rida länge alls då jag började må så sjukt dåligt. Kändes som magen vred sig och jag skulle spy för varje travsteg eller om jag satt ner i galoppen. Så blev en kortis i paddocken och sedan red jag ut en bit istället.

Red till slutet av vägen och tillbaka, tog även en galopp i båda galoppbackarna. Hon kunde galoppera relativt lugnt på halvlånga tyglar. Duktig tjej!
Imorgon kommer Hovslagaren och kolla över hennes hovar innan lägret. Så får se hur det blir med ridning imorgon, om jag hinner efter jobbet blir det nog en uteritt.


Detta har jag inte tid med

Känner mig helt seg i kroppen, har verkligen inte tid att bli sjuk nu!

Som vanligt sov jag en stund efter jobbet, men ska snart ut i stallet och göra något med pollen. Frågan är bara vad!


Håll ut några dagar till

God Morgon!

Jobbdag 2 av 4 denna veckan, bara att hålla ut! På Fredag och Lördag är jag ledig och då ska jag faktiskt sova ut, det är verkligen svårt att vänja sig att vakna såhär tidigt!

Idag blir det stallet som vanligt efter jobbet, ska nog försöka packa lite av mina saker idag eller imorgon. Mycket som ska med, men också mycket onödigt man vill ta med sig som man får prioritera bort.

Har faktiskt ett litet dilemma, eftersom jag är borta en hel vecka i Skåne där inte täckningen är den bästa så vet jag inte hur det blir med bloggningen. Antingen får jag göra massa tidinställda eller så får bloggen helt enkelt vara tom den veckan. Beror lite på hur bra täckningen är på Johans surfplatta som jag ska låna med mig!

Denna väskan skulle jag behöva ha med mig till lägret för att få plats med allt!

Inte bara jag som är trött!

Började med löslongering men hon var så sjukt seg och ofokuserad så jag bytte till longering med linan istället. Då gick det mycket bättre men hon var ändå väldigt seg, hon var inte alls på humör idag. Sovit dåligt kanske?

När jag longerade henne funkade röstkommandon jätte bra, även inkallning. Undrar varför hon inte lyssnar på dom vid löslongering, hon är knepig den där Solvind!
Men även fast hon var väldigt trött idag så skötte hon sig bra. Efter vi var klara tränade vi på inkallning från håll. Alltså att jag står på andra sidan av paddocken så ska hon komma när jag kallade på henne, skötte det kanon!

Snart är det dags!

Mycket som ska med

Tröttheten kom verkligen ikapp mig när jag kom hem så somnade i sängen någon timma. Men ska snart ut i stallet och försöka göra något med Solvind. Blir nog longering idag.

Började packa Solvind's saker igår, en vecka innan lägret börjar men det är verkligen så mycket saker som ska med. Eftersom jag jobbar större delen av veckan var det skönt att iallafall börja lite. Men det börjar bli bra tight i sadelskåpet och då har inte ens börjat med mina saker ännu. Det är tur att vi tar pappas skåpbil ner till lägret!

Undra om jag ens kommer få plats med sadeln!

Sengångare!

Fy, såhär tröt har jag inte varit på länge. Känns som jag ska somna stående vilken sekund som helst. Hoppas verkligen att denna dagen går fort så jag får komma hem och sova!

Tror det får bli ett lätt ridpass idag eftersom jag är så trött. Men det återstår och se!


Veckan innan lägret

Idag blev det ett pass i paddocken direkt efter att jag kom hem från jobbet, slängde i mig en andra frukost innan. Nina kom även bort en sväng och red Solvind en stund. Då när jag red henne skötte hon sig bra, lite framtung men det blir bättre och bättre faktsikt. Galoppbyterna börjar sitta i andra varvet också, det är så roligt när man märker att allt slit ger resultat.
 
Eftersom jag inte vet hur Solvind var när Nina red kan jag mest säga att det såg bra ut ifrån marken. Det är lärorikt att se andra rida sin häst ibland, man ser hur dom rör sig på ett helt annat sätt. 
Tycker Nina rider Solvind bra, hon är verkligen ingen lätt häst att rida då hon gör allt för att komma undan arbetet på lättast sätt. 
 
Imorgon börjar sista veckan innan lägret där det är hårdträning, det gäller alltså att hålla igång henne hela veckan. Hon ska få en vilodag eller en dag då hon får gå lite lugnare. Får fundera på hur jag ska göra!
 

Pengarna rullar in!

God Morgon! 

Eller egentligen är det väl god middag för mig då jag varit vaken sedan 4. Jobbade bara 4 timmar idag men fick betalt som att jag skulle jobbat 8 timmar. Cashflow!

Idag ska Solvind få röra på sig, vet inte vad jag ska göra med henne sen. Får se hur trött jag är senare, blir kanske en sväng till gymmet också om jag orkar.

Men nu blir det frukost nummer 2!


Desperat

Har helt glömt av bloggen idag, haft massor av annat i huvudet. Har handlat krubba, glansspray och gummistövlar inför lägret som endast är om 8 dagar. Het sinnes, som jag har längtat!

Solvind fick stå idag då jag var hemma relativt sent. Tar nya tag imorgon efter jobbet eftersom jag slutar vid 9-10, beroende när jag är klar.

Såg ett klipp idag på en tjej som red med en trasig ridhjälm och som sedan ramlade av med den. Det gjorde verkligen ont i hjärtat när jag såg den video, skadorna var inte att leka med. Så just nu är jag lite desperat efter min nya ridhjälm, tänk att jag ridit med en trasig hjälm sedan i November då jag fick hjärnskakning. Damn!

Ändå rätt snygg i hullet med tanke på att hon går på bete!

Dyr häst idag!

Blev ett pass i paddocken idag och jag blev överraskad när hon var jätte fin. Inte framtung alls trots att jag red med hackamore, hon lyssnade jätte fin och jag kunde korta henne utan att behöva dra sönder tyglarna.

Tränade en hel del övergångar från galopp till trav och det gick felfritt de flesta av gångerna. Riktigt roligt att rida idag! Galoppbyterna satt som en smäck, från vänster till högergalopp behövs fortfarande träning men det gick över förväntan idag.

Tror det gjort underverk att rida med bett ibland, eller är detta bara en av hennes bättre dagar?
Är oavsett nöjd med dagens ridpass!

Lite rund om magen är hon allt, men inte lika hemskt som hon var sommaren 2013.


Solig Fredag

Nu har jag äntligen beställt hjälm och vita ridbyxor, problemet är bara att det är beräknat leveransdatum den 31 Juli. Alltså 5 dagar efter att jag åkt på läger, ber till gudarna att jag hinner få paketet innan. Annars får mamma och pappa ta med det ner när dom hämtar mig så att jag kan tävla med en hel hjälm och vita ridbyxor. Får ge fan i att ramla av på lägret!
 
Senare idag blir det gymmet och även stallet såklart. Ikväll ska kanske jag och Johan åka in till stan och käka på Hard Rock Café. 
 

Barbacka

Fick bli en mysig tur till slutet av vägen och tillbaka, både jag och Solvind var helt utpumpade. Galet!
Fick sällskap av Johan på cykel, mysigt med lite sällskap som omväxling.

Red faktiskt barbacka idag för första gången på jätte länge. Det var så mysigt och Solvind skötte sig helt problemfritt. Vi tog tillochmed en galopp i en utav backarna, sedan blev  det en hel del trav också. Tackar gudarna för Solvinds underbart mjuka gångarter.
Dom senaste gångerna som jag har ridit barbacka har jag kännt mig för lång för Solvind. Sjukt för jag vet att jag inte är för lång, något konstigt som jag har fått för mig.

Dom finaste jag vet


Vad är det för töntigt jag fått för mig egentligen?!

Klubbmästerskap på Gråbo Ridklubb

Här är filmen från klubbmästerskapet där jag och Solvind kom på andra plats bland privathästarna.
Johan var inte med på att min runda började så det är filmat från andra hindret, men det funkar lika bra det med!
 

Det går inte fort!

Håller just nu på att ladda upp en video på Youtube men det går sjukt långsamt. Tänkte lägga upp en video från 90-rundan som Johan filmade under klubbmästerskapet som var i slutet av Maj. Hade helt glömt av det, men när väl youtube vill sammarbeta lägger jag upp videon här!
 
Tänkte gå ut i stallet senare ikväll då det inte är så varmt, får se vad vi hittar på idag. Borde väl egentligen försöka mig på ett pass i paddocken eftersom det gick så dåligt sist. Får fundera på detta!
 

På gränsen till långtråkigt

God Morgon!

Vaknade kvart över 9 och var jätte trött, självklart kunde jag inte somna om.

Planer idag då, stallet som vanligt och där tar det stopp. Inget mer planerat, nästan så att det börjar bli långtråkigt att vara hemma när det inte finns något kul att göra. Johan jobbar idag så vi får se till att hitta på roliga saker resten av veckan nu när båda är lediga.

Känner mig galet stressad inför nästa vecka när jag ska till Skåne. Har fortfarande inte köpt en ny och hel hjälm, inte så smart att åka på hopläger med en sprucken hjälm! Vita ridbyxor måste och köpas, panik!


Långtur på 2 timmar

Det blev en mysig uteritt på nära 2 timmar med Issa idag. Så skönt att få prata av sig ibland med en god vän. 

Vi red runt Tyrsjön som planerat, vi skrittade bara men det kan vara skönt att göra det ibland också. Dock blev det en galopp på grusvägen påväg hem, idag var hon mycket med lyhörd och lugnare än vad hon var igår. Men korna som var ute på bete var lite läskiga när vi red förbi dom från andra hållet, hästar är bra fjolliga ibland.

Då vi ridit denna rundan några gånger börjar hon vänja sig vid alla "läskiga" saker. Bra miljöträning med alla bilar och annat som kan dyka upp.

Dags för en ny fotografering snart!

Kaos i bakstugan

Det blev ingen ridning idag på dagen då det var så satans varmt. Men ska möta Issa halv 8 så ska vi rida runt Tyrsjön, mysigt!

Vad har jag gjort istället då? Jag har faktiskt bakat lite, det var ett tag sedan som jag bakade hemma faktiskt. Blev chocolate chip cookie, ett annat recept än det jag brukar använda mig av. Men dom blev goda ändå. Sedan gjorde jag en slags sockerkaka, dock gick den sönder så fick lappa ihop den lite. Får bomba den med florsocker så att det inte syns!

Dags för middag snart, grillat!


Hot hot hot

Idagr det riktigt varmt, kvavt och klibbigt. Alltså ingen go värme, men ska försöka rida ut en sväng ändå nu på dagen så att man har resten av dage ledig till att göra andra saker.

Redan Onsdag och "semestern" är snart slut, blir kanske jobb på Söndag. Men nästa vecka jobbar jag bara mån-Tors som det ser ut nu, vilket är bra då jag har fredag och lördag till att förbereda inför lägret.
Snart är det dags!


Blåsor överallt

Red i paddocken ändå, kände att det var dags för det. Men skulle egentligen lyssnat på den lata delen av mig och ridit ut istället. Ingenting gick bra med dagens ridpass, möjligtvis när hon skrittades av på lång tygel.

Res dressyr med fokus på övergångar och lösgjordhet, hon drog ifrån mig hela tiden och var stel som en pinne. Hon ville inte sammarbeta ett skit, stretade emot hela tiden. Smart som jag var red jag utan handskar så har hur mycket blåsor som helst på händerna.

Nä, jag och Solvind klickar inte alls på dressyren. Lägret kunde inte komma mer lägligt nu, stenhård träning och mycket hjälp av tränare är vad vi behöver!


Lång sovmorgon

Första gången på väldigt länge som jag vaknar sent på morgonen, riktigt skönt!

Inga speciella planer idag, Solvind ska såklart tas hand om. Mer än så har jag inget planerat.
Hade egentligen behövt rida henne i paddocken men har verkligen ingen motivation till att rida där. Har typ bara lust att rida ut eller jobba henne från marken. Väldigt tråkigt då det snart är dags för lägret, vill ju ha lite koll på henne innan vi åker ner. Får hoppas att motivationen kommer tillbaka tills dess!

Goa drinkar innan bion igår kväll!

Lätt som en plätt

Löshoppning som sagt. Tanken var att enbart Löslongera men blev så sugen på att löshoppa då vi inte hoppat på länge och jag orkade helt ärligt inte rida.

Hon skötte sig jätte bra trots jobbiga insekter. Inkallningarna satt mycket bättre när det kom fram hinder på banan. Kanske att hon skärper till sig lite mer då, I don't Know!
Som högst hoppade hon 120 cm, lätt som en plätt sa Solvind och bara flög över. 

Efter att hon fick hoppa lite högre höjder ställde jag upp hinderna så att det blev studs utav det. Men sänkte då till 50 cm, mot slutet såg man på henne att hon tyckte det var riktigt jobbigt.
Duktig tjej!


Tjejhäng på stan

Haft fullt upp idag, därför ingen bloggning förrän nu.
Har skurat hästtransporten både in och utvändigt så att det är ren och fin till lägret som är om endast 13 dagar!
Efter det blev det löshoppning för Solvind, kommer ett inlägg om det lite senare.

Ska snart in till stan med min goa Nina, vi ska ta några drinkar innan vi ska på bio. Magic Mike xxl, mumma!


Skogstur

Blev en mysig uteritt i skogen nu på kvällen med mamma och pappa som sällskap från marken. Mycket jobbiga insekter i skogen nu på sommaren!

Hon skötte sig jätte bra ute, även i galoppbackarna. Väldigt pigg när hon märkte att hon skulle få galoppera, men gjorde inget dumt iallafall.
Tyvärr blev hon stressad som vanligt när vi red förbi grannens jobbiga hundar som skäller och kastar som mot staketet.


Semester

Nästa vecka är jag ledig, troligtvis ska jag dock jobba på söndag som det verkar just nu men kan även bli ändrat. Passar bra för nästa vecka har även Johan semester så vi kan hitta på massa skoj!

Sov ett par timmar när jag kom hem, grillning väntas nu och efter det blir det ridning!


Seg söndag

God Morgon

Snabb frukost på jobbet, sedan plocka frys och städa. Efter det drar jag hem, skönt att jobba ca 5 timmar men få betalt för 10!

Riktigt pissväder idag, får se hur stor lust jag har med ridningen sen. Blir en kort uteritt istället kanske?

Vill tillbaka!!

Inte alla indianer hemma

Solvind har blivit väldigt ouppfostrad det senaste. Hon kommer inte vid inkallning i paddocken, hon går på mig och idag försökt hon sticka från mig när jag skulle leda in henne i stallet. Hon är knepig den där hästen, ibland tror jag inte att hon har alla indianer hemma.

Då det gick så dåligt när jag Löslongerade henne i Tisdags ville jag försöka igen. Men det gick dåligt idag också, hon ville inte lyssna alls. Ändrade planen och longerade istället, gick bättre men hon ville inte lyssna på inkallningarna. Frustrerande när jag vet att hon kan!

Imorgon tror jag det blir ett pass i paddocken, beroende på väder och hur trött jag är efter jobbet!


Trött lördag

Sitter just nu och kökar frukost på jobbet, började 4 och är så trött. Men ska bara städa och plocka frysen, sedan är det hemgång. Kommer jag hem rätt tidigt så lägger jag mig och sover en stund till.

Stallet idag, en pigg Solvind förväntas!


Utvärdering på munkpeppar till häst

Som jag har berättat innan har jag testat munkpeppar på Solvind då hon har haft stora problem med kraftiga humörsvägningar, speciellt runt brunst då hon även blir deprimerad och aning aggresiv. 
Många tipsade om munkpeppar, fick en liten hink av tjej som har sin häst i närheten av mig. Bestämde mig för att testa, tänkte att det kunde ju inte skada.
 
Tror jag är på andra veckan med att testa det nu, det har faktiskt funkat jätte bra. Mycket lugnare och inte alls lika kraftiga humörsvängningar, hon har fortfaraden kvar dom men inte alls lika mycket som förut. Hon är mycket trevligare att handskas med, hon har även blivit otroligt mammig det senaste. Hon kommer gående i hagen när hon ser mig och vill gärna vara exakt på den fläcken som jag står på. Vet inte om det har med munkpepparn att göra.
 
I början var hon väldigt skeptisk mot det då det har en stark luft och smakar ganska illa egentligen, men efter lite om och men äter hon det utan problem nu. Verkligen skönt! Jag ger det i samband med kraftfoder som hon får efter varje ridpass, ger ett kaffemått som är ungefär en matsked.
 
Om ni har problem med era hästar som beter sig såhär kan jag verkligen rekommendera munkpeppar till er!
 

Tuff-tuff

Sitter på tåget påväg hem till Göteborg Igen, jätte rolig mini-semester med min älskade mamma. 
Höjdpunkten var ju självklart konserten! Detta kommer jag leva länge på.

Tåget rullar in på stationen halv 7 och då är det hem direkt för att sedan sova nästan direkt då jag börjar jobba kl 4 imon. På söndag börjar jag 5 och sedan är jag ledig v.29! Så skönt.


WOW WOW WOW!!

Konserten var över förväntan, allt jag hoppats på och mer! Dock blev det ingen tur upp på scen, men är såå glad ändå. Nu har jag sett både Paul och Ringo live, nu kan jag dö lycklig!
Sjöng med i varje låt så nu är jag hes som bara den, lär inte ha någon röst kvar imorgon.

Kommer verkligen inte kunna sova efter kvällens upplevelse!



Taggade

Vi är taggade till tusen, sitter just nu i hotellbaren och tar en drink innan insläppet till konserten!




Rutin innan ridpass

När jag sadlat Solvind och satt på all annat utrustning som behövs för att rida brukar jag oftast skritta fram i paddocken, men händer även ibland att jag skrittar fram ute på vägen för att skifta underlag och miljö. Brukar skritta fram i ca 5-10 innan jag börjar plocka upp henne och jobbar med henne, börjar med en lägre form men jobbar mig sedan uppåt. Rider mycket på böjt spår, serpentiner och volter för att göra henne mjuk i kroppen. 
 
Efter att jag känner att hon är med mig börjar jag trava henne, även då på mycket börjt spår och mycket övergångar och tempoväxlingar för att kontrollera att hon är på samma sida som mig. Vissa dagar tar det längre tid medan andra dagar är hon sammarbetsvillig från första start. När vi travat en stund i båda varven och det går bra går jag över till galoppen, även där på mycket volter och tempväxlingar. I galoppen drar hon gärna iväg så där behöver man jobba mycket mer med henne, men när man knäckt nöten är hon jätte fin att rida.
 
Om jag hoppar så gör jag allt som står ovan innan jag ens börjar tänka på att hoppa, då börjar jag alltid med ett lägre hinder som uppvärmning. Hoppar det någon gång i varje varv innan jag ger mig på högre hinder om det är målet under ridpasset. 
 
Efter jag ridit låter jag henne trava på lång tygel i låg form en stund och skrittar sedan av i 5-10 min, när jag skrittar av rider jag nästan alltid ut på vägen. Lite beroende på väder och hennes humör.
 
 

Dag 2 i Stockholm

Precis vaknat i hotellrummet och ska snart bege oss ner några våningar till frukosten. Jag bara älskar hotellfrukost!

Igår var vi på ABBA-museet, det var riktigt coolt. Det fanns en hel del av deras scenkläder och annan intressant information. Är ni i Stockholm kan jag varmt rekomendera detta!

Idag efter frukosten ska vi till Hallwylska och efter det Hovstallet. Får se hur mycket vi hinner efter det innan vi måste till hotellet och fixa oss inför dagens höjdpunkt!


Planer för Stockholm

När detta inlägget kommer upp sitter jag på tåget med mammsen påväg till huvudstaden.
Förutom konserten som är imorgon på kvällen kommer vi hitta på lite roliga saker, kommer varken gå till slottet eller stadshuset som många säger att man ska besöka.
 
Vi har istället bestämt för oss att gå på ABBA-museet när vi kommer fram, eftersom både jag och mamma diggar sådan musik var det ett optimalt val. 
 
I morgon kommer vi först njuta av en underbar hotellfrukost, sedan beger vi oss till ett museum som heter Hallwylska. Det är någon byggnad som är från början av 1900-talet om jag inte missförstod det, det står tydligen kvar exakt så som dom lämnade det när de boende flyttade därifrån. Det coola med just detta är att det finns 40 rum i detta huset. Hoppas dom slapp städa det själv.
Vi ska även kolla in Hovstallet, men också ska vi gå förbi Grand Hotell där det ryktas om att Paul ska bo under sin vistelse i Stockholm.
Sedan på kvällen är höjdpunkten, konserten med Paul McCartney. Kan inte vänta längre!!
 
På Fredag då, dagen då vi reser tillbaka till Göteborg. Då tåget går 15:22 har vi inte super mycket tid över att göra annat. Men vi hade tänkt besöka ett café som heter Haga Tårtkompani som tydligen ska vara jätte bra och värt att besöka.
 
Ser verkligen fram emot denna resan, allt kul vi ska göra. Men också att umgås bara med min underbara mamma i 3 dagar. Kvalitetstid!
 

Regn och rusk

Satte klockan på 6 som planerat, med regnet bara öste ner så jag hoppade ridningen. Tyvärr får hon ju stå i 3 dagar nu så jag får ta ett hårdare pass på Lördag.

Skrev lite tidinställda igår, har gjort så det kommer upp 1 sånt inlägg om dagen och så ska jag försöka blogga från mobilen.

Här är skylten som jag gjorde igår, hoppas verkligen att han ber mig komma upp!

Pissmärren är här igen

Blev löslongering idag som planerat, i början gick det jätte bra. Lite sega reaktioner men lyssnade ändå bra.

Men efter ett tag stängde hon av helt, slutade lyssna helt. Inkallningarna som brukar funka så bra gick inte alls idag, det bar längesen jag blev så arg. När jag vet att hon kan men hon helt enkelt bara skiter i mig, då blir jag riktigt sur.

Lusten att gå upp tidigt imon och rida är som bortblåst, men sätter nog larmet ändå ifall jag ångrar mig imorgon.


Snart färdigt

Full rulle sedan jag vaknade efter en powernap vid 4, har nästan packat färdigt allt inför resan. Har drömt mardrömmar att glömma biljetterna för konserten men nu är dom nerpackade i tryckt förvar.
Har även gjort ett plakat, ett stort som dock inte får plats i resväskan!
 
Ska nu sätta mig och skriva några tidinställda inlägg inför dagarna som jag är borta så att inte bloggen är helt död. Lär bli några mobilinlägg men kommer inte direkt prioritera det då vi har andra saker att göra. Stallet ska även fixas idag, skulle gjort det mycket tidigare men så är det ibland. Tror det blir löslongering idag och uteritt imorgon beroende på hur mycket tid jag har innan vi ska åka.
 Alla har vi varit små

Man lär sig av sina misstag, eller inte!

Som vanligt har jag dragit ut på allting som ska göras innan resan till Stockholm, som är imorgon. 
Har varken packat eller gjort plakatet ännu, fattas bara att jag glömmer biljetterna till konserten i all stress! Värsta mardrömmen!!!

Efter jobbet måste jag verkligen ta tag i allt detta, har inte en chans att hinna med det imorgon innan tåget om jag nu ska rida Solvind innan. Måste även hinna skriva lite tidinställda inlägg då jag inte kommer ha tid att blogga så mycket i huvudstaden.

Nu är det snart dags!

Pegasus

Det var verkligen storm när jag red, var påväg att blåsa iväg gånger. Det hjälpte ju inte heller när man fick massa sand i ögonen.

Men som plåster på såren var Solvind jätte fin, vi red i paddocken och tränade mycket halter från galopp och övergångar. Hon drar som satan, men det ska tränas bort. Det är tur hon lyssnar på förhållningar i hoppningen. 

Imorgon kommer kanske en tjej ut och kollar över Solvind's sadel då det känns som om den inte ligger helt 100. Vill ju gärna ha en passande sadel till lägret liksom!


Stormvarning

Idag har det varit riktigt skitväder, blåst och regnat en hel del. Men fördelen med det är att det inte är lika kvavt och att paddocken fått vattnas lite.

När jag kom hem från jobbet idag föll jag pladask i soffan och somnade på pricken, varit så trött idag att det känts som om jag skulle svimma. Inte alls kul, men nu har jag sovit 2 timmar och jag ska bege mig ut i stallet. Pågrund av blåsten blir det ingen uteritt som planerat då jag hade tänkt träna i backe. Får bli på banan istället


Kaosveckan

God Morgon, eller god natt?

Klockan har ringt men inte väckt mig då jag varit vaken hela natten. Har inte fått en enda blund, fy!

Denna veckan kommer vara kaos, so much to do! På Onsdag åker vi till Stockholm, innan dess måste jag packa, göra plakat till konserten och töja ut konserttröjan som är för trång. Sent på fredagkväll kommer vi hem, alltså kommer Solvind stå i 3 dagar denna veckan och hinner inte med något gym heller. Så nu gäller det att få henne trött på mån och tis, kanske att jag hinner göra något med henne tidigt på Onsdag innan tåget. Får se hur det blir med det.

Men nu är det dags att gå upp för att käka frukost, eller är det nattamat?


Svalt, men sent!

Blev longering väldigt sent ikväll, trött häst som vanligt men det är fullt förståligt. Vi höll inte på så länge eftersom jag måste sova och var tvungen att hinna med en snabbdusch efter stallet.

Började först med löslongering men hon ignorerade mig som bara den, då fick det bli longering istället. Där skötte hon sig mycket bättre, tränade mycket övergångar vilket gick bra med hjälp av endast rösten. Duktig polle!


Bangar sömnen och på't igen

Helt glömt av bloggen idag, haft fullt upp. Varit på Allum och gjort lite ärenden med Johan, sedan direkt vidare till en sjö och bada med några kompisar. Sitter just nu på en altan och ska grilla.

Tyvärr har inte jag tagit hand om Solvind ännu eftersom det varit så sjukt varmt. Så det blir att slänga i mig maten och efter det hem och ta hand om hästen. Får banga sängen idag och åka direkt till jobbet då jag börjar 4 på morgonen. 
Måste hålla Solvind i trim till lägret där det är fruktansvärt intensivt.

Dags att lära sig det där med att dricka kaffe kanske?


Oskar, den nya hästkillen

Idag var det Oskars tur att testa på hur det är att rida. Tror det eller ej men han anmälde sig faktiskt som frivillig. Han är en av de få killar som inte påstår att det är lätt att rida.

Tyckte faktiskt han var riktigt duktig, bra hållning och han kom faktiskt in i "ridalätt"-takten ganska fort. Dock lite dubbelstudsar här och där, men med handen på hjärtat är jag faktiskt stolt över min bror. Kanske kan jag omvandla han till hästkille under sommaren. Han nämnde faktiskt att det kan vara kul att testa på att hoppa någon dag. 

Då Solvind inte riktigt var med på noterna idag fick hon vara på lina när Oskar skulle trava och galoppera. 
I slutet av sommaren kanske han kan iallafall trava själv!


Soldyrkare

Här ligger jag i solen och steker idag igen, blivit en soldyrkare!

Idag är det stekande hett igen, stallet får vänta tills ikväll för Solvind's skull. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på med henne idag när det är så galet hett. Får helt enkelt se vad klockan är när jag går ut i stallet.

Kanske får det bli årets första dopp  för mig och Johan idag!


Trött kämpe

Red som sagt ut med Linnéa idag, dock inte runt Tyrsjön som planerat. Vi tog en sväng i skogen istället, men shit vad varmt det var! 
Insekterna ska vi inte ens prata om, dom var överallt och ingenstans.
Trots detta var faktiskt Solvind jätte duktig, trött som satan men det är fullt förståligt.

Vi red i skogen i ca 40 min, sedan galopperade jag lite i paddocken och tränade på galoppbyten. Hon skötte sig jätte bra, byterna satt som en smäck. Dock behöver vi träna byten från vänster till höger.
Efter passet fick hon en dusch med schampo och grejer, hon stod och sov helt löst på gårdsplanen.


Sommaren har dragit igång på allvar

Varit en sväng på gymmet med Johan och Oskar nu på förmiddagen. Körde ett pass med inrikting på ben och rumpa, slängde även in lite magövningar också. Nästa gymdag får nog bli på Söndag.
 
Ikväll ska jag och rida ut med Linnéa, vi ska rida runt Tyrsjön i värmen. Förhoppningsvis ska även Issa följa med, då det är så varmt idag kommer det nog bara bli skritt hela vägen runt. Men helt ärligt så kan det vara mycket mysigare vissa dagar. 
Var inne på Gina Tricot hemsida och klickade hem lite Falserbokläder, gick på nästan 700!
Hade lätt velat vara på Falserbo i år men då hade jag fått välja bort både konserten och jobbet, konserten är verkligen en once in a life time för mig. Falsterbo lär finnas kvar flera år, dom har ändå hållt på med hästtävlingarna där i en bit över 100 år.
 Coolare än såhär kan man ju inte bli!

Svalt och skönt

Står just nu och väntar på att Solvind ska äta upp. Hon har fått för sig det senaste att jag måste stå bredvid henne medans hon äter annars vägrar hon att äta alls. Mamma-sjuk!

Löslongeringen då, varit stekande hett hela dagen så väntade tills såhär dags. Det var fortfarande väldigt varmt men betydligt svalare än mitt på dagen. Hon skötte sig bra men man märkte på henne att hon var väldigt trött och utmattad så höll inte på länge alls. 

Vet inte riktigt hur jag ska förklara Solvind idag, så fruktansvärt mamma-sjuk. Hon skulle i princip vara precis där jag stod, såfort jag visslade vid inkallning kom hon som ett skott. Helt sinnes, vet inte riktigt vad som hänt med henne.


Jag älskar ljudet av...

*Hästar som går på asfalt

*När man använder en spärrnyckel

*När hästar tuggar på hö

*Bra musik

*När man biter i isglass

*När man lägger något i en varm stekpanna 

*När man öppnar en syltburk för första gången

*När man slänger i en sten i vattnet




Hot and cold

God Morgon!

Har stannat hemma dig då jag fått feber och jätte ont i halsen. Hade 39,4 när jag gick upp kvart i 2, pratade då med chefen och han sa att jag skulle vara hemma. Segt att missa en dag på jobbet med bra betalt. 
Får kurera mig då jag verkligen inte vill vara sjuk nästa vecka då det är både jobb och resa till Stockholm.

Idag är det varmare än vad det var igår, kanske sätter mig i solen senare och tar stallet ikväll när det inte är lika varmt. Får nog bli longering eller liknande då jag är för svag att rida.

Att vara sjuk på sommaren är verkligen värdelöst!

Måste verkligen komma ikapp med brännan på benen

Lapa sol

Nu känns det verkligen som att sommaren är här. Ligger just nu och solar och kan göra det utan att frysa, jackpot!
Valde att inte rida idag då det är sjukt jävla varmt, hade tänkt rida senare ikväll men min chef sa att jag börjar 3 imorgon vilket betyder att jag måste lägga mig vid 6-7 eftersom klockan ringer halv 2!

Men på Fredag är jag ledig igen, slapp vecka. Johan har beställt dom skorna åt mig från EBay då han hade ett konto där. Såfort jag får lönen kommer jag betala tillbaka honom, kommer bli så snyggt!

Nu är det endast 7 dagar tills jag och mamma tar tåget till Stockholm och bara 8 dagar till konserten!

Som i en dröm

Hittade precis skorna jag letat efter i evigheter. Det står all you need is love över hela skorna. Jag måste ju bara ha dom!


RSS 2.0