Dagar som dessa

Idag blev det longering i paddocken och hon skötte sig jätte bra. Lyssnade på minsta lilla kommando och kroppsrörelse. 
Det är verkligen roligt att jobba med henne dagar som dessa, då när hon är positiv och på glatt humör.

Höll på ganska länge idag då jag troligtvis låter henne stå imorgon. Det har kommit varningar för hög vattennivå. Alltså att det kommer regna jätte mycket. Men kanske att det blir uppehåll ändå. Får helt enkelt se imorgon.
Johan ska även hämta hem min sadel imorgon så på Onsdag kan jag äntligen rida vanligt igen!


Tatueringsplaner

Jag har alltid älskat tatueringar, tycker det är sjukt snyggt och det går att vara så kreativ.
Jag har tre stycken men vill så gärna ha fler, får inte nog av dom. Hade så gärna velat göra en när sommaren är slut, vilket den typ redan är.
 
Har flera planer men kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag ska göra först. Vill gör en fjäder på revbenen och skriva "Take these broken wings and learn to fly", det är en bit av Beatles låt som heter Blackbird. Men jag vet att det kommer göra så ont. Därför funderar jag på att göra en örn på ena skuldran, eller över båda skuldrorna. Har inte riktigt bestämt mig ännu.
Sedan har även jag och Johan lite planer på att göra varsin tatuering som hänger ihop. Inget med våra namn, ansikten eller datum. Utan något i stil som Musse och Mimmi Pigg, eller en kungakrona och en drottningkrona. Vi har inte riktigt bestämt oss ännu. Hade ju varit sjukt kul att göra något som är relaterat med Beatles, men tror inte Johan är så sugen på det eftersom han inte är ett lika stort fan som jag.
 
I vinter ska vi förhoppningsvis åka utomlands i 2 veckor, därför vill jag få gjort det så snart som möjligt för att den ska få läka till 100%. Men det är ekonomin som är lite körig just nu, ska ju snart flytta Solvind och sedan sparar jag till en bil. Men vill verkligen gadda mig NU NU NU! 

Kanske något i stil med denna
 

Ännu en zombie-vecka

Då var det måndag igen. Dags för ännu en vecka med jobb, upp tidigt på morgonen och lägga sig tidigt. Känns inte som att man hinner med så mycket efter jobbet. 

Blir som vanligt efter jobbet idag, äta lite lunch och sedan ta hand om Solvind. Kanske att jag hinner med en Power-nap innan stallet, sovit jätte dåligt inatt och vaknade 45 innan mitt larm. Tröttsamt!

Story of my life

En bra dag med pissmärren

Idag hade Solvind en av sina perfekta dagar. Hon mötte mig i hagen och gnäggade lite tyst när jag kom. Hon kommer ihåg att jag alltid har godis med mig.

Blev en uteritt som jag hade tänkt mig. Johan följde med på cykeln, kul med lite sällskap. Vi red till slutet av vägen som vanligt. Tog några galopper och lite trav. Hon skötte sig exemplariskt, inga bocksprång idag och hon lyssnade på minsta lilla kommando som jag gav henne.
Idag var en bra dag!

Bjuder på en gammal bild

I lathetens tecken

Söndag, dagen på veckan där man får ångest när man tänker på att helgen snart är slut. Jag trivs på jobbet men tänk om man kunde jobba 2 dagar i veckan men ändå få fullt betalt. Det hade varit något!
 
Idag har jag och Johan varit jätte slappa, legat i sängen och slappat. Gjort negerbollar (ja, det heter så) som ligger i kylen just i denna stund. Ska snart bege mig ut i stallet och hitta på något med Solvind. Funderar på en uteritt igen men får se vad jag känner för sedan. Kanske att jag gör något i paddocken igen.
 
Fick några bloggidéer för någon dag sedan som jag ska skriva och lägga i utkast. Bra att ha som backup om man vet att det blir lite bloggning någon dag.
 Nisse-pissen. Saknar honom varje dag, lite mer än 1 år sedan han lämnade denna jord <3

Löslongering/Löshoppning/Hoppning barbacka

Idag var det verkligen ett blandat ridpass. Det började med löslongering och det gick super, höll sig i en perfekt lite volt runt mig hela tiden. Drog sedan fram ett hinder av sockerbitar och en bom som hon fick hoppa över några gånger. Blev några bocksprång. 
Sedan blev jag så satans sugen på att hoppa, så hoppade upp barbacka och red lite först. Var nära att jag ramlade av några gånger när hon drog ner huvudet mellan benen och sköt iväg bakbenen. När hon drar igång med det då är det bara att hålla i sig och hoppas på det bästa.
 
Efter att ha travat och galopperat lite hoppade vi lite. Eller vet inte om man kan kalla det att hoppa, det var ca 50 cm och då hoppar inte Solvind. Då kliver hon över väldigt osmidigt med benen åt alla håll. 
Men trots kråkhopp lyckades jag hålla mig kvar ganska bra. Med tanke på vilken dålig balans jag har så är jag ganska nöjd. 
 
Är väldigt nöjd över dagens ridpass då hon lyssnade hur bra som helst under både löslongeringen som ridningen. Det är dagar som denna som jag verkligen älskar henne. Varför kan hon vara såhär oftare?
 

Långtråkig Lördag

God Morgon

Idag är det Lördag, en dag där man kan få sova ut. Fick jag det? Nope, vaknade runt 5 och fick panik att jag var sen till jobbet. Rusade upp men kom på att jag var ledig... What the F

Vad händer idag då? Stallet ska fixas, tror det blir löslongering om underlaget är bra. Efter det har jag verkligen inga planer alls. Kanske borde jag städa mitt rum och skriva lite tidinställda inlägg.
Johan är upptagen hela dagen så kommer inte träffa honom idag heller. Har inte träffat honom sedan i måndags! Kul liv på en Lördag...

Fan va coola vi var!

Piggelinen!

Idag blev det äntligen lite ridning. Blev en kort tur till slutet av vägen, mina ben klarade inte längre än så tyvärr. Hade tänkt ta en längre tur i skogen, men gjorde för ont i benen. Många av blåsorna gick sönder så har blodat ner mina skönaste ridbyxor.

Om man tänker bort smärtan så gick det jätte bra idag. Blev en del trav och galopp trots att jag red. Barbacka på en tickande bomb. Satt långt fram på halsen vid några tillfällen, men jag lyckades ta mig tillbaka. Hon var väldigt pigg, men trots det så lyssnade hon riktigt fint.

Hoppas på att det har torkat upp i paddocken imorgon. Isåfall ska det nog bli löslongering eller lite löshoppning 


Hovis kommer på besök

God Morgon

Varit vaken i typ 2 timmar men är redan helt död. Vill gå på helg nu!

Idag kommer hovis och ger Solvind nya pjux. Han kommer kl 1 så jag hinner inte göra något med henne innan dess. Däremot ska jag nog gå en sväng med henne idag igen, eller rida barbacka om hon inte är för blöt.
Hon har säkert massor av energi idag så det gäller att hålla i sig.

Dags att återgå till jobbet igen. Eller kan jag få gå hem nu?


Dåligt samvete... Igen

Blev inget stall idag, regnet öste ner och när det väl slutade var klockan för mycket. Måste säga att jag har dåligt samvete med tanke på hur lite jag gör med Solvind. Men jag har varken ork eller lust. Motivationen är som bortblåst. Det gäller inte bara ridningen, orkar ingenting.

Klockan ringer halv 4 på morgonen så efter jobbet är jag död. Trots att jag slutar runt 11-12. Oftast sover jag runt 7 timmar på nätterna, men ändå är jag som en zombie. Vet inte hur många gånger som jag somnat till i bilen, antingen påväg till jobbet eller hem från jobbet.
Så när jag kommer hem är jag helt utpumpad och vill bara sova i flera timmar. Inte kul alls!

Hoppas verkligen på bättre tider efter att vi flyttat till klubben.

Är det redan höst?

Idag är det verkligen regn och rusk. 
Spöregnar, åskar och blixtrar till och från. Jag som skulle gå ut i stallet direkt efter jobbet. Men mamma förbjöd mig typ att gå ut i stallet i det vädret eftersom jag mår som jag gör.
Avvaktar några timmar och hoppas på att det klarnat upp lite då.

Tyvärr är det en sjö i paddocken och Solvind är jätte blöt, därför blir det en promenad idag också troligtvis. Blä! Jag som ville rida!!

Chillar i sängen med youtube några timmar och håller tummarna för sol!


Promenad från marken

Då jag inte kan använda byxor som är tighta eller som kommer emot huden för mycket kan jag inte ha ridbyxor. 
Därför gick jag ut i stallet med mina mjukisar för att bara gå en promenad med Solvind. Tänkte egentligen låta henne stå idag, men kände att det var  bättre att ta in henne ändå. 

Gick bara en liten kort bit då benen värkte så mycket. Men gick kanske nån kilometer iallafall. Stod sedan och borstade henne en stund, mest för att visa henne att det lönar sig att komma i hagen.

Vet inte ens om man kan kalla detta Dagens ridpass, men whatever! Imorgon ska jag försöka hitta någon lösning så att jag kan använda ridbyxor. Eller några andra byxor som jag kan ha i stallet.


Snart helg igen!

God Morgon!

Sov fruktansvärt dåligt inatt, vaknade flera gånger pga värken i benen. Vill bara att det ska försvinna!

Ska strax gå upp och äta frukost, sedan är det dags att bege sig till jobbet. Får se om jag klarar av hela dagen, haltade hela dagen igår eftersom benet var svullet. Inte så lätt att lyfta mjölsäckar på 30 kg då.

Efter jobbet ska jag verkligen komma ut i stallet och göra något med Solvind. Hon kan inte stå såhär många dagar. Ska regna nästan hela dagen men får tvinga ut henne ändå.


Prickiga korven

Sorry för den världelösa bloggningen idag! Har inte alls mått bra, fick stryka planerna som jag hade idag igen.

Som sagt så har jag fått konstiga utslag på benen. Det blev mycket värre idag så fick en tid hos vårdcentralen. Dom hade ingen aning om vad det var, men fick penicillin som jag ska äta i 10 dagar. 
När jag kom hem mådde jag skit dåligt, varm som satan och illamående. Jag och Johan kollade film och tog det lugnt

Tanken var att vi skulle till gymmet och jag skulle rida Solvind, men benen gör så satans ont. Fy fan!
Hoppas på bättre bloggning imorgon!


Oväder

Idag blev det både löslongering och longering i lina. Hade rätt otur med vädret när jag gick ut, för precis när jag låste upp stalldörren så öppnade sig himmlen. Regnet öste ner och det åskade en hel del. Allstå fick jag ta in henne och vänta på att ovädret skulle försvinna bort.
Det gick relativt fort för regnet att passera vilket jag var väldigt tacksam över. 
 
Även om Solvind hade stått i 2 dagar så skötte hon sig jätte bra, vädligt mammig idag men ändå väldigt lyhörd. Trots att det åskade lite till och från, hon är väl van antar jag. 
Inkallningarna gick som en dans nästan varje gång, ibland tog det några extra sekunder för henne att reagera. Typical Solvind! 
Tränade även på inkallningar frpn långt håll, även det gick bra. Synd bara att det går så bra i paddocken men när vi är i hagen är det som att hon skiter i mig. Kanske är det för hon har tillgång till gräs i hagen, men i paddocken så har hon inget val.
 
Imorgon blir det antingen samma sak eller en skrittur, börjar tröttna på att bara göra samma saker. Vill ha min sadel nu!
 

Känner mig vilsen

Har ni någon gång kännt er vilse i er kropp? Att det inte känns som hemma där?
Så har jag kännt den senaste veckan. Får känslan att kroppen är tung och osmidig, kändes det verkligen såhär förra veckan? Mår illa och känner mig instängd i mig själv, lite cellskräck måste jag erkänna. Vet inte vart jag ska ta vägen eller vad jag ska göra för att bli av med denna otäcka känsla.
 
Har även fått väldigt mycket utslag och blåmärken det senaste dygnet, har ingen aning om vart det kommer ifrån. Märkte stora utslag på baksidan av låret imorse när jag skulle dra på mig jeansen. Låret är liksom svullet och det känns som att jag fått blodstopp. Märkligt detta! 
Men det jobbigaste just nu att jag inte känner mig hemma i varken kroppen eller mitt liv just nu. Kan inte sätta fingret på vad det är. Deprimerad? Osäker? Omotiverad? Kan inte ta hjälp av någon annan heller då dom inte kan hjälpa mig eftersom jag inte kan förklara vad det är som gör mig så nere.
 
Ett mysterium!

Gräv ner mig!

Denna dagen har varit hemsk!
Har mått så dåligt hela dagen, vet inte vad som hände.

Tanken var att jag skulle gymma och rida Solvind, men gjorde inget utav det. Har mått illa konstant, ont i halsen så att det inte ens gick att svälja. Legat i sängen hela dagen och tagit avstånd från mat och dryck så mycket som möjligt. Direkt när jag fick i mig något kändes det som att det var påväg upp igen.

Hoppas på att jag mår bättre imorgon när en jobbvecka på 6 dagar börjar.
Ge mig styrka!


Frustrerad

Detta är inte okej! Vaknade runt 6 och jag verkligen inte somna om. Har försökt med allt, men det är hopplöst.
Jag behöver verkligen sova ut då jag jobbar 6 dagar nästa vecka. Zombieveckan!

Vad händer idag då? Ingenting egentligen, Solvind ska få komma ut på en tur i skogen. Sedan när Johan kommer hem från jobbet blir det en sväng till gymmet faktiskt. 

Ska försöka somna om en stund till

Outfit


En bild på dagens outfit som lite omväxling. Tror detta är första bilden på dagens outfit som jag lägger ut någonsin.

Red Bull Flugtag

God Morgon!

Har sovit så fruktansvärt dåligt inatt, vaknat flera gånger och hostat så mycket att det var nära att mina organ flög med upp. Inte kul alls!

Idag kommer jag som sagt vara inne i stan hela dagen med några kompisar och kolla på Red Bull Flugtag. Har aldrig sett det innan men har hört att det ska vara jätte roligt.
Eftersom jag kommer vara upptagen hela dagen kommer bloggningen bli väldigt dålig. Men det får ni leva med.

Njut av den sista sommarvärmen!

Varmt och ofokuserad häst

Idag blev det löslongering som lite omväxling. Sadeln är iallafall inlämnad nu så hoppas på att snart kunna rida som vanligt igen.

Löslongeringen gick bra överlag, trots värmen och ofokuserad Solvind. Mycket flugor och andra jobbiga insekter som störde. Men hon lyssnade bra på röstkommandon och inkallningarna. Behöver dock bli bättre på inkallningarna från långt håll.

Imorgon får hon vila eftersom jag kommer vara inne i stan typ hela dagen.


Om hästar kunde tala

Som ni säkert har förstått så har Solvind ett temperament som heter duga. Hon har snart varit i min ägo i 5 år. Men ändå har jag så satans svårt att förstå mig på henne vid vissa tillfällen. Jag har försökt så många gånger att verkligen lyssna på henne för att förstå vad det är hon vill ha sagt. 
 
Jag önskar verkligen att jag kunde tala med henne på något sätt. Jag vill så gärna förstå mig på henne. Vill veta varför hon beter sig som hon gör i hagen, varför hon vissa dagar är jätte ouppfostrad och bara springer på mig osv. Vill bara att hon ska släppa in mig i hennes bubbla så att vi kan komma varandra närmre. 
 
När många andra människor får frågan, "Om du fick en superkraft, vad hade du då velat ha?" Många kanske svarar att de vill vara osynliga eller starka som Hulken. Men jag hade alla dagar i veckan valt att kunna prata med djur, inte bara hästar utan alla djur.
 
Let me in!!
 

Sengångare

Nu är det äntligen Fredag och jag räknar ner timmarna tills jag får gå hem. Eftersom jag sovit så fruktansvärt dåligt inatt får det blir en sovstund när jag kommer hem. 
Har svårt att hålla ögonen öppna!

Ikväll ska Johan bjuda mig på middag vid Linné. Pinchos heter resturangen, vi har ätit där innan så vi vet att det är bra.
Låt bara dagen gå fort så att jag får komma hem!



Vill ha en fungerande sadel!!

Idag var som sagt Lene hör och hjälpte mig. Red med passen och hon fixade med inlägg i den för att se vart det behövdes mer stoppning, så nu hoppas vi att sadelmakaren kan fixa min sadeln.

Fick ha kvar padden hos mig så att jag kunde rida ändå eftersom jag inte visste när jag kunde lämna in sadeln. Men fick tag på sadelmakaren så Johan ska lämna in den imorgon.
Håller tummarna för detta nu.

Solvind skötte sig bra trots värmen. Fick hoppa upp och av henne hela tiden eftersom vi trixade med padden. Hon skötte sig fint, men blev svettig efter bara lite trav och skritt i Max 15 min. Usch!
Imorgon ska jag och Johan på resturang så får se om jag hinner med att göra något med henne imorgon efter jobbet.


Dagen före Fredag

Varmt ute idag också, varför kommer sommaren så sent? Vart var den i Juni och Juli?

Jobbat idag igen och imorgon är sista jobbdagen för veckan. Ska bli skönt med helg, hoppas på fint väder.
Helgen bjuder lite roligheter, på Lördag ska jag och Nina till stan och kolla på Red Bull Flugtag! 
På söndag blir det väl bara stallet och chilla typ. Jobbar 6 dagar nästa vecka, blä!!

Ska strax ut i stallet för Lene kommer halv 3. Världens bästa Lene som är villig att hjälpa mig så vi får ordning på sadeln.

Tatueringsidé för mig och Johan

Ännu en uteritt

Det blev faktiskt en uteritt idag igen, det var så himla mysigt igår.
Solvind skötte sig lika bra idag, galopperade även en liten bit i ena galoppbacken. Lugnt och sansat både i fattningen och avsaktningen. 

Vi red samma väg som igår fast åt andra hållet. Fick även sällskap av Johan som cyklade med. Han hade det kämpigt då det var rätt ojämnt på vissa ställen. Workout!

Imorgon kommer Lene till mig igen och då ska vi testa att lägga en padd under sadeln. Sedan ska hon skriva en väldigt utförlig beskrivning på vad som behöver fixas på sadeln. Hoppas att jag kan lämna in sadeln och få den fixad!


Planer inför Hösten/Vintern

Som sagt kommer jag flytta till Gråbo Ridklubb i September, det är min hemmaklubb där jag har bra möjligheter till ridhus och träningar inom hoppning och dressyr. 
Tack vare att det finns ridhus kommer jag kunna hålla igång henne mycket mer, men även hoppa regelbundet så att jag inte blir hopprädd igen.
 
Mina planer är att försöka vara med på 2 träningar/månad. Kanske att jag tar 2 hoppträningar eller en hopp och en dressyrträning. Beroende på var jag känner för.
Mitt mål i vinter är även att bli mycket mer säkrare i hoppningen så att vi kan starta en lokal i vår. Jag har skjutit upp det tillräckligt länge nu.
 
Med tanke på hur hon har varit i hagen nu det senaste hoppas jag på att det blir bättre när hon kommer få gå i en mindre hage. Håller tummarna på att jag och Solvind kommer bli bättre som ett team efter flytten. För så som vi haft det mellan oss det senaste har verkligen inte varit bra för någon av oss.
 

Förkylningen från helvetet

Fy för att vara förkyld. Näsan är som en fontän men ändå är det bomstopp. Rakblad i halsen och rösten är typ borta. Vad är detta!

Hoppas att dagen går fort så att jag kan få komma hem och sova igen. Eller måste ju fixa stallet innan. Nackdelen nu när jag inte har någon sadel är att det antingen blir uteritt, longering eller löslongering. Blir väldigt drygt i längden.
Vill typ rida med sadeln trots att den inte passar, men det är inte schysst mot Solvind.

Minns det som det vore igår som jag gaddade mig för första gången. Dags för en snart kanske?

En bra dag

Idag var en sådan dag där allt gick bra i stallet. Fick tag på henne direkt i hagen, hon var lugn och sammarbetsvillig i stallet. 
Har de senaste dagarna gett henne munkpeppar igen. Så får väl helt enkelt fortsätta med det.

Vi red ut en sväng i den hemska värmen. Kvavt som tusan och hur mycket insekter som helst. Därför höll vi oss i skogen så mycket som möjligt. Hon älskar verkligen att gå i skogen, klampa runt bland stock och sten. När hon blir gammal och inte kan ridas på samma sätt längre ska hon få bli en skogsmulle. Få komma ut i skogen och njuta av livet som är kvar.

Idag var hon bäst!

Vad ska jag göra nu?!

God Morgon

Sista lediga dagen innan jag börjar jobba igen. Dock bara 3 dagar, but still.

Jag var som sagt och skulle lämna in sadeln igår. Men fick ta med den hem igen för att hon inte kunde avgöra vart det behövdes mer stoppning. Ändå kände Lene det jätte tydligt, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu.

Igår fick Solvind stå då vi var hemma så sent från alla ärenden. Men idag ska hon få röra på sig igen. Hoppas att hon är lätt att fånga idag igen.



Utvärdering på lägret vecka 31

Nu har jag dragit ut på detta inlägget tillräckligt länge. Har helt enkelt glömt av det.
 
Detta var mitt fjärde år som jag var nere hos Anna Wemlerth på ridläger. Tredje året som jag hade Solvind med mig ner. Men måste tyvärr säga att detta året var jag inte alls lika nöjd som jag har varit dom andra åren. Upplägget var inte alls lika bra, vi hoppade mycket mer förra året när vi var där. Så tyvärr utvecklades jag inte alls lika mycket inom hoppningen som andra år. Vilket är synd eftersom det är ett Jump Camp. Kanske var det så att jag hade behövt vara med på det svårare lägret för mer utmaning.
 
Maten var lika bra som andra år, men det är mest upplägget på själva ridpassen som jag inte var lika nöjd med. Om det blir så att jag återvänder nästa år kommer jag faktiskt åka på det med svårare nivå. Hellre en stor utmaning så att man utvecklas.
 
Det jag verkligen är nöjd med är att jag vågade hoppa den stora vattengraven med Solvind, den klarade vi utan att landa i vattnet. Men också att jag tog min "debut" på en meter under Pay & Jumpen på dagen som vi åkte hem.
 

Fullt upp

God Morgon!

Idag är det fullt upp. Efter frukosten ska jag och mamma åka till stan för att lämna in min sadel. När vi ändå är på backaplan ska vi även till Naturnära och köpa foder till Solvind. 
Vi ska också till Alingsås för att hämta mammas symaskin som har varit på lagning.
Kanske att det blir en tripp till Hööks också, får se hur det blir med det.

När vi kommit hem ska Solvind tas hand om. Vet inte riktigt vad jag ska göra med henne, beror på hur mycket klockan är osv. Men funderar på samma upplägg som igår eller en uteritt.


Nu vänder det, äntligen!!

Idag fick verkligen allt bra med Solvind, äntligen vänder det! 
Gick lätt att få in henne från hagen, sänkte huvudet jätte fint när jag skulle ta fast grimmskaftet. Kan det vara så att hon lärde sig en läxa den dagen som hon bråkade som värst?

Löslongerade henne sedan i paddocken, helt utan krav för att jag ville att hon skulle tycka det var roligt.  Hon fick spring lite här och var, men ändå höll hon sig i en relativt bra cirkel. Röstkommandon fick toppen, men också inkallningarna. Jätte roligt att det äntligen har vänt. 

Har börjat att ge henne mer godis det senaste tyvärr för att hon ska förknippa mig med just det. Tänkte testa det ifall det går bättre att få in henne från hagen på det sättet. Dock kanske jag slutar med en nafsig häst, men det får vi isåfall jobba med då.


Dags att ta sig i kragen

Vägde mig imorse och jag har gått upp 2 kilo, fy fan säger jag bara. Vad hände? Jag var ju stenhård och tränade 3 gånger i veckan, åt knappt godis eller andra sötsaker. Jag skulle ju äntligen ha min drömkropp till sommaren. Okej fine, det blev ju knappt någon sommar. 
 
Men nu har jag bestämt mig, efter denna helvetesveckan (tjejer förstår) så ska jag dra ner på sötsakerna och träna minst 2 gånger i veckan. Beroende hur mycket jag hinner med utöver jobbet och Solvind efter flytten. Vi ska nämligen åka utomlands i 2 veckor till vintern och då ska jag bannemej ha den där drömkroppen som jag drömt om så många år. 
 
Nu jävlar!!
 

Ett mysterium

Idag var hon betydligt lättare att få in. Hon stod mitt i hagen och tittade på mig när jag kom, var nästan helt säker på att hon skulle spring iväg. Men icke, kan det vara så att hon lärde sig från igår?

Blev en skrittur idag, utan sadel såklart. Hon skötte sig super, men damn vilken träningsvärk hon hade. Kändes tydligt på hennes steg, korta och lite stelare. Men det släppte en aning efter en stund.

Vet inte vad som har hänt med henne. Hon är helt bång från marken, försöker dra ifrån mig eller springa på mig vid varje tillfälle hon får. Hon brukar aldrig vara sån. Visst att hon vill vara nära mig, men aldrig att hon gör sånt. Inte okej! Måste gå till botten med detta!!

Vad är det som är fel, Solvind? Talk to me!

Vaknade i panik

God Morgon!

Idag är jag riktigt trött, sov dåligt och vaknade i panik för att jag hade fått kramp i vaden. Inget hjälpte, det gjorde så ont!

Idag då, ska göra ett nytt försök med Solvind idag. Hoppas på att det går vägen idag, annars får jag tyvärr ta till samma metod som igår. Sedan blir det gymmet tror jag, får se hur jag känner mig lite senare. Ont i halsen och jätte snorig. Blä!


Köp ALDRIG ett sto!

Pain in the ass på den där satans hästen. 2 timmar tog det att få in henne idag. Försökte med allt! Vänta ut henne, locka med godis, bli arg. Tillslut tog vi fyrhjulingen och vallade henne i hagen tills hon blev trött. Egentligen går det emot min syn på hästhållning, men tålamodet tog slut. Hagen är typ enorm och det tar evigheter att gå fram och tillbaka

Men efter att vi vallat henne i ca 1 timma fick vi in henne i ett hörn och kunde dra för en tråd. Då stod hon på en jätte liten fyrkant, men ändå skulle hon göra allt för att inte komma in.
När jag väl fick tag på henne var hon hur svettig som helst och helt skummig. 
Fick uppbrända händer när hon försökte dra och en spark på knät. Fy fan för ston!

Imorgon är hennes sista chans. Beter hon sig såhär igen kommer jag göra en liten hage till henne. För bådas skull så att vi slipper bli ovänner varje dag. Det tär verkligen på vårt förhållande!

Kommer ALDRIG mer i mitt liv köpa ett sto. Det är en sak som är säker!

Vart är den Solvind som jag kände?!

Grusiga ögon

Idag är det grusigt under ögonlocken och jag blir bara mer och mer förkyld för varje dag som går. Blä!

Ska strax gå upp för att käka frukost och sedan åka till jobbet. Kommer bara jobba några få timmar då jag ska iväg och göra lite saker.
Ska även hinna med en uteritt eller longering med Solvind, beroende vad klockan är. Sedan blir det gymmet när Johan slutat jobbet.

Ikväll kommer det hem lite kompisar på grillkväll. Äta och dricka gott , spela lite kubb och tjöta. Ska bli kul!

Nä, dags att åla sig ur sängen och åka till jobbet. 


Städat hela dagen. Askungen?

Idag har hela dagen gått till att städa.
Har röjt på mitt rum för det var så stökigt. Sedan har jag dammsugit hela huset. Men också bytt sängkläder i min säng. Pjuh! Jobbigt att städa. 
Efter städningen var klar åkte jag och Johan till gymmet, körde ett pass med armar och rygg. Träningsvärk imorgon! Tog nog i lite för hårt, med tanke på att det var några veckor sedan sist.

Det blev alltså inget stall idag, men hoppas på att hinna det imorgon. Ska även lämna in min sadel, hoppas på att få tillbaka den i början på nästa vecka.

Dags att sova, jobb väntas imorgon!
Klockan ringer halv 4, suck..

Torsdag och ett steg närmre hösten

Torsdag, snart är denna veckan slut och det är närmre hösten och mörkret. Fy! Varför kan det inte få vara sommar året runt istället?

Vad händer idag då? Jag har lovat mamma att dammsuga huset som tack för att jag får låna bilen. Solvind ska tas hand om, hoppas jag får in henne från hagen bara. Sedan ska jag och Johan gymma efter han har kommit hem från jobbet.

Efter det hinner nog klockan blivit ganska mycket så då är det väl dags att sova. Jag var tvungen att jobba imorgon ändå eftersom det hade blivit lite kaos på jobbet. Men får tänka på pengarna!

Kloka ord från Anna Wemlerth i det senaste numret av tidningen Hippson. 
Kloka ord från en klok kvinna!

Äventyret med ett sto

Idag vann jag över Solvind! Så satans skönt, fast idag kom hon faktiskt till mig en bit när jag prasslade med påsen som jag hade med mig.

Blev longering som sagt idag, höll på i säkert 45 min med longering. Blev nästan yr ett tag där! Hon blev väldigt trött men det är bara bra, hon skötte sig väldigt bra. Lyssnade bra på inkallningarna och röstkommandon.

Håller tummarna på att hon sköter sig lika bra imorgon!


The Winner takes it all!!

Känn på den! 1-0 till mig idag!!


Ta tjuren vid hornen

Idag gäller det. Solvind SKA in från hagen, om jag så ska tappa humöret och vara i hagen hela natten. 

Ska slänga i mig något att äta och sedan ska jag ut i hagen!
Tar med mig morötter och äpple som lockbete. Nu jävlar!
När jag fått in henne blir de hårdträning i paddocken. Hon ska longeras och få springa tills hon blir riktigt trött.


Kubb med buddies!

Var hemma runt halv 1 och regnet öste ner. Fy! Blev inget stall idag heller, kände mig irriterad så jag visste att det inte var någon idé.
Men imorgon är jag ledig så då ska jag faktiskt ge det ett försök. Måste ju få in henne någon gång för att kunna kolla över henne efter eventuella sår.

Måste även lämna in min sadel någon dag. Behöver fixa skjuts eller låna någons bil. Vill kunna rida riktigt i den igen. Om bara hästen vill sammarbeta...

Snart ska jag och Johan åka bort till några kompisar och spela kubb. Fun fun!



Förkylningen har slagit till

Varför finns ens förkylning? Ingen tycker väl om att vara helt snorig och tjock i bihålorna.
Hade munsår och det får jag alltid innan förkylning, nu har de kommit! Fruktansvärt irriterande då det sätter stopp för en del. Blir det värre kommer jag varken kunna jobba eller träna.

Som jag sa igår ska jag göra ett nytt försök med Solvind om jag är hemma tidigt och om hon är nära grinden. 
Önska mig lycka till!


Sluta vid 11 är helt okej!

Blev en kort dag på jobbet idag, vilken var skönt då jag hade sovit så himla dåligt. Började 5 och slutade halv 11. Hoppas på att då sluta tidigt imorgon också.

Har inte varit i stallet idag heller, orkade inte ens försöka. Hade ingen lust att bli arg och frustrerad idag igen. Men imorgon kommer jag kanske försöka om jag slutar tidigt och om hon är nära grinden från början. Får jag tag på henne blir det ett hårt pass i paddocken. Massor av longering så att hon blir trött!

Dags att sova. Klockan ringer halv 4 imorgon igen!


Walking Dead!

God Morgon

Fy, har inte sovit en blund inatt. Kunde inte somna förrän klockan var typ 1, sedan vaknade jag konstant. Hoppas verkligen denna dagen går fort!

Pågrund av att jag inte kommer vara i stallet på ett tag kommer tyvärr bloggen bli lidande. Jag gör inte så mycket på dagarna än att jobba och vara i stallet. Roligt liv jag har, haha!

Dags att tvinga sig iväg till jobbet!

Tänk om det kunde funka på Solvind...

Ge upp med hästar för gott?

Idag rann verkligen bägaren över. Skulle hämta Solvind i hagen men hon sprang bara iväg som en idiot. Försökte jätte länge, även mamma kom ut och hjälpte mig. Men vi gav upp! Vilket jag inte borde gjort egentligen, men orken tog verkligen slut. Satt och grät i hagen för att jag blev så arg och frustrerad. Hon gjorde detta igår också.

Jag har länge kännt att vi inte kommer någon vart. Har inte varit motiverad till att rida eller något alls. Nu när hon beter sig såhär så funderar jag starkt på att sälja henne och sluta med hästar för gott. Mamma tycker jag borde ge det ett tag till, att det kanske går bättre när vi flyttat till klubben. Men jag tror verkligen inte det.

Jag tänker låta Solvind stå i flera dagar nu för jag vet att hon bara komma springa iväg i hagen. Jag jag inget tålamod att gå efter henne i flera timmar i hagen. Därför kommer jag inte ens försöka på några dagar, så får vi se hur det går. Om det är så att hon tappar muskler får vi bygga upp det när vi flyttar till klubben i september.

Just nu känner jag ingen kärlek till den hästen över huvudtaget!


Vad hände egentligen?

Gud asså, jag skäms över mig själv just nu! Jag har ätit så satans mycket godis och annat onyttigt de senare veckorna. Sedan har jag verkligen lagt av med gymmet. Vet inte vad som hände egentligen. Var stenhård med det för bara en månad sedan, tränade 3 gånger i veckan och åt endast godis på lördagar. 

Jag måste verkligen börja med det igen, eller iallafall gymmet! Ska även dra med mig Johan igen så jag får med mig en träningskompis för såhär kan vi inte ha det.
Jag tränade stenhårt för att få en snyggkropp till sommaren, okej det kom typ ingen sommar. But still!

Så denna veckan igen ska jag iallafall gymma 2 gånger! Nu är det dags att komma ur den dåliga bubblan!


Mjukisbyxor in my ❤️

Är just nu påväg hem från stan med familjen. Vi har ätit på resturang och druckit lite gott. Är proppmätt, matkoma nästa!

Dagen har varit ganska seg överlag då jag typ bara varit i stallet och sedan åkte vi till stan. När vi kommer hem blir det säkert att vi sitter och tjötar på uteplatsen. 
Men först och främst ska sminket bort och mjukisbyxor ska på!




Skogstur

Idag blev det en längre skogstur med sällskap från mamma,pappa och farmor som fotfolk. Eftersom inte sadeln sitter helt 100 bestämde jag mig för att rida barbacka istället.

Hon skötte sig bra som vanligt när man rider i skogen. Självklart skulle hon gå där det var som blötast. Standard Solvind!
Vi hittade även lite kantareller, inte gott alls men det var tur att jag var med eftersom jag hade bättre översikt på hästryggen.


Sadelkoll!

Då det var så varmt idag tyckte jag att det räckte med ridningen som var vid sadelprovningen. Hon blev både trött och svettig efter den korta stunden.

Sadelkollen då. Lene kom fram till att stoppningen är ojämn, så det enda som behövs fixas är att flytta om stoppningen lite. Så skönt att det BARA var det. Var orolig att det skulle vara trång eller liknande så jag hade behövt köpa ny sadel, men det slipper jag nu!

Kommer alltså inte rida henne något med sadeln förrän det är åtgärdat.


Varmt idag igen!

God Morgon!

Idag är det verkligen varmt ute, me like! Sitter just nu i stallet och väntar på Lene som ska kolla Solvind's sadel. Hoppas inte jag behöver köpa ny sadel för det har jag inte råd med just nu.

Det blev ingen ridning igår, hade varken ork eller lust att varken blogga eller rida. Men efter att Lene varit här ska jag nog rida ut en kortis. Så himla varmt så det känns taskigt mot Solvind att vara i paddocken.

Nu håller vi tummarna på att det kanske räcker att bara stoppa om sadeln eller liknande!


En sommardag?

God Morgon!

Soligt väder ute idag och det verkar även vara varmt. Sommarväder när sommaren snart är slut...

Idag blir det en tripp till Alingsås. Vi ska till banken för att öppna ett nytt konto till mig och sen ska vi göra lite andra saker. Kanske ta en fika i caféstaden! Efter vi är klara med allt där ska vi hämta farmor då hon ska bo hos oss några dagar. 

Ridningen då. Beroende när vi kommer hem så får jag se vad vi hittar på. Ska ta det lite lugnt med henne även idag då hon varit så himla slö. Hoppas hon bara är trött efter lägret!

De senaste dagarna har jag kännt att sadeln inte ligger helt 100. Den glider liksom runt lite. Därför har jag ringt Lene från Göteborgs Equipmentcoach, hon kommer imorgon och ska kolla över hennes sadel om det nu är så att jag behöver köpa en ny eller om det räcker med att typ stoppa om den.
Det återstår att se imorgon.



Trött polle. Vila?

Blev löslongering när vi kom hem från Ullared. Hon var väldigt trött idag också, kanske borde ta det lugnt i veckan så hon kan vila upp sig efter lägret?

Det gick iallafall bra. Hon lyssnade bra vid inkallningarna och höll sig i en lagom stor cirkel runt mig nästan hela tiden. Duktig tjej!
Köpte en ny grimma till henne på Ullared. En svart med fleecefoder på som var tigermönstrat. Gullig!


Rundorna från Pay & Jump

Här har ni ett klipp med båda rundorna från Pay & Jumpen på Skyrup Country Club. 
Självklart var jag tvungen att ha låtar med The Beatles med i klippet, vad annars liksom?
 
Trots att det inte ser så himla bra ut ridmässigt så är jag ändå jätte nöjd över båda rundorna med tanke på hur långt jag kommit på bara några månader. Då fick jag en klump i magen när hinderna låg på 80, ändå utsatte jag mig för att hoppa en bana på 90 under klubbmästerskapet. För att övervinna rädslan måste man utsätta sig för den!
 
 

Roadtrip to Ullared!

God Morgon

Idag ska jag och Johan på äventyr. Vi ska nämligen åka ner till Ullared, hade tänkt fixa stallet innan men jag glömde av att sätta larm. Bra där!
Får ta det ikväll när vi kommer hem istället.

Vet egentligen inget speciellt jag ska köpa. Men går man ner till hästavdelningen så hittar man alltid något kul att köpa. Vita ridbyxor är det jag vet bara.

Dags för en dusch och lite frukost. Sedan bär det av!


Uteritt med träningsvärk

Det blev lite uteritt idag som planerat, men hon kände verkligen inte som sig själv. Hon var stel och hade väldigt trippiga steg. Kändes inte alls bra, hon kändes likadan i alla gångarterna men inte fullt liak mycket i galoppen.
Red ändå till slutet av vägen och sedan hem igen, hade tänkt rida en lite längre sträcka men det kändes inte rätt.
 
Så när jag kom hem red jag lite i paddocken för att känna om det var likadant, det var det men inte lika mycket som på vägen. Jag gissade på att hon hade lite träningsvärk då det släppte en aning när vi hade travat och galopperat en stund. Övade även på galoppbyten medan jag stod i lättsits och det börjar sitta nu. Kul med utveckling!
 
Men vädret måste vi faktiskt prata om. Det var varmt och helt galet kvavt ikväll, det blåste en del men det fläktade inte för 5 öre. Nästan jobbigt att andas då det var kvavt och nästan fuktigt i luften. En vild gissning är att det kommer åska och regna inatt. Stackars pollarna!
 

Klipp Klipp

Sitter just nu och klipper ihop lite filmklipp från när Jump Camp B hade Derbyträning förra veckan. Blir en del klippning eftersom det var 4 personer som skulle ha sin egna filmer. Men nu är snart den sista filmen klar. Då återstår bara att ladda upp dom på OneDrive och sedan mejla iväg dom.
Hade även tänkt försöka klippa ihop mina rundor från Pay & Jumpen ifrån sista dagen på lägret.
 
Efter det ska försöka packa upp min väska och senare ikväll hade jag tänkt att rida ut en bit om vädret fortfarande är lika bra som nu. Resten av veckan kommer vara lugn då jag inte jobbar varken denna veckan eller nästa vecka då jag inte behövdes. Segt då jag inte får pengar...
 

Back to work...

God Morgon

Dags för jobb igen och jag har verkligen ingen ork att jobba alls. Mår sämre idag, känns som jag ska spy såfort jag reser mig upp eller ens tänker på mat. Men eftersom jag sjuk dagarna innan lägret då jag skulle jobba känns det inte helt okej att ringa chefen och säga att jag när dåligt.

Jag försöker stå ut denna dagen så ser vi hur långt jag klarar. Förstår inte riktigt vart detta illamående kommer ifrån. Kroppen är ett mysterium!

Men nu börjar klockan ticka iväg dags att försöka få i sig lite frukost och sedan åka till jobbet.


Orken är som bortblåst

Jag har verkligen ingen ork i kroppen alls idag. Har mått så sjukt illa hela dagen så jag har bara legat i soffan och sängen för att försöka bli av med denna skiten. Har slängt några blickar på min väska med avsky så den är fortfarande inte uppackad ännu. Måste ta tag i det i morgon. 
 
Hade tänkt gå ut i stallet nu på kvällen för att ta hand om Solvind men fick precis ett samtal från min chef och fick meddelat att jag ska jobba imorgon. Börjar då kl 5 så Solvind får stå idag också då jag måste försöka få igång moppen som inte varit igång på några veckor. Dags för en bil och det är pronto!
 
Efter jobbet imorgon MÅSTE Solvind röra på sig och den där satans väskan ska packas upp. Fy!
 

Illamående

Denna morgonen har varit hemsk. Vaknade först mitt i natten och mådde så sjukt lilla. Sov till och från med illamående. Lyckades somna igen och vaknade vid 12. 
Mår fortfarande ganska illa men har saker att göra idag så måste bli av med den där känslan.

Solvind ska ridas ut och den fullproppade resväskan måste packas upp. Nackdelen med att komma hem är att packa upp väskan!


Tröttast i Norden!

Det var verkligen skönt att få sova i sin egna säng brevid Johan igen. Tänkte att jag verkligen skulle få sova ut idag men jag vaknade 20 över 8 och kunde verkligen inte somna om. Irriterande!

Idag ska Solvind få vila efter en hård vecka på lägret. Men imorgon blir det nog en uteritt. 
Slappdag-Delux väntas resten av dagen. Så trött!

Äntligen hemma (snart)

Vi är just nu påväg hem från Skåne, ca 7 mil kvar tills vi är i Göteborg.

Det blev två rundor på dagens Pay & Jump som planerat. Jag är så nöjd över båda rundorna. Men mest över 90 faktiskt. Med tanke på att det var första gången jag någonsin "tävlar" 1 meter så är jag galet nöjd över den rundan också.

Det blev några kråkhopp här och var men jag gjorde mitt bästa för att hänga med. Johan var så snäll och filmade båda rundorna så ska försöka komma ihåg att lägga upp dom på youtube någon dag.
Kommer även skriva en utvärdering på hur veckan har varit.


Taggad för Pay and Jump

Idag väntas hemfärd och det ska bli så skönt att få sova i sin egna säng brevid Johan. Har saknat honom jätte mycket.

Innan bilen styrs hemåt ska vi ha en Pay and Jump och jag kommer hoppa 90 och 1 meter som det ser ut nu. Men det kan ändra sig också. 
Känner mig taggad men även nervös då det är första gången jag "tävlar" på 1 meter. Men vi håller tummarna!


RSS 2.0