Fart och fläkt

Idag blev det en uteritt, men shit vad pigg hon var. Överallt och ingenstans, knappt så att det gick att hålla koll på henne. 

I skogen var det ändå helt okej för då kunde jag styra henne of road så hon hade annat att tänka på. Men på vägen hade jag fullt upp att inte låta henne sticka ifrån mig. När vi travade gick det helt okej, men i skritt och galopp gick det mindre bra. Vet inte vad som flugit i henne det senaste vid uteritt.

Imorgon är jag ledig men det ska bli jätte varmt så vet inte riktigt hur jag ska göra med ridningen imorgon

 

Handling väger tyngre än ord

Hur många av er har hört orden "jag älskar dig" eller "jag lovar" men sedan bli huggen i ryggen? 
Att säga något sådant är väldigt lätt, men att bevisa det är svårare om man inte menar det.
Lova dig själv en sak, säg inget du inte kan bevisa.

Jag vet inte hur många gånger jag fått höra just dom orden av vänner och andra människor. Man berättar något och litar på den personen, men sedan sprids det som en löpeld. Jag spyr på sådana människor.

Men när ens soulmate säger jag älskar dig och visar det till 210%, då blir dit liv komplett. Visa dom du säger jag älskar dig att du verkligen gör det, annars blir det bara tomma och ihåliga ord.

Sånt som gör dig olycklig borde inte finnas i ditt liv!


Chockad imorse

God Morgon

Imorse vaknade jag 5 min innan mitt larm och var hur pigg som helst. Men hann dock bli trött påväg till jobbet på moppen. 
Mycket att göra på jobbet idag, då gäller det att ha full rulle när vi har 7 degar som ska göras.

Efter jobbet blir det gymmet och stallet då vi hoppade över gymmet igår. Känner att jag har slappat till mig lite, börjat äta dåliga saker igen och har ingen motivation till att gymma. Måste tagga till mig! Sommaren kommer denna veckan och förhoppningsvis stannar. Då är det bikini-tider som gäller och då vill  man vara snygg!


Hoppetossan in the house

Idag fick det bli löshoppning, som högst hoppade hon 120 cm och hon flög över det hur lätt som helst. Synd stt inte jag har potentialen att hoppa så högt på henne.

Är iallafall jätte stolt över henne idag, hade olika avstånd mellan hinderna. Ibland hade hon för bråttom in men hon lyckades rädda upp det bra ändå, massor av guldstjärnor till henne idag. Men det märktes att hon blev trött efter dagens pass och det är verkligen positivt.


15 saker ni kanske inte visste om mig

*Jag AVSKYR när folk smaskar eller tuggar högt.

*Jag tycker inte om barn och vill aldrig ha några egna

*Jag har varit ett tvättäkta Beatles-fan i snart 10 år

*Jag lyssnar nästan bara på musik som gjordes mellan 50-80talet

*Jag är jätte rädd för grodor, paddor, ormar, råttor, möss, spindlar och fladdermöss

*Jag är jätte rädd för höjder, därför åker jag lite saker på Liseberg

*En av mina största rädslor är att dö eller se någon dö framför mina ögon

*Jag tycker om att ha ordning bland mina saker, men endast i stallet. Mitt rum ser ut som en krigszon

*Jag hade velat ta föl på Solvind när hon blir äldre om jag hittar rätt hingst

*Jag har nästan aldrig smink

*Någon gång i framtiden hade jag velat bo på en stor hästgård

*Jag är jätte rädd för blod och sprutor, men har inga som helst problem att tatuera mig. Fastän det är en nål som trycks in i huden och man blöder.

*Jag älskar Disney, jag föredrar tecknade Disenyfilmer framför en vanlig film

*Jag avskyr all typ av fisk, men skaldjur har jag inga problem med

*Förutom ridning har jag gått i gymnastik, badminton och dans


Måndagmorgon

God Morgon!

Känns verkligen skönt att bara jobba 2 dagar denna vecka, speciellt när det ska bli jätte fint väder. Ska verkligen passa på att sola när jag ändå har chansen.

Idag ska jag gymma och rida, är lite sugen på att hoppa idag. Det var ett tag sedan nu, ska nog ställa upp en liten serie eller något. Får se hur jag gör!

Vädret ser ganska osäkert ut idag så vi får hålla tummarna för uppehåll!


Blöt, men duktig Solvind

Äckligt regn som gick igenom kläderna. Vart är sommaren!!
Blev iallafall lite löslongering för Solvind's del idag, damn vilken energi hon hade. Sprang runt som en galning och bara sparkade bakut.
Hon hade nog en hel den 
överskottsenergi, skönt att hon gjorde av med den.

Efter att hon hade lugnat ner sig skötte hon sig jätte bra, höll sig i en lagom stor cirkel och sänkte huvudet något i traven. Så duktigt! Inkallningarna satt som en smäck dom också. Var det bara en allmänt bra dag eller har munkpepparn börjat verka?

Damn Sikken heting

Kontraktet påskrivet, check!

Nu är det officiellt, kontraktet för stallplatsen är påskrivet. From första September har jag tillgång till stallplatsen, men flyttar troligtvis i mitten av September. Detta kommer bli sååå bra!

Idag blir det stallet såklart, kommer göra något från marken med henne. Troligtvis longering, kanske att jag drar fram lite bommar också.


Sängmonster

Tyvärr blev det inget med Solvind idag, har haft så ont i magen. Så det enda jag gjort idag är att ligga i sängen och tittat på Youtube-klipp. Inte kul alls!

Men nu måste jag slita mig från sängen och bege mig mot duschen och sedan ska vi hem till Issa då hon fyller 18 år idag. Grattis till henne!


Mindre mensvärk åt folket!

Vaknade upp med mensvärk, inte kul alls! Speciellt inte när man ska på fest ikväll, bara att knapra tabletter hela dagen. 

Solvind ska motioneras idag såklart, då jag har för ont för att rida får det bli något från marken i paddocken. 
Funderar på löshoppning men orkar inte springa runt som en idiot och dra fram hinder. Så kanske löslongering eller vanlig longering. Vi får se!


Testar Nova bett

Var som sagt på Hööks idag på deras rea, hittade bara en t-shirt och ett Nova bett. Testade att rida ett pass på det i paddocken.

Hon var inte alls lika framtung med det bettet. Men hon knäppte fortfarande av ibland och ville inte riktigt lyssna, men under vissa tillfällen var hon jätte fin. Nöjd med det betten, dock ska här tränad massor med halter och övergångar. 

Över lag är jag mycket nöjd över dagens pass. Men problemet är att jag kan aldrig få henne riktigt trött. Hon har sådan energi så jag vet inte vad jag ska göra av den. Galet!


Soffhäng

Fick sluta tidigare även idag, fuck Yeah! Så skönt med helg, nästa vecka kommer jag endast jobba Tisdag och Torsdag. 

Tänkte rida innan Johan kom men kände att det skulle bli för stressigt, vill inte stressa i stallet. Tanken var att vi skulle gymma idag men vi bangar det och åker till Hööks istället på deras rea. Prio nr 1!



Äntligen Fredag

Trött som vanligt, inget nytt med det. Men idag är det äntligen fredag och inte så många timmar kvar tills helg. Inga planer än så länge i helgen, förutom stallet så klart.

Efter jobbet är det full rulle som gäller, Johan är hemma vid 3 och då ska vi till Allum snabbt innan tandläkarn och sedan gymmet. Hade därför tänkt longera Solvind i paddocken innan Johan kommer. Får se om jag hinner med det.

Dags att gå upp så man inte kommer för sent!

Endast 30 dagar kvar till lägret!

Varning för galning

Vad fan har hänt med Solvind egentligen? Tog in henne i stallet och då var hon hur lugn som helst, stod nästan och sov. Damn den där munkpepparn måste gjort underverk, men så fort jag red iväg blev hon helt crazy. Blev rädd för minsta lilla, som om hon red i en spökstad eller något. Inte nog med det, hon var så fruktansvärt stark. Kändes som om vi hade dragkamp hela ridpasset. 
 
Trots det blev det ändå lite trav och galopp på vägen, men det var allt på gränsen att det blev en skentur av alltihop. Fy för ston ibland alltså, varför lyssnade jag inte på mig själv och skaffade mig en valack istället? Anyway, eftersom jag inte alls var nöjd med ridpasset red jag lite i paddocken när vi kom tillbaka. Då var hon lugn som en filbunke och som världens goaste häst att rida. Dock dragig och så men annars jätte fin, perfekta galoppbyten och hennes underbara galopp var to die for. '

Förstår mig inte på henne ibland, hoppas verkligen att munkpepparn gör underverk för Solvind. Fick även tips från en tränare att jag ska testa novabett på henne, kanske värt att åka till rean på Hööks i helgen och gå loss? Har ett presentkort på 600 kr, så varför inte liksom?

 Byta galopp efter man precis har landat efter en bockserie passar sig inte på bild

Fel sida kan bli rätt

Under många år har jag varit aningen sned i ryggen. Känner det speciellt när jag rider tuffare pass att jag kan få väldigt ont i vänstra sida av ryggen. Hjälper inte hur mycket jag försöker träna upp den sidan för att bli lika stark i båda sidorna.

Har ett tag nu försökt sitta upp från högersidan när jag ska upp på Solvind. För att både försöka bli lika smidig på båda sidor men också för att det kan vara bra för hästen. Det slutet ju en del att alltid sitta upp från vänster. Får se hur de artar sig!


Morgonmänniska? Hell no!

God Morgon

Trött som vanligt även fast man sovit nästan 8 timmar. Blä!
Men jag får tänka att jag får pengar för det, 118/Tim är inte illa pinkat.

Efter jobbet blir det hemgång som vanligt, ska ut i stallet DIREKT. Inte sätta mig vid tvn eller något, för halv 6 ska jag och Johan till gymmet och vara med på ett pass. Bodycombat tror jag att det hette, har varit med en gång förut och det var sjukt jobbigt!
Mellan stallet och gymmet hade jag tänkt ta en powernap om jag hinner.

Dags att kliva upp och trycka i sig frukost, snart helg och ledighet!


Bulldozer

Blev ett litet pass i paddocken ändå trots allt. När jag väl var i stallet kände jag mig sugen att rida riktigt ändå. Höll dock inte på så länge, men under den tiden jag var i paddocken skötte hon sig super. 

Red mycket på böjt spår och tränade övergångar, men jag har så frukansvärt dåligt tålamod med henne. Hon bara drar iväg och blir framtung, vet inte hur mycket jag har tragglat detta. Känns ganska omöjligt!
Jag har lite funderingar på att testa ett annat bett för att se om det blir bättre.


Tidig hemgång, igen

Även idag fick jag sluta tidigare då jag var färdig tidigt. Egentligen ganska skönt men ändå nergativt då jag missar pengar eftersom jag får betalt per timma. Får ju ganska mycket pengar ändå, men det är ändå pengar som inte rullar in.

Idag blir det stallet igen, vet inte ad jag ska göra än bara. Satans trött så orkar inte göra något ändå, antingen rida ut eller göra något från marken i paddocken. Får se senare när jag går ut


Anledningen till flytten

Kom på att jag glömde skriva anledningen till varför jag kommer flytta Solvind. 

Jag har stall hemma och har alltid haft mina hästar där och under alla åren har det varit inackorderingar, vissa har varit jätte struliga medan andra har varit jätte bra. Därför har mamma och pappa tröttnat lite på att ha hästar på gården. Därför berömde vi oss för att jag skulle testa att Solvind i ett annat stall som omväxling. 

Först tänkte jag ha Solvind i ett stall i närheten men sen kom jag på att det är ju perfekt att stå på klubben. Mycket kompisar, manege och tillgång till massa träningar i stallet. 
Jag har ofta kännt att det inte går så bra för mig och Solvind, och eftersom det är svårt att få någon att köra mig har vi inte kommit iväg på några träningar.

Men nu ska det bli ändring på det, ska träna i både dressyr och hoppning hade jag tänkt. Lärorikt för både mig och Solvind att stå inackorderad. Som sagt flyttar vi i mitten på September, men om det mot all förmodan inte fungerar har jag ju alltid back-up och kan ta hem henne igen.


Lilla snigel

Dagen har gått i snigelfart och det känns som om jag gått i tuggummi hela dagen. Varit så sjukt seg och trött!

Jag lät Solvind vila idag, men imorgon kör vi på som vanligt igen. Idag ska jag och Johan börja gymma igen efter att jag vilat efter beskedet med benhinneinflammation!


Flyttlasset går i September

Som jag berättade igår fick jag ett väldigt roligt besked på mail. Det har blivit en ledig plats på klubben så i mitten av September kommer jag och Solvind flytta till Gråbo Ridklubb. Eller jag kommer ju bo hemma men Solvind ska bo där.

Tror detta kommer bli toppen, tillgång till manege och min tränare finns där nästan varje dag. Kommer utvecklas en massa! 
Ser verkligen fram emot detta, kanske att jag och Solvind kan bli ännu mer sammansvetsade nu!


Solvind utan vatten

Idag hade jag såå tur med vädret, hann precis komma in i stallet efter jag hade spolat av Solvind och då började det spöregna. Snacka om tur!

Dagens pass då, red i paddocken som planerat. Hon skötte sig bra, kanske lite smågrinig ibland men annars gick det jätte bra. Men vi måste verkligen fortsätta att träna på övergångar, hon vill verkligen bara dra iväg. Träna på!


Dagen rullar på

Dagen har rullat på i så galet bra tempo. Jag fick sluta tidigare från jobbet eftersom vi blev klara tidigt. Så gött, ska äta lite lunch och sedan blir det stallet innan regnet kommer. Om jag lyckad få med mig Johan imorgon kommet vi ta en tur till gymmet sen också.

Fick även ett roligt besked på mejlen. Kommer berätta mer om det imorgon!

Inte alltid så lätt att hänga med

Frukost nr.2

Sitter just nu på jobbet och käkar frukost. Är så trött att det inte ens går att beskriva, hoppas dagen går fort!

Efter jobbet blir det hemgång och stallet. Ska tydligen regna idag så jag får se var jag gör med Solvind. Tror ändå jag ska försöka rida i paddocken ändå, hon måste ju lära sig någon going att man kan rida i regn.

Fick tips att ge munkpeppar till Solvjnd för hennes störda temperament. Är det någon som har erfarenhet av det? Dela med er!


Stekande värme

Solvind var på mycket bättre humör idag. Red ut med Linnea och Ebba, blev en mysig tur i skogen i den stekande värmen.

Hon hade sina stunder där hon fjantade sig för småsaker, men det verkar vara standard för henne det senaste. Trots det är jag nöjd med dagens ridpass, idag mötte hon mig även i hagen. Kanske fick hon dåligt samvete från igår?

Imorgon ska jag försöka rida som vanligt igen. Börjar försiktigt då jag inte vill anstränga mitt ben för mycket


Söndagsångest

Imorgon börjar jobbveckan igen och är inte alls taggad att jobba 6 dagar, fy farao! Men jag måste tänka att jag får pengar på kontot.

Idag blir det ridning som står på schemat, förhoppningsvis på en gladare och positivare Solvind. Efter det har jag inga planer alls, men något får vi väl allt hitta på. Är det för kallt att börja bada i sjön tro?


Sura stoet strikes again

Tanken var en uteritt idag men det tog 15 min att få in henne och då hade jag ingen lust att rida. Longerade henne därför i paddocken, eftersom hon redan hade sprungit runt som en galning i hagen blev hon jätte svettig i slutet.

När hon väl kunde tagga ner skötte hon sig jätte bra, vet inte vad som flög i henne. Kanske att något skrämde henne i hagen eller om hon hade en dålig dag. Solvind är som ett mysterium. Imorgon hoppas jag på att kunna försöka med en uteritt.


Sega råttor

God Middag

Nyss gått upp och är lagom seg när man vakande 6. Damn it! 
Idag är vädret bättre så det går att vara i paddocken men är så sjukt seg, blir nog longering eller uteritt istället för ett pass i paddocken.

Gårdagen spenderades hemma med lite gött folk och vin till det. Ganska lugnt men varken jag eller Johan var pigga på fest. Kan ju festa andra helger liksom!


Goda nyheter på sms

Fick ett sms av min tränare idag med mycket goda nyheter. I september händer det en otroligt rolig händelse som kommer förändra mycket med mig och Solvind. Jätte kul!

Kommer berätta mycket mer för er när jag fått 100% besked. Så om någon vecka kommer jag berätta allt. Ser verkligen fram emot detta!


Guldklimpen

Idag blev det löslongeringen i en geggig paddock. Kan ju inte direkt säga att hon var ren efter hon hade rullat sig där.

Hon skötte sig bra, det kanske inte var en perfekt cirkel runt mig men hon höll sig ändå där. Eftersom det var så geggigt i paddocken höll vi inte på så länge då det var risk att hon kunde ramla. Imorgon ska jag försöka mig på att rida i paddocken om underlaget är bättre.


Trevlig Midsommar

Önskar er alla en trevlig midsommar!



En blöt uteritt

Blev en uteritt idag, fast med sadeln denna gången. Red även utan ridstövlar och det är så fruktansvärt obehagligt. Men mer skonsamt för benet.

Det regnade när jag red men det var sånt där miniregn som går igenom kläderna på 2 sekunder. Solvind skötte sig ändå bra, trots regnet och blåsten. Vi passade på att galoppera lite idag, hon var aningen stissig men lyssnade fint ändå.

Pågrund av vädret som mest innehåller regn och blåst har Solvind fått på sig sitt regntäcke som hon kommer ha i hagen. Vad är detta? Täcke på sommaren, det ska ju inte behövas! Kände idag att det gjorde ganska ont i benet när jag hade foten i stigbygeln eftersom man flexar hälen neråt. Blir säkert bra snart!


Äntligen helg och sovmorgon

Äntligen helg och jag kan sova hur länge jag vill. Fick sluta typ en timma tidigare idag då vi hade jobbat på så bra. Direkt när jag kom hem sov jag en stund. Gött med en powernap!

Blivit lite bättre väder än vad det var förut så blir att hitta på något med Solvind. Får se hur det är i paddocken, annars blir det en uteritt.


Fest sökes!

Något allvarligt har hänt med Sveriges väder, kallt och blåsigt konstant. Verkar som att solen har gått i ide för gott. Pågrund av dagens väder hoppade jag över att göra något med Solvind. Satsar på att göra något imorgon istället.

Imorgon är det sida arbetsdagen för veckan, ska bli såå skönt att gå på helg. Behöver verkligen sova ut och det är pronto! Försöker även hitta på något kul att göra på midsommar, vill festa såklart men är inte så mycket fester runt mina kompiskretsar. Hittar säkert på något, annars får vi väl satsa på Soffhäng!

Det är min Johan det

Svårt att vänja sig

God Morgon!

Det tar verkligen på kroppen att vakna halv 4 varje morgon. När man inte är van att gå upp så tidigt har både kroppen och hjärnan svårt att ställa om sig. Hoppas jag vänjer mig snart för såhär trött orkar jag inte vara.

Idag kan jag tack och lov ta bilen till jobbet då mamma inte behövde den. Vilket betyder att jag är hemma en aning tidigare. Solvind ska såklart tas hand om, men det ska regna i eftermiddag så får se vad vi hittar på


Runt runt

Longeringen med bommar idag som planerat. Hon skötte sig bra även idag, några dampryck här och där men annars jätte positiv och glad.

Släpade fram 3 bommar som låg i en solfjäder, vet inte riktigt avståndet men lagom för att trava över men ändå så att hon fick länga stegen lite. Hon blev trött fort och man såg på henne att hon fick anstränga sig. 
Dock är ju den där jädra sommarmagen för stor, svårt att bli av med den när hon samtidigt går på bete. 

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra med henne. Vill rida ett pass i paddocken men får ju inte de. Får väl bli uteritt eller löslongering. Börjar bli långtråkigt att inte få rida riktigt!

Jesus, denna bilden är tagen 2010. Fy vad vi såg ut!

Trött och kall

Det är mitten på Juni och det var 7 grader när jag åkte till jobbet. Vad är det som händer egentligen?!
Då mamma skulle ha bilen idag gick jag ta moppen, det var kallt kan jag tala om! Ändå hade jag en jävla massa kläder, usch och fy!

Efter jobbet blir det ut i stallet direkt om benet tillåter. 7 timmar kvar av arbetsdagen!



Barbacka

Blev en mysig uteritt idag på Solvind. Första gången på flera dagar som hon var lugn och harmonisk. Förutom när vi skulle gå förbi grannens hundar som slänger sig på staketet och skriker halsarna av sig. Usch!

Tanken var att rida med sadel så att jag kunde galoppera lite men benet värkte så mycket att det fick bli barbacka ändå. Men lite trav vågade vi oss på, dock var det lite klurigt att hålla sig kvar när man bara kunde hålla om med ena benet. Tackar gudarna för Solvind's underbart mjuka gångarter. 

Imorgon blir det nog longering med gjord och lite bommar om jag orkar dra fram några.

Nu är det inte långt kvar till lägret!

Grus under ögonlocken

Tuff dag på jobbet med massor att göra och det ser inte ut att bli lugnare imorgon. Skönt att bara gå till Torsdag!

Efter jobbet hade jag ont i benet igen så jag sov en stund. Vaknade precis och är nästan dubbelt så trött som jag var innan. Går ut i stallet om en stund om jag hinner innan maten, sen är det kanske dags att lägga sig igen. Blä!


Tråkigt besked

God Morgon!

Sovit sjukt dåligt inatt igen, segt när man stiger upp halv 4. Idag är det första riktiga dagen på jobbet, denna veckan jobbar jag Mån-Tors och nästa vecka Mån-Lör. Kämpigt, men man får cash så dumt att klaga!

Mamma bestämde sig för att vi skulle åka till akuten igår eftersom jag hade så ont i benet. Där kom dom fram till att jag har benhinneinflammation, så ska vila en vecka. Blir därför inget gym i veckan, får heller inte rida så kommer få jobba henne från marken eller endast rida ut på lugna uteritter.

Nä, dags för frukost!


Sig själv igen

Tog mig ut i stallet trots allt, smärtan försvann en aning så passade att komma ut i stallet innan det blev värre. Men eftersom jag inte ville anstränga benet för mycket släppte jag henne i paddocken igen.

Tack och lov skötte hon sig mycket bättre än i Fredags. Nästan helt problemfritt, höll sig i en lagom stor cirkel runt mig och inkallningarna satt som en smäck. Kan inte bli klok på varför hon betedde sig så stört i fredags.

Hade lätt velat göra om detta

Försvinn från mitt ben

God Morgon i solskenet

Smärtan i benet sitter kvar även idag så gymmet stryks från to do-listan. Men idag MÅSTE jag komma ut i stallet, ska försöka göra någon typ av krycka som jag kan stödja mig på. Får bli att släppa henne i paddocken då jag inte kan göra något annat.

Resten av dagen blir att ligga still och lägga värmekudden på benet. Hoppas smärtan försvinner tills imorgon när jag ska jobba.


Ett samtal väntar

Blev inget med Solvind idag iallafall, smärtan i benet blev ännu värre. Kan sätta fingret på vad det kan vara. Förut gjorde det så ont att det kändes som hela benet försvann!
Jag hade tänkt göra massor med saker idag. Städa åt mamma, rida, göra rent kattlådan och massa annat. Det sket ju sig!

Imorgon hade jag tänkt gymma men som det verkar nu får det vänta. Men något jag ska göra imorgon är att ringa till sjukvårdsupplysningen för att få reda på vad detta kan vara.


Fortsätt tugga

Usch vilken dag! Smärtan i benet som jag har haft från och till har kommit tillbaka. Kan varken stödja eller böja på benet, hemskt!
Det enda jag gjort idag är att tugga värktabletter och kollat på film, har inte haft ork eller lust att göra något annat.

Jag måste dock ut i stallet och försöka göra något med Solvind med tanke på hur dåligt det gick igår. Får väl kanske bli longering en kort stund eller släppa henne i paddocken. Mer än så klarar jag nog inte av
Jag gjorde en god frukost idag iallafall, såg dock nu att telefonen stavade fel på plättar. Damn you autocorrect!

Spolade ridningen

Fy säger jag bara, ibland ångrar jag såå mycket att jag köpte ett sto. Solvind är en häst med galet mycket åsikter om allt och kraftiga humörsvängningar vissa dagar.

Som idag, lugn och fin tills hon kom in i stallet. Där blev hon helt loss, stressade upp sig och ville inte lyssna för 5 öre. Struntade därför i att rida, läge henne springa i paddocken. Sprang gjorde hon verkligen, trodde aldrig hon skulle sluta.! 

Hon blev jätte svettig så jag spolade av henne, då sprack det för henne.  Blev stressad igen och försökte dra, det gör hon ALDRIG annars. 
Vet inte vad som flög i Solvind idag, får ta nya tag imorgon!


En trött sockerbagare

Sitter just nu och äter lunch, det är verkligen farligt att sätta sig ner. Kände inte hur trött jag var innan, börjat 5 en dag och jag är helt slut!

Överlag så trivs jag bra på Furulundsbagarn, bra folk och jag får göra mycket. Om jag kan vänja mig att börja 5 så kommer säkert detta bli toppen!


Uppe före tuppen

Jag är så satans trött, lyckades somna vid 12 och klockan ringde halv 4. Jippie! Men bara att kämpa sig igenom dagen, slutar 14!

När jag kommer hem ska jag försöka sticka ut i stallet direkt när jag kommer hem. Inte fastna vid tvn eller något liknande!
Om det är för varmt får det bli en uteritt, men hoppas på att kunna longera henne i paddocken med lite inslag av bommar.

Ha en awesome dag i värmen!

Vill gå upp och somna om!

Helt omöjligt

Blev inget med Solvind idag tyvärr, kom massor av lastbilar och grävmaskiner titt som tätt. Därför gick det varken att komma in eller ut i stallet. Får bli imorgon direkt efter jobbet!

På tal om jobbet då, jag börjar 5 imorgon därför behöver jag försöka sova ganska snart men det är helt omöjligt när dom jobbar med altanen precis nedanför mitt fönster. 
Kanske dags att ge upp och kolla på Bambi istället?


Steker

Ligger i solen och försöker få lite färg, ska var 18 grader ute idag men det känns det verkligen inte som.
Vart har sommaren tagit vägen egentligen?!

Imorgon ska jag som sagt provjobba hos Furulundsbagarn,,lite nervös är jag allt. Men det kommer säkert gå jätte bra!


Hoppetossa

Blev ingen longering som jag hade tänkt. Blev så galet sugen på att hoppa, så Johan ställde fram 2 hinder som vi tog några skutt över.
Höll inte på så länge då det var säkert 20 grader. Hon blev svettig på direkten!

Hoppade 80 cm som högt, bara hoppade över det om och om igen i båda varven för att få in det. Hade även ett litet hinder snett igenom, hon börjar bli riktigt duktig på att landa i rätt varv. För bara några veckor sedan tyckte jag att 80 var lite läskigt med det är som ingenting. Solvind hoppar över det som om det vore 30 cm.

Imorgon kommer det bli 22 grader enligt SMHI, därför blir det troligtvis longering för hennes del. Kanske att jag släpar fram lite bommar.


Positivt besked

Var som sagt på intervjun idag, ska komma och provjobba på fredag.
Sedan ska jag även jobba v. 25-27, efter det kommer jag troligtvis jobba lite sporadiskt under sommaren. Superkul! Dock börjar jag 5 vilket är väldigt tidigt för mig, men förhoppningsvis så vänjer man sig ganska snabbt.

Var även på gymmet idag, tränade rygg och armar idag. Ökade även på vikterna, det är så kul när man märker hur man utvecklas till det bättre!


Får man vara nervös?

God Morgon!

Ska jag vara ärlig är jag faktiskt nervös inför intervjun idag. Det gäller att säga rätt saker. Men dom borde ju vara intresserade eftersom de såg mitt CV och ville att jag skulle komma dit.

Efter jag har varit där ska jag och Johan till gymmet om vi hinner innan han ska till tandläkaren. Efter det ska jag rida, lär ju vara svinvarmt! 
Får se hur mycket det väsnas om dom är här och jobbar. 

Ha en go dag i värmen!


Humörsvängningar i värmen

Det är jätte varmt idag så det fick bli en uteritt trots allt. 

Solvind hade tappat sin flughuva i hagen, så dagens ridpass började med att jag skrittade runt i hagen för att hitta den. Tog ett bra tag, men tillslut så hittade jag den. 
Efter det red jag ut en bit, hon skötte sig super bra tills vi kom upp till rydet. Då blev hon helt störd, vet inte vad som flög i henne.

Väl i skogen och galoppbacken skötte hon sig bra igen. Satans sto!


Så det var dags nu?

Vaknade av värmeslag i rummet imorse. Varmt i hela huset, kollade termometern och på den stod det att det var 15 Grader i skuggan. 
Säkert mycket varmare i solen, perfekt väder för att sola. Men eftersom som som jobbar med altanen kör runt på gräsmattan har jag ingenstans att lägga mig. Surt!

Ska slänga i mig frukost och sedan hinna rida innan arbetarna kommer.


Från Liten plutt, Till Stor plutt

Hann inte med någon ridning idag. 
Var tvungen att följa med mamma till veterinären med katten då han skadat tassen, sedan var grävarna här till klockan var närmre 9. 
Ska försöka hinna med lite ridning innan dom kommer imorgon. Uteritt eller hoppning, beroende på väder och humör.

Imorgon har jag endast ridningen planerad med ska försöka hitta på något annat roligt också. Men har varken pengar eller bil så verkar tyvärr att jag är fast här hemma. 

Ett stycke Solvind som bebis

Stort och svårt beslut

Som de flesta av er vet har jag precis tagit studenten och är just nu arbetslös. 
Ska på arbetsintervju på ett bageri i Furulund på Onsdag, men idag fick jag även ett samtal från en som jobbar på lägret i Skåne. De undrade om jag kunde jobba som ungdomsledare veckorna 26,27 och 29. Det hade varit jätte kul och lärorikt. Inte jätte bra betalt men det är ändå pengar, då jag inte vet hur det blir med jobbet på bageriet ännu vet jag inte hur det blir.
 
Om jag inte får jobbet på bageriet och väljer att åka ner till Skåne på jobb kommer det samtidgt vara kul, men problemet är Solvind. Att vara borta från henne i 3 veckor, ingen som rider henne eller kollar över henne. Det gör ont i hjärtat. Såå svårt beslut, på Onsdag kommer jag förhoppningsvis kunna veta mer och bli lite klokare på situationen. Vill så mycket men jag kan tyvärr inte dela på mig!
 
 

Nostalgisk helg

Har alltid älskat Disney, i fredags kollade jag och Wilma på Pocahontas 1&2. Sedan igår kollade jag och Johan på Skönheten & Odjuret och Bernard & Bianca. Just nu tittar jag även på Snövit.
Har bestämt mig för att kolla igenom alla Disney långfilmerna.

Idag kommer jag rida ut, men det blir inte förrän i eftermiddag/kväll då det är några här och gräver upp våran gräsmatta som vi ska göra en altan och lite annat bös. Kommer lastbilar titt som tätt och sedan massa folk, då känns det bäst för Solvind att ta det ikväll när dom åkt.


Pigga bananen strikes again

Idag sprang hästarna runt som galningar när jag skulle hämta henne i hagen. Som tur var kom som galopperandes till grinden när jag kom.

Släppte henne därefter i paddocken för att få bort hennes energi. Hon var inte alla fokuserad idag, sprang bara runt och kollade på annat. Longerade henne då en stund och efter det gick det mycket bättre.

Passade även på att miljöträna henne lite när ändå Johan var med i stallet. Drog fram en presening som vi hängde över henne. Lugn som en filbunke!
Miljöträning för flera år sedan

En helt vanlig Söndag

Idag åker min goa Wilma hem till Skåne. Helgen har gått i 210 km/h, men vi har haft kul! Gick runt i affärer igår och sedan åt vi en god middag på Hard Rock. 

Idag blir det gymmet och stallet, ska även till allum och byta ett armband som jag fick av Johan i studentpresent. Något stort så ska testa en mindre storlek.

Njut av dagen!


Den långa väntan

Sitter just nu och väntar på att föreställningen ska börja. Har sett fram emot detta så länge. 

Första gången på 39 år som Spanska Ridskolan kommer till Göteborg!


Lärorikt men annorlunda

Sitter just nu och tittar när Wilma rider Solvind. Ser riktigt bra ut, men damn va konstigt det känns att se någon annan rida sin häst. Lärorikt men annorlunda.

Eftersom det inte är jag som rider kan jag inte direkt skriva om hur dagens ridpass gick. Säger därför hur jag ser det istället.

Skönt iallafall att hon slipper stå en dag till denna veckan!


Åter till grått och tråkigt

God Morgon!

Självklart vaknar jag tidigt när jag väl kan sova ut, standard för mig det senaste. Från att ha strålande sol igår till att ha mulet och regn. Välkommen till Sveriges sommar.

Om det är uppehåll sen kommer säkert Wilma rida, annars åker vi in till stan och chillar runt. Vid 5 ska vi käka på Hard Rock och sedan bär det av till Scandinavium. Ser verkligen fran emot detta.

Ha en awesome national dag!
Vill gadda mig igen! Men det får bli i höst.

800 grader

Från kallt och blåsigt till sommarvärme. Jag kokade nere i paddocken när jag red förut, det märktes även på Solvind att hon hade ont av värmen. Men också utav flugorna, red därför inte sålänge.
Travade och galopperade en hel del för att träna på övergångar och galoppbyten. 

Inte helt nöjd med passet, men det gick bättre än vissa andra dagar när hon bara vägrar ens gå fram eller lyssna alls. Galoppbyterna har hon dock svårt för när hon börjar bli trött, då slarvar hon.

Imorgon ska kanske Wilma rida lite innan vi åker till stan om det är okej väder. Det återstår att se, annars får hon vila imorgon.


Svårt att ta in

God Morgon!

Ligger just ni i min säng brevid killen jag älskar. Har så svårt att ta in att jag verkligen har tagit studenten, helt sick! Flera år av slit i skolbänken och nu är det äntligen över. Nu väntas arbetslivet, kanske kan jag flytta hemifrån ganska snart när jag fått fast anställning.

Idag är det äntligen Fredag och då kommer min goa Wilma hit. Hon stannar hela helgen och imorgon ska vi på Spanska Ridskolan som kommer till Scandinavium. Ska bli riktigt kul!

Men innan jag hämtar Wilma vid sitt tåg ska jag hinna göra något med Solvind. Hon stod igår och kommer även stå imorgon troligtvis. Så lite hårdare pass idag och på Söndag.

Mina älskade babes. Kommer sakna dom!

Taggar sönder!!


Snart är det dags, lite mer än en timma kvar!!

Dagen med stort D

Idag smäller det, idag tar jag studenten! 13 år i skolan med blod, svett och tårar. Men nu är det äntligen över och jag blir vuxen på riktigt. Helt sick!

Sovit så fruktansvärt dåligt inatt, somnade vid 11 och vaknade 12. Har varit vaken sedan dess. Inte kul, lär ju somna under dagen. Hade helst velat vara utvilad när jag ska dricka i princip hela dagen. Billig fylla, tjenare!

Väntar just nu på att dom andra ska vakna så vi kan starta vår champagnefrukost!


Pigg banan

Är så sjukt förbannad på
Sveriges väder, regnar och blåser hela tiden.

Klarade mig iallafall från regnet när jag red idag, men var påväg att blåsa iväg flera gånger. Tänkte först bara rida till slutet av vägen men hon var så pigg när jag kom hem så red lite intervaller på grusvägen. Hon blev inte speciellt trött, men något lugnare iallafall.

Har börjat få jätte ont i axeln när jag rider, vet inte vad jag gör eller om jag gjor något speciellt. Får helt enkelt träna upp den på gymmet.


Deprimerande

Sitter just nu på en spånbal i stallet och väntar på att regnet ska avta lite grann. Blev blöt ända in till skelettet när jag hämtade Solvind i hagen. 
Jag är såå trött på detta skitväder, det är Juni och då ska det vara solsken och minst 20 grader.

Då det regnar hela tiden kommer jag nog bara rida en jätte kort bit på vägen. Väldigt frustrerande då Solvind kommer stå imon känns det som en för lite sväng, men får väl bli så tyvärr. Livet utan en manege!


I snigelns tecken

Fruktansvärt seg dag, har endast bakat, gymmat och degat i sängen och soffan. Blir så trött av detta vädret, orkar ingenting!

Hoppas på att morgondagen blir bättre. På förmiddagen ska jag till Stannum och fixa med studentflaket, sedan hem och rida. Förhoppningsvis i paddocken om underlaget tillåter, annars blir det kanske intervaller på grusvägen. Efter det ska jag hem till Mathilda, ska sova hos henne. Hon, jag och Angii ska ha champagne frukosten tillsammans. Kommer bli awesome!!

Time for bed!

Han jag älskar mest!

En sockerbagare

Har bakat fler kakor nu på förmiddagen, mysigt att göra det när regnet smattrar mot rutan. Fast nu har jag tröttnat på regnet så det får gärna sluta!

Ska snart åka till gymmet med Johan, blir tyvärr bara en gymdag denna veckan verkar det som. Inget jag föredrar men denna veckan måste jag prioritera andra saker.

Blir heller ingen ridning idag om inte regnet ger med sig, det är nästan storm ute och då är det igen idé att ge sig upp på Solvind.


Efter regn kommer solsken

Tänkte rida i paddocken igår och köra samma som igår. Men underlage var helt knas, så jag bestämde mig för att rida ut en bit istället.

Hann precis sitta upp när det började spöregna, vräkte ner och blåste som tusan. Trots det skötte hon sig jätte bra, duktig tjej!
Då jag bara red en kort bit hann jag inte med så mycket, även fast jag red med bett ute så lyssnade hon jätte bra. Hoppas på bättre underlag imorgon!


Fullt upp hela veckan lång

Min vecka är verkligen fullspäckad!

Måndag: Skola, rida, helst gymma eller baka 

Tisdag: Gymmet, baka, rida

Onsdag: Fixa flaket, gymma om jag hinner, baka om jag inte är klar med det och rida

Torsdag: Studenten

Fredag-Söndag: Solvind ska ridas,  min älskade Wilma är här, vi ska gå på Spanska Ridskolan. Can't wait!

Mycket som ska göras, kanske bara hinner gymma på Tisdag då det är så mycket att göra. Men så får det vara ibland!


1 Juni

Är detta på riktigt? Det är 1 Juni och det är 9 grader ute, vad är det som händer egentligen? Vart är sommaren!!

Idag är det sista gången jag åker till skolan innan studenten. Woho!

Inga lektioner idag utan jag ska endast tömma mitt skåp, fixa lakanen till flaket och lämna en blomma till min klassföreståndare. 

Efter skolan är det hemgång och då ska jag troligtvis baka först och senare blir det stallet. Hoppas på att vädret håller i sig tills i eftermiddag.



RSS 2.0