En svår nöt

Kändes väldigt ovant att stå på marken och se sin egen häst ridas av någon annan. Men jag tyckte det såg fint ut, hon var inte på sitt bästa humör. Det märktes att hon kämpade emot ganska mycket med det är typiskt Solvind.

Lisa red väldigt mycket i skritt och trav vilket är bra för Solvind. Hon vill gärna att det ska gå fort hela tiden. 
Mot slutet såg det riktigt bra ut. Hon är en svår häst att rida, speciellt när det är första gången man rider henne.

Väldigt skönt att hon blev genomriden idag, imorgon blir det longering igen eller kanske en promenad.

Har inte ridit sedan i Söndags men har redan grov abstinens! Detta kommer inte sluta bra...

Publik idag

Mycket bättre i de andra fingrarna idag. Dock gör tummen och handleden så ont att jag vill gråta.
Tur att Lisa kan rida Solvind idag så att hon får röra på sig ordentligt.

Ska snart bort till stallet, kommer berätta för er vad jag tyckte om ridpasset från marken sedan.
Efter stallet blir det film i sängen och knapra panodil!


Enarmad bandit

Idag blev det longering i paddocken, det var mycket svårare än jag trodde att longera med en hand. Men tror det blir lättare om någon dag när jag kan röra fingrarna på vänsterhanden.

Men trots den korta longeringen idag är jag nöjd. Hon var lite pigg men hon lyssnade bra, lyckades få upp henne i galopp i båda varven och hon började faktiskt få med sig bakbenen. Det är så roligt att se när hon jobbar och gör det utan massa inspänningar.

Nöjd över dagen. Imorgon ska troligtvis en kompis rida Solvind åt mig. Toppen!


Tråkiga nyheter

God Morgon

Har tråkiga nyheter, jag har troligtvis fått en båtbensfaktur. Kommer ha gips i minst 10 dagar och sedan ska jag på återbesök för röntgen. Fruktansvärt ont i handen, men det värsta är att jag kommer varken kunna jobba eller rida.

Hoppas på att jag kan hitta någon som känner sig sugen på att rida Solvind.  Hoppas att jag kan lyckas longera henne, annars kommer hon gå i taket. Så frustrerad! Nu när vi började komma igång på riktigt så händer detta! 

Är det ödet som säger att jag inte ska ha häst?


Akuten... Igen

Sitter just nu på akuten i Alingsås i väntan på att få komma in på röntgen. Är det ödet som säger åt mig att sluta med hästar? Känns faktiskt så ibland!

Hoppas på att inte bli kvar här för länge så jag kan åka till stallet för att se till Solvind. Håller tummarna att jag slipper gips åtminstone!

Det är verkligen ingen ofarlig sport vi håller på med!

Why me?!

God Morgon!

Inleder veckan med en tuff dag på jobbet, 12 degar med bara en hand är inte det lättaste. Blir kanske en tur till Alingsås för att röntga, mamma tror det kan vara en spricka. 

Efter jobbet blir det stallet, får se om jag ens kan longera idag. Kanske blir en promenad bara.
Why me?!


Skadad handled

Usch och fy! Dagens ridtur gick inte alls som jag hade tänkt mig.

Red ut barbacka en sväng för att jag var så svag i kroppen. Gick bra till en början men så började hon bråka av någon konstig anledning. Backade och stegrade jätte mycket tills hon kom ner i ett dike, hon gick omkull och jag fick henne över mig. Landade rätt på handleden, är troligtvis en stukning.

Bortsätt från handleden är det bra med mig och Solvind. Fick väldigt ont i ryggen. Blir longering för hennes del imorgon för att se till 100% att hon mår bra.
Livet med häst!


När ska det ta slut?

Åkt på en fruktansvärd förkylning! Inte kul alls, självklart har jag fått feber också. Blä!

Hade tänkt rida på banan idag men jag tror det får bli en kort uteritt eller longering. Inte okej!
Håller tummarna för ett mirakel så att jag blir frisk idag. Pallar inte vara hemma från jobbet såfort jag blir sjuk, men tyvärr måste man det när man jobbar med livsmedel.


Lördag

Vaknade med halsont, gör så ont när jag sväljer. Har inte tid för att vara sjuk!
Blir ingen roadtrip till Ullared idag, för någon anledning har jag inte fått min lön ännu.

Därför blir det Soffhäng hela dagen, ska dock till stallet och fixa allt där. Blir bara en promenad med Solvind idag tyvärr, hoppas jag mår bättre imorgon.


Lyckad hoppträning

Jag är sjukt nöjd över dagens hoppträning. Hon lyssnade så bra och nästan alla språng var prefekta. Fick mycket beröm över hur fin hon var och att vi såg samspelta ut, alltid kul att höra.

Hoppade något högre idag, kanske låg på 70-80. Hon hoppar som en katt, smidigt! Helt underbart att rida en häst som Solvind eftersom hon är så positiv i hoppningen.

Imorgon blir det vila eller en kort promenad då vi förhoppningsvis ska till Ullared!

Dags för en rakning snart

Hurra för Fredag!

Så skönt med Fredag, det kunde inte komma mer lägligt. Har sovit så sjukt dåligt denna veckan, hoppas på bättre sömn i helgen.

Var hemma vid 2 idag och tog en powernap direkt när jag kom hem. Behövligt! Ska snart göra mig klar för att åka till stallet för att fixa stallet innan hoppträningen börjar. Kicki lovade att vi skulle hoppa lite högre idag, Yeah!
Kom ihåg att jag var såå stolt över att våga hoppa 70 cm. Tänk vilken utveckling!

Livet med häst

Har tänkt på en sak, de flesta gångerna som jag har varit hos vårdcentralen eller akuten har det varit för att jag blivit skadad i stallet.
Då känns det lite såhär


Misslyckat schema

Det gick ju sådär att hålla schemat som jag hade gjort på vad jag skulle göra med Solvind denna veckan. Hittills har det sett ut såhär

Måndag: Longering

Tisdag: Dressyr

Onsdag: Dressyr 

Torsdag: Longering med bommar

Resten av veckan får jag se hur det blir, men imorgon väntas hoppträning. Gör ett nytt försök nästa vecka.


Mammiga Solvind är tillbaka

Det gick verkligen så sjukt bra idag, longerade henne med ett litet hinder. En bom med sockerbitar så var väldigt lågt, men hon skötte sig verkligen så bra. 

Hon var väldigt mammig idag vilket hon brukar vara när brunsten tar slut, så skönt! Solvind lyssnade verkligen på minsta lilla. Räckte ibland att jag harklade lite så visste hon vad som gällde. Varför kan hon inte alltid vara såhär!

Longerar ju utan gjorden när hon fortfarande är för rund. Men trots det jobbade hon så satans bra idag, sänkte huvudet och verkligen jobbade med ryggen och rumpan. Så kul att se att man inte alltid behöver den där gjorden. På tal om tjock, Solvind har minskat 14 cm runt magen på 2 veckor, det går sakta men säkert framåt.

Dålig mobilbild från dagen, här såg hon ganska snygg ut runt magen.

Biggest Loser- Horse Edition

Solvind är just nu väldigt tjock ich jag skäms verkligen för det. Därför försöker jag rida ganska mycket övningar där jag tränar hennes magmuskler. Hoppas hennes mage försvinner under vintern nu när hon går i en mindre hage.

Jag även börjat mäta omkretsen på hennes mage för att se skillnad. Den 10 September mätte jag sist, imorgon ska jag mäta igen. Helt ärligt tror jag inte det märks någon skillnad på 14 dagar, men kan vara kul att se ändå!

Här var hon fin runt magen

Onda brunstcirkeln

Blev ett dressyrpass idag igen. Hennes brunstperiod är en ond cirkel. Det är det värst att rida dressyr för att hon blir sjukt sur, men det är då det behövs mest. För när hon brunstar knäpper hon av helt, kan helt plötsligt sluta lyssna på alla hjälper. Knäppis!

Men jag tyckte det ändå gick helt okej idag, hade våra bråkiga stunder men överlag är jag nöjd. Red även lite utan stigbyglar, mycket bra träning!

Har även upptäckt en sak idag. Har ofta haft som inställning att rida henne så att hon blir riktigt trött varje pass, men det är omöjligt som sagt. Därför kommer jag ändra inställning och rida tills jag känner mig nöjd och sluta när det går som bäst. Kanske blir det mindre bråk mellan oss då, iallafall vid dressyren.


Febrigt ridpass

Febern steg under dagen så hade knappt någon ork i kroppen. Men tog mig i kragen och red lite i manegen ändå. Det är viktigare att rida henne än vila känner jag. 

Var inte själv så kunde inte dra fram bommar idag heller. Får väl kanske bli längre fram i veckan. Hon skötte sig bättre än sist, något pigg men det är hon ju alltid. Hon drog iväg i en bockserie, men jag lyckades hålla mig kvar ändå. 
Travade och galopperade mycket idag för att jag vill få ut så mycket energi som det bara går.

Nöjd över dagens pass, kunde inte kräva så mycket mer av henne eftersom jag inte kunde hålla måttet.


Feber igen

Börjar bli riktigt trött på min kropp, idag vaknade jag upp med 38 graders feber igen. Har ju feber oftare än vad jag är frisk. Vad är det som händer?

Gick till jobbet ändå, det var hemskt! Började 4 istället för 5 och stod vid ugnen i 1 timma. Skönt i början eftersom jag fryser men sen var jag så nära att svimma. Pallar inte mer, dags för vårdcentralen igen?
Kommer rida idag ändå, kanske inte så hårt. Men hon måste röra sig, ryggen känns bättre idag iallafall.
Alltid något!


All Over the place

Lyckades sträcka ryggen på jobbet idag, skulle lyfta en mjölsäck på typ 50 kg och så vred jag ryggen samtidigt. Därför blev det ändrade planer idag.

Fick bli longering idag igen eftersom jag hade så ont, hade tänkt dra fram bommar. Men det sket sig ganska fort när jag märkte att det knappt gick att lyfta en sockerbit.
Hon var sjukt pigg idag, brunstig och all ovet the place. Hon ville inte alls lyssna idag. 

Longerade henne i 45 min i typ bara trav och galopp, men hon blev inte ens trött. Vet inte ens vart all energi kommer ifrån! Kan verkligen inte få henne att bli trött.
Om ryggen mår bättre imorgon får set bli dressyr, kanske att jag kan dra fram bommar.


Planering för veckan

Ska ju som sagt börja göra scheman varje vecka på vad jag ska göra med Solvind. Hittills ser det ut såhär.

Måndag: Bommar

Tisdag: Dressyr

Onsdag: Longering

Torsdag: Hoppning

Fredag: Uteritt

Lördag: Vila eller kort promenad 

Söndag: Longering med bommar


True Story



Mysig tur

Hade egentligen inte tänkt att rida idag då jag var så trött. Klockan ringde halv 7 imorse eftersom jag skulle baka till klubben.

Men bestämde mig för att skritta ut en kortis barbacka. Kan ju inte vägarna här ännu så red en runda som vi brukade rida när jag gick på ridskolan. Hon skötte sig jätte bra trots att vi inte ridit där innan. Väldigt pigg var hon, kändes som att hon skulle sprängas.

Ska försöka rida ett hårdare pass imorgon, om manegen är ledig imorgon när jag kommer funderar jag på att dra fram lite bommar eller liknande. Får se vad jag känner för.


Heldag i stallet

Det blev en heldag i stallet idag, kom dit vid 10 och då var det dags för tävlingen. Jag fick uppgiften att hålla koll på framhoppningen, det var rätt få ekipage idag så det gick lätt.

Efter det satt vi i stallet och fikade lite, sedan fixade jag allt för Solvind. Tog in henne och red. Var inte hemma förrän 3 typ. En heldag!


Har ingen plan

Nu när vi står på klubben ska jag försöka hålla igång henne så mycket jag bara kan. Har ju som sagt tillgång till både manege och paddock. Eftersom jag oftast är där så tidigt på dagen är nästan alltid båda banorna lediga.

Men ska iallafall göra scheman varje vecka på vad jag ska göra med Solvind. Självklart kommer det säkert bli förhinder och sånt, men då är det bara att flytta runt lite.
Tror det blir lite mer strikt om jag gör scheman, annars känns det mest som att jag lallar runt när jag ska rida. Han liksom ingen plan!


Longering igen

Fick bli longering idag igen, blev lite ändrade planer. Hon skötte sig riktigt bra idag igen, hon känns väldigt positiv nu när vi har flyttat. Kanske kan det bero på att jag håller igång henne mer nu. Vill bara att det ska gå bättre i dressyren.

Det som är synd är att jag inte får släppa henne lös, därför kommer jag försöka longera en hel del. Bra att se hur dom rör sig utan ryttare, men också träna henne på röstkommandon och inkallningar.

Imorgon är det som sagt Pay & Jump så får se hur det blir med ridning imorgon.


Bättre sent än aldrig

Blev väldigt sen bloggning idag. Har helt glömt av, haft Soffhäng hela dagen med Johan. Skönt att ha sådana dagar ibland.

Nog om det. Hoppträningen gick toppen, pigg och väldigt stark som vanligt när det kommer till hoppningen. Dock hoppade vi inte högt alls, men det behöver man inte göra varje gång heller. 

Fick mycket beröm av Kicki att hon var positiv i hoppningen, men också mitt sätt att rida. Dock behöver jag bli mer cool, alltså vänta ut henne lite. Vill gärna trycka iväg henne lite för tidigt, så det behöver jag träna på.

Mycket nöjd över träningen, ska försöka vara med på lite träningar nu när vi har bra förutsättningar. Ska även testa att vara med på Pernillas träningar, lärorikt att rida för olika tränare.

Får se hur det blir med ridningen i helgen. Imorgon är det ridskolan hela dagen och på Söndag är det som sagt Pay & Jump hela dagen.


Blodet droppar

Bet ihop idag och red lite i manegen ändå. Det gick mycket bättre idag än var det gjorde i Tisdag. Dock tyckte inte mina ben om dagens ridpass, blev massvis med blodfläckar på mina ridbyxor.

Trots att Solvind var något pigg och stark så lyssnade hon jätte bra. Mot slutet fick jag med henne, blev lätt i handen och gjorde klockrena byten. Dock springer hon iväg lite när hon har fattat den nya galoppen. Men det ska ändras.

Hade även manegen för mig själv idag, riktigt skönt! Taggad för hoppträning imorgon.

En väldigt gammal bild från arkivet!

Börjar bli trött på detta!

God Morgon

Jag börjar bli riktigt trött på att vara sjuk, just när jag blivit frisk från magsjukan så får jag feber. Hade 38,7 när jag gick upp. Åkte till jobbet ändå för att se hur länge jag orkar. 
Sitter just nu och äter frukost, men det känns som att jag ska brinna upp.
Inte kul!

Eftersom jag mår dåligt nu kommer jag nog inte ha ork till att rida idag. Får kanske bli longering idag igen, damn it! Eller så kanske jag kan få Johan till att rida.


Är sååå nervös!

Idag var jag tillbaka på jobbet igen, men det är ingen barnlek att jobba med feber. Ingen jätte hög feber, låg på 38,8 imorse. Har kännt mig helt matt hela dagen.

Hade egentligen planerat att åka direkt till stallet efter jobbet. Men självklart glömde jag stallkläderna hemma. 

Imorgon blir jag senare till stallet, ska nämligen till vårdcentralen och göra en kontroll av mina njurar. Vilket innebär blodprover! Är så nervös och har så ont i magen, tur att mamma följer med och jag få Embla-salva innan. 

Daga för sömn, klockan ringer halv 4 imorgon. Tuffa livet som bagare!


Lerigt

Blev longering idag i en lerig paddock då manegen var upptagen. Men lyckades hitta en relativt torr fläck i mitten som jag kunde stå på.

Hon skötte sig så bra idag, tanken var att longera henne med gjorden men den gick inte runt. Tjockis! Skäms typ när jag ser hur tjock hon är. Men det ska det allt bli ändring på.
Trots brist på longergjord trampade hon under sig ganska fint. 

Hon var betydligt lugnare idag, vet inte om det beror på att hon var tröttare eller bara allmänt lugnare.
Utslagen på benen har blivit värre så får se hur det blir mer ridning imorgon. Jag SKA iallafall vara med på hoppträningen, om jag så ska blöda på benen.


I hästens tecken

För några veckor sedan slutade jag med penicillin för mina utslag på benen. Nu har dom kommit tillbaka, fast nu är dom större. Kan inte sätta fingret på vad det kan vara!
Någon sa att jag kanske är allergisk mot hästar men det vägrar jag att lyssna på!

Nog om det. Helgen kommer bli fullspäckad med stall och häst. På lördagen kommer Johan vara på Gråbo Trophy, då kommer jag passa på att vara i stallet hela dagen. Kanske dags att putsa utrustningen?
På Söndagen är det Pay & Jump på klubben och då ska jag vara funktionär. Kommer vara vid insläppet till banan. Om jag överlever efter Fredagens hoppträning!

Det hemska med sommaren! 

Får hon havre?

Var i stallet ganska tidigt idag så hade manegen för mig själv. Jätte skönt! 

Dock var Solvind väldigt jobbig och att lyssna fanns inte på kartan idag. Hon var pigg och var mer på bakbenen än på marken. Blir så frustrerad, det är inte direkt små stegringar heller. Måste komma på ett sätt att få henne mer "med" när jag rider dressyr. 

När hon väl blev sammarbetsvillig så var hon riktigt fin. Pigg och aningen dragig men annars fin. Har lite svårt att få bort hennes energi bara. Om jag skulle rida henne riktigt trött hade jag nog behövt rida i 3 timmar.
Vem är det som ger henne havre när jag inte ser?


Regn och rusk

God Morgon!

Idag är det så tråkigt väder ute, har ingen lust att kliva utanför dörren. Men när man har häst så måste man gå ut i ur och skur.

Har kvällsfodring idag, vilket är vid typ 9. Därför kommer jag få åka till stallet 2 gånger idag. Tänkte åka dit mitt på dagen för att rida och fixa allt innan ridskolan börjar. För då är manegen upptagen. Eftersom jag inte får igång moppen måste jag ta bussen. Blä!

Jag är luspank!

Varför just magsjuka?

Idag är en sån dag som jag bara vill gräva ner mig. Pallar inte att jag blir sjuk hela tiden, är det inte magsjuka så är det något annat.

Har iallafall varit i stallet och fixat inför natten. Tänkte egentligen göra något med henne men orkade verkligen inte. Tog bara in henne och borstade en stund. Hon var rätt pigg och på tårna. Hoppas hon lugnar sig om några dagar. Ska iallafall longera henne imorgon om jag känner mig bättre.


Magsjuk, igen

God Morgon!

Som jag sa igår mådde jag jätte illa hela dagen. Men mot kvällen blev det bara värre och värre. Hade svårt och sova så jag vaknade mitt i natten och fick kasta mig ner till toan. Kräktes så mycket, spenderade halva natten på toagolvet. Så har lyckats sträcka ryggen. Orkar inte!

Tanken var att rida idag men det sket ju sig ganska rejält. Men måste iallafall till stallet för att mocka och fixa för natten. 
Det känns som jag är magsjuk väldigt ofta, det var ju inte så länge sedan jag var det. Fruktansvärt tröttsamt!


Dyr häst

Blev ett väldigt kort pass idag. Var trött och mådde väldigt illa.
Men wow vad fin hon var idag, lyssnade jätte bra. Red i paddocken ganska kravlöst, mest för att känna igenom henne. Mycket att ta in för henne nu så tog det lugnt för hemma skull. 

Tränade mycket galoppbyten och övergångar. Byterna satt som en smäck, även från vänster till höger som hon brukar ha svårt för annars. Riktigt kul när hon är såhär fin.

Hoppas på att jag mår lite bättre imorgon så att jag kan ställa lite mer krav. Sjukt taggad inför hoppträningen på Fredag!


Söndag igen

God Morgon!

Sjukt trött idag, somnade med kläder på igår. Avskyr att sova med mjukisbyxor. Vaknade vid 2 och kunde inte somna om förrän runt 5. Sovit jätte dåligt inatt, som vanligt.

Idag ska jag till stallet såklart, vet inte riktigt om jag ska rida eller inte får se. Kanske rider en kort stund i manegen isåfall. Får fundera lite. 
Dags att gå upp och käka frukost kanske?


Longering och flytten

Nu har Solvind flyttat hemifrån! Känns tomt utan henne. Usch!

Men innan vi åkte iväg med henne passade jag på att longera henne en stund. Hon var väldigt seg, säkert trött efter passet igår. Höll kanske på i ca 20 min, hon lyssnade jätte bra. Vilket jag är tacksam över, kul att avsluta på ett bra sätt det sista man gör här hemma.

Väl vid klubben var hon hur lugn som helst. Kollade runt lite i sin box helt utan problem. Sedan fick hon komma ut i sin hage och då var hon också jätte lugn. Känns skönt i mitt mammahjärta. Ska bort om någon timma igen. Ska hjälpa till vid kvällsfodringen.


Hejdå Solvind

Idag flyttar Solvind, känns så hemskt på något sätt. Hon flyttar från gården, men samtidigt känns det som att hon flyttar från MIG. Hon kommer bara flytta 10-15 min från mig med bil. Men känns ändå jobbigt!

Anyway! Johan kommer hem vid 1 och då lastar vi nästan direkt och åker dit. Kommer vara där ett tag med henne för att se så att hon har det bra. Men innan dess ska jag longera henne här hemma, ge henne mat och klippa hennes man. Hon kan inte åka dit och se ut som en trollunge.


Hoppetossa

Idag var det sista ridpasset i paddocken. På något sätt känns det lite känslosamt, tänk om det verkligen var sista gången? Haha, va töntig jag är!

Orkade knappt rida idag, var jätte varmt och hade träningsvärk. Men hoppade lite ändå och tränade mycket övergångar. Ganska kravlöst egentligen. Men det gick ändå jätte bra. Red först över bommar med mitten bommen lite upphöjd. Sedan tog vi bort bommarna och hoppade 70 cm några gånger i båda varven.

Höjde även upp det till 1 meter, hoppade några gånger och det gick helt okej. Blev några konstiga hopp, men över kom vi.
Fastän det blev ett kort och lalligt ridpass så är jag ändå nöjd.


Äger för mycket saker!

Fullt upp hela dagen! Vaknade vid 8, gick ner och käkade frukost. Sedan gick jag ut i stallet och packade ihop alla saker, helvete vad mycket grejer man har! Har aldrig tänkt på det innan, men nu när jag bara kunde ta med mig det viktigaste så märktes det.

Nu är iallafall hennes box fixad inför imorgon när hon kommer. Så nu är det bara hennes sadel, träns och min utrustning som ska dit. Solvind ska ju såklart dit också.

Efter att vi hade fixat där så åkte jag och Johan till Hööks. Köpte ett regntäcke och en grimma. Så nu är det nog köpförbud för min del ett tag framöver. Måste verkligen spara till bil!

Köpte även nya dojjor till mig igår!

Bangade paddocken

Idag bangade vi faktiskt paddocken. Hade verkligen ingen lust att bråka med henne 3 dagar i rad. Därför tog vi en mysig runda i skogen istället, kändes mycket bättre.

Detta var vår sista uteritt här hemma på väldigt länge. Kanske kommer vi aldrig rida ut här igen?
Iallafall så blev det en hel del galopp, älskar känslan när man galopperar i lugnt tempo på Solvind men ändå känner man hur mycket kraft hon har.

Imorgon blir det allra sista ridpasset i paddocken eftersom alla saker flyttas imorgon. Kommer nog ta några skutt ändå, vill ha några språng i bagaget tills hoppträningen nästa vecka.

På lördag kommer hon longeras innan vi kör henne till klubben.


Släng dig i väggen, Kanye West!

Okej, jag är förbannad! De flesta vet säkert vem Kanye West är, en egoistisk och egenkär person som kallar sig själv artist. Har inte hört något som är bra som han sjungt eller gjort, har han ens skrivit något helt själv?
 
Såg ett klipp på youtube där han totalt mördade Bohemian Rhapsody som är Queens låt. Kom ihåg att endast en person skrev denna låten, Freddie Mercery. 
Fine, Kanye kanske ansåg att det skulle vara någon slags hyllning till Queen eller något. Men att mörda en av de bästa låtarna genom tiderna är helt enkelt inte okej. 
Han glömmer texten och sjunger knappt 30 sekunder eftersom man hör en inspelning med Queen i bakgrunden.
 
Freddie dog av Aids år 1991, men jag tror Kanyes "framträdande" kan vara det värsta som har hänt Freddie, det värsta som har hänt alla i Queen. 
 
 
 
 
Som ni hör så sopar Queen mattan med Kanye. Freddie vänder i graven, borde det inte finnas något straff för att mörda en låt?

Sova ut? Nope

Imorgon går första lasset med saker till klubben. Alltså måste jag gå igenom vad jag ska ta med mig. Det som är bra är att jag kan förvara det mesta hemma.

Förutom det ska jag rida och gymma idag. Hade egentligen behövt rida dressyr idag igen så att båda blir nöjda, men har verkligen inte lust med det. Får se hur det blir, kanske att jag drar fram lite bommar istället.

Hade hoppats på att få sova ut idag, men det sket sig. Kanske lika bra att gå upp när man ändå inte kan somna om.


Man måste ha barn! Eller?

Som säkert många av er vet tycker inte jag om barn, vill heller inte ha barn i framtiden.
What? Så många gånger som folk kollat snett, eller sagt att jag kommer ångra mig. Men jag har aldrig gillat barn och har aldrig tänkt mig som en mamma. 
Det är som att folk tycker att det är en plikt att man ska skaffa barn, men allvarligt talat!
 
De flesta har den där "Awww!"-reaktionen när de ser en bebis, men jag känner bara "Fy!, Få bort den. Låt den inte röra mig" När jag ser söta djur får jag den där "Aww"-reaktionen, kanske ska jag bli crazy catlady istället? 
 
Jag kan inte komma på en enda bra anledning för mig att skaffa barn, ser bara nackdelar. Tycker dock synd om Johan som älskar barn och som vill ha barn i framtiden. Men sorry, alla vill inte det. 
Jag vill hellre bo på en gård med massor av djur. Hästar, hundar, katter, får och massvis med andra djur. Jag vill hellre fokusera mer på hästarna och jobb.
 
Så snälla ni som säger att man ångar sig när man blir äldre, du kommer älska dina egna barn osv. 
Alla personer tycker inte likadant, fine om du älskar barn. Men låt mig ha min åsikt!
 

Dötråkigt med dressyr

Red i paddocken idag igen med förhoppningarna att det skulle gå bättre idag. Men det gjorde det verkligen inte, hon var så mycket jobbigare idag. Dock mycket lättare att få henne lite mer lösgjord, men satan vilken dragkamp det var.
Har så ont i händerna, lär ha blåsor imorgon.

Galoppen i höger gick mycket bättre i vänster. Kunde göra mycket bättre tempoväxlingar där. Önskar att jag hade mer tålamod till att rida dressyr på henne. Blir så svårt när båda tycker dressyr är dötråkigt!


2 Dagar kvar

Hade hoppats på att få sova till minst 10, men nope. Vaknade halv 8 och var hur trött som helst, fy!
 
Anyway, dagens planer då? Måste verkligen röja på mitt rum, ser ut som ett slagfält. Ska gymma ikväll eftersom vi bangade det igår. Kollade på 2 delar från The Beatles Anthology istället.
Solvind ska ridas såklart, är sugen på att hoppa lite men tror det får vänta. Måste få mer koll på henne igen med tanke på hur dåligt det gick igår. Har iallafall anmält mig till hoppträningen för Kicki nästa vecka, då hoppas jag på att ha lite mer koll på damen.
 
Har inte riktigt fattat att Solvind ska flytta ännu, kommer säkert bli jätte roligt och lärorikt, men vi har alltid haft hästar på gården. Kommer sakna det så fruktansvärt mycket, men detta kanske är bättre för oss båda? Skulle det nu vara jätte dåligt har jag ändå möjligheten att ta hem henne igen.
Det värsta med flytten är alla saker, känns som jag har på tok för mycket saker till Solvind, kommer inte ens kunna ta med mig hälften av alla saker.
 

Karman slår till igen

Idag fick jag smaka på karman. Har ju som sagt ridit ganska lite det senaste av olika anledningar. Det fick jag verkligen äta upp idag! Minst sagt.

Red i paddocken och fokuset låg mest på att få henne med mig. Lyssna på skänkeln och få till bra övergångar. Hon försökte köra över mig i princip hela tiden. Vilket gjorde mig mer och mer frustrerad. Men egentligen får jag skylla mig själv, jag vet hur hon bli när hon inte rids riktigt på länge.

Drar ett sträck över dagens ridpass och håller tummarna på att det går bättre imorgon.


Redan helg?

Hemma tidigt från jobbet idag också och nu är det helg för mig. Ganska skönt att bara jobba 2 dagar, segt samtidigt eftersom jag får mindre lön. 

Ska äta lunch och ta en powernap, sedan ska jag ut i stallet. Troligtvis ska även jag och Johan gymma senare. Skönt att komma igång med träningen igen!


En sandig piggelin

Idag blev det löslongering som jag hade tänkt. Pigg var bara förnamnet, men trots det lyssnade hon jätte bra på mig. 

Tränade väl på det som jag brukar göra när jag löslongerar. Hon ska hålla sig i en cirkel runt mig, lyssna på mina kommandon och inkallningar. Tycker det funkar bättre och bättre. Hoppas på att kunna fortsätta träna på detta när vi flyttar.

Imorgon ska jag försöka ge mig på ett pass i paddocken. Vet inte riktigt vad jag ska göra ännu.

Fun Fact: Idag har jag ägt Solvind i 1800 dagar. Alltså i snart 5 år!

Seg som kola

Måndag är nog en av de värsta dagarna på hela veckan. Hela dagen går så långsamt och ögonlocken känns som bly.

Idag är det äntligen fint väder och det ser torrt ut i paddocken idag. Därför blir det löslongering eller longering så hon blir av med lite energi.


Skylla sig själv

Idag var jag varit på gymmet och kört ett hårt pass. Sedan blev det stallet, det märktes verkligen på henne idag att jag har slarvat med ridningen det senaste. Hon blev väldigt fort uttråkad och då är hon mer i luften än på marken. 

När jag skulle jobba henne lite i galoppen på grusvägen blev det kaos. Hon ville inte alls sammarbeta, hon hade för mycket energi och då vill hon aldrig lyssna.

Men om man bortser från flygturena så gick det helt okej. Imorgon ska jag låta henne springa av sig i paddocken och på Tisdag blir det ett riktigt ridpass i paddocken. Om nu SMHI håller vad dom lovar om att det inte ska regna i veckan.


Söndagens planer

God Morgon!

Söndag igen, helgen går för fort! Slow down!

Igår orkade jag ingenting, satt typ vid tvn och datorn hela dagen. Var så trött att jag somnade vid tvn mitt på dagen. Woops!
Hoppas på att jag är piggare idag.

Dagens planer är gymmet och stallet. Återigen är det hur mycket vatten som helst i paddocken, därför får jag rida ut igen. Får se vart det blir!


Omotiverad som vanligt

Idag var ännu en sån dag då jag inte har motivation eller ork till något. Struntar i stallet idag för har verkligen ingen lust, va händer egentligen? 

Blir så trött på mig själv när jag inte kan komma på något sätt så att jag blir sugen på att rida. Inte konstigt att Solvind set ut som en val i kroppsformen. Skäms över henne! Känns sådär kul att flytta henne till klubben i det skicket. Folk kommer undra vad som hände med hästen som jag skulle flytta dit.

Ber till gudarna att jag blir taggad inom ridningen när vi har kommit till rätta på Gråbo Ridklubb! 
Ska försöka vara med på både dressyr och hoppträningar!


Fredag!

Äntligen är det fredag igen. Ska bli så skönt med helg. Sova länge på morgonen utan att det där satans larmet väcker mig.

I helgen har jag inget planerat, mest chilla på livet. Rida såklart om nu vädret tillåter. Längtar tills jag flyttar till klubben så att man kan rida i ridhuset.

Nu ska jag och mamma dra en sväng till Tre hästar, ska kolla på hjälm. Men kommer säkert slinka med lite andra saker. Dags för ett nytt schabrak kanske?


Äntligen är sadeln tillbaka

Blev en lite längre uteritt idag. Red faktiskt samma väg som jag hade planerat den dagen då jag fick hjärnskakning. Tror jag varit lite osäker i mitt undermedvetna och undvikit den vägen.

Solvind skötte sig jätte bra, pigg som tusan med fullt förståligt eftersom hon har stått i 2 dagar. Blev en hel del trav och galopp. Skönt att ha sadeln tillbaka. Hoppas på att det torkar upp i paddocken snart!


Lätt att glömma

Har helt glömt av att blogga idag. Varit upptagen hela dagen, först jobb och sedan direkt till gymmet med Johan. Blev ett pass med fokus på ben och rumpa, det känns nu kan jag tala om. Standard för mig att träna för hårt när jag haft uppehåll. Tror jag försöker komma ikapp på något sätt, men det funkar ju inte riktigt så.

Efter gymmet blev det stallet och en mysig uteritt. Kommer ett inlägg om det lite senare. Har satt det på tidinställt, så det lär komma när jag förhoppningsvis sover som en stock.


Äntligen är dom här!

Idag var en seg dag. Hård dag på jobbet med massor av degar som skulle göras. Kaos!

När jag kom hem däckade jag på soffan. Vaknade 2 timmar senare och var ännu tröttare. Hade ingen lust för stallet idag. Ändå ville jag verkligen rida med sadel men hade ingen motivation. Håller tummarna inför imorgon istället. Gymmet direkt efter jobbet och sedan stallet.

Mina älskade DVD filmer har kommit. Ca 10 timmar med The Beatles Anthology 

Onsdag, en regnig sådan

God Morgon

Regn och rusk även idag, nu är "sommaren" över och dags att börja inse att man får börja klä sig varmare. Hade värme på i sätet påväg till jobbet. Endast 8 grader när jag åkte! 

Idag blir det stallet efter jobbet, Johan kommer bort med sadeln sen. Ska bli så skönt att kunna rida riktigt igen. Dock är det en pool i paddocken så får nog bli en uteritt idag igen. Men längre idag tror jag. Får se vad jag känner för när jag kommer hem.

Dags att fortsätta jobba!

Jag vill ha denna pallen! Sjukt cool!

Slappdag

Äntligen hemma från jobbet och har precis fått i mig lite lunch.
Dagen har gått jätte fort idag, tack gode Gud för det!

Vad ska jag göra resten av dagen då?
Antagligen ligga i soffan och bara chilla. Sjukt trött, har inte lust med något idag Tur att det regnar så att man har en anledning till att sitta i soffan.


RSS 2.0